Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Beste autostoel test (autostoeltje kind)

De beste autostoelen voor kinderen uit de test. Met een autostoeltjes keuzehulp en autostoel aanbiedingen om een goed autostoeltje goedkoop te kopen.


Maxi-Cosi autostoel test

Maxi-Cosi autostoel kind


Om een kindje veilig in de auto te vervoeren is een goed autostoeltje nodig. Daarom kijken we hier naar de beste autostoelen uit diverse testen van kinderautostoelen. 

Al deze beste autostoelen uit de test kun je hieronder vinden. Deze autostoeltjes tests zijn uitgevoerd door erkende organisaties als de ANWB en consumentenorganisaties in Nederland en het buitenland, maar ook door gespecialiseerde winkels en andere experts op het gebied van autostoeltjes voor kinderen. 

Kijk hieronder voor de beste autostoel om een kind veilig in de auto te vervoeren.

Dit zijn de autostoeltjes test

Kijk hieronder voor het beste autostoeltje uit menig autostoeltjes test. 


Zie ook

Maxi Cosi autostoel (met isofix)

Maxi Cosi autostoel (met Isofix)

Beste Autostoel Keuzehulp

Wat de beste autostoel is hangt af van factoren zoals de lengte en het gewicht van het kindje. Maar het hangt ook af van je persoonlijke wensen en eisen.

Vul deze gegevens en wensen in de Autostoel Keuzehulp in, en je krijgt te zien welke kinderzitjes voor in de auto voor jou de beste autostoelen zijn. 


Je vindt op Beste Autostoeltje Kopen ook de Autostoeltjes Top 10, en heel veel reviews, testen en ervaringen. Een ideale keuzehulp voor wie nog op zoek is naar een geschikt autostoeltje.


Cybex autostoel met stootkussen

Cybex autostoel met stootkussen

Kinderzitje de rijrichting of achteruit?

Heel belangrijk bij de keuze van een kinderzitje in de auto is de kijkrichting. Je kunt de autostoel zo plaatsen dat het kindje in de rijrichting kijkt of juist daar tegenin. 

Kinderen tot 13 kilo of tot een leeftijd van een jaar dienen altijd tegen de rijrichting in gepositioneerd te worden. Deze plaatsing met het gezicht achterwaarts gericht biedt in geval van een frontale botsing meer steun aan het hoofd en de nek. 

Oudere kinderen willen meestal niet meer tegen de rijrichting inkijken als ze in de auto zitten.

Enkele autostoeltjes zijn zowel voorwaarts als achterwaarts te plaatsen. Dit zijn wat dat betreft de beste autostoelen voor kleine kinderen.

Autostoel met Isofix of in de gordel?

Een andere belangrijke keuze bij het kiezen van het beste autostoel is de bevestigingsmethode. Bevestigen van de kinderautostoel kan altijd via de autogordel, maar bij veel autostoeltjes is ook een Isofix bevestiging mogelijk.

Een Isofix bevestiging op een autostoel is extra veilig en geeft meer gebruiksgemak. Een Isofix bevestiging is echter niet in alle auto's aanwezig. Maar is dat bij jou auto wel het geval, dat adviseren we een autostoeltje met Isofix. 

Zowel qua veiligheid als qua gebruiksgemak is een autostoeltje met Isofix de beste autostoel. Bij iedere bovenstaande autostoeltjes test vind je geteste autostoeltjes met en zonder Isofix.

Beste autostoel baby

Kijk bij de bovenaan genoemde autostoeltjes tests voor het best geteste autostoel voor een baby. Deze beste autostoeltjes hebben vaak de vorm van een reisbedje en ook als zodanig te gebruiken. 


Maxi Cosi autostoel baby

Maxi Cosi autostoel baby


Ook kan je veel goede autostoeltjes voor de baby vaak op een kinderwagen zetten. Het grote voordeel van deze specifieke autostoel voor de baby is dat je ze met baby en al uit de auto tilt en dan naar binnen draagt of op een kinderwagen plaatst.

Ook beschermen deze beste baby autostoelen de nek en het hoofdje van de baby extra goed. De baby kan comfortabel in de autostoel liggen en slapen. 

Beste autostoel peuter en beste autostoel kleuter

Daarna komen de autostoeltjes in een stoelvorm. Hierin ligt het kindje niet meer maar zit zodat hij of zij goed naar buiten kan kijken. Ook de beste autostoel peuter en de beste autostoel kleuter zijn te vinden in het bovenstaande autostoeltjes test overzicht.

Cabino meegroei autostoel

Cabino meegroei autostoel

Beste stoelverhoger

Daar vind je ook de beste stoelverhoger (zitverhoger) uit een autostoeltjes test. 

Een stoelverhoger is als alternatief voor een kinder autostoel toegestaan als het kind minimaal 125 centimeter lang en 22 kilo zwaar is. Tot een lengte van 135 centimeter is een stoelverhoger of autostoel voor kinderen in de auto verplicht.

Een stoelverhoger / zitverhoger is een minimaal autostoeltje. Zo'n autostoel kent geen rugsteun en geen zijsteunen waardoor het kind meer bewegingsvrijheid heeft. Eigenlijk is een stoelverhoger voor in de auto alleen een verhoogde zitting.

Al zijn er ook wel wat betere stoelverhogers voor in de auto zoals de BabyAuto stoelverhoger met Isofox op de foto onder.

Een stoelverhoger kan ook worden gebruikt als het kindje misschien wel langer is dan 135 centimeter, maar als de autoriem nog niet over de schouder loopt. Dat kan gevaarlijk zijn (hals) waardoor het dan aan te raden is nog even een stoelverhoger te gebruikt.BabyAuto stoelverhoger autostoel

BabyAuto stoelverhoger met Isofix


Bovenaan vind je in de stoelverhoger test ook de beste stoelverhogers voor in de auto.

Handige opties

Er zijn wat handige opties die we niet bij ieder autostoel voor kinderen tegenkomen.

In hoogte verstelbare autostoel
Zo kan het handig zijn als de autostoel voor kinderen in hoogte verstelbaar is, zodat hij meegroeit met het kind. Niet alleen doe je dan langer met een autostoeltje, ook blijft het autokinderstoeltje comfortabel tijdens de groei.

Autostoel met slaapstand
Een slaapstand, waarbij het kinderzitje licht naar achter gekanteld wordt, voorkomt dat het kindje het hoofd voorover laat hangen als het in slaap valt. Dit is een veel betere houding voor een slapend kind.

Draaibare autostoel
Een draaibaar autostoeltje komt maar weinig voor, maar is wel reuze handig. Hierbij kan de autostoel naar de zijkant draaien zodat het kind heel makkelijk in en uit de auto kan stappen of makkelijk uit de autostoel getild kan worden.

Beste autostoel fabrikanten

Als we kijken naar de beste merken voor autostoelen voor kinderen zien we vooral goede resultaten voor Maxi-Cosi, Cybex, Britax Romer, Recaro, Joie, Chicco, Safety 1st, BeSafe, Kiddy, Quax, Jane, KK Kindercraft, Concord, Kidsriver en Lionelo.

Bij de bovenstaande autostoel aanbiedingen vind je ze allemaal, en wat van al deze autostoelen voor kinderen momenteel de beste autostoel is kun je vinden in het autostoel test overzicht bovenaan.

Kijk bij de bovenaan genoemde Keuzehulp op Beste Autostoeltje Kopen om je het voor jou beste autostoeltje tegen de laagste prijs te vinden en kijk bij de autostoeltjes testen voor de beste autostoelen uit de test.


Consumentenbond autostoeltje tips

Hoe vind je je beste autostoeltje. In onderstaande video geeft de Consumentenbond kooptips voor het vinden van je beste autostoeltje voor. De Consumentenbond kijkt hierbij naar gebruiksgemak, veiligheid en prijs. Je ziet in deze Consumentenbond video ook het verschil tussen een Isofix autostoel en een autostoeltje met bevestiging via de gordel.


Video: Kooptips Consumentenbond autostoeltjesZie ook:
 


Onderwerp:
Een goed autostoeltje is noodzakelijk om kinderen veilig in de auto te vervoeren. Hier boven vind je de beste autostoeltjes uit diverse testen. Het betreft autostoel testen van onder andere de ANWB en consumenten organisaties uit diverse landen. Verder vind je hier autostoel tips voor het kiezen van jou beste autostoel voor een kind of stoelverhoger voor in de auto. Op Beste Autostoeltje Kopen vind je een keuzehulp en de beste winkels om goede autostoeltjes goedkoop online te kopen.