Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste beamer test

Voor een huisbioscoop, een presentatie op kantoor of om films van je telefoon op de muur te projecteren. Er zijn heel veel verschillende beamers te koop, voor verschillende toepassingen. Hieronder vind je de beste beamers uit menig vergelijkende beamer, en helpen we bij het kiezen van de voor jou beste beamer.

Beste beamer uit de test

Hieronder vind je de resultaten van testen van verschillende soorten beamers. 


Deze beamer tests zijn uitgevoerd door deskundige organisaties als de Consumentenbond, vergelijkingssites, elektronicatijdschriften en andere experts. Kijk bij de tests wat de beste beste beamers uit hun beamer test zijn.

Beste Beamer Kopen (keuzehulp)

De beste winkels, de Beamer Top 10, en een Beamer Keuzehulp met nog veel meer recent als beste geteste beamers, je vindt het allemaal op Beste Beamer Kopen. Daar staat alle informatie voor bij het kopen van de voor jou beste beamer tegen de laagste prijs.

Informatie en tips beamer

Aan een beamer voor het kijken van films worden andere eisen gesteld dan een een beamer om een presentatie te geven. En een mini-beamer die je in je rugzak kunt steken om met je vrienden films te kijken is weer een heel ander verhaal.

Hieronder hebben we tips en informatie voor met betrekking tot beamers in het algemeen.

De lichtopbrengst van een beamer

De lichtopbrengst bepaalt hoe helder de projectie van een beamer is. Deze lichtopbrengst wordt in ANSI lumen (lm) uitgedrukt. Hoe meer hoe beter. Voor een presentatie in een kleine zaal is 2.000 lm wel voldoende, maar voor films in een goede beeldkwaliteit is minimaal 3.000 lm toch wel aan te raden. Maar nogmaals, hoe meer lm hoe beter. Je hebt dan minder last van omgevingslicht en hoeft niet te verduisteren om een mooi helder beeld te hebben.

In de bovenaan genoemde keuzehulp op Beste Beamer Kopen kun je de optie "geschikt voor gebruik in daglicht" aanvinken. Als je dat doet krijg je alleen de beste beamers voor gebruik in een lichte omgeving te zien. Dit is maar een klein gedeelte, dus een maakt gebruik van deze selectie als je de beamer in een niet verduisterde ruimte wilt gebruiken.

De resolutie van een een beamer

Naast de lichtopbrengst is de resolutie belangrijk voor een mooi beeld. En net als een televisie kent de beamer resoluties als Full HD en 4K Ultra HD. Natuurlijk heeft 4K alleen meerwaarde als je 4K beelden afspeelt. Bij een Powerpoint presentatie is een 4K resolutie dan ook niet echt nodig, maar als je blu-ray films afspeelt via de beamer is dat een ander verhaal.

Pixel shift kom je ook veel tegen bij beamers. Dit is een soort nep-4K. De beelden worden in Full HD afgespeeld (wat vier keer minder scherp is dan 4K Ultra HD), maar de beamer laat de pixels heel snel heen en weer bewegen. Zo ontstaat het idee dat de beelden scherper zijn dan ze in werkelijkheid zijn. Maar zo goed als echte 4K worden ze echt niet.

Onder het kopje "scherpte" kun je in de beamer keuzehulp op Beste Beamer Kopen aangeven naar welke resoluties je voorkeur uitgaat. Je vindt daar ook uitleg over al deze verschillende resoluties voor beamers.

Een mini beamer

Een mini beamer is een apart soort beamer. Een klein apparaatje dat vaak nog geen halve kilo weegt. Een mini beamer is voorzien van eigen mediaspeler-software zodat je geen computer nodig hebt. Presentaties en films speel je gewoon van een USB-stick. Zelfs een stopcontact is niet nodig want een goede mini beamer beschikt over een accu. Ook speakers zijn ingebouwd. Alles voor een presentatie of filmvoorstelling zijn dus aanwezig in een mini beamer.

Maar de prestaties zijn (evenals de prijs) wel minder dan van een gewone beamer. De lichtopbrengst is laag zodat je voor duidelijke beelden wel de ruimte dient te verduisteren.

Waarvoor gebruik je de beamer?

Een heel handige optie in de bovenaan genoemde Beamer Keuzehulp is de mogelijkheid aan te geven waarvoor je de beamer wilt gaan gebruiken. Het spelen van games vraagt namelijk heel andere eigenschappen van een beamer dan het tonen van een Powerpoint presentatie. En voor films zijn er weer andere specificaties nodig. De keuzehulp op Beste Beamer Kopen vertelt je wat de beste beamers voor jouw toepassingen zijn.

Daarbij kun je de volgende toepassingen aanvinken.

  • Basisgebruik: Dit zijn de allround beamers voor het tonen van presentaties, filmpjes en foto's. de beeldkwaliteit is voldoende, maar niet meer dan dat.
  • Zakelijk gebruik: Dit is de grootste groep beamers. Ze zijn niet te zwaar (maximaal 2,3 kilo) zodat je ze makkelijk mee kunt nemen naar een klant of filiaal, en ze presteren goed in een onverduisterde kamer omdat je ze overal moet kunnen gebruiken. Dit zijn ook allround beamers, maar veel betere beamers dan die voor basisgebruik.
  • Onderweg: Ook deze beamers zijn licht van gewicht, maar ook klein en makkelijk mee te nemen. Ideaal voor zakelijke reizigers zoals verkopers die veel met de beamer op pad zijn. De beeldkwaliteit kan iets minder zijn dan bij de bovenstaande zakelijke beamers.
  • Films kijken: Goede beamers om naar een film te kijken. Het een hoge resolutie (minimaal Full HD), een goed contrast en mooie kleuren.
  • Beamer thuisbioscoop: Nog beter voor films kijken zijn deze beste beamers op dat gebied. Nog betere kleuren en scherpere beelden, en natuurlijk een HDMI-ingang. Maar wel duurder dan de vorige categorie.
  • Educatie: De beste beamers voor gebruik in een klaslokaal. Je kunt ze dicht op een scherm of muur plaatsen, en de beamer geeft toch een groot beeld. Zo voorkom je ook dat leerlingen door de projectie lopen.
  • Gaming: Zoals bij alle hardware vragen games het meest van een beamer. Dit zijn dus vaak de beste beamers. Met een hoge resolutie voor scherpe beelden, een lage vertraging om snel in games te kunnen reageren. 

Waar gebruik je de beamer?

Ook handig in de Beamer Keuzehulp op Beste Beamer Kopen is de mogelijkheid aan te vinken waar je de beamer wilt gebruiken. Is dat een vergaderkamer? Een grote ruimte? Een woonkamer? Een verduisterde huisbioscoop? Door dit in je selectie op te nemen hoef je de lichtopbrengst in lumen niet te selecteren. De keuzehulp zoekt dan de beste beamers er bij.

De beste beamer merken

In het bovenaan genoemde beamer test overzicht vind je alle beste beamers uit de test. Vooral de beamers van Epson en BenQ komen vaak als beste beamer uit een beamer test. Bij de mini beamers scoren Vivitek, Anker en Nebula hoog. Ook de beamers van onder andere Optoma, Acer en LG scoren goed in de tests.

Kijk voor alle mogelijkheden en prijzen van beamers bij het bovenstaande Beste Beamer Kopen, of kijk in het beamer test overzicht voor de best geteste beamers uit deze beamer tests.

Zie ook: Testen van televisie apparatuur


Onderwerp:
Hierboven staan de beste beamers uit de test, Je vindt er zowel de beste beamer voor thuis als de beste beamer voor kantoor. Met een goede beamer kun je presentaties geven of televisie kijken, maar in de beamers test vind je ook de beste beamer voor gaming uit de test, de beste mini-beamer en de beste beamer voor een thuisbioscoop. Bij het eveneens boven genoemde Beste Beamer Kopen vind je onder meer de beste winkels om een goede beamer goedkoop online te kopen.

0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.