Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste bladblazer test

Blaas de bladeren in je tuin op een hoop en zuig deze op met een goede bladblazer. Hier kijken we naar de beste bladblazers uit diverse vergelijkende tests. Deze tests worden uitgevoerd door deskundige organisaties als de tijdschriften, consumentenorganisaties als de Consumentenbond, grote webwinkels, vergelijkingssites en andere experts.

Tests van bladblazers

Hieronder vind je een overzicht van uitgevoerde testen van bladblazers / bladzuigers. Deze testen zijn op datum gesorteerd.


Beste bladblazer kopen

Bladblazers zijn er met een accu, met een stekker en met een benzinemotor, met en zonder versnipperfunctie, met verschillende opvangvolumes en vermogens, en veel meer. Kies zelf je beste bladblazer tegen de laagste prijs met de Bladblazer Keuzehulp. Met deze keuzehulp van Coolblue kun je al je wensen en eisen opgeven en je krijgt een overzicht met de voor jou beste bladblazers en hun prijs. Met testen, reviews en ervaringen van gebruikers.

Of kijk op Beste Bladblazer Kopen voor de beste aanbieders en de top 10 van bladblazers.


Informatie bladblazers

Om de keuze van de voor jou beste bladblazer makkelijk te maken hebben we hieronder informatie staan die je behulpzaam kan zijn bij het kiezen en kopen van de beste bladblazer.

Bladblazer en bladzuiger

Een goede bladblazer kan niet alleen de bladeren op een hoop blazen, maar deze ook opzuigen. Dit is natuurlijk een heel handige extra optie omdat je dan niet hoeft te harken.

Opvangzak bladblazer

Een bladblazer die ook als bladzuiger dienst doet heeft een opvangzak of opvangbak nodig om het blad in weg te werken. De capaciteit van deze opvang kan sterk verschillen en ligt meestal ergens tussen de 20 en 60 liter.

Versnipperfunctie

Heel handig is de versnipperfunctie van een gecombineerde bladblazer /bladzuiger. De bladeren wordt versnippert voordat ze de afvalbak of afvalzak ingaan. Er past dan veel meer blad in de opvang voor dat deze vol is waardoor je met een kleinere opvang toe kan.

Blaaskracht bladblazer

De blaaskracht van een bladblazer wordt in kilometers per uur uitgedrukt. Bij een krachtige bladblazer ligt de blaaskracht boven de 200 km/u. Bij heel krachtige bladblazers zelfs boven de 300 km/u.

Een variabele blaaskracht is erg plezierig, want je kunt dan zelf bepalen hoe hard je blaast. Is de afstand naar de bladerhoop waar je het blad heen wilt blazen klein? Dan zet je de blaaskracht even wat lager. Is het blad nat, dan heb je misschien meer blaaskracht nodig en schroef je het volume wat op.

Vermogen bladblazer

Het vermogen wordt in watts uitgedrukt. Een krachtige bladblazer heeft een vermogen van meer dan  1.000 watt, de krachtigste modellen meer dan 2.000 wat. Een hoog vermogen en veel blaaskracht gaan vaak samen.

Elektrisch of benzine?

Je hebt elektrische bladblazers en bladblazers met een benzinemotor. Een benzine bladblazer is meestal krachtiger en wordt daarom voor grote tuinen gebruikt. Een benzine bladblazer maakt echter ook veel meer kabaal dan een elektrische blazer.

De meeste benzine bladblazers beschikken over een tweetakt motor. Maar bladblazers met een viertakt motor komen ook voor.

Elektrische bladblazers het je met en zonder accu. Een accu bladblazer geeft je natuurlijk veel meer bewegingsvrijheid wat bij het blazen en opzuigen van blad natuurlijk erg handig is. De prijs van een accu bladblazer ligt echter wel een stuk hoger dan die van een elektrische bladblazer met snoer.

Bladblazer met neuswiel

Sommige bladblazers beschikken over een neuswiel. Deze bladblazers kun je bij het blazen en zuigen van een terras of straat over de grond rollen. Dat scheelt tillen wat vooral bij het langdurig werken een voordeel is omdat je niet de hele tijd hoeft te tillen. Hoe zwaarder de bladblazer (met inhoud) hoe groter dit voordeel.

Bladblazer met hark

Blad laat zich niet altijd even makkelijk wegblazen of opzuigen. Vooral als bladeren nat zijn kunnen ze vastgeplakt zitten. Met een hark aan het eind van de pijp kun je blad losschrapen. Sommige bladblazers beschikken over zo'n hark.


Gewicht van een bladblazer
Onderschat ook het belang van het gewicht van een bladblazer niet. Vooral als je lange tijd moet blazen of zuigen gaat het gewicht tellen. Het bovengenoemde neuswiel helpt natuurlijk, en ook een draagriem maakt het dragen van een bladblazer makkelijker. De meest zware bladblazers (meestal benzineblazers) worden op de rug bevestigd.

De beste bladbazers
Bij de testen bovenaan deze pagina zie je welke bladblazers er als beste bladblazer uit diverse testen zijn gekomen. Maar over het algemeen zijn het de bladblazers van de merken Black & Decker en Makita die er heel goed uitkomen. Ook de bekende fabrikanten Gardena, Bosch en Wolf Garten maken goede en aantrekkelijk geprijsde bladblazers voor consumenten. Voor een voordelige bladblazer kun je onder andere bij Einhell, Hyundai, Eurom en Powerplus terecht.

Kijk bovenaan voor de beste bladblazers uit de test. Ook de Bladblazer Keuzehulp, waarmee je de voor jou persoonlijk beste bladblazer kunt vinden, staat daar, evenals de goedkoopste aanbieders die je op Beste Bladblazer Kopen kunt vinden.

Bij het best geteste tuingereedschap vind je nog meer beste tuingereedschap uit de test.


Onderwerp:
Wat is de best geteste bladblazer,? Bovenaan vind je een overzicht van de beste bladblazers uit de test en de beste koop uit diverse vergelijkende bladblazer testen. In de beste bladblazer test kun je zien wat  een goede bladblazer is en alle goede bladblazers koop je bij de aanbevolen winkels op Beste Bladblazer Kopen. Verder vind je hier boven tips voor bij het kiezen van de voor jou beste bladblazer / beste bladzuiger.

0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.