Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste beamer test

 

De beste beamers uit de test. Met de beste beamer voor thuis, voor presentaties op kantoor, voor gaming en meer.

Voor een huisbioscoop, een presentatie op kantoor of om films van je telefoon op de muur te projecteren. Er zijn heel veel verschillende beamers te koop, voor verschillende toepassingen. Zowel voor op kantoor als thuis, en zelfs beamers voor mobiel gebruik. Hieronder vind je de beste beamers uit menig vergelijkende beamer test, en helpen we bij het kiezen van de voor jou beste beamer.

Beste beamer uit de test

Hieronder vind je de resultaten van testen van verschillende soorten beamers. Met de beste beamer, beste koop en andere goed geteste beamers uit de test.


Zie ook:

Deze beamer tests zijn uitgevoerd door deskundige organisaties als test organisaties, consumenten sites, vergelijkingssites, elektronicatijdschriften en andere experts. Kijk bij de tests wat de beste beste beamers uit hun beamer test zijn.

Beste Beamer Kopen (keuzehulp)

De beste winkels, de Beamer Top 10, en een Beamer Keuzehulp met nog veel meer recent als beste geteste beamers, je vindt het allemaal op Beste Beamer Kopen. Daar staat alle informatie voor bij het kopen van de voor jou beste beamer tegen de laagste prijs, oftewel je beste koop.

Informatie en tips beamer

Aan een beamer voor het kijken van films worden andere eisen gesteld dan een een beamer om een presentatie te geven. En een mini-beamer die je in je rugzak kunt steken om met je vrienden films te kijken is weer een heel ander verhaal.

Hieronder hebben we tips en informatie voor met betrekking tot beamers in het algemeen.

Beste beamer test

De lichtopbrengst van een beamer

De lichtopbrengst bepaalt hoe helder de projectie van een beamer is. Deze lichtopbrengst wordt in ANSI lumen (lm) uitgedrukt. Hoe meer lm, hoe beter de beamer in een lichte ruimte presteert. Voor een presentatie in een kleine zaal is 2.000 lm wel voldoende, maar voor films in een goede beeldkwaliteit is minimaal 3.000 lm toch wel aan te raden. Je hebt dan minder last van omgevingslicht en hoeft niet te verduisteren om een mooi helder beeld te hebben.

Hou er wel rekening mee dat veel lumen in een kleine verduisterde kamer tot overbelichting van de kleur kan leiden. Zwart wordt dan bijvoorbeeld grijs.

In de bovenaan genoemde keuzehulp op Beste Beamer Kopen kun je de optie "geschikt voor gebruik in daglicht" aanvinken. Als je dat doet krijg je alleen de beste beamers voor gebruik in een lichte omgeving te zien. Dit is maar een klein gedeelte, dus een maakt gebruik van deze selectie als je de beamer in een niet verduisterde ruimte wilt gebruiken.

De resolutie van een een beamer

Naast de lichtopbrengst is de resolutie belangrijk voor een mooi beeld. En net als een televisie kent de beamer resoluties als Full HD en 4K Ultra HD. Natuurlijk heeft 4K alleen meerwaarde als je 4K beelden afspeelt. 

Bij een Powerpoint presentatie is een 4K resolutie dan ook niet echt nodig, maar als je films via blu-ray films of streaming video diensten afspeelt via de beamer is dat een ander verhaal. Natuurlijk kan de beste beamer voor films 4K video afspelen. Kijk voor deze beste video beamers bij de thuisbioscoop beamer test hier boven.

Pixel shift kom je ook veel tegen bij beamers. Dit is een soort nep-4K. De beelden worden in Full HD afgespeeld (wat vier keer minder scherp is dan 4K Ultra HD), maar de beamer laat de pixels heel snel heen en weer bewegen. Zo ontstaat het idee dat de beelden scherper zijn dan ze in werkelijkheid zijn. Maar zo goed als echte 4K worden ze echt niet.

Onder het kopje "scherpte" kun je in de beamer keuzehulp op Beste Beamer Kopen aangeven naar welke resoluties je voorkeur uitgaat. Je vindt daar ook uitleg over al deze verschillende resoluties voor beamers.

Een mini beamer

Een mini beamer is een apart soort beamer. Het is een portable beamer die vaak nog geen halve kilo weegt. Een goede mini beamer is voorzien van eigen mediaspeler-software zodat je geen computer nodig hebt. 


Kleine beamer Anker

Mini beamer Anker


Presentaties en films speel je gewoon af van een USB-stick, soms van een memory stick, en vaak kun je met een kleine beamer via WiFi het internet op. Je kunt dan bestanden en films van internet afspelen. Veel goede mini beamers hebben via chromecast en apps toegang tot streaming video bij diensten als Netflix, Videoland, YouTube, Disney+ enz.

Zelfs een stopcontact is bij een portable beamer niet nodig want een goede mini beamer beschikt over een accu. Ook speakers zijn ingebouwd in een goede mobiele beamer. Alles voor een presentatie of filmvoorstelling zijn dus aanwezig in een mini beamer.

Een mini beamer is klein genoeg om mee te nemen in een tas of rugzak. De allerkleinste mini beamers kun je soms zelfs  in je broekzak stoppen. Zo'n meest kleine mini beamer wordt ook wel pico beamer genoemd. Een pico beamer is de meest mobiele beamer / portable beamer.

Maar de prestaties zijn (evenals de prijs) wel minder dan van een gewone beamer. De lichtopbrengst is laag zodat je voor duidelijke beelden wel de ruimte dient te verduisteren.

De beste mini beamer uit de test andere mini beamers en pico beamers vind je in de mini beamer test bovenaan.

Short throw beamer

Bij de bovenstaande beste beamers voor films en de beste 4K beamers vind je ook short throw beamers.

Een short throw beamer is een beamer die je vlak op het projectiedoek kunt zetten maar waarbij je toch een (heel) groot beeld hebt. Het verschilt per short throw beamer maar gemiddeld hoef je de beamer maar 2 meter weg te zetten voor een beeld van 2,5 meter breed.

Ultra short throw beamer

Maar het kan nog beter. Bij een ultra short throw beamer is enkele tientallen centimeters afstand al voldoende voor een 2,5 meter breed beeld. 

Dat is de beste beamer voor als je weinig ruimte hebt, of bijvoorbeeld in een klaslokaal zodat er geen leerlingen zijn die door het beeld heen lopen.

Waarvoor gebruik je de beamer?

Een heel handige optie in de bovenaan genoemde Beamer Keuzehulp is de mogelijkheid aan te geven waarvoor je de beamer wilt gaan gebruiken. Het spelen van games vraagt namelijk heel andere eigenschappen van een beamer dan het tonen van een Powerpoint presentatie. En voor films zijn er weer andere specificaties nodig. 

De keuzehulp op het bovengenoemde Beste Beamer Kopen vertelt je wat de beste beamers voor jouw toepassingen zijn.

Daarbij kun je de volgende toepassingen aanvinken.

 • Basisgebruik: Deze basis beamer zijn een allround beamer voor het tonen van presentaties, filmpjes en foto's. De beeldkwaliteit is voldoende, maar niet meer dan dat. Maar als je een eenvoudige beamer zoekt voor bijvoorbeeld presentaties, en goedkoop klaar wil zijn, dan is dit de beste koop.
   
 • Zakelijk gebruik: Dit is de grootste groep beamers. Ze zijn niet te zwaar (maximaal 2,3 kilo) zodat je ze makkelijk mee kunt nemen naar een klant of filiaal, en ze presteren goed in een niet verduisterde kamer omdat je ze overal moet kunnen gebruiken.
  Deze zakelijke beamers zijn ook allround beamers, maar veel betere beamers dan die voor basisgebruik. De beste zakelijke beamers voor een presentatie vind je bij de beste beamer test bovenaan.
   
 • Onderweg: Ook deze portable beamers zijn licht van gewicht, maar ook klein en makkelijk mee te nemen. De mobiele beamers zijn ideaal voor zakelijke reizigers zoals verkopers die veel met de beamer op pad zijn. De beeldkwaliteit van zo'n kleine beamer kan iets minder zijn dan bij de bovenstaande zakelijke beamers.
   
 • Films kijken: Goede video beamers om naar een film te kijken. Het een hoge resolutie (minimaal HD, maar meestal 4K), een goed contrast en mooie kleuren. 
   
 • Beamer thuisbioscoop: Een nog betere kwaliteit voor het weergeven van films kijken bieden de beste beamers op dat gebied. Nog betere kleuren en scherpere beelden, groot beeld, minimaal 4K, en natuurlijk een HDMI-ingang en toegang tot internet via WiFi zodat je ook streaming video kunt afspelen. Maar deze beamers zijn wel duurder dan de vorige categorie. Deze huisbioscoop beamers geven filmbeelden het mooist weer.
   
 • Educatie: De beste beamers voor school en cursussen. De beste beamers voor gebruik in een klaslokaal of kleine cursusruimte. Je kunt de beamer dicht op een scherm of muur plaatsen, en de beamer geeft toch een groot beeld. Zo voorkom je ook dat leerlingen en cursisten door de projectie lopen. Deze beamers zijn ook zeer goed geschikt voor het geven van presentaties in een niet al te grote zaal. 
   
 • Gaming: Zoals bij alle hardware vragen games het meest van een beamer. Dit zijn dus vaak de beste beamers. Met een hoge resolutie voor scherpe beelden, een lage vertraging om snel in games te kunnen reageren. Snelheid is belangrijk voor de beste gaming beamer. De beste gaming beamers vind je ook in de beste beamer test bovenaan.



4k beamer BenQ

4K beamer BenQ


Waar gebruik je de beamer?

Ook handig in de Beamer Keuzehulp op Beste Beamer Kopen is de mogelijkheid aan te vinken waar je de beamer wilt gebruiken. Is dat een vergaderkamer? Een grote ruimte? Een woonkamer? Een verduisterde huisbioscoop? 

Door dit in je selectie op te nemen hoef je de lichtopbrengst in lumen niet te selecteren. De keuzehulp zoekt dan de beste beamers er bij.

De beste beamer merken

In het bovenaan genoemde beamer test overzicht vind je alle beste beamers uit de test. Vooral de beamers van Epson, Optoma en BenQ komen vaak als beste beamer uit een beamer test. Bij de mini beamers scoren Vivitek, Anker en Nebula hoog. Ook de beamers van onder andere Acer en LG scoren goed in de tests.

Kijk voor alle mogelijkheden en prijzen van beamers bij het bovenstaande Beste Beamer Kopen, of kijk in het beamer test overzicht voor de best geteste beamers uit deze beamer tests.

Zie ook: Testen van televisie apparatuur


Onderwerp:
Hierboven staan de beste beamers uit de test, Je vindt er zowel de beste beamer voor thuis als de beste beamer voor kantoor. Met een goede beamer kun je presentaties geven of televisie kijken, maar in de beamers test vind je ook de beste beamer voor gaming uit de test, de beste mini beamer en de beste beamer voor een thuisbioscoop. Bij het eveneens boven genoemde Beste Beamer Kopen vind je onder meer de beste winkels om een goede beamer goedkoop online te kopen.

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *