Header Ads Widget

Bol 10-daagse 2024Bol 10-daagse 2024

Beste bladblazer test

Kijk hier voor de beste bladblazers uit de test en tips voor het kiezen en goedkoop kopen van jou beste bladblazer.


Blaas de bladeren in je tuin op een hoop en zuig deze op met een goede bladblazer. Hier kijken we naar de beste bladblazers uit diverse vergelijkende tests. 

Deze bladblazer tests worden uitgevoerd door deskundige organisaties als de tijdschriften, consumentenorganisaties, grote webwinkels, vergelijkingssites en andere experts.


Beste bladblazers uit de test

Hieronder vind je een overzicht van uitgevoerde testen van bladblazers / bladzuigers. Deze testen zijn op datum gesorteerd.
Beste bladblazer kopen

Bladblazers zijn er met een accu, met een stekker en met een benzinemotor, met en zonder versnipperfunctie, met verschillende opvangvolumes en vermogens, en veel meer. 

Kies zelf je beste bladblazer tegen de laagste prijs met de Bladblazer Keuzehulp. Met deze keuzehulp van Coolblue kun je al je wensen en eisen opgeven en je krijgt een overzicht met de voor jou beste bladblazers en hun prijs. Met testen, reviews en ervaringen van gebruikers.

Tip: Kijk op Beste Bladblazer Kopen voor bladblazer aanbiedingen van de goedkoopste aanbieders.


Goedkope elektrische bladblazer met zak PowerPlus

Goedkope elektrische bladblazer met zak PowerPlusInformatie bladblazers

Om de keuze van de voor jou beste bladblazer makkelijk te maken hebben we hieronder informatie staan die je behulpzaam kan zijn bij het kiezen en kopen van de beste bladblazer.

Bladblazer en bladzuiger

Een goede bladblazer kan niet alleen de bladeren op een hoop blazen, maar deze ook opzuigen. Dit is natuurlijk een heel handige extra optie omdat je dan niet hoeft te harken. De beste bladblazer is dus tevens een bladzuiger.

Mijn persoonlijk ervaring is dat de zuigfunctie (en een goede opvangzak) zeker zo belangrijk zijn als de de blaasfunctie omdat ze je helpen bij het opruimen van het blad.

Opvangzak bladzuiger

Een bladblazer die ook als bladzuiger dienst doet heeft een opvangzak of opvangbak nodig om het blad in weg te werken. De capaciteit van deze opvang kan sterk verschillen en ligt meestal ergens tussen de 20 en 60 liter. De beste bladzuiger heeft een voldoende ruime opvangzak voor de bladresten.

Versnipperfunctie bladblazer / bladzuiger

Heel handig is de versnipperfunctie van een gecombineerde bladblazer / bladzuiger. De bladeren word en dan door de bladzuiger versnippert voordat ze de afvalbak of afvalzak ingaan. Er past dan veel meer blad in de opvangzak voor dat de zak vol is waardoor je met een bladzuiger met kleinere opvangzak toe kan.


Stihl bladblazer / bladzuiger (accu)
Stihl bladblazer / bladzuiger (accu)

Blaaskracht bladblazer

De blaaskracht van een bladblazer wordt in kilometers per uur uitgedrukt. Bij een krachtige bladblazer ligt de blaaskracht boven de 200 km/u. Bij heel krachtige bladblazers zelfs boven de 300 km/u.

Een variabele blaaskracht is erg plezierig, want je kunt dan zelf bepalen hoe hard je blaast. Is de afstand naar de bladerhoop waar je het blad heen wilt blazen klein? Dan zet je de blaaskracht even wat lager. Is het blad nat, dan heb je misschien meer blaaskracht nodig en schroef je het volume wat op. De beste bladblazer beschikt daarom over variabele blaaskracht.

Blaas nooit naar een persoon of dier toe. Je kan iemand bezeren met bijvoorbeeld een steentje.

Vermogen bladblazer

Het vermogen wordt in watts uitgedrukt. Een krachtige bladblazer heeft een vermogen van meer dan  1.000 watt, de krachtigste modellen meer dan 2.000 watt. Een hoog vermogen en veel blaaskracht gaan vaak samen. De beste bladblazers hebben dan ook een hoog vermogen in watts.

Elektrische bladblazer of benzine bladblazer?

Je hebt elektrische bladblazers en bladblazers met een benzinemotor. Een benzine bladblazer is meestal krachtiger en wordt daarom voor grote tuinen gebruikt. Een benzine bladblazer is de beste professionele bladblazer. 

Een benzine bladblazer maakt echter ook veel meer kabaal dan een elektrische blazer. Particulieren kiezen daarom meestal voor een goede elektrische bladblazer. De beste elektrische bladblazer / bladzuiger van dit moment vind je bovenaan in de elektrische bladblazer test.

De meeste benzine bladblazers beschikken over een tweetakt motor. Maar bladblazers met een viertakt motor komen ook voor.

Bladblazer benzine Timberpro

Bladblazer benzine Timberpro


Benzine bladblazers worden vaak gemaakt door fabrikanten gespecialiseerd in zwaar gereedschap. Goede bladblazers op benzine worden onder andere gemaakt door McCulloch, Timberpro, Ryobi, Stiga, Makita, Gardentec, Kibani, Hyundai en Hecht.

Persoonlijk is mijn mening dat een elektrische bladblazer of accu bladblazer voor de gemiddelde gebruikers krachtig genoeg, en dat een benzine bladblazer meer iets voor de professional is.

Accu bladblazer

Elektrische bladblazers het je met accu en zonder accu. Een accu bladblazer geeft je natuurlijk veel meer bewegingsvrijheid wat bij het blazen en opzuigen van blad natuurlijk erg handig is. 

De prijs van een accu bladblazer ligt echter wel een stuk hoger dan die van een elektrische bladblazer met snoer. Als je niet naar de prijs kijkt is een accu bladblazer meestal de beste bladblazer, maar het snoerloos blad kunnen blazen is niet voor iedereen de meerprijs waard.

Makita bladblazer accu
Makita bladblazer accu


Accu bladblazers worden gemaakt door veel goede bladblazer fabrikanten, bijvoorbeeld door Makita, Wolf Garten, Bosch, Black+Decker, Stiga, Kibani en Gardena. Relatief goedkope bladblazers met accu worden gemaakt door Einhell, Eurom en Powerplus.

Bovenaan vind je ook de beste accu bladblazer uit de accu bladblazer test.

Bladblazer met neuswiel

Sommige bladblazers beschikken over een neuswiel. Deze bladblazers kun je bij het blazen en zuigen van een terras of straat over de grond rollen. 

Dat scheelt tillen wat vooral bij het langdurig werken een voordeel is omdat je niet de hele tijd hoeft te tillen. Hoe zwaarder de bladblazer (met inhoud) hoe groter dit voordeel. De beste bladblazer heeft daarom vaak een neuswiel.


Black+Decker bladblazer met neuswiel

Black & Decker bladblazer met neuswiel

Bladblazer met hark

Blad laat zich niet altijd even makkelijk wegblazen of opzuigen. Vooral als bladeren nat zijn kunnen ze vastgeplakt zitten. Met een hark aan het eind van de pijp kun je blad losschrapen. Sommige bladblazers beschikken over zo'n hark, en dat is best handig!


Gewicht van een bladblazer / bladzuiger
Onderschat ook het belang van het gewicht van een bladblazer niet. Vooral als je lange tijd moet blazen of zuigen gaat het gewicht tellen. 

Het bovengenoemde neuswiel helpt natuurlijk, en ook een draagriem maakt het dragen van een bladblazer makkelijker. De meest zware bladblazers (meestal benzineblazers) worden op de rug bevestigd.De beste bladblazer merken

Bij de testen bovenaan deze pagina zie je welke bladblazers er als beste bladblazer uit diverse testen zijn gekomen. Maar over het algemeen zijn het de bladblazers van de merken Black & Decker en Makita die er heel goed uitkomen.

Black & Decker bladblazers

Black & Decker is dus één van de beste bladblazer merken. Een Black & Decker bladblazer is een bijzonder goede bladblazer en je hebt bij dit Amerikaanse merk de keuze uit veel verschillende bladblazers. Bladblazers met verschillende vermogens, zowel met kabel als draadloos. 

Vaak kun je bij een Black & Decker bladblazer schakelen tussen blazen en zuigen, zodat je het blad niet alleen op een hoop kunt blazen, maar deze ook meteen in een zak kunt zuigen. Niet alleen op kwaliteit en functionaliteit scoort een Black & Decker bladblazer heel goed, maar ook op gebruiksgemak en onderhoud.

Makita bladblazers

Het tweede beste bladblazer merk is Makita. Makita is een fabrikant van professioneel gereedschap, en dat merk je aan de kwaliteit en mogelijkheden van Makita bladblazers. Een Makita bladblazer levert krachtige prestaties en veel mogelijkheden. Makita levert vooral high-end bladblazers.

Ook Makita bladblazers scoren goed op gebruiksvriendelijkheid, ergonomie en levensduur. Hun enige nadeel is de prijs, maar tegenover deze wat hogere prijs staat heel veel kwaliteit.

Andere goede bladblazer merken

Maar er zijn natuurlijk meer goede bladblazer merken, en deze bladblazers zijn vaak lager geprijsd.

Ook de bekende fabrikanten Gardena, Bosch, Stihl, Husqvarna, Worx en Wolf Garten maken goede en aantrekkelijk geprijsde bladblazers voor consumenten. En voor eenextra  voordelige (goedkope) bladblazer kun je onder andere bij Einhell, Hyundai, Eurom, Skil en Powerplus terecht.


Bosch bladblazer (accu)

Bosch bladblazer (accu)Kijk bovenaan voor de beste bladblazers uit de bladblazer test. Ook de Bladblazer Keuzehulp, waarmee je de voor jou persoonlijk beste bladblazer kunt vinden, staat daar, evenals de goedkoopste aanbieders die je op Beste Bladblazer Kopen kunt vinden.

Bij het best geteste tuingereedschap vind je nog meer beste tuingereedschap uit de test.


Onderwerp:
Wat is de best geteste bladblazer,? Bovenaan vind je een overzicht van de beste bladblazers uit de test en de beste koop uit diverse vergelijkende bladblazer testen. In de beste bladbazer test kun je zien wat  een goede bladblazer is en alle goede bladblazers koop je bij de aanbevolen winkels op Beste Bladblazer Kopen. Verder vind je hier boven tips voor bij het kiezen van de voor jou beste bladblazer / beste bladzuiger.

Een reactie posten

2 Reacties

  1. Meestal kijk ik bij de Consumentenbond maar er bestaat geen Consumentenbond bladblazer test. Gelukkig vond ik via deze testsite een best geteste Bosch bladblazer. Het is een relatief goedkope accu bladblazer die geleverd wordt met twee accu's. Een lage prijs en de mogelijkheden van de draadloze bladblazer deden me voor deze goedkope bladblazer met accu kiezen. Toch heb ik een beetje spijt van mijn koop. Deze goedkope bladblazer kan namelijk niet zuigen en dat vind ik toch wel een nadeel. Nu moet ik al het blad opharken en dat is best veel werk en in het gazon soms best lastig. Een bladzuiger had dus beter geweest. Mijn tip is dus: De beste bladblazer is niet alleen draadloos en betaalbaar maar beschikt ook over een bladzuig functie.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Draadloos is een must bij een bladblazer, maar ook de mogelijkheid van versnipperen en opzuigen in een zak is ook heel belangrijk. En een bladzuiger hoeft niet zo duur te zijn. Je koopt ze zelfs onder de 100 euro maar dan heb je wel een onbekend merk. Ik heb gekozen voor een Gardena accu bladzuiger met zak die ruim onder 150 euro was. Dat is wel een bedrag dat ik voor een goede bladzuiger over heb.

      Verwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.