Beste box baby

De beste box voor een baby uit de test en aanbiedingen van meer goede babyboxen.

Aan een box voor een baby of andere kinderbox mogen gerust hoge eisen gesteld worden. Een goede box voor de baby of dreumes moet veilig zijn, maar het kindje moet er ook comfortabel de tijd in kunnen doorbrengen. 

Daarom hier aandacht voor de beste box voor baby en klein kind. Met de beste boxen voor de baby uit de test en tips voor het zelf kiezen van je beste box voor de baby.Babybox test

Hieronder vind je een overzicht van de testen van boxen voor baby en kind. We hebben momenteel één baby box test.

Zie ook:


Selecteer je beste box voor de baby

In het overzicht alle baby boxen vind je circa 500 boxen voor de baby. Je kunt heel makkelijk de voor jou beste baby box uit dit overzicht selecteren, want je kunt je wensen aanvinken en dan blijven alleen de baby boxen over die aan jouw wensen en eisen voldoen.

Hieronder kijken we naar de verschillende mogelijkheden om uit dit overzicht met alle babyboxen de voor jou beste box voorde baby te selecteren.

bopita babybox en speelhuis

Bopita box en speelhuis in één


Reisbox of vaste baby box?

De meeste babyboxen zijn stevige houten boxen die een vast plekje in de woonkamer krijgen zolang het kindje een box nodig heeft. 

Maar er zijn ook reisboxen. Een reisbox kun je inklappen tot een licht en handelbaar pakketje dat je makkelijk mee kunt nemen en makkelijk weg kunt bergen. 

Een reisbox koop je als je de baby box maar af en toe gebruikt of als de baby gedurende de week op meerdere oppas adressen verblijft. Een reisbox is praktisch, maar wel minder stevig en comfortabel dan een stevige houten box. 


beste reisbox test

TecTake reisboxIn het overzicht met baby boxen vind je ook reisboxen. Selecteer om deze reisboxen te zien de kunststof baby boxen.

Tip: In plaats van een reisbox kun je ook een campingbedje overwegen. Deze kunnen ook heel goed als box dienst doen als de reisbox niet zo vaak gebruikt wordt. Kijk bij de beste campingbedjes test voor meer informatie.

Afmetingen baby box

Natuurlijk zijn de maten van een baby box erg belangrijk als de voor jou beste box voor de baby zoekt. De box moet genoeg speelruimte en bewegingsvrijheid bieden als het kindje gaat kruipen. Maar de baby box moet natuurlijk ook weer niet al te veel ruimte in de kamer vragen. 

75 cm bij 95 cm is de meest voorkomende maat bij baby boxen. Maar je hebt ook andere maten, al is de keuze uit baby boxen dan kleiner.

In het overzicht met alle baby boxen kun je de gewenste grootte van de babybox opgeven.

Vorm baby box

Bijna alle boxen zijn rechthoekig (zoals de standaard box van 95 bij 75 cm), maar er is ook een beperkt aantal vierkante boxen. En ook ronde boxen komen voor. Deze ronde boxen ebben geen hoeken, wat een ronde box veilig maakt, en zo'n ronde box ziet er ook nog eens mooi uit. 

De ronde vorm gaat wel ten koste van de ruimte in de box. Een ronde babybox heeft minder effectieve ruimte dan een vierkante box voor de baby.


beste ronde baby box

Ronde baby box Bopita


Kies in het bovenstaande overzicht met alle boxen voor de baby voor de vorm rond en je krijgt alleen de ronde baby boxen te zien.

Baby box met verstelbare bodem

Het is erg handig als je de bodem van de baby box in hoogte kunt verstellen. Wat ons betreft is dat een vereiste voor een beste box voor de baby. 

Een verstelbare boxbodem kun je bij een pasgeboren baby hoog zetten, zodat je er goed bij kan. En als het kindje op de leeftijd komt dat deze wil gaan staan zet je de bodem van de box lager zodat de kleine er niet uit kan klimmen.

Ook heb je baby boxen waarbij je niet de bodem in hoogte aanpast, maar die een extra plateau hebben voor een hogere stand. Hieronder zie je zo'n kinderbox met plateau.


beste babybox test

Europe box baby met lade en extra plateau


Baby box met lade

Het is best handig als de babybox aan de onderkant één of meer laden heeft. In zo'n lade kun je dan de baby benodigdheden en speelgoed opbergen zodat je deze altijd bij de hand hebt als je bij de baby box staat. Vaak gaat het om meerdere laden.

Baby box met wieltjes

Ook wieltjes onder de box voor de baby kunnen zo'n handige extra zijn. Dit is ideaal als de babybox geen vaste plaats in de kamer heeft, maar als je hem bijvoorbeeld dan weer in de woonkamer en dan weer in de eethoek gebruikt. 

Je rijdt er de baby box er dan gewoon naar toe. Met of zonder baby. Let er bij een box op wieltjes wel op of je deze wieltjes vast kunt zetten. Dit voorkomt ongelukken.


baby box test

Kidsriver box baby met wieltjes en verstelbare bodem

Meer selectiemogelijkheden

En zo heb je in het overzicht met alle baby boxen nog meer selectiemogelijkheden om de voor beste baby box te vinden. Bijvoorbeeld het merk, de maximale prijs, de kleur en het materiaal.Beste box merken

Hieronder vind je een overzicht met enkele van de beste box fabrikanten die hun babyboxen in Nederland verkopen.

Bopita boxen

Bopita is een Nederlandse fabrikant van babykamers en kinderkamers die ook tot de beste box fabrikanten behoort. Bopita maakt diverse boxen voor baby's, vaak van hout. Zowel ruime babyboxen als compacte boxen voor kamer met weinig ruimte. 

Een Bopita box heeft meestal een verstelbare bodem en Bopita biedt ook boxcombinaties die tevens als commode en / of ladekast te gebruiken zijn. Bopita besteedt veel aandacht aan de veiligheid van de box.

Cabino boxen

Cabino is een andere babyproducten fabrikant uit Nederland die tot de beste box merken behoort. Cabono doet dat met een hele serie boxen voor de baby met grote rechthoekige boxen en compacte kleine boxen. Alle Cabino boxen zijn voorzien van een verstelbare bodem.

Prenetal boxen

Prenetal biedt onder eigen naam een serie goede houten boxen aan. Dit zijn babyboxen van heel goede kwaliteit.

Deryan boxen

Deryan maakt geen houten boxen maar uitklapbare draagbare boxen voor een baby of dreumes. Deze kinderboxen kun je als reisbox gebruiken, en meenemen als je op vakantie of visite gaat.

Quax boxen

Quax is een fabrikant van babymeubelen en kindermeubelen uit België. Quax heeft een heel mooie serie houten boxen waarmee ze tot de beste box fabrikanten behoren. Deze babyboxen zijn rechthoekig, hebben een verstelbare bodem en zijn verkrijgbaar in diverse kleuren als wit, zwart, bruin en grijs.

Childhome boxen

Ook Childhome maakt goede boxen voor een baby. Dit zijn boxen van hout met een verstelbare bodem die op wieltjes verreden kunnen worden.

Andere goede box merken

Andere fabrikanten die goede babyboxen maken zijn Kidsriver, Skye & Scott, TWF The Wood Factory en Puck. Bij de bovenstaande beste geteste boxen en de hier onder genoemde beste babywinkels vind je ze allemaal.Tips voor een veilige baby box.

Tenslotte nog wat tip van de Consumentenbond voor bij het kiezen van je beste babybox. Het betreft eisen waaraan een box moet voldoen om een veilige baby box genoemd te worden:
 • Let er op dat er niet meer dan een halve ruimte ruimte zit tussen de bodem en de zijkant.
   
 • De afstand tussen de spijlen moet tussen de 4,5 en 6,6 cm liggen.
   
 • Bij wanden van gaas mogen de mazen niet meer dan 0,7 cm zijn.
   
 • In de laagste stand moet de afmeting tussen de bodem en het hoogste punt minimaal 60 cm zijn.
   
 • Een niet passend boxkleed of los boxmatras is niet veilig omdat de baby hier onder kan komen.
   
 • Is de box inklapbaar? Dan moet dit kindveilig vergrendeld zijn.
   
 • Is de box in hoogte verstelbaar? Dan moet dit alleen met gereedschap kunnen.
   
 • Een box moet stabiel staan om te voorkomen dat een ander klein kind de box omtrekt.

Kies hierboven je beste baby box, kijk welke baby boxen er als beste box getest zijn of kijk bij de beste babywinkels voor nog meer goede babyboxen.


Alle getoonde baby boxen zijn te vinden in het overzicht met alle babyboxen.


Samenvatting:
Wat is de beste beste box voor de baby of klein kind? Bovenaan vind je de beste box baby uit de test en een overzicht met alle baby boxen waaruit je makkelijk je eigen beste box baby kan selecteren. Er kijken hier verder naar een vierkante of ronde box baby, een grote of kleine box baby en boxen voor de baby met lade, wieltjes en / of verstelbare bodem. In het baby box overzicht kun je precies aangeven aan welke eisen je beste box baby moet voldoen.


Een reactie posten

1 Reacties

 1. Koop nooit een box met spijlen waar het hoofdje van de baby door heen past. Dat is echt gevaarlijk!

  BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.