Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Beste babyfoon test

Op zoek naar een goede babyfoon? Hier heb ik voor jou de beste babyfoons uit de test, goedkope babyfoon aanbiedingen van de beste winkels en tips van de expert.


De babyfoon heeft de laatste jaren een flinke ontwikkeling doorgemaakt. Vroeger bestond een babyfoon uit twee kastjes die met een lange draad verbonden waren, later kwamen de draadloze babyfoons en tegenwoordig zijn video, WiFi, apps en bewegingssensoren heel normaal bij goede babyfoons. En het aanbod aan babyfoons is bijzonder groot. Maar welk van al deze babyfoons is de beste babyfoon? Hier de beste babyfoons uit de babyfoontest.
Beste babyfoons uit de test

Wij hebben enkele testen van babyfoons verzameld. Hieronder kun je deze tests vinden. 


Zie ook:


Deze testen van babyfoons zijn uitgevoerd door deskundige organisaties, babytijdschriften, grote webwinkels en vergelijkingssites.

Kies zelf je beste babyfoon (met aanbiedingen)

Maar misschien wil je zelf wel de voor jou persoonlijk beste babyfoon vinden? Op Beste Babyfoon Kopen vind je de Babyfoon Keuzehulp waarmee je uit honderden babyfoons de voor jou beste babyfoon kun selecteren. 

Naast vele selectiemogelijkheden voor het selecteren van je beste babyfoon vind je er ook de aanbiedingen van de beste winkels om een goede babyfoon te kopen. Deze winkels bieden daarnaast ook nog de nodigetests, reviews en ervaringen van gebruikers. Alles dat nodig is om de beste babyfoon te vinden, kortom op Beste Babyfoon kopen vind je alles om je persoonlijk beste babyfoon goedkoop te kopen.

Hieronder hebben we tips die je behulpzaam kunnen zijn bij het vinden van je beste babyfoon.
Tips goede babyfoon kopen

Hieronder vind je informatie en tips voor bij het kiezen van de beste babyfoon via bovenstaande keuzehulp.

beste babyfoon test

Babyfoon met camera?

De meeste babyfoons zijn tegenwoordig uitgerust met een camera. In feite zijn deze nanny cams kleine bewakingscamera's. Voor de ouders is er een handheld met scherm waarop ze de kleine in de aten kunnen houden. 

Bij een goede babyfoon met camera kun je de camera alle kanten op bewegen. Je kunt de camera van de babyfoon draaien, op en neer bewegen, en je kunt inzoomen op hetgeen je beter wilt bekijken. Bijvoorbeeld de slapende baby of het spelende kindje.

Bij een babyfoon met beweegbare camera kun je het kind ook volgen als hij of zij het gaat, om bijvoorbeeld te spelen. Een babyfoon met draaibare camera is dan ook erg handig om overdag een op de kinderkamer spelend kind van afstand in de gaten te houden. Een echte nannycam!

Kies je voor een babyfoon met camera, let er dan goed op of de camera draaibaar is. Een babyfoon met beweegbare camera (horizontaal en verticaal) is de beste babyfoon.

Kijk hier boven voor de beste babyfoon met camera uit de test.

Beelden babyfoon via de smartphone met WiFi en app

Steeds meer goede babyfoons met camera werken met WiFi en een app. Via WiFi kun je deze video babyfoons met je draadloze netwerk verbinden,  en zo indirect ook met internet. Dat betekent dat je de beelden van de camera babyfoon ook op de mobiele telefoon (smartphone), computer of tablet kunt bekijken. Dat kan als je thuis bent, maar (via internet) ook vanaf een heel andere locatie.

Op die manier kun je de babyfoon als een bewakingscamera kunt gebruiken. En je kunt wat oudere kinderen, die alleen thuis zijn, op die manier toch in de gaten houden. Maar ook als je gewoon thuis bent is het erg fijn als je de beelden van de babyfoon op je telefoon in de gaten kunt houden en daar niet een aparte handheld voor hoeft te gebruiken.

Kijk hier boven voor de beste babyfoon met camera, wifi en app.


Alecto babyfoon met draaibare camera, WiFi en app

Alecto babyfoon met draaibare camera, WiFi en app

Babyfoon met nachtzicht

Het is vaak donker op ene babykamer of kinderkamer. Een goede babyfoon met nachtzicht is daarom belangrijk. Een goede babyfoon met camera beschikt over infrarood LED-verlichting die het mogelijk maakt om ook in het donker te filmen. Zo hoeft het licht in de kinderkamer of babykamer niet aan te blijven.

Babyfoon met bewegingsmelder

De beste babyfoons met camera zijn voorzien van een bewegingsmelder. Deze beste babyfoons geven op de handheld of op de app alleen beeld als er bewegingen worden geconstateerd. Dat is natuurlijk reuze handig, want als het scherm aanfloept weet je dat je even moet kijken en je hoeft het scherm niet de hele tijd in de gaten te houden.

Ook de app op je smartphone van een goede babyfoon geeft een melding als er beweging wordt geconstateerd via de camera van de babyfoon.  In de keuzehulp op het bovenstaande Beste Babyfoon Kopen kun je de bewegingsmelder als optie aanvinken. Je krijgt dan alleen de babyfoons te zien die over een bewegingsmelder beschikt.

Je kunt wel stellen dat de beste babyfoon tegenwoordig over een bewegingsmelder moet beschikken. Meestal gaat dat samen met een geluidsmelder.

Babyfoon met geluidsmelder

Een al wat oudere variant op de bewegingsmelder is de geluidsactivering. Deze geluidsmelder geeft een medling als er geluid is, bijvoorbeeld een huilende baby of een kindje dat je roept of die je iets wil vragen.

Geluidsactivering komt op iedere goede babyfoon voor, ook op de modellen zonder camera.

Babyfoon met terugspreekfunctie

Ook de terugspreekfunctie is vrij standaard. Hiermee kun je het kindje via de babyfoon toespreken. Handig want zo kun je de kleine van afstand gerust stellen of bij een wat ouder kind vragen wat er aan de hand is.


Luvion beste babyfoon test

Luvion babyfoon


WiFi babyfoon of DECT babyfoon

De WiFi babyfoon noemde we hier boven al. Maar je hebt ook DECT babyfoons. DECT is de techniek die ook door draadloze huistelefoons wordt gebruit.

Je hebt WiFi babyfoons die je met je draadloze netwerk en internet kunt verbinden en DECT babyfoons die gebruik maken van dezelfde techniek als draadloze huistelefoons. DECT babyfoons zijn meestal goedkoper maar een DECT babyfoon is alleen in en rond het huis te gebruiken.

De babyfoons met WiFi zijn desondanks sterk in opkomst. Een WiFi babyfoon kent veel extra mogelijkheden. Je kan de beelden van de babyfoon gewoon op je telefoon bekijken en via de telefoon met het kindje praten. Dat kan zelfs vanaf een heel andere locatie, via internet. Dit maakt zo'n WiFi babyfoon ook erg handig bij wat oudere kinderen.

De camera van een goede WiFi babyfoon kun je ook van afstand bedienen met je smartphone. Je kunt (afhankelijk van de mogelijkheden van de babyfoon) het beeld inzoomen en de camera draaien zodat je de hele kinderkamer kunt rondkijken. Dat alles doe je via een speciale babyfoon app die bij de babyfoon wordt meegeleverd.  

Het bereik van de babyfoon


Het bereik van een WiFi babyfoon is gelijk aan het bereik van de WiFi router / WiFi netwerk, maar onbeperkt als je internet gebruikt. Bij het kopen van een DECT babyfoon moet je wel goed op het maximale bereik letten. Hou er daarbij rekening mee dat het aangeven bereik onder gunstige omstandigheden geldt, dus zonder muren en plafonds. Qua bereik is de beste babyfoon een WiFi babyfoon met app.

Andere technieken verbinding babyfoon

Naast WiFi en DECT zijn er nog wat technieken die je bij babyfoons tegenkomt. Deze technieken worden minder toegepast.

PMR is een draadloze techniek waarbij de babyfoon een ver bereik heeft zonder WiFi. PMR is heel zeldzaam, maar kom je bijvoorbeeld tegen bij de Alecto DBX-80 babyfoon. Deze heeft een bereik van zo'n 3 kilometer, maar omdat PMR een open kanaal is, is een PMR babyfoon wel wat gevoelig voor storing.

Dat geldt ook voor een analoge babyfoon. Deze gebruiken een analoog geluidssignaal. Deze verouderde techniek tref je aan bij een handjevol babyfoons van onder andere Philips, Motorola en Angelcare. 

Babyfoon Philips Avent

Babyfoon Philips Avent


Dual mode babyfoon

Een dual mode babyfoon is wel een aanrader. Deze babyfoons combineren namelijk de WiFi  internet verbinding met een directe digitale verbinding tussen de babyfoon en een handheld. Dat betekent dat de babyfoon (binnenshuis) ook werkt als de WiFi verbinding er uit ligt. Dual mode babyfoons behoren tot de beste babyfoons. Ze worden onder andere gemaakt door Luvion, Elro, Motorola en Lionelo.
Beste babyfoon merken

Populaire babyfoons zijn de van Alecto en Luvion, en de babyfoons uit de Philips Avent serie. Vaak komen deze babyfoons als beste babyfoon uit een test. Deze, en heel veel andere, babyfoons zijn allemaal in de Babyfoon Keuzehulp op het bovenaan genoemde Beste Babyfoon Kopen te vinden. 

Je vindt daar naast de babyfoons van Luvion, Alecto en Philips ook babyfoons van onder andere Elro, Motorola, HelloBaby, BabyMoov, Chicco, Orretti, Angelcare en andere babyfoon fabrikanten.

En bij het eveneens bovenaan te vinden babyfoon test overzicht vindt je alle door de deskundigen best geteste babyfoons uit de test.Consumentenbond babyfoon tips

Tenslotte heeft de expert van de Consumentenbond ook nog wat tips voor als je een babyfoon wil aanschaffen. In de Consumentenbond video hier onder vind je de tips van deze exper.


Consumentenbond babyfoon tips

Zie ook: 


Onderwerp:
Op deze pagina vind je de beste babyfoons uit test. Babyfoons met camera zijn tegenwoordig al standaard, en ook wifi babyfoons met app komen steeds meer voor. Hierboven de beste babyfoon uit de test en veel informatie om goedkoop een goede babyfoon te kopen.

Video: Consumentenbond

Een reactie posten

0 Reacties