Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste beamer test

Voor een huisbioscoop, een presentatie of om films van je telefoon op de muur te projecteren. Er zijn heel veel verschillende beamers te koop, voor verschillende toepassingen. Hieronder vind je de beste beamers uit diverse vergelijkende testen, en helpen we bij het kiezen van de voor jou beste beamer.

Beste beamer uit de test

Hieronder vind je de resultaten van testen van verschillende soorten beamers. De testen zijn op datum gerangschikt.Beste Beamer Kopen

De beste winkels, de Beamer Top 10, en een Beamer Keuzehulp met nog veel meer recent als beste geteste beamers, je vindt het allemaal op Beste Beamer Kopen. Alle informatie voor bij het kopen van de voor jou beste beamer tegen de laagste prijs.

Informatie en tips beamer

Aan een beamer voor het kijken van films worden andere eisen gesteld dan een een beamer om een presentatie te geven. En een mini-beamer die je in je rugzak kunt steken om met je vrienden films te kijken is weer een heel ander verhaal. Hieronder hebben we tips en informatie voor met betrekking tot beamers in het algemeen.

De lichtopbrengst van een beamer

De lichtopbrengst bepaalt hoe helder de projectie van een beamer is. Deze lichtopbrengst wordt in ANSI lumen (lm) uitgedrukt. Hoe meer hoe beter. Voor een presentatie in een kleine zaal is 2.000 lm wel voldoende, maar voor films in een goede beeldwaliteit is minimaal 3.000 lm toch wel aan te raden. Maar nogmaals, hoe meer lm hoe beter. Je hebt dan minder last van omgevingslicht en hoeft niet te verduisteren om een mooi helder beeld te hebben.

De resolutie van een een beamer

Naast de lichtopbrengst is de resolutie belangrijk voor een mooi beeld. En net als een televisie kent de beamer resoluties als Full HD en 4K Ultra HD. Natuurlijk heeft 4K alleen meerwaarde als je 4K beelden afspeelt. Bij een Powerpoint presentatie is een 4K resolutie dan ook niet echt nodig, maar als je blu-ray films afspeelt via de beamer is dat een ander verhaal.

Pixel shift kom je ook veel tegen bij beamers. Dit is een soort nep-4K. De beelden worden in Full HD afgespeeld (wat vier keer minder scherp is dan 4K Ultra HD), maar de beamer laat de pixels heel snel heen en weer bewegen. Zo ontstaat het idee dat de beelden scherper zijn dan ze in werkelijkheid zijn. Maar zo goed als echte 4K worden ze echt niet.

Een mini beamer

Een mini beamer is een apart soort beamer. Een klein apparaatje dat vaak nog geen halve kilo weegt. Een mini beamer is voorzien van eigen mediaspeler-software zodat je geen computer nodig hebt. Presentaties en films speel je gewoon van een USB-stick. Zelfs een stopcontact is niet nodig want een goede mini beamer beschikt over een accu. Ook speakers zijn ingebouwd. Alles voor een presentatie of filmvoorstelling zijn dus aanwezig in een mini beamer.

Maar de prestaties zijn (evenals de prijs) wel minder dan van een gewone beamer. De lichtopbrengst is laag zodat je voor duidelijke beelden wel de ruimte dient te verduisteren.

Kijk voor alle mogelijkheden en prijzen van beamers bij het bovenstaande Beste Beamer Kopen.

Zie ook: Testen van televisie apparatuur

0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.