Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste blender test

 

De beste blender uit de test in meerdere categorieën waaronder de beste smoothie blender, de beste goedkope blender en de beste blender uit de Consumentenbond test.

Lekker een verse smoothie of een zelfgemaakte soep maken. Of een vers sapje persen, ijs malen of babyvoeding maken, het kan allemaal met een goede blender. Hier onder vind je de beste blenders uit diverse testen en aanverwante apparaten en geven we informatie en tips voor bij de aanschaf van de beste blender.


Testen van blenders

Consumentenorganisaties zoals de consumentenbond, vergelijkingssites, grote webwinkels, kooktijdschriften en andere experts voeren regelmatig vergelijkende testen uit. Hieronder vind je de beste blenders uit diverse testen.Zie ook:Beste blender kopen

Zoek je een goede blender tegen een scherpe prijs? Kijk dan vooral eens op Beste Blender Kopen. Daar vind je de blender aanbiedingen van de beste en goedkoopste aanbieders, een Blender Keuzehulp en de actuele top 10 van blenders.


Informatie en tips blenders

Hieronder kijken we naar de mogelijkheden van blenders en geven we tips voor het kiezen van de voor jou beste blender.

Wat kan je met een blender?

Een blender wordt vooral gebruikt voor het maken van smoothies, het malen en mixen van groente en fruit. Maar de mogelijkheden van een goede blender gaan verder. Denk hierbij aan het maken van soep, sauzen, babyvoeding en aardappelpuree, maar ook het crushen van ijs en het malen van kruiden, noten en koffiebonen. Wat er mogelijk is verschilt per blender. Zo is er voor het maken van soep een hittebestendige kan nodig en vraagt het malen van harde ingrediënten om veel vermogen.

Bij de Blender Keuzehulp het bovengenoemde Beste Blender Kopen kun je precies zien wat welke blender aankan en gericht zoeken naar een blender met de gewenste mogelijkheden.

Blender Brabantia

Blender Brabantia

Blender met schenkkan en / of drinkbeker

Normaal gesproken komt je smoothie of sapje in een schenkkan terecht en kun je hiermee glazen of bekers vullen, of de schenkkan in de koelast bewaren. Er zijn echter ook blenders waarbij één of meerdere drinkbekers worden meegeleverd. Deze bekers zijn afsluitbaar zodat je ze makkelijk kunt meenemen in de auto of trein, of naar je werk, school of sportschool. Dit wordt ook wel "smoothie to go" genoemd.

Soms wordt er een drinkbeker in plaats van een schenkkan meegeleverd, soms wordt een blender geleverd met zowel een schenkkan als passende beker(s).

De schenkkan kan verschillende inhoudsmaten hebben. Maak je grote hoeveelheden sap of smootjes let dan op de inhoud van de kan. Meestal is deze 0,6 a 0,8 liter, maar er zijn ook blenders met veel grotere kannen.

Philips blender met kan en drinkbekers

Philips blender met kan en drinkbekers

Crushen

Met de ijscrushfunctie kun je van harde blokjes geschaafd ijs maken. Ook kun je er bevroren fruit mee crushen. De meeste goede blenders hebben deze mogelijkheid.

Voor het crushen van harde ingrediënten wordt een blender met een vermogen van minimaal 1200 watt aanbevolen.

Soep maken met een blender

Met een daarvoor geschikte blender kun je ook verse soep maken. De blender wordt dan vaak soepmaker genoemd. Bij de testen hierboven vind je ook een test van soepmakers.

Een soepmaker wordt gevuld met de koude ingrediënten. Tijdens het pureren wordt de soep gekookt.


Moulinex blender soepmaker

Moulinex blender soepmaker

Vacuüm blender

Heel professionele blenders voor thuis zijn de vacuüm blender. Een vacuüm blender zuigt eerst alle lucht uit de kan en gaat dan pas malen. Zonder lucht gaat het blenden beter, maar nog belangrijker is het dat het vacuüm voorkomt dat vitaminen en mineralen verloren gaan door oxideren en dat de smoothie langer vers en mooi van kleur blijft. Een vacuüm blender is wel wat duurder, maar dan heb je wel de beste blender voor mooie gezonde smoothies.

Blender to Go

We noemden hem eerder al even, de Blender to Go. Dit is een blender met een mengbeker die meteen een goed af te sluiten en makkelijk mee te nemen drinkfles is. Dit is de beste blender voor als je je smoothies vooral onderweg drinkt.

Soms worden er bij één Blender To Go blender meerdere van deze bekers meegeleverd. Dat kan wel oplopen tot 4 drinkflessen. Ideaal voor een huishouden van meerdere personen die allemaal een smoothie mee willen nemen. Kijk in de keuzehulp op het bovengenoemde Beste Blender Kopen voor deze beste blenders voor mobiele personen.

Slimme blender

Steeds meer elektrische apparatuur wordt "slim". Ze zijn te koppelen aan het netwerk en eventueel zelfs internet. Via een app kun je ze dan bedienen. Er zijn ook slimme blenders te koop. De bijbehorende app bevat veel recepten, je bedient ze met je telefoon of tablet vanaf de bank.

NutriBullet blender to go

NutriBullet blender to go


Meer tips kiezen beste blender

Zoek je de voor jou beste blender? Let dan ook op onderstaande eigenschappen en functies.

Inhoud van de blender

Hoeveel liter kun je maximaal mixen? Dat wordt door de grootte van de kan bepaald. De verschillen op dit punt zijn groot. Je hebt kleine blenders die nog geen halve liter kunnen mixen, maar ook blenders met een capaciteit van meer dan 2 liter.  Dit zijn vak professionele blenders. Een standaard blender kan ruim 1,5 liter voor je mengen.

In de keuzehulp te vinden op het bovengenoemde Beste Blender Kopen kun je de capaciteit zowel in liters als in het aantal (gemiddelde) glazen opgeven.

Vermogen van de blender

De kracht van de blender wordt door twee factoren bepaald, het vermogen en het toerental. Bij de gemiddelde blender ligt het vermogen rond de 1.000 watt. Zoals we hierboven al schreven wordt voor het crushen van echt harde ingrediënten zoals noten een hoger vermogen aanbevolen, zo'n 1.200 watt. Deze krachtige blenders worden ook wel power blender genoemd. Dit zijn de beste blenders voor het zware werk.

Materiaal mengkom

Veel mengkommen van blenders zijn gemaakt van kunststof. Niet alleen is dat materiaal gunstig voor de prijs, ook zorgt dat er voor de de kom licht van gewicht is. Een nadeel van kunststof is wel dat er eerder vlekken in de mengkom komen die er lastig uitgaan. Een kunststof die we veel zien bij de kannen van blenders is Tritan.

Een glazen mengkom kan beter tegen vlekken, kan heel goed tegen warmte en ziet er ook gewoon mooi uit. Wel kan een glazen mengkom de blender duurder maken en een glazen kom is zwaarder dan een kunststof kom.

De beste blenders beschikken vaak over een RVS mengkom. RVS heeft vele voordelen. Een RVS kom ziet er mooi uit, verkleurd niet en houdt de warmte goed vast. 

Pulsestand

Met de pulsestand kun je voorkomen dat er harde stukjes tussen de messen blijven steken. Bij een pulsestand draait de blender kort in een zeer hoge snelheid.

Kijk bovenaan voor de beste blender uit iedere test, of kijk op Beste Blender Kopen voor de goedkoopste aanbieders, de blender top 10 en een keuzehulp om zelf de voor jou beste blender te selecteren.

Foto: Brandless.com


Samenvatting:
Wat is de beste blender? En wat is de beste koop in de blender test? Bovenaan vindt je de beste blenders uit de test. Kijk daar voor een goede blender. Bijvoorbeeld de beste blender uit de Consumentenbond test, of de beste blender volgens Kieskeurig of Bol.com. Wil je een blender to go, een soepmaker blender, een powerblender of een goedkope blender? Bij het bovenaan genoemde Beste Blender Kopen vind je ze allemaal, met korting, bij de aanbiedingen van de beste winkels. Je kunt daar ook je beste blender kiezen voor de bereidingen die je met de blender wilt doen.

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

© 2016-2022 Content=King. Blogger Templates Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.
Testen uitgevoerd door o.a. Coolblue, De Consumentenbond, ANWB en Test Aankoop. TestResults.nl heeft geen binding met deze organisaties.