Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste bewatering tuin

Al het beste om je tuin te besproeien. Alles voor de beste bewatering van de tuin uit de test.

test beste bewatering tuin


Om je tuin bij droog weer van voldoende water te voorzien zijn diverse hulpmiddelen voor het bewateren van de tuin beschikbaar. Van tuinslangen en tuinsproeier tot besproeiingspompen. En ook tuinslanghaspels en slangenwagens rekenen we tot deze categorie.

Hier vind je alle testen van al deze hulpmiddelen om je tuin water te geven.Beste tuinslangen

De basis van het bewateren van de tuin is een goede tuinslang. Hieronder vind je alle beste tuinslangen uit de test. Kijk hieronder voor de beste waterslang. De beste tuinslang om planten en het gazon water te geven, maar bijvoorbeeld ook om de auto te wassen.

Beste tuinslanghaspels

Met een tuinslanghaspel, muurhaspel of wandslangbox kun je deze tuinslang op een fraaie manier aan de muur bevestigen. Als je de tuin water wilt geven of als je de auto wilt wassen hoef je de slang alleen maar uit te rollen. Ook het weer inrollen van de tuinslang gaat heel makkelijk. 

Naast deze vaste wandboxen voor de tuinslang heb je ook muurhaspels die je los van de muur kunt halen om elders te gebruiken om de tuin te bewateren. Hier kun je lezen wat de beste tuinslanghaspel / muurhaspel uit de test is.

Beste slangenwagens

Een slangenwagen is een mobiele tuinslanghaspel op wielen. Met een slangenwagen / tuinslangwagen rij je de haspel naar waar je de planten of gazon wil bewateren. De beste slangenwagen / beste tuinslangwagen vind je in onderstaande test.

Beste tuinsproeier

Of kies voor een tuinsproeier voor bewatering van je tuin. Ook tuinsproeiers zijn getest. Hier de beste tuinsproeiers uit de test voor bewatering van je gazon en tuinplanten. Het betreft de best geteste tuinsproeiers in diverse soorten zoals de beste zwenksproeier, de beste nevelsproeier en de beste cirkelsproeier uit de test.

Beste regenton

Met een regenton vang je regenwater op om je tuin mee te besproeien. Dat scheelt water, geld en het is beter voor je planten. Een goede natuurlijke en goedkope manier van bewatering van de tuin. 

Hier kijken we naar de beste regentonnen uit de regenton top 10.
 Beste besproeiingspomp

Geef je planten water met water uit de sloot of vijver. Dat gaat makkelijk met een goede besproeiingspomp. De beste besproeiingpompen uit de test vind je hier.


Beste bewateringsslang

Een bewateringsslang is geen gewone tuinslang. Een bewateringsslang is een eenvoudige maar effectieve manier om je tuinplanten water te geven. 

Een bewateringsslang is een speciale lange slang met kleine gaatjes die langs de planten wordt gelegd en deze zorgt ervoor dat de planten continue een kleine hoeveelheid water krijgen (tot je de kraan dicht draait). Hieronder de beste bewateringsslang uit de test.

Tips tuin water geven


Tot slot nog wat tips om op de beste manier je tuin water te geven.
 • Als je pas water gaat geven als je planten verdrogingsverschijnselen geven ben je te laat.
   
 • Bij droog weer iedere avond de tuin een beetje water geven heeft weinig zin. Het water bereikt dan de dieper gelegen wortels niet.
   
 • Je kunt beter de tuin één keer per week een heleboel water geven dan iedere avond een beetje.

 • Dat is niet alleen goed voor de hoeveelheid water die de planten opnemen, maar het voorkomt ook dat de planten "lui" worden en niet diep gaan wortelen.
   
 • Maar als het hele droog is, is een paar keer per week beter. Maar dan dus wel een heleboel tegelijk.
   
 • Opgepast met planten in potten. Die hebben met droog warm weer dagelijks een goede hoeveelheid water nodig. Geef water tot het onder uit de pot of plantenbak loopt.
   
 • Water geven in de zon is niet alleen zinloos (het vocht verdampt) maar zelfs slecht voor de planten.  Die kunnen verbranden door de zon. Dat geldt ook voor gras.
   
 • 's avonds is de beste tijd van water geven. Maar 's morgens (heel) vroeg of begin van de avond kan ook als je veel last van slakken hebt. Die houden namelijk wel van een natte nachtelijke omgeving.
   
 • Als gedurende lange tijd de planten de hele nacht nat zijn kan er soms ook schimmel ontstaan. Sproei dus niet altijd laat op de avond.
   
 • De bladeren van een plant water geven heeft geen zin. Het toont misschien fris, maar dat water nemen ze toch niet op. Bij zonneschijn is het zelfs slecht voor de plant.
 • Uitzondering op deze regel zijn varens. Die vinden water op hun bladeren wel "fijn".
   
 • Als de grond, onder een droge bovenlaag, nog nat is, is bewatering nog niet nodig.
   
 • Als een plant overdag slappe bladeren heeft hoeft dat niet erg te zijn. Zo beschermt de plant zichzelf tegen de droogte. Slappe droge bladeren in de avond zijn wel een reden om water te geven.
   
 • Jonge aanplant heeft veel water nodig. Ook als het geen droog weer is.
   
 • Een dammetje / dijkje om de plant maken voorkomt dat het water wegstroomt voor het in de grond kan zakken. Ook het graven van geulen om het water te leiden kan effectief zijn.
   
 • Bomen en struiken met diepe wortels hebben zelden extra water nodig. Die halen ze wel dieper uit de grond.
   
 • Een border met veel open ruimtes (waar de zon op de grond schijnt) hebben veel meer water nodig dan geheel begroeide borders waar de grond minder snel uitdroogt.
   
 • Woon je naast een sloot of ander natuurwater? Dan kun je de tuin via een besproeiingspomp bewateren. Dat scheelt in het verbruik van drinkwater. Kijk hier boven voor de beste besproeiingspomp uit de test.
   
 • Koppel deze tuinpomp aan een timer en het beregenen kan geheel automatisch gebeuren. Vooral ideaal als je sprinklers gebruikt.
   
 • Een bewateringssysteem dat de planten zelfstandig water geeft is natuurlijk erg plezierig, Je kan kiezen voor een geavanceerd systeem met een computer en sprinklers, maar ook voor een eenvoudige bewateringsslang of druppelslang (een slang met gaatjes die je langs de beplanting legt). De beste bewateringsslang uit de test vind je hier boven.Beste merken producten bewatering tuin

Goede tuinbewatering systemen worden door een beperkt aantal merken gemaakt. Gardena is het meest bekende merk op dit gebied, maar er zijn meer goede tuin bewatering merken zoals Hozelock, Kärcher, Hunter, Black+Decker en Talen Tools.

Bij de bovenstaande testen kun je zien wat het beste tuinbewatering systeem in iedere soort is.
Onderwerp:
Op deze pagina vind je al het beste uit de test om de tuin water te geven. Het betreft veel verschillende bewateringssystemen uit de tuin uiteenlopend van de beste tuinslang tot de beste pomp om de tuin te besproeien. Maar bijvoorbeeld ook de beste regenton, de beste slangenwagen, de beste tuinspoeier en de beste tuinslanghaspel uit de test. Deze testen zijn uitgevoerd door diverse test organisaties en andere experts.

Een reactie posten

0 Reacties