Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste autoradio test

Autoradio is eigenlijk een verouderd woord. De autoradio's van tegenwoordig zijn veel meer dan een radio alleen. Je streamt er via bluetooth de muziek van je telefoon naar toe, bijvoorbeeld van Spotify of van muziekbestanden, en ook muziek afspelen van een geheugenkaartje of USB geheugenstick is mogelijk. 


Ook kun je handsfree telefoneren via je autoradio en veel goede autoradio's kun je als navigatiesysteem of display voor de achteruitrijcamera gebruiken. Soms kijk je er zelfs films en televisie op. 

Car multimedia systeem is dan ook  vaak een betere benaming. Maar hoe je het ook noemt, hier kijken we naar de beste autoradio uit autoradio test. Je vindt hier zowel de beste eenvoudige autoradio's uit de test als de beste meer uitgebreide multimedia systemen voor in de auto.


Beste autoradio's uit de test

We hebben de meest recente testen van autoradio's verzameld. Hieronder kun je deze autoradio tests vinden en de beste autoradio of beste autoradio's uit iedere test.  Ook vind je op deze pagina veel informatie en tips voor bij het kiezen en goedkoop online kopen van de voor jou beste autoradio.


Zie ook


Beste Autoradio Kopen

Aanbiedingen van de goedkoopste winkels om een autoradio te kopen vind je op Beste Autoradio Kopen. Daar vind je ook de actuele Autoradio Top 10. Wil je de voor jou beste autoradio vinden? Gebruik dan een keuzehulp waarvan je er daar meerdere vindt.


Tips kiezen beste autoradio

Voor het kiezen van de beste autoradio hebben we hier nog wat handige informatie voor je.

DAB autoradio

Steeds meer van de beste autoradio's zijn een DAB+ autoradio. DAB+ is de techniek voor digitale radio via de ether. Zoals digitale televisie veel scherper is dan analoge televisie, zo levert DAB+ radio een veel zuiverder geluid op. De bekende radiozenders in Nederland zenden allemaal via DAB+ digitaal uit.

Digitale CD-kwaliteit via je autoradio, en dat zonder meerkosten. Je autoradio moet alleen in staat zijn om digitale radio te ontvangen. Je moet dus voor een DAB+ autoradio kiezen als je in de auto naar digitale radio uitzendingen wilt luisteren.

Bijkomend voordeel van DAB+ radio in de auto is dat de zenders een vaste frequentie hebben, je hoeft dus niet te veranderen als je Nederland doorkruist en een digitale DAB autoradio geeft op het display de laatste verkeersinformatie, nieuwsberichten en sportuitslagen weer als je dat wilt. En met een DAB+ autoradio kun je ook de gewone FM radiostations ontvangen

Een DAB+ autoradio is niet veel duurder dan een FM autoradio en er komen steeds meer DAB+ autoradio's op de markt. Pioneer, Caliber, Sony, Pioneer, JVC, Kenwood en andere bekende fabrikanten maken allemaal DAB autoradio's.

Handsfree bellen

Bijna alle autoradio's zijn als handsfree-set te gebruiken. Je belt dan via een microfoon in de autoradio en de aangesloten speakers. Bij de keuzehulp op Beste Autoradio Kopen kun je handsfree als eis opgeven als je daar je beste autoradio zoekt. Bij vrijwel alle autoradio's is de mogelijkheid handsfree te bellen aanwezig, maar je zou maar net de verkeerde kiezen.

CD-speler of DVD-speler

Hoewel de CD en DVD op hun retour zijn beschikken sommige autoradio's nog wel over de afspeelmogelijkheid voor je schijfjes. Ook nieuwe modellen autoradio's, maar het aanbod aan autoradio's met CD-speler loopt snel terug.

Heb je een muziek collectie op CD, en wil je je CD's in de auto af kunnen spelen? Kies bij de keuzehulp op Beste Autoradio Kopen van voor de aanwezigheid van een CD-speler in de autoradio.

Of kijk in het autoradio test overzicht bovenaan bij de beste autoradio met CD-speler uit de test.


USB-aansluiting

Iedere goede autoradio beschikt over een USB-aansluiting. Via USB kun je in de auto je telefoon opladen en je kunt je telefoon op de USB aansluiting aansluiten om muziek te streamen of om smartphone functies, zoals navigatie of Google Assistant via de autoradio te gebruiken.

Bluetooth ontvangst

Maar dat streamen e.d. kan ook draadloos. Speel draadloos de muziek van je smartphone via het audio-systeem van je auto af via bluetooth, maar opgepast er zijn nog steeds autoradio's die bluetooth niet ondersteunen.

Bij de bovenstaande testen vind je ook de beste autoradio test van bluetooth autoradio's.

AUX aansluiting voorop (koptelefoon aansluiting)

Heb je toch een telefoon zonder Bluetooth op het oog? Dan kun je deze via een 3,5 mm uitgang (een hoofdtelefoon-aansluiting) aansluiten als de autoradio over een AUX aansluiting beschikt. Een bijrijder kan deze aansluiting ook gebruiken om een koptelefoon aan te sluiten.

Achteruitrijcamera

Veel autoradio's zijn groot, dubbel-DIN (2 keer de hoogte van een normale autoradio) en gebruiken die ruimte voor een display. Waarom dat scherm ook niet als achteruitrij camera gebruiken? Bij steeds meer dubbel-DIN autoradio's is dat mogelijk. De camera zelf moet je natuurlijk wel apart aanschaffen en aansluiten.

Ook voor navigatie op de autoradio is een (redelijk) groot display nodig. 

Veel meer keuzemogelijkheden

En zo zijn er nog heel veel meer keuzemogelijkheden. Bij de Keuzehulpen hierboven kun je deze allemaal aanvinken. Geef aan wat je wensen en eisen zijn, en vindt zo uit wat de voor jou beste autoradio / beste car multimedia tegen de laagste prijs is.

Zie ook : Beste auto accessoires test


Samenvatting:
Kijk hier voor de beste autoradio's uit alle recente testen. Je vindt hier onder andere de beste goedkope autoradio, de beste DAB+ autoradio, de beste autoradio met CD-speler, de beste bluetooth autoradio en de beste car multimedia systemen met veel mogelijkheden. Op Beste Autoradio Kopen vind je aanbiedingen van de beste winkels om al deze goede autoradio's goedkoop te kopen.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.