Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste blender

De beste blender uit de test in meerdere categorieën waaronder de beste smoothie blender, de beste goedkope blender en de beste blender uit de Consumentenbond test.


Lekker een verse smoothie of een zelfgemaakte soep maken. Of een vers sapje persen, ijs malen of babyvoeding maken, het kan allemaal met een goede blender. Hier onder vind je de beste blenders uit diverse testen en aanverwante apparaten en geven we informatie en tips voor bij de aanschaf van de beste blender.Beste blenders uit de test

Consumentenorganisaties zoals de consumentenbond, vergelijkingssites, grote webwinkels, kooktijdschriften en andere experts voeren regelmatig vergelijkende testen uit. Hieronder vind je de beste blenders uit diverse testen.Zie ook:
Beste blender kopen

Zoek je een goede blender tegen een scherpe prijs? Kijk dan vooral eens op Beste Blender Kopen. Daar vind je de blender aanbiedingen van de beste en goedkoopste aanbieders, een Blender Keuzehulp en de actuele top 10 van blenders.Informatie en tips blenders

Hieronder kijken we naar de mogelijkheden van blenders en geven we tips voor het kiezen van de voor jou beste blender.

Wat kan je met een blender?

Een blender  (in minder hip Nederlands een hakmolen) wordt vooral gebruikt voor het maken van smoothies, het malen en mixen van groente en fruit. Je kunt de blender gebruiken als verbeterde versie van de staafmixer en hem in de keuken inzetten als keukenmachine voor het pureren en mixen van gerechten. Hier de beste blenders uit de test.

Maar de mogelijkheden van een goede blender gaan verder. Denk hierbij aan het maken van soep, sauzen, babyvoeding en aardappelpuree, maar ook het crushen van ijs en het malen van kruiden, noten en koffiebonen. 

Wat er mogelijk is verschilt per blender. Zo is er voor het maken van soep een hittebestendige kan nodig en vraagt het malen van harde ingrediënten om veel vermogen.

Bij de Blender Keuzehulp het bovengenoemde Beste Blender Kopen kun je precies zien wat welke blender aankan en gericht zoeken naar een blender met de gewenste mogelijkheden.


Blender Brabantia

Blender Brabantia

Blender met schenkkan en / of drinkbeker

Normaal gesproken komt je smoothie of sapje in een schenkkan terecht en kun je hiermee glazen of bekers vullen, of de schenkkan in de koelast bewaren. Er zijn echter ook blenders waarbij één of meerdere drinkbekers worden meegeleverd. Deze bekers zijn afsluitbaar zodat je ze makkelijk kunt meenemen in de auto of trein, of naar je werk, school of sportschool. Dit wordt ook wel "smoothie to go" genoemd.

Soms wordt er een drinkbeker in plaats van een schenkkan meegeleverd, soms wordt een blender geleverd met zowel een schenkkan als passende beker(s).

De schenkkan kan verschillende inhoudsmaten hebben. Maak je grote hoeveelheden sap of smootjes let dan op de inhoud van de kan. Meestal is deze 0,6 a 0,8 liter, maar er zijn ook blenders met veel grotere kannen.

Philips blender met kan en drinkbekers

Philips blender met kan en drinkbekers

Crushen ijs

Met de ijscrushfunctie kun je van harde blokjes geschaafd ijs maken. Ook kun je er bevroren fruit mee crushen. De meeste goede blenders hebben deze mogelijkheid.

Voor het crushen van harde ingrediënten wordt een blender met een vermogen van minimaal 1200 watt aanbevolen.

Blenders worden vooral gebruikt om smoothies mee te maken. Wil je een ijskoude smoothie kunnen maken, kies dan voor een blender waarmee je ook ijs kunt crushen. Voeg dan ijsblokjes toe aan je mix en je krijgt een heerlijk verfrissende ijssmoothie. 

Neem je de smoothie mee? Dan blijft deze extra lang koud als je er ijs aan toevoegt bij het mixen. Wij je minder water in je smoothie? Kies dan voor het crushen van bevroren fruit.

De beste blenders die ijs kunnen crushen zijn ook via bovenstaande links te vinden.

Soep maken met een blender

Met een daarvoor geschikte blender kun je ook verse soep maken. De blender wordt dan vaak soepmaker genoemd. Bij de testen hierboven vind je ook een test van soepmakers.

Soep maken kan met een blender op twee manieren. Je hebt specifieke soepmakers waarmee rauwe ingrediënten hakt en mixt tot een soep die je daarna in een pan opwarmt, maar je hebt ook soepmakers met een hittebestendige kan en verwarmingsfunctie waarin je de soep helemaal klaar kunt maken.

Zoek je de beste blender om soep mee te maken? Hier boven vind je ook de beste soepmakers uit de test. Dit zijn soep blenders die niet alleen de soepgroente en andere ingrediënten blenden, maar die ook de soep koken zodat ze zelfstandig een heerlijk verse soep voor je maken.


Moulinex blender soepmaker

Moulinex blender soepmaker

Vacuüm blender

Heel professionele blenders voor thuis zijn de vacuüm blender. Een vacuüm blender zuigt eerst alle lucht uit de kan en gaat dan pas malen. Zonder lucht gaat het blenden beter, maar nog belangrijker is het dat het vacuüm voorkomt dat vitaminen en mineralen verloren gaan door oxideren en dat de smoothie langer vers en mooi van kleur blijft. Een vacuüm blender is wel wat duurder, maar dan heb je wel de beste blender voor mooie gezonde smoothies.

Smoothie to Go

We noemden hem eerder al even, de Blender to Go of Smoothie to Go. Dit is een blender met een mengbeker die meteen een goed af te sluiten en makkelijk mee te nemen drinkfles is. Dit is de beste blender voor als je je smoothies vooral onderweg drinkt.

Ook de beste smoothie to go blenders uit de test kun je hier boven vinden. Dit zijn de beste blenders waarmee je niet alleen een heerlijk gezonde smoothie kunt maken, maar waarmee je ook meteen die heerlijke smoothie mee kunt nemen.

Soms worden er bij één Smoothie To Go blender meerdere van deze bekers meegeleverd. Dat kan wel oplopen tot 4 drinkflessen. Ideaal voor een huishouden van meerdere personen die allemaal een smoothie mee willen nemen. 

Slimme blender

Steeds meer elektrische apparatuur wordt "slim". Ze zijn te koppelen aan het netwerk en eventueel zelfs internet. Via een app kun je ze dan bedienen. Er zijn ook slimme blenders te koop. De bijbehorende app bevat veel recepten, je bedient ze met je telefoon of tablet vanaf de bank.

NutriBullet blender to go

NutriBullet blender to go

Beste babyvoeding blender

Weer een heel andere beste blender is de beste blender om babyvoeding te maken. Deze blender is ook een goede blender voor andere blender bewerkingen, maar voor het maken (fijn maken) van voeding voor de baby zijn deze blenders extra goed geschikt. 

Met de beste babyvoeding baby maak je van een prakje een gezonde verse babyvoeding. Je vind ze boven bij de beste babyvoeding maker test.Meer tips kiezen beste blender

Zoek je de voor jou beste blender? Let dan ook op onderstaande eigenschappen en functies.

Inhoud van de blender

Hoeveel liter kun je maximaal mixen? Dat wordt door de grootte van de kan bepaald. De verschillen op dit punt zijn groot. Je hebt kleine blenders die nog geen halve liter kunnen mixen, maar ook blenders met een capaciteit van meer dan 2 liter.  Dit zijn vak professionele blenders. Een standaard blender kan ruim 1,5 liter voor je mengen.

In de keuzehulp te vinden op het bovengenoemde Beste Blender Kopen kun je de capaciteit zowel in liters als in het aantal (gemiddelde) glazen opgeven.

Vermogen van de blender

De kracht van de blender wordt door twee factoren bepaald, het vermogen en het toerental. Bij de gemiddelde blender ligt het vermogen rond de 1.000 watt. Zoals we hierboven al schreven wordt voor het crushen van echt harde ingrediënten zoals noten een hoger vermogen aanbevolen, zo'n 1.200 watt. Deze krachtige blenders worden ook wel power blender genoemd. Dit zijn de beste blenders voor het zware werk.

Materiaal mengkom

Veel mengkommen van blenders zijn gemaakt van kunststof. Niet alleen is dat materiaal gunstig voor de prijs, ook zorgt dat er voor de de kom licht van gewicht is. Een nadeel van kunststof is wel dat er eerder vlekken in de mengkom komen die er lastig uitgaan. Een kunststof die we veel zien bij de kannen van blenders is Tritan.

Een glazen mengkom kan beter tegen vlekken, kan heel goed tegen warmte en ziet er ook gewoon mooi uit. Wel kan een glazen mengkom de blender duurder maken en een glazen kom is zwaarder dan een kunststof kom.

De beste blenders beschikken vaak over een RVS mengkom. RVS heeft vele voordelen. Een RVS kom ziet er mooi uit, verkleurd niet en houdt de warmte goed vast. 

Pulsestand

Met de pulsestand kun je voorkomen dat er harde stukjes tussen de messen blijven steken. Bij een pulsestand draait de blender kort in een zeer hoge snelheid.

Blender tip Consumentenbond

De Consumentenbond heeft enkele handige kooptips voor bij het kiezen van je beste blender op een rijtje gezet. Kijk hier onder naar een video met deze Consumentenbond blender tips.


Video  Consumentenbond: Tips blender kiezen


Kijk bovenaan voor de beste blender uit iedere test, of kijk op Beste Blender Kopen voor de goedkoopste aanbieders, de blender top 10 en een keuzehulp om zelf de voor jou beste blender te selecteren.

Foto: Brandless.com


Samenvatting:
Wat is de beste blender? En wat is de beste koop in de blender test? Bovenaan vindt je de beste blenders uit de test. Kijk daar voor een goede blender. Bijvoorbeeld de beste blender uit de Consumentenbond test, of de beste blender volgens Kieskeurig of Bol.com. Wil je een blender to go, een soepmaker blender, een powerblender of een goedkope blender? Bij het bovenaan genoemde Beste Blender Kopen vind je ze allemaal, met korting, bij de aanbiedingen van de beste winkels. Je kunt daar ook je beste blender kiezen voor de bereidingen die je met de blender wilt doen.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Haha, ik keek even wat de beste blender uit de Consumentenbond test kost. Meer dan 600 euro! Ik zit nog te schudden op mijn stoel. Dan koop ik mijn smoothies wel kant en klaar dat is goedkoper :-)

    Ik zie ook leuke Bosch blender voor prijzen rond de 100 euro. Dat is een stuk beter te doen!

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.