Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste autospeakers test (beste speakers auto)

Goede autospeakers zijn heel bepalend voor de kwaliteit van het geluid van de muziek in je auto. Hier kijken we naar de beste auto speakers. Het betreft de beste autospeakers uit de test en een keuzehulp waarmee je zelf de voor jou beste autospeakers kunt vinden.

Beste autospeakers uit de test

Onderstaande testen van speakers voor in de auto hebben we voor je gevonden. Kijk daar voor de beste autospeakers uit deze testen.


Zie ook:


Kies je beste autospeakers

Liever zelf je beste autospeaker kiezen? Dat is geen enkel probleem. In het overzicht autospeakers vind je ruim 800 verschillende autospeakers, en hieruit kun je heel makkelijk de voor jou beste autospeakers selecteren en goedkoop kopen.. 

Hieronder geven we je tips voor bij het selecteren van de voor jou beste autospeakers.

Beste autospeakers kopen

Kijk op Beste Auto multimedia Kopen voor een overzicht van de beste winkels om voordelig online de beste autospeakers, autoradio's en andere audio en multimedia voor in de auto te kopen. Je kunt veel geld besparen door je nieuwe auto speakers online te kopen, met vaak een interessante korting.

Tips beste autospeakers kiezen

We hebben ook nog handige tips en informatie voor je, voor bij het kiezen van voor jou goede autospeakers.

Het formaat van de autospeakers

Wil je de autospeakers installeren zonder te zagen dan kun je de bestaande speakerruimtes in de auto gebruiken. Maar natuurlijk moeten je nieuwe speakers dan wel dezelfde maat hebben. Bij het bovenstaande overzicht met alle autospeakers kun je deze maat als eis opgeven.

De meest gangbare maat voor autospeakers is 16,5 cm. Binnen deze autospeaker maat heb je de meeste keuze. Ook de kleinere maten 10 cm en 13 cm komen veel voor bij auto speakers.

Deze maten zijn van belang bij inbouwspeakers. Maar je hebt voor achterin de auto ook hoedenplankspeakers, een deze autospeakers voor achterin kunnen naast inbouwspeakers ook opbouwspeakers zijn. 

Opbouwspeakers zijn  makkelijk te installeren, je plaatst ze meestal op de hoedenplank (vandaar de benaming hoedenplank speaker). Even vastmaken, kabeltje trekken, klaar. 


Beste speakers luidsprekers autoFequentiebereik autospeaker (tweeweg en drieweg)

Het gebied tussen de hoogste tonen en de laagste tonen die een auto speaker kan weergeven wordt het frequentiegebied genoemd. Het frequentiegebied van een luidspreker is beperkt, je hebt luidsprekers die een frequentiegebied met hoge tonen kunnen weergeven en luidsprekers die een frequentiegebied met lage tonen weergeven. Om dat op te lossen worden er meerdere luidsprekers in één autospeaker ingebouwd. 

Bij tweeweg autospeakers zijn dan een luidspreker voor de lage tonen en een luidspreker voor de hoge tonen. Bij een drieweg autospeaker is er nog een derde luidspreker ingebouwd die de middentonen voor zijn rekening neemt. 

Een filter in de autospeaker splitst de tonen en stuurt ze naar de twee of drie luidsprekers.

Een tweeweg autospeaker is gemiddeld genomen goedkoper dan een drieweg autospeaker. Logisch, want het scheelt een luidspreker. Een drieweg autospeaker zal een beter geluid geven dan een vergelijkbare tweeweg speakers. 

We zeggen een vergelijkbare speaker, want een dure tweeweg speaker van een goed merk is vaak beter dan een drieweg speaker van een budgetmerk. De kwaliteit van het geluid hangt van meer factoren af, en de techniek die de tonen filtert is lang niet altijd even goed. Het is dus geen garantie dat een drieweg autospeaker beter is dan een tweeweg autospeaker.


En om het nog ingewikkelder te maken: Normaal gesproken heeft een tweeweg speaker twee luidsprekers en een drieweg speaker drie luidsprekers, maar het kunnen er ook meer zijn. Omdat er dan meerdere luidsprekers gebruikt worden voor één soort toon. Of er sprake is van tweeweg of drieweg autospeakers wordt dus bepaald door het filter dat de tonen in twee of drie categorieën splitst en niet door het aantal ingebouwde luidsprekertjes.

Kijk bij de bovenstaande autospeaker test bij de 5 sterren speakers voor goede autospeakers, zowel tweeweg als drieweg.

De belastbaarheid van de autospeaker (vermogen)

Een autospeaker heeft zelf geen vermogen maar heeft wel een maximaal vermogen dat hij aankan (de maximale belastbaarheid). Stuur je meer vermogen naar de speaker, dan kan deze kapot gaan. Kies dus altijd voor een auto speaker met minimaal het vermogen (in watts) van de autoradio / versterker die het vermogen aanlevert. 

Maar overdrijf dit niet, want andersom is ook een te laag aangeleverd vermogen niet goed voor de autospeaker. Dit kan namelijk voor clipping zorgen (vervorming in de hoge tonen), en clipping kan de tweeter beschadigen.

Verreweg de beste keuze zijn dus autospeakers die hetzelfde vermogen hebben als je autoradio / versterker.

De weerstand van de autospeakers

De weerstand (impedantie) van de autospeakers wordt in ohm aangegeven. De meeste autospeakers en de meeste versterkers voor in de auto hebben een impedantie van 4 Ohm. Geen probleem. Maar sluit je een tweede set luidsprekers van 4 Ohm aan dan wordt de versterker zwaarder belast (met 6 Ohm in dit geval).

Omdat de autospeakers meer Ohms vragen dan een 4 Ohm versterker aan kan kan deze beschadigd raken. Controleer dus altijd of je versterker / autoradio de benodigde hoeveelheid aankan als je veel en zware autospeakers gaan aansluiten.

Kijk bij de bovenaan genoemde aanbevolen winkels voor auto multimedia voor alle goede autospeakers tegen de laagste prijzen.Onderwerpen:
Wat is de beste autospeaker uit de test. Alle beste luidsprekers voor in de auto uit de test vind je hier boven. We hebben de beste autospeakers uit diverse car multimedia testen, een overzicht van goede speakers voor in de auto en de goedkoopste winkels om deze beste autospeakers goedkoop online te kopen. Tevens vind je hier boven tips voor het kiezen van je beste auto speakers.


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.