Beste BBQ uit elke barbecue test

De beste barbecue uit de test in alle soorten. Van een goedkope houtskool BBQ tot een uitgebreide buitenkeuken. Maar ook andere beste barbecues uit de test zoals de beste gas BBQ, skottelbraai, elektrische BBQ, beste kamado en meer.


Ben je op zoek naar de beste barbecue (ook wel simpelweg BBQ genoemd)? Kijk dan hier voor de beste barbecues uit de test. Ook geven we hier informatie over de BBQ, hebben we een barbecue keuzehulp en de BBQ top 10. Kortom, alle informatie voor het kopen van de voor jou persoonlijk beste BBQ.


De beste BBQ uit de test

Barbecues worden regelmatig getest. We hebben de resultaten van een groot aantal BBQ testen voor je verzameld. Deze informatie met alle beste barbecues vind je hieronder. Kijk hier voor de beste BBQ in het soort barbecue dat je zoekt.

Kies zelf je beste barbecue

Aan de diversiteit van de bovenstaande testen en testwinnaars merk je het al. Het is lastig één beste barbecue aan te wijzen want er zijn veel totaal verschillende barbecues te koop. En binnen al deze verschillende modellen.

Het is daarom handig voor je een BBQ koopt eerst de onderstaande barbecue keuzehulp te gebruiken deze kan je stap voor stap de weg wijzen naar de voor jou geschikte barbecues, en daarnaast vind je er veel informatie over de soorten barbecues in het algemeen en alle goede barbecues in het bijzonder.


BBQ barbecue


Bij de Barbecue Keuzehulp kun je precies opgeven waaraan jouw nieuwe BBQ moet voldoen. Ook kun je er tests en reviews lezen. Zo is het heel makkelijk om de beste BBQ volgens jouw wensen te vinden.Aanbiedingen barbecues beste winkels

Een handige tip die ik voor je heb voor bij het kopen van een barbecue is het overzicht van de beste en goedkoopste BBQ winkels online dat je kan vinden op Beste Barbecue Kopen

Je vind op die pagina nog meer handige informatie die je behulpzaam kan zijn bij het kiezen van een BBQ.

Ook hier onder geven we veel informatie en tips voor bij het vinden en goedkoop kopen van je beste barbecue.Tips om een geschikte BBQ te vinden

Hieronder vind je informatie voor bij het kopen van je nieuwe barbecue. Want waarop moet je letten als je een barbecue koopt.

Soort barbecue

Over de verschillende soorten barbecue kunnen we kort zijn, daar heb je vast al over nagedacht. Wil je grillen op houtskool, elektriciteit of gas? We kijken kort naar de BBQ mogelijkheden.


Luxe houtskoolbarbecue Boretti

Luxe houtskoolbarbecue Boretti


Houtskool barbecue
De houtskool BBQ is bij de echte barbecue liefhebber favoriet, maar het is wel de moeilijkste BBQ om op temperatuur te krijgen en te houden.

Tip: Gebruik voor het aansteken en op temperatuur brengen van een houtskook BBQ een snelstarter. Hierboven vind je een link naar de BBQ snelstarter test). Een houtskool BBQ beloont je voor al je moeite met een heerlijke grill smaak en echt op houtskool barbecueën is natuurlijk ook wel het echte werk!

De beste houtskool BBQ is hierboven te vinden in de houtskool barbecue test.

Elektrische barbecue
De elektrische barbecue is de BBQ met het hoogste gebruiksgemak. Stekker in het stopcontact en je kunt barbecueën. Maar de elektrische BBQ geeft de minste barbecuesmaak af en menig barbecue liefhebber vind het meer gourmetten dan barbecueën.Severin elektrische bbq tafelbarbecue

Severin elektrische bbq / tafelbarbecue


Maar naast het hoge gebruiksgemak heeft de elektrische barbecue nog meer voordelen. Zo is het een heel goede balkon barbecue, want de elektrische barbecue geeft geen rook af waar de buren last van hebben. 

En bij een elektrische BBQ kun je via een draaiknop de temperatuur optimaal regelen. 

Ga je voor het gemak van een elektrische BBQ? Kijk dan voor de beste elektrische barbecue in de bovengenoemde elektrische BBQ test.

Gasbarbecue
De gas BBQ is een andere gebruiksvriendelijk barbecue. De gas BBQ wordt door veel mensen gezien als de barbecue die de beste mix van smaak, sfeer en gebruiksgemak geeft. Hoewel er geen houtskool aan te pas komt geeft een gas BBQ het meer het barbecue gevoel dan een elektrische BBQ. 

Is er sprake van een uitgebreide gasbarbecue dan spreekt men vaak over een buitenkeuken.


Kleine gasbarbecue Garden Grill

Kleine gasbarbecue Garden Grill


Bij de gas BBQ bovenaan vind je de beste gasbarbecues van dit moment. Je vindt daar de beste eenvoudige goedkope gas bbq, maar ook de beste gas bbq voor een groot gezelschap of voor uitgebreid kokkerellen. Maar bij de laatste categorie kom je buurt van een echte buitenkeuken.

Buitenkeuken
De buitenkeuken is een uitgebreide gas barbecue die vaak veel meer is dan een barbecue alleen. Het is een uitgebreide gasbarbecue met meerdere branders zodat je, net als in de keuken, meerdere gerechten op meerdere gaspitten kunt bereiden. 

Ook hebben veel buitenkeukens een zijbrander waarmee je gerechten op kunt warmen. En de mogelijkheden kunnen bij uitgebreide buitenkeuken barbecues nog verder gaan. Zo heb je ook buitenkeukens met een groot aanrechtblad, met een wasbak en een kraan met stromend water.

Met een goede buitenkeuken kun je serieus koken.


Buitenkeuken Outdoorchef

Buitenkeuken Outdoorchef


Kijk voor de beste buitenkeuken en de beste koop (de buitenkeuken de beste prijs / kwaliteit verhouding) bij de bovenstaande buitenkeuken test.

Skottelbraai
De skottelbraai is een specifieke barbecue die is afgeleid van de Zuid Afrikaanse BBQ die oorspronkelijk niet veel anders was dan een ploegschaar die boeren gebruikten om boven een vuur te roosteren. Bij de moderne skottelbraai braai je echter op gas in een soort wok, waarop ook een rooster kan. 


Skottelbraai Cadac

Skottelbraai Cadac


Een groot voordeel van een moderne gas skottelbraai (die dus weinig meer met de klassieke skottelbraai van doen heeft) is dat je met deze gas BBQ niet alleen kunt grillen maar dat je er via de verschillende onderdelen de meest uiteenlopende gerechten kunt maken.

Ook de beste skottelbraai uit de test is hier boven te vinden in het BBQ test overzicht.

Kamado (keramische barbecue)
Weer een ander soort BBQ is de kamado, al is de kamado eigenlijk een houtskoolbarbecue. Maar dan wel een heel goede houtskoolbarbecue. 

De kamado BBQ is een keramische barbecue en de echte grillmaster zweert bij een kamado. Dit is de BBQ voor de grillmeister die het beste van zijn barbecue eist.

Met een keramische kamado barbecue kun je extreem hoge temperaturen halen, tot wel 350 graden Celsius. Maar ook hele lage temperaturen die goed te regelen zijn. Vervolgens kun je er mee grillen, koken, stoven, roken en veel meer. Je kunt de kamado barbecue zelfs als outdoor slowcooker gebruiken. 

Ook de beste kamado uit de test kun je bij de BBQ tests bovenaan vinden.

Big Green Egg kamado BBQ

Big Green Egg kamado BBQ


Tafelbarbecue
Een tafelbarbecue is een compacte barbecue die je op tafel kunt zetten zodat niet één persoon met de BBQ bezig is, maar dat je met z'n allen gezellig rond de tafel kan barbecueën. 

Een tafelbarbecue kan ieder soort barbecue zijn. Een tafelbarbecue is vaak een elektrische barbecue, maar het kan ook een compacte gasbarbecue of compacte houtskoolbarbecue zijn.

Kijk bij de bovengenoemde beste tafelbarbecue test voor de beste tafelbarbecue volgens de meest recente test.


Princess tafelbarbecue elektrisch en houtskool

Princess tafelbarbecue (elektrisch en houtskool)


Balkonbarbecue
Je vindt daar ook de beste barbecue voor op een balkon. Ook een balkon barbecue is een compacte barbecue maar een balkon barbecue kan een tafelbarbecue zijn, maar ook een BBQ op poten.

Hoe groot moet de BBQ zijn?

In de bovenstaande BBQ Keuzehulp kun je op meerdere manieren een barbecue met de gewenste capaciteit kiezen. Je kunt uitgaan van het aantal personen of van de diameter (de grootte) van de barbecue. 

De grootste barbecues hebben een diameter van meer dan 50 centimeter. Zo'n grote BBQ is vaak geschikt voor groepen tot wel 12 personen.

BBQ met deksel

Verreweg de meeste barbecues beschikken over een deksel. We raden een BBQ met deksel ook aan, want zo kun je de temperatuur binnenin de barbecue goed gelijkmatig verdelen en heb je geen last van wind.

Veel barbecues staan op een onderstel, maar er zijn ook kleinere barbecues die je op tafel kunt zetten. Wel zo gezellig natuurlijk, want zo kun je samen buiten kokkerellen. Hierboven noemden we deze tafelbarbecue al even en kun je de beste tafelbarbecue uit de test vinden.

Waar ga je de BBQ gebruiken?

Ook kun je bij de BBQ keuzehulp opgeven waar je je barbecue gaat gebruiken. Handig, want iemand met een balkon heeft een ander soort barbecue nodig dan iemand die de BBQ op een ruim terras wil gebruiken. En wat als je de BBQ wilt meenemen naar strand of camping? Er zijn zelfs barbecues die je binnenshuis kunt gebruiken.

Kijk bij de bovenstaande testen bij de beste barbecues uit de diverse tests, of kies voor de keuzehulp op Beste Barbecue Kopen om de voor jou beste barbecue te selecteren.

Zie ook: Meer testen koken en eten


Samenvatting:
Wat is de beste BBQ / beste barbecue? Dat hangt er helemaal van af wat voor soort BBQ je zoekt. Hierboven staan de beste barbecues uit menig BBQ test. Het betreft de beste BBQ in diverse soorten zoals de beste houtskoolbarbecue, de beste gasbarbecue, de beste elektrische BBQ, de beste tafelbarbecue, de beste kamado, de beste skottelbraai en de beste buitenkeuken uit de test. 

Ook de beste barbecue accessoires uit de test zijn bovenaan te vinden. Verder geven we tips over de diverse soorten barbecues en vind je op Beste Barbecue Kopen de online winkels waar je een goede BBQ goedkoop online kunt kopen.

Een reactie posten

2 Reacties

  1. Vooral een ruime zijtafel groot genoeg voor een paar bordjes of schaaltjes vind ik in de praktijk erg handig bij een BBQ. Anders moet je er altijd een losse tafel naast zetten. Helaas zijn er maar weinig barbecues die over een redelijk ruime tafel beschikken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tip: Welke BBQ je ook koopt, koop er altijd 1 op goede werkhoogte zodat je relaxed kunt staan barbecuen. En ook een zijtafeltje is erg handig om al je spullen op te zetten. Ik had eerst een grondmodel en nu een tafelmodel BBQ maar dat tweede werkt echt veel beter.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.