Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste autoradio test

Autoradio is eigenlijk een verouderd woord. De autoradio's van tegenwoordig zijn veel meer dan een radio alleen. Ze spelen meestal ook muziek af van USB en soms van CD of DVD. Sommige autoradio's hebben een display die als navigatiesysteem dienst doet, en soms kijk je er zelfs films en televisie op. Ook doet een moderne autoradio dienst als handsfreeset voor je telefoon. Car multimedia systeem is dan ook  vaak een betere benaming. Maar hoe je het ook noemt, hier kijken we naar testen van autoradio's en andere multimedia systemen voor in de auto.


Testen van autoradio's

We hebben een groot aantal van deze testen van autoradio's verzameld. Hieronder kun je deze autoradiotests vinden (gesorteerd op datum). Verderop vind je informatie over autoradio's en een keuzehulp om jouw beste autoradio te vinden.


Zie ook


Beste Autoradio Kopen

De goedkoopste winkels om een autoradio te kopen vind je op Beste Autoradio Kopen. Daar vind je ook de actuele Autoradio Top 10. Wil je de voor jou beste autoradio vinden? Gebruik dan een keuzehulp waarvan je er daar meerdere vindt.


Tips kiezen beste autoradio

Voor het kiezen van de beste autoradio hebben we hier nog wat handige informatie voor je.

DAB autoradio's

Steeds meer autoradio's ondersteunen DAB+. Dit is de digitale techniek voor radio via de ether. Zoals digitale televisie veel scherper is dan analoge televisie, zo levert DAB+ radio een veel zuiverder geluid op. CD-kwaliteit via je autoradio, en dat zonder meerkosten. Je autoradio moet alleen in staat zijn om digitale radio te ontvangen.

Bijkomend voordeel van DAB+ radio in de auto is dat de zenders een vaste frequentie hebben, je hoeft dus niet te veranderen als je Nederland doorkruist en een digitale DAB autoradio geeft op het display de laatste verkeersinformatie, nieuwsberichten en sportuitslagen weer als je dat wilt.

Kies dus altijd voor een DAB autoradio. Deze zijn niet echt duurder.

Handsfree bellen

Nog zo'n belangrijke keuze die je niet over het hoofd moet zien. Bijna alle autoradio's zijn als handsfree-set te gebruiken, maar je zou maar net zo'n uitzondering kiezen!

CD-speler of DVD-speler

Hoewel de CD en DVD op hun retour zijn beschikken de meeste autoradio's nog wel over de afspeelmogelijkheid voor je schijfjes. Daarvoor hebben genoeg mensen nog steeds een CD of DVC collectie. Tip: Met een DVD-autoradio kun je ook CD's afspelen, maar op een DVD past veel meer muziek. Een DVD-speler is dus de beste keuze.


USB-aansluiting

De USB-aansluiting is van groot belang, aangezien de USB-stick de CD en DVD aan het vervangen is. Kies dus nooit voor een autoradio zonder USB aansluiting, en echt, die bestaan nog.

Bluetooth ontvangst

Nog moderner dan USB is Bluetooth. Speel draadloos de muziek van je smartphone via het audio-systeem van je auto af. Maar ook voor Bluetooth geldt: Er zijn nog steeds autoradio's die het niet ondersteunen.

AUX aansluiting voorop (koptelefoon aansluiting)

Heb je een telefoon zonder Bluetooth? Dan kun je deze via een 3,5 mm uitgang (een hoofdtelefoon-aansluiting) aansluiten als de autoradio over een AUX aansluiting beschikt. Een bijrijder kan deze aansluiting ook gebruiken om een koptelefoon aan te sluiten.

Achteruitrijcamera

Veel autoradio's zijn groot, dubbel-DIN (2 keer de hoogte van een normale autoradio) en gebruiken die ruimte voor een display. Waarom dat scherm ook niet als achteruitrij camera gebruiken? Bij steeds meer dubbel-DIN autoradio's is dat mogelijk. De camera zelf moet je natuurlijk wel apart aanschaffen en aansluiten.

Veel meer keuzemogelijkheden

En zo zijn er nog heel veel meer keuzemogelijkheden. Bij de Keuzehulpen hierboven kun je deze allemaal aanvinken. Geef aan wat je wensen en eisen zijn, en vindt zo uit wat de voor jou beste autoradio / car multimedia tegen de laagste prijs is.

Zie ook : Auto accessoires tests


Onderwerpen:
Beste autoradio test, beste automultimedia test, carssystem, caraudio getest.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.