Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste autospeakers test (beste speakers auto)

De beste autospeakers uit de test en een keuzehulp voor het kiezen en goedkoop kopen voor de beste auto speakers.

Beste speakers luidsprekers auto


Goede autospeakers zijn heel bepalend voor de kwaliteit van het geluid van de muziek in je auto. Hier kijken we naar de beste auto speakers. Het betreft de beste autospeakers uit de test en een keuzehulp waarmee je zelf de voor jou beste autospeakers kunt vinden.


Beste autospeakers uit de test

Onderstaande testen van speakers voor in de auto hebben we voor je gevonden. Kijk daar voor de beste autospeakers uit deze testen.


Zie ook:
 Kies zelf je beste autospeakers

Liever zelf je beste autospeaker kiezen? Dat is geen enkel probleem. In het overzicht autospeakers vind je ruim 700 verschillende auto speakers, en hieruit kun je heel makkelijk de voor jou beste autospeakers selecteren en goedkoop kopen.. 

Hieronder geven we je tips voor bij het selecteren van de voor jou beste autospeakers.Beste winkels om autospeakers goedkoop te kopen

Kijk op Beste Auto multimedia Kopen voor een overzicht van de beste winkels om voordelig online de beste autospeakers, autoradio's en andere audio en multimedia voor in de auto te kopen. Je kunt veel geld besparen door je nieuwe auto speakers online te kopen, met vaak een interessante korting.Tips beste autospeakers kiezen

We hebben ook nog handige tips en informatie voor je, voor bij het kiezen van voor jou goede autospeakers.

Het formaat van de autospeakers

Wil je de autospeakers installeren zonder te zagen dan kun je de bestaande speakerruimtes in de auto gebruiken. Maar natuurlijk moeten je nieuwe speakers dan wel dezelfde maat hebben. Bij het bovenstaande overzicht met alle autospeakers kun je deze maat als eis opgeven.

De meest gangbare maat voor autospeakers is 16,5 cm. Binnen deze autospeaker maat heb je de meeste keuze. Ook de kleinere maten 10 cm en 13 cm komen veel voor bij auto speakers.

Deze maten zijn van belang bij inbouwspeakers. Maar je hebt voor achterin de auto ook hoedenplankspeakers, een deze autospeakers voor achterin kunnen naast inbouwspeakers ook opbouwspeakers zijn. 


Pioneer opbouwspeakers auto

Pioneer opbouwspeakers autoOpbouwspeakers zijn  makkelijk te installeren auto speakers, je plaatst deze carspeakers meestal op de hoedenplank (vandaar de benaming hoedenplank speaker). Even vastmaken, kabeltje trekken, klaar. 

De meeste autospeakers zijn echter inbouwspeakers.

Fequentiebereik autospeaker (tweeweg en drieweg)

Het gebied tussen de hoogste tonen en de laagste tonen die een auto speaker kan weergeven wordt het frequentiegebied genoemd. Het frequentiegebied van een luidspreker is beperkt, je hebt luidsprekers die een frequentiegebied met hoge tonen kunnen weergeven en luidsprekers die een frequentiegebied met lage tonen weergeven. Om dat op te lossen worden er meerdere luidsprekers in één autospeaker ingebouwd. 

Bij tweeweg autospeakers zijn dan een luidspreker voor de lage tonen en een luidspreker voor de hoge tonen. Bij een drieweg autospeaker is er nog een derde luidspreker ingebouwd die de middentonen voor zijn rekening neemt. 

Een filter in de autospeaker splitst de tonen en stuurt ze naar de twee of drie luidsprekers.

Een tweeweg autospeaker is gemiddeld genomen goedkoper dan een drieweg autospeaker. Logisch, want het scheelt een luidspreker. Een drieweg auto speaker zal een beter geluid geven dan een vergelijkbare tweeweg speakers. 

Inbouw autospeakers Pioneer 3-weg

Inbouw autospeakers Pioneer 3-weg


We zeggen een vergelijkbare speaker, want een dure tweeweg speaker van een goed merk is vaak beter dan een drieweg speaker van een budgetmerk. De kwaliteit van het geluid hangt van meer factoren af, en de techniek die de tonen filtert is lang niet altijd even goed. Het is dus geen garantie dat een drieweg autospeaker beter is dan een tweeweg autospeaker.


En om het nog ingewikkelder te maken: Normaal gesproken heeft een tweeweg speaker twee luidsprekers en een drieweg speaker drie luidsprekers, maar het kunnen er ook meer zijn. Omdat er dan meerdere luidsprekers gebruikt worden voor één soort toon. Of er sprake is van tweeweg of drieweg autospeakers wordt dus bepaald door het filter dat de tonen in twee of drie categorieën splitst en niet door het aantal ingebouwde luidsprekertjes.

Kijk bij de bovenstaande autospeaker test bij de 5 sterren speakers voor goede autospeakers, zowel tweeweg als drieweg.

De belastbaarheid van de autospeaker (vermogen)

Een autospeaker heeft zelf geen vermogen maar heeft wel een maximaal vermogen dat hij aankan (de maximale belastbaarheid). Stuur je meer vermogen naar de speaker, dan kan deze kapot gaan. Kies dus altijd voor een auto speaker met minimaal het vermogen (in watts) van de autoradio / versterker die het vermogen aanlevert. 

Maar overdrijf dit niet, want andersom is ook een te laag aangeleverd vermogen niet goed voor de autospeaker. Dit kan namelijk voor clipping zorgen (vervorming in de hoge tonen), en clipping kan de tweeter beschadigen.

Verreweg de beste keuze zijn dus autospeakers die hetzelfde vermogen hebben als je autoradio / versterker.

Focal autospeakers 160 watt 16,5 cm

Focal autospeakers 160 watt 16,5 cm

De weerstand van de autospeakers

De weerstand (impedantie) van de autospeakers wordt in ohm aangegeven. De meeste autospeakers en de meeste versterkers voor in de auto hebben een impedantie van 4 Ohm. Geen probleem. Maar sluit je een tweede set luidsprekers van 4 Ohm aan dan wordt de versterker zwaarder belast (met 6 Ohm in dit geval).

Omdat de auto speakers meer Ohms vragen dan een 4 Ohm versterker aan kan kan deze beschadigd raken. Controleer dus altijd of je versterker / autoradio de benodigde hoeveelheid aankan als je veel en zware autospeakers gaan aansluiten.Beste autospeaker merken

Heb je de voorkeur voor een bepaalde fabrikant? Bij het vinden van je beste autospeakers via bovenstaand overzicht met alle autospeakers kun je ook de merken van je voorkeur aanvinken.

Dit zijn een aantal van de beste autospeaker fabrikanten:

JBL autospeakers

Speaker specialist JBL behoort ook bij bij de car speakers tot de beste autospeaker merken. Deze JBL auto speakers zijn in diverse series onderverdeeld zoals de JBL Club speakers die bekend staan om hun zeer goede en nauwkeurige geluidskwalititeit. In de JBL Club serie vind je componentluidsprekers, coaxiale speakers en subwoofers voor in de auto.

Maar JBL biedt meer autospeakers, bijvoorbeeld de JBL Stadium speakers (voor een hoog vermogen en zware bassen), de relatief goedkope JBL Stage autospeakers en de JBL GTO autospeakers voor hoge eisen stelt aan de kwaliteit van de audio in de auto.

Pioneer autospeakers

Natuurlijk behoort ook Pioneer tot de fabrikanten van de beste autospeakers. Vooral de auto speakers in de Pioneer A series de Pioneer D series en de Pioneer TS series behoren tot de beste speakers voor in de auto. Zoek je relatief goedkope autopeakers voor goede kwaliteit, dan zijn de Pioneer autospeakers in de G-serie voor jou heel geschikt.

Kenwood autospeakers

Een andere fabrikant die we tot de auto speakers makers kunnen rekenen is Kenwood Audio. Hun beste autospeakers vind je in de Kenwood eXcelon Reference serie maar ook de Kenwood Excelon autospeakers zijn bijzonder goed. Goede betaalbare Kenwood autospeakers zijn te vinden in de Kenwood Performance en Kenwood Sport speaker serie.

Bang & Olufsen (B&O) autospeakers

Bang & Olufsen autospeakers vind je vooral ingebouwd in dure auto's. Bang & Olufsen is een duur merk dat heel goed past bij de duurdere modellen van autofabrikanten als Mercedes, Audi, BMW en Aston Martin. In de losse verkoop kom je B&O autospeakers minder vaak tegen.

Focal autospeakers

Focal is een speaker specialist uit Frankrijk die tot de beste autospeaker merken behoort. Met hun car speakers uit de series Focal Access, Focal Performance en Focal Expert bieden ze high end autospeakers aan. De auto speakers uit de Focal Integration speakerserie zijn beter betaalbaar voor gt grote publiek.

Alpine autospeakers

Alpine behoort ook tot de beste auto speaker makers met een ruime keuze uit goede autospeakers in verschillende prijsklassen. De beste autospeakers van Alpine vind je in de Alpine XSerie. Dat is hun premium autospeaker lijn. Maar ook de speakers voor in de auto uit de Alpine R serie zijn bijzonder goed. Zoek je een meer betaalbare autospeaker? De Alpine E speakers zijn goed maar relatief goedkoop, en een niveau hoger heb je de goede betaalbare Pioneer Type S speakers.

Meer goede autospeaker merken

Enkele andere goede fabrikanten van autospeakers zijn Caliber, JVC, Sony, Blaupunkt, Eton, Rockford en Fosgate, maar in bovenstaande overzichten kom je nog meer goede autospeaker merken tegen.

Kijk bij de bovenaan genoemde aanbevolen winkels voor auto multimedia voor alle goede autospeakers tegen de laagste prijzen.

Zie ook:


Onderwerpen:
Wat is de beste autospeaker uit de test. Alle beste luidsprekers voor in de auto uit de test vind je hier boven. We hebben de beste autospeakers uit diverse car multimedia testen, een overzicht van goede speakers voor in de auto en de goedkoopste winkels om deze beste autospeakers goedkoop online te kopen. Tevens vind je hier boven tips voor het kiezen van je beste auto speakers.


Een reactie posten

0 Reacties