Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste autoradio kiezen en goedkoop kopen

Hier alle informatie om de beste autoradio te vinden. Met de beste autoradio uit menig autoradio test, aanbiedingen, informatie en handige tips.Van autoradio tot auto multimedia systeem

Autoradio is eigenlijk een verouderd woord. De autoradio's van tegenwoordig zijn veel meer dan een radio alleen. Met moderne car audio stream je via bluetooth de muziek van je telefoon naar de radio. Bijvoorbeeld van Spotify of van muziekbestanden, en ook muziek afspelen van een geheugenkaartje of USB geheugenstick is mogelijk.

Ook kun je met deze multimedia systemen voor in de auto handsfree telefoneren en veel goede autoradio's kun je als navigatiesysteem en als display voor de achteruitrijcamera gebruiken. Soms kijk je er zelfs films en televisie op. 

Car multimedia systeem is dan ook vaak een betere benaming dan autoradio. Maar hoe je het ook noemt, hier heb ik de de beste autoradio uit autoradio test voor je, handige tips en aanbiedingen van de beste winkels. Je vindt hier zowel de beste eenvoudige autoradio's uit de test als de beste meer uitgebreide multimedia systemen voor in de auto.Beste autoradio's uit de test

Te beginnen met de testen, Ik heb de meest recente testen van autoradio's verzameld. Hieronder kun je deze autoradio tests vinden en de beste autoradio of beste autoradio's uit iedere test.  


Autoradio aanbiedingen

En dan de aanbiedingen. Hieronder heb ik een overzicht van alle in Nederland gangbare autoradio geplatast. Het gaat om heel veel radio's, dus het overzicht geeft je een goede mogelijkheid om je beste autoradio of auto multimedia systeem uit dat grote aanbod te selecteren. 

Ook heb ik hieronder een overzicht geplaatst met de aanbiedingen bij andere goede winkels die goede autoradio's goedkoop online verkopen.


Tips kiezen beste autoradio

Voor het kiezen van de beste autoradio heb ik hier nog wat handige informatie voor je.

DAB autoradio

Steeds meer van de beste autoradio's zijn een DAB+ autoradio. DAB+ is de techniek voor digitale radio via de ether. Zoals digitale televisie veel scherper is dan analoge televisie, zo levert DAB+ radio een veel zuiverder geluid op. De bekende radiozenders in Nederland zenden allemaal via DAB+ digitaal uit.

Digitale CD-kwaliteit via je autoradio, en dat zonder meerkosten. Je autoradio moet alleen in staat zijn om digitale radio te ontvangen. Je moet dus voor een DAB+ autoradio kiezen als je in de auto naar digitale radio uitzendingen wilt luisteren.


Pioneer autoradio DAB

Pioneer autoradio DAB + bluetoothBijkomend voordeel van DAB+ radio in de auto is dat de zenders een vaste frequentie hebben, je hoeft dus niet te veranderen als je Nederland doorkruist en een digitale DAB autoradio geeft op het display de laatste verkeersinformatie, nieuwsberichten en sportuitslagen weer als je dat wilt. En met een DAB+ autoradio kun je ook de gewone FM radiostations ontvangen

Een DAB+ autoradio is niet veel duurder dan een FM autoradio en er komen steeds meer DAB+ autoradio's op de markt. Pioneer, Caliber, Sony, Pioneer, JVC, Kenwood en andere bekende fabrikanten maken allemaal DAB autoradio's.

Hierboven vind je de beste DAB autoradio's uit de test. De andere beste autoradio's uit de test zijn vaak ook een DAB+ autoradio.

Pioneer autoradio carplay android auto dubbel din

Pioneer autoradio met Carplay en Android Auto (dubbel din)


Ik adviseer je om een autoradio met DAB te kiezen als je een nieuwe radio of multimedia systeem voor in de auto koopt. DAB+ heeft namelijk de toekomst.

Handsfree bellen via de autoradio

Zo goed als alle goede autoradio's zijn als handsfree-set te gebruiken. Je belt dan via een microfoon in de autoradio en de aangesloten speakers. 

Bij de selectie mogelijkheden van bovenstaande aanbiedingen kun je handsfree als eis opgeven als je daar je beste autoradio zoekt. Bij vrijwel alle autoradio's is de mogelijkheid handsfree te bellen aanwezig, maar je zou maar net de verkeerde kiezen! Ik raad je dus aan er wel even op te letten.

Autoradio met CD speler of DVD speler

Hoewel de CD en DVD op hun retour zijn beschikken sommige autoradio's nog wel over de afspeelmogelijkheid voor je schijfjes. Ook nieuwe modellen autoradio's, maar het aanbod aan autoradio's met CD-speler loopt snel terug.

Heb je een muziek collectie op CD, en wil je je CD's in de auto af kunnen spelen? Kies bij de  op Beste Autoradio Kopen van voor de aanwezigheid van een CD-speler in de autoradio.

Of kijk in het autoradio test overzicht bovenaan bij de beste autoradio met CD-speler uit de test.


Autoradio met USB aansluiting

Iedere goede autoradio beschikt over een USB-aansluiting. Via USB kun je in de auto je telefoon opladen en je kunt je telefoon op de USB aansluiting aansluiten om muziek te streamen of om smartphone functies, zoals navigatie of Google Assistant via de autoradio te gebruiken.


Caliber autoradio enkel din met scherm

Caliber autoradio enkel din met scherm

Autoradio met bluetooth ontvangst

Maar dat streamen e.d. kan ook draadloos. Speel draadloos de muziek van je smartphone via het audio-systeem van je auto af via bluetooth, maar opgepast er zijn nog steeds autoradio's die bluetooth niet ondersteunen.

De audio van je telefoon via je autoradio naar de autospeakers streamen is erg interessant. Je bent niet meer afhankelijke van de radiozenders, maar je kan in de auto ook muziek streamen van bijvoorbeeld Spotify of YouTube, of podcasts, luisterboeken en internetradio stations beluisteren terwijl je aan het rijden bent.

Bij de bovenstaande testen vind je ook de beste autoradio test van bluetooth autoradio's.

AUX aansluiting voorop de radio (koptelefoon aansluiting)

Heb je toch een telefoon zonder Bluetooth op het oog? Dan kun je deze via een 3,5 mm uitgang (een hoofdtelefoon-aansluiting) aansluiten als de autoradio over een AUX aansluiting beschikt. 

Ook een bijrijder kan deze aansluiting gebruiken om een koptelefoon aan te sluiten.

Beelden achteruitrijcamera op de autoradio

Veel autoradio's zijn groot, dubbel-DIN (2 keer de hoogte van een normale autoradio) en gebruiken die ruimte voor een display. Waarom dat scherm ook niet als achteruitrij camera gebruiken? Bij steeds meer dubbel-DIN autoradio's is dat mogelijk. De camera zelf moet je natuurlijk wel apart aanschaffen en aansluiten.

Ook voor navigatie op de autoradio is een (redelijk) groot display nodig. 


JVC autoradio met navigatie (Carplay en Android Auto)

JVC autoradio met navigatie (Carplay en Android Auto)

Beste autoradio merken

Er zijn veel elektronica fabrikanten die autoradio's maken. De één beter dan de ander. Topmerken op het gebied van autoradio's zijn Pioneer, Caliber, Kenwood, JVC, Sony, Blaupunkt en Philips. 
Ook Cartronix, Boscer, Alpine en Jumé maken goede autoradio's. In het overzicht met aanbiedingen op Beste Autoradio Kopen vind je ze allemaal.

Veel meer keuzemogelijkheden

En zo zijn er bij de autoradio aanbiedingen bovenaan nog heel veel meer keuzemogelijkheden. Je kunt ze er allemaal aanvinken. Geef aan wat je wensen en eisen zijn, en vindt zo uit wat de voor jou beste autoradio / beste car multimedia tegen de laagste prijs is.

Zo kun je bijvoorbeeld aangeven dat je Android Auto en / of Apple CarPlay op je nieuwe autoradio wilt gebruiken. Deze programma's zorgen er voor dat je de navigatie, Spotify en sommige andere apps van je smartphone op je autoradio kunt gebruiken. Hieronder zie je een demonstratie van Apple CarPlay door de Consumentenbond.


Video Consumentenbond Apple Airplay


Zie ook : Beste auto accessoires test


Samenvatting:
Kijk hier voor de beste autoradio's uit alle recente testen. Je vindt hier onder andere de beste goedkope autoradio, de beste DAB+ autoradio, de beste autoradio met CD-speler, de beste bluetooth autoradio en de beste car multimedia systemen met veel mogelijkheden. Op Beste Autoradio Kopen vind je aanbiedingen van de beste winkels om al deze goede autoradio's goedkoop te kopen.

Een reactie posten

2 Reacties

  1. Ik heb een Denago autoradio gekocht. Deze heeft een mooie prijs en ik las er goede berichten over. Maar na de koop blijkt de DAB niet te werken en lees ik dat daar meer kopers last van hebben. Jammer want het is verder een goede goedkope autoradio.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Menno van Goor21 mei 2024 om 19:39

    Android Auto is voor mij een must op de autoradio. Spotify, navigatie, Youtube, spraakgestuurd telefoneren, de digitale Google assistent, ik gebruik het dankzij Android Auto allemaal via mijn autoradio. Aan radio luisteren kom ik nauwelijks nog toe :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.