Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste autostoeltje test

 

Om een kindje veilig in de auto te vervoeren is een goed autostoeltje nodig. Daarom kijken we hier naar de beste autostoeltjes uit diverse testen van kinderautostoelen. Al deze beste autostoeltjes uit de test kun je hieronder vinden. Deze autostoeltjes tests zijn uitgevoerd door erkende organisaties als de Consumentenbond, de ANWB en consumentenorganisaties in het buitenland, maar ook door gespecialiseerde winkels en andere experts op het gebied van autostoeltjes voor kinderen. Kijk hieronder voor je beste autostoeltje.

Dit zijn de autostoeltjes test

Kijk hieronder voor het beste autostoeltje uit menig autostoeltjes test. De tests zijn op datum gesorteerd. De nieuwste autostoeltjes tests staan bovenaan.


Zie ookBeste Autostoeltje Keuzehulp

Wat het beste autostoeltje is hangt af van factoren zoals de lengte en het gewicht van het kindje. Maar het hangt ook af van je persoonlijke wensen en eisen.

Vul deze gegevens en wensen in de Autostoeltje Keuzehulp in, en je krijgt te zien welke kinderautostoeltjes voor jou de beste zijn. De Autostoeltje Keuzehulp is te vinden op Beste Autostoeltje Kopen.

Je vindt op Beste Autostoeltje Kopen ook de Autostoeltjes Top 10, en heel veel reviews, testen en ervaringen. Een ideale keuzehulp voor wie nog op zoek is naar een geschikt autostoeltje.

In de rijrichting of achteruit?

Heel belangrijk bij de keuze van een kinderzitje in de auto is de kijkrichting. Je kunt een autostoeltje zo plaatsen dat het kindje in de rijrichting kijkt of juist daar tegenin. Kinderen tot 13 kilo of tot een leeftijd van een jaar dienen altijd tegen de rijrichting in gepositioneerd te worden. Deze plaatsing met het gezicht achterwaarts gericht biedt in geval van een frontale botsing meer steun aan het hoofd en de nek. Oudere kinderen willen meestal niet meer tegen de rijrichting inkijken als ze in de auto zitten.

Enkele autostoeltjes zijn zowel voorwaarts als achterwaarts te plaatsen. Dit zijn wat dat betreft de beste autostoeltjes voor kleine kinderen.

Isofix of in de gordel?

Een andere belangrijke keuze bij het kiezen van het beste autostoeltje is de bevestigingsmethode. Bevestigen van de kinderautostoel kan altijd via de autogordel, maar bij veel autostoeltjes is ook een Isofix bevestiging mogelijk.

Een Isofix bevestiging is extra veilig en geeft meer gebruiksgemak. Zo'n bevestiging is echter niet in alle auto's aanwezig. Maar is dat bij jou auto wel het geval, dat adviseren we een autostoeltje met Isofix. Zowel qua veiligheid als qua gebruiksgemak zijn dit de beste autostoeltjes. Bij iedere bovenstaande autostoeltjes test vind je geteste autostoeltjes met en zonder Isofix.

Beste autostoeltje baby

Kijk bij de bovenaan genoemde autostoeltjes tests voor het best geteste autostoeltje voor een baby. Deze beste autostoeltjes hebben vaak de vorm van een reisbedje en ook als zodanig te gebruiken. Ook kan je veel goede autostoeltjes voor de baby vaak op een kinderwagen zetten. Het grote voordeelvan deze specifieke autostoeltjes voor de baby is dat je ze met baby en al uit de auto tilt en dan naar binnen draagt of op een kinderwagen plaatst.

Ook beschermen deze beste babyautostoeltjes vooral de nek en het hoofdje van de baby extra goed. De baby kan er comfortabel in liggen en slapen. Je gebruikt deze autostoeltjes voor de allerkleinsten tot ze een centimeter lang zijn.

Beste autostoeltje peuter en kleuter

Daarna komen de autostoeltjes in een stoelvorm. Hierin ligt het kindje niet meer maar zit zodat hij of zij goed naar buiten kan kijken. Ook de beste autostoeltjes voor peuter en de beste autostoeltjes voor kleuters zijn te vinden in het bovenstaande autostoeltjes test overzicht.

Beste stoelverhoger

Daar vind je ook de beste stoelverhoger (zitverhoger) uit een autostoeltjes test. Een stoelverhoger is als alternatief voor een autostoelje toegestaan als het kind minimaal 125 centimeter lang en 22 kilo zwaar is. Tot een lengte van 135 centimeter is een stoelverhoger of autostoel voor kinderen in de auto verplicht.

Een stoelverhoger / zitverhoger is een minimaal autostoeltje. Het kent geen rugsteun en geen zijsteunen waardoor het kind meer bewegingsvrijheid heeft. Eigenlijk is het alleen een verhoogde zitting.

Een stoelverhoger kan ook worden gebruikt als het kindje misschien wel langer is dan 135 centimeter, maar als de autoriem nog niet over de schouder loopt. Dat kan gevaarlijk zijn (hals) waardoor het dan aan te raden is nog even een stoelverhoger te gebruiken

Beste autostoeltje test

Handige opties

Er zijn wat handige opties die we niet bij ieder autostoeltje tegenkomen.

In hoogte verstelbaar autostoeltje
Zo kan het handig zijn als de autostoel voor kinderen in hoogte verstelbaar is, zodat hij meegroeit met het kind. Niet alleen doe je dan langer met een autostoeltje, ook blijft het autokinderstoeltje comfortabel tijdens de groei.

Autostoeltje met slaapstand
Een slaapstand, waarbij het stoeltje licht naar achter gekanteld wordt, voorkomt dat het kindje het hoofd voorover laat hangen als het in slaap valt. Dit is een veel betere houding voor een slapend kind.

Draaibaar autostoeltje
Een draaibaar stoeltje komt maar weinig voor, maar is wel reuze handig. Hierbij kan het autostoeltje naar de zijkant draaien zodat het kind heel makkelijk in en uit de auto kan stappen of makkelijk uit de autostoel getild kan worden.

Kijk bij de bovenaan genoemde Keuzehulp op Beste Autostoeltje Kopen om je het voor jou beste autostoeltje tegen de laagste prijs te vinden en kijk bij de autostoeltjes testen voor de beste autostoeltjes uit de test.

Zie ook: Meer testen m.b.t. baby's en kinderen


Onderwerp:
Een goed autostoeltje is noodzakelijk om kinderen veilig in de auto te vervoeren. Hier boven vind je de beste autostoeltjes uit diverse testen. Het betreft autostoeltjes testen van onder andere de ANWB en consumentenbond organisaties uit diverse landen. Verder vind je hier kinderautostoel tips voor het kiezen van jou beste autostoeltje of stoelverhoger voor in de auto, en op Beste Autostoeltje Kopen vind je een keuzehulp en de beste winkels om goede autostoeltjes goedkoop online te kopen.

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *