Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste BBQ test / beste barbecue test

Ben je op zoek naar de beste barbecue (ook wel simpelweg BBQ genoemd)? Kijk dan hier voor de beste barbecues uit de test. Ook geven we hier informatie over de BBQ, hebben we een barbecue keuzehulp en de BBQ top 10. Kortom, alle informatie voor het kopen van de voor jou persoonlijk beste BBQ.

De beste barbecues uit de test

Barbecues worden regelmatig getest. Bijvoorbeeld door culinaire magazines, de Consumentenbond, vergelijkingssites en gespecialiseerde winkels. We hebben de resultaten van een groot aantal BBQ testen voor je verzameld. Deze informatie vind je hieronder. De meest relevante barbecue tests staan bovenaan.


Zie ook


Beste barbecue kopen

Aan de diversiteit van de bovenstaande testen en testwinnaars merk je het al. Het is lastig één beste barbecue aan te wijzen want er zijn veel totaal verschillende barbecues te koop. 

Kijk daarom voor je een barbecue koopt eerst op Beste Barbecue Kopen. Daar vind je niet alleen de beste winkels en de actuele barbecue top tien, maar ook een keuzehulp die je helpt bij het vinden van de voor jou persoonlijk beste BBQ.

Bij de Barbecue Keuzehulp kun je precies opgeven waaraan jouw nieuwe BBQ moet voldoen. Ook kun je er tests en reviews lezen. Zo is het heel makkelijk om de beste BBQ volgens jouw wensen te vinden.


Informatie BBQ kopen

Hieronder vind je informatie voor bij het kopen van je nieuwe barbecue. Want waarop moet je letten als je een barbecue koopt.

Soort barbecue

Over de verschillende soorten barbecue kunnen we kort zijn, daar heb je vast al over nagedacht. Wil je grillen op houtskool, elektriciteit of gas? We kijken kort naar de BBQ mogelijkheden.


Luxe houtskoolbarbecue Boretti

Luxe houtskoolbarbecue Boretti


Houtskool barbecue
De houtskool BBQ is bij de echte barbecue liefhebber favoriet, maar wel het moeilijkst op temperatuur te krijgen en te houden (tip: gebruik een snelstarter, zie de test hier boven). Een houtskool BBQ beloont je wel met een heerlijke grill smaak en echt op houtskool barbecueën is natuurlijk ook wel het echte werk!

De beste houtskool BBQ is hierboven te vinden in de houtskool barbecue test.

Elektrische barbecue
De elektrische barbecue is op zijn retour. De elektrische BBQ geeft de minste barbecuesmaak af. Wel is de elektrische barbecue bijzonder makkelijk in het gebruik. Voor de barbecue expert is een elektrisch barbecueën echter meer buiten gourmetten dan een echte barbecue.


Severin elektrische bbq tafelbarbecue

Severin elektrische bbq / tafelbarbecue


Ga je toch voor het gebruiksgemak van een elektrische barbecue? Kijk dan voor de beste elektrische barbecue in de bovengenoemde elektrische BBQ test.

Gasbarbecue
De gas BBQ wordt door veel mensen gezien als de beste mix van smaak, sfeer en gebruiksgemak. Hoewel er geen houtskool aan te pas komt geeft een gas BBQ het meer het barbecue gevoel dan een elektrische BBQ. Is er sprake van een uitgebreide gasbarbecue dan spreekt men vaak over een buitenkeuken.


Kleine gasbarbecue Garden Grill

Kleine gasbarbecue Garden Grill


We hebben hierboven de beste eenvoudige gasbarbecue (goedkope gasbarbecue) uit de test.

Buitenkeuken
De buitenkeuken wordt ook steeds populairder. Dit is een uitgebreide gasbarbecue met meerdere branders zodat je, net als in de keuken, meerdere gerechten op meerdere gaspitten kunt bereiden. Ook hebben veel buitenkeukens een zijbrander waarmee je gerechten op kunt warmen. Met een goede buitenkeuken kun je serieus koken.


Buitenkeuken Outdoorchef

Buitenkeuken Outdoorchef


Kijk voor de beste buitenkeuken en de beste koop (de buitenkeuken de beste prijs / kwaliteit verhouding) bij de bovenstaande buitenkeuken test.

Skottelbraai
De skottelbraai is een specifieke barbecue die is afgeleid van de Zuid Afrikaanse BBQ die oorspronkelijk niet veel anders was dan een ploegschaar die boeren gebruikten om boven een vuur te roosteren. Bij de moderne skottelbraai braai je echter op gas in een soort wok, waarop ook een rooster kan. 

Ook de beste skottelbraai uit de test is hier boven te vinden.

Skottelbraai Cadac

Skottelbraai Cadac


Kamado (keramische barbecue)
Weer een ander soort BBQ is de kamado, al is dit eigenlijk een houtskoolbarbecue. Maar dan wel een heel goede houtskoolbarbecue. Het is een keramische barbecue en de echte grillmaster zweert bij een kamado. Dit is de BBQ voor de grillmeister die het beste van zijn barbecue eist.

Ook de beste kamado uit de test kun je bij de BBQ tests bovenaan vinden.

Big Green Egg kamado BBQ

Big Green Egg kamado BBQ
Tafelbarbecue
Een tafelbarbecue is een compacte barbecue die je op tafel kunt zetten zodat niet één persoon met de BBQ bezig is, maar dat je met z'n allen gezellig rond de tafel kan barbecueën. Een tafelbarbecue kan ieder soort barbecue zijn. Een elektrische barbecue is meestal een tafelbarbecue, maar het kan ook een compacte gasbarbecue of compacte houtskoolbarbecue zijn.

Kijk bij de bovengenoemde beste tafelbarbecue test voor de beste tafelbarbecue volgens de meest recente test.


Princess tafelbarbecue elektrisch en houtskool

Princess tafelbarbecue (elektrisch en houtskool)


Je vindt daar ook de beste barbecue voor op een balkon. Ook dit is een compacte barbecue.

Hoe groot moet de BBQ zijn?

In de bovenstaande BBQ Keuzehulp kun je op meerdere manieren een barbecue met de gewenste capaciteit kiezen. Je kunt uitgaan van het aantal personen of van de diameter (de grootte) van de barbecue. De grootste barbecues hebben een diameter van meer dan 50 centimeter. Deze zijn vaak geschikt voor groepen tot wel 12 personen.

BBQ met deksel

Verreweg de meeste barbecues beschikken over een deksel. Dit raden we ook aan, want zo kun je de temperatuur goed gelijkmatig verdelen en heb je geen last van wind.

Veel barbecues staan op een onderstel, maar er zijn ook kleinere barbecues die je op tafel kunt zetten. Wel zo gezellig natuurlijk, want zo kun je samen buiten kokkerellen. Hierboven noemden we deze rafelbarbecue al even en kun je de beste tafelbarbecue uit de test vinden.

Waar ga je de BBQ gebruiken?

Ook kun je bij de BBQ keuzehulp opgeven waar je je barbecue gaat gebruiken. Handig, want iemand met een balkon heeft een ander soort barbecue nodig dan iemand die de BBQ op een ruim terras wil gebruiken. En wat als je de BBQ wilt meenemen naar strand of camping? Er zijn zelfs barbecues die je binnenshuis kunt gebruiken.

Kijk bij de bovenstaande testen bij de beste barbecues uit de diverse tests, of kies voor de keuzehulp op Beste Barbecue Kopen om de voor jou beste barbecue te selecteren.

Zie ook: Meer testen koken en eten


Samenvatting:
Wat is de beste BBQ / beste barbecue? Dat hangt er helemaal van af wat voor soort BBQ je zoekt. Hierboven staan de beste barbecues uit menig BBQ test. Het betreft de beste BBQ in diverse soorten zoals de beste houtskoolbarbecue, de beste gasbarbecue, de beste elektrische BBQ, de beste tafelbarbecue, de beste kamado, de beste skottelbraai en de beste buitenkeuken uit de test. De testen worden uitgevoerd door externe partijen zoals vergelijkingssites, de consumentenbond, culinaire tijdschriften e.d.

Ook de beste barbecue accessoires uit de test zijn bovenaan te vinden. Verder geven we tips over de diverse soorten barbecues en vind je op Beste Barbecue Kopen de online winkels waar je een goede BBQ goedkoop online kunt kopen.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.