Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste blender test

Lekker een verse smoothie of een zelfgemaakte soep maken. Of een vers sapje persen, ijs malen of babyvoeding maken, het kan allemaal met een goede blender. Hier onder vind je de beste blenders uit diverse testen en aanverwante apparaten en geven we informatie en tips voor bij de aanschaf van de beste blender.


Testen van blenders

Consumentenorganisaties zoals de consumentenbond, vergelijkingssites, grote webwinkels, kooktijdschriften en andere experts voeren regelmatig vergelijkende testen uit. Hieronder vind je de beste blenders uit diverse testen.Zie ook:Beste blender kopen

Zoek je een goede blender tegen een scherpe prijs? Kijk dan vooral eens op Beste Blender Kopen. Daar vind je de beste en goedkoopste aanbieders, een Blender Keuzehulp en de actuele top 10 van blenders.

Informatie en tips blenders

Hieronder kijken we naar de mogelijkheden van blenders en geven we tips voor het kiezen van de voor jou beste blender.

Wat kan je met een blender?

Een blender wordt vooral gebruikt voor het maken van smoothies, het malen en mixen van groente en fruit. Maar de mogelijkheden van een goede blender gaan verder. Denk hierbij aan het maken van soep, sauzen, babyvoeding en aardappelpuree, maar ook het crushen van ijs en het malen van kruiden, noten en koffiebonen. Wat er mogelijk is verschilt per blender. Zo is er voor het maken van soep een hittebestendige kan nodig en vraagt het malen van harde ingrediënten om veel vermogen.

Bij de Blender Keuzehulp het bovengenoemde Beste Blender Kopen kun je precies zien wat welke blender aankan en gericht zoeken naar een blender met de gewenste mogelijkheden.

Blender met schenkkan en / of drinkbeker

Normaal gesproken komt je smoothie of sapje in een schenkkan terecht en kun je hiermee glazen of bekers vullen, of de schenkkan in de koelast bewaren. Er zijn echter ook blenders waarbij één of meerdere drinkbekers worden meegeleverd. Deze bekers zijn afsluitbaar zodat je ze makkelijk kunt meenemen in de auto of trein, of naar je werk, school of sportschool. Dit wordt ook wel "smoothie to go" genoemd.

Soms wordt er een drinkbeker in plaats van een schenkkan meegeleverd, soms wordt een blender geleverd met zowel een schenkkan als passende beker(s).

De schenkkan kan verschillende inhoudsmaten hebben. Maak je grote hoeveelheden sap of smootjes let dan op de inhoud van de kan. Meestal is deze 0,6 a 0,8 liter, maar er zijn ook blenders met veel grotere kannen.

Crushen

Met de ijscrushfunctie kun je van harde blokjes geschaafd ijs maken. Ook kun je er bevroren fruit mee crushen. De meeste goede blenders hebben deze mogelijkheid.

Voor het crushen van harde ingrediënten wordt een blender met een vermogen van minimaal 1200 watt aanbevolen.

Soep maken met een blender

Met een daarvoor geschikte blender kun je ook verse soep maken. De blender wordt dan vaak soepmaker genoemd. Bij de testen hierboven vind je ook een test van soepmakers.

Een soepmaker wordt gevuld met de koude ingrediënten. Tijdens het pureren wordt de soep gekookt.

Vacuüm blender

Heel professionele blenders voor thuis zijn de vacuüm blender. Een vacuüm blender zuigt eerst alle lucht uit de kan en gaat dan pas malen. Zonder lucht gaat het blenden beter, maar nog belangrijker is het dat het vacuüm voorkomt dat vitaminen en mineralen verloren gaan door oxideren en dat de smoothie langer vers en mooi van kleur blijft. Een vacuüm blender is wel wat duurder.

Slimme blender

Steeds meer elektrische apparatuur wordt "slim". Ze zijn te koppelen aan het netwerk en eventueel zelfs internet. Via een app kun je ze dan bedienen. Er zijn ook slimme blenders te koop. De bijbehorende app bevat veel recepten, je bedient ze met je telefoon of tablet vanaf de bank.

0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.