Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste autospeakers

Op zoek naar goede autospeakers? Hier vind je een overzicht van de beste autospeakers uit diverse testen en geven we je informatie voor bij het kopen van de voor jou beste autospeakers tegen de laagste prijs.


Testen van autospeakers

Onderstaande testen van speakers voor in de auto hebben we voor je gevonden. Kijk daar voor de beste autospeakers uit deze testen.

Beste autospeakers kopen

Kijk op Beste Autospeakers Kopen voor een overzicht van de beste winkels om voordelig online de beste autospeakers te kopen. Je kunt veel geld besparen door je nieuwe speakers online te kopen, met vaak een interessante korting. Op Beste Autospeakers Kopen vind je ook de actuele autospeakers top 10 met de auto luidsprekers doe momenteel het meest trek zijn.

Tips beste autospeakers kiezen

We hebben ook nog handige tips en informatie voor je, voor bij het kiezen van voor jou goede autospeakers.

Inbouwspeakers en opbouwspeakers
Autospeakers zijn er als inbouwspeakers en als opbouwspeakers. Opbouwspeakers zijn  makkelijk te installeren, je plaatst ze meestal op de hoedenplank. Even vastmaken, kabeltje trekken, klaar. Hoe makkelijk een inbouwspeaker in te bouwen is hangt af van de huidige situatie. Zit er al een speaker van dezelfde maat op de goede plek, en wil je deze vervangen, dan is installatie nog makkelijker. Maar voor een speaker van een andere maat moet er vaak gezaagd en geboord worden, en dat kan wel eens een ander verhaal worden voor iemand die niet zo'n doe het zelver is.

Tweeweg autospeakers en drieweg autospeakers
In één autospeaker zitten normaal gesproken meerdere luidsprekers verstopt. Bijvoorbeeld twee luidsprekers, de ene luidspreker is voor de hoge tonen, de ander voor de lage tonen. Er wordt dan gesproken over een tweeweg systeem. Worden ook de middentonen door een aparte luidspreker weergeven dan is er sprake van een drieweg systeem.

Vaak heeft een tweeweg speaker twee luidsprekers en een drieweg speaker drie luidsprekers, maar het kunnen er ook meer zijn. Omdat er dan meerdere luidsprekers gebruikt worden voor één soort toon. Of er sprake is van tweeweg of drieweg autospeakers wordt dus bepaald door het filter dat de tonen in twee of drie categorieën splitst en niet door het aantal ingebouwde luidsprekertjes.

Het vermogen
Het vermogen van een carspeaker wordt in Watts aangegeven. De autospeaker zelf heeft geen vermogen (de autoradio of versterker wel). Het vermogen van een autospeaker is in feite de maximale belastbaarheid van de luidsprekers. Niet dat je de speakers meteen opblaast als je ze teveel vermogen heeft, maar een vermogen dat binnenkomt geeft vervormde hoge tonen, en kan de tweeter (de luidspreker voor de hoge tonen) beschadigen. Kies daarom altijd voor speakers die minimaal het vermogen van je autoradio aankunnen.

De weerstand
De weerstand (impedantie) van de autospeakers wordt in ohm aangegeven. De meeste speakers en de meeste versterkers hebben een impedantie van 4 Ohm. Geen probleem. Maar sluit je een tweede set luidsprekers van 4 Ohm aan dan wordt de versterker zwaarder belast (met 6 Ohm in dit geval). Omdat de autospeakers meer Ohms vragen dan een 4 Ohm versterker aan kan kan deze beschadigd raken. Controleer dus altijd of je versterker / autoradio de benodigde hoeveelheid aankan als je veel en zware autospeakers gaan aansluiten.

0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.