Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste bloeddrukmeter test. Goede betrouwbare bloeddrukmeters

De beste bloeddrukmeter uit de test en andere goede, door de Hartstichting goedgekeurde, bloeddrukmeters (met aanbiedingen).

Met een bloeddrukmeter kun je zelf heel makkelijk thuis je bloeddruk meten. Zo ben je niet afhankelijk van de dokter en kun je het verloop van je bloeddruk beter in de gaten houden. Hier kijken we naar de beste bloeddrukmeter uit verschillende tests en geven je tips en informatie voor bij het kopen van de voor jou beste bloeddrukmeter

Test bloeddrukmeters

Bloeddrukmeters worden regelmatig getest. Door onder andere de Hartstichting. Hieronder de beste bloeddrukmeters uit de diverse testen. Kijk hier voor de beste bloeddrukmeter uit de test en een overzicht die volgens de tests van de Hartstichting betrouwbaar zijn.Kies hier zelf je beste bloeddrukmeter

Wil je zelf de voor jou beste bloeddrukmeter selecteren (je beste bloeddrukmeter tegen de laagste prijs), gebruik dan de Bloeddrukmeter Keuzehulp op Beste Bloeddrukmeter Kopen

Geef op waar je bloeddrukmeter aan moet voldoen en je krijgt een overzicht met geschikte bloeddrukmeters. Met prijzen en specificaties, maar ook met testen, reviews en gebruikerservaringen. Kijk daar voor de persoonlijk beste bloeddrukmeter.

Ook de actuele top 10 van bloeddrukmeters en de beste (en goedkoopste) aanbieders zijn op Beste Bloeddrukmeter Kopen te vinden.

Omron bloeddrukmeter met app

Omron bloeddrukmeter met app

Bloeddruk meter via bovenarm of pols?

Je bloeddruk kun je meten via de bovenarm of de pols. De meting via de bovenarm is het meest betrouwbaar, maar meten via de pols gaat makkelijker. Bovendien is een polsbloeddrukmeter makkelijk mee te nemen. Bij de beste bloeddrukmeters uit de test vind je beide systemen.

De Hartstichting adviseert echter het meten via de bovenarm omdat dit de minste kans op een foute uitslag geeft. Een polsbloeddrukmeter is minder betrouwbaar. Bij de door de Hartstichting geadviseerde bloeddrukmeters vind je daarom alleen bloeddruk meters die de bloeddruk via de bovenarm meten.

Goedkeuring Hartstichting

Heel belangrijk bij de keuze van een bloeddruk meter is de goedkeuring door de Nederlandse Hartstichting. Dit is het keurmerk dat een betrouwbare bloeddrukmeter garandeert. De Hartstichting heeft de keuring uitbesteed aan Dabl. Deze organisaties test de bloeddrukmeters op betrouwbaarheid aan de hand van internationale protocollen.

Bij de bloeddrukmeter testen hierboven vind je ook een overzicht met alle goedgekeurde bloeddrukmeters uit de Hartstichting test. Alleen de bloeddrukmeters uit deze lijst raden we je aan.


Omron bloeddrukmeter met band

Omron bloeddrukmeter met band


Let ook eens op deze functies

De onderstaande functies en mogelijkheden dragen bij aan een goede bloeddrukmeter van hoge kwaliteit.

Geheugenfunctie
De geheugenfunctie van de bloeddrukmeter zorgt ervoor dat je metingen niet hoeft te noteren, de meter onthoudt ze voor je. Zo kun je op ieder moment terug kijken naar je oude metingen.

Gemiddelde bloeddruk
Een berekening van de gemiddelde bloeddruk geeft het gemiddelde van de laatste metingen. Dit is vooral handig bij schommelende metingen. Je kunt dan zien of het gemiddelde stijgt, daalt of constant is.

Herinneringsfunctie
De herinneringsfunctie van de bloeddrukmeter zorgt er voor dat je een melding krijgt (bijvoorbeeld via een app) als het tijd is voor een zelfcontrole.

Bloeddruk app
Een app zien we steeds vaker. Daarvoor moet de bloeddrukmeter via Bluetooth een verbinding met je smartphone kunnen maken. De metingen kunnen dan op de telefoon in de app worden geanalyseerd.

Informatie bloeddruk

Vooral vanaf je 40ste jaar maak je kans op hoge bloeddruk. Hoe eerder je dit ontdekt, hoe makkelijk de hoge bloeddruk gecorrigeerd kan worden. Maar het vervelende is dat je meestal niets van je hoge bloeddruk merkt (maar dat het wel schadelijk voor je lichaam is). Daarom is het verstandig om af en toe je bloeddruk te controleren. Dat kan bij de huisarts, maar het zelf doen is natuurlijk veel makkelijker. En vanaf een euro of 30 koop je al een goede bloeddrukmeter voor thuis.


Bloeddrukmeter Medisana

Bloeddruk meter Medisana

Zo meet je zelf je bloeddruk

Zelf je bloeddruk meten met een bloeddrukmeter is een eenvoudig klusje. Volg de volgende stappen.
 • Het laatste half uur voor de meting mag je je niet inspannen. Ook mag je gedurende die tijd niet roken of koffie drinken.
 • Vijf minuten voor de meting moet je vast rustig gaan klaarzitten. Tijdens het meten zit je op een stoel met je rug tegen de leuning.
 • Dan breng je de bloeddrukband aan op je blote arm. Ben je rechts? Dan doe je dat om je linkerarm. Ben je links? Dan gaat de bloeddrukband om je rechterarm.
 • De plek waar je de bloeddrukband aanbrengt is ten hoogte van he hart. Dat is grofweg 2 centimeter boven de elleboog.
 • De arm waar je meet moet rustig op een tafel op leuning liggen.
 • Zet je beide voeten naast elkaar op de grond.
 • Druk nu op de knop van de bloeddrukmeter.
 • Blijf stil zitten en praat niet tijdens de meting.
 • De meting stop vanzelf.
 • Meet na 1 minuut opnieuw.
Hierna is de (dubbele) meting klaar.

Let op! Één meting zegt weinig omdat de bloeddruk kan schommelen. Regelmatig meten met een goede bloeddrukmeter is dan ook aan te raden, Bij het test overzicht hierboven vind je de beste bloeddrukmeters.

Hoe hoog mag de bloeddruk zijn?

De bloeddruk bestaat uit een bovendruk (de hoogste waarde) en een onderdruk (de laagste waarde). Bij een normale bloeddruk is dat respectievelijk onder de 140/90 mmHg. Hoe lager hoe beter.

Toch kan een te lage bloeddruk ook. Maar dat geldt pas als je er last van krijgt. Duizeligheid en zelfs flauwvallen kunnen op een lage bloeddruk wijzen. Bevestigt de bloeddrukmeter dit? Neem dan contact op met de dokter.

Is de bloeddruk (bovendruk) 140 mmHg of hoger, dan neemt de kans op hart- en vaatziekten toe. Meet je deze waarde? Check dan een week lang iedere ochtend je bloeddruk. Blijft deze hoog? Neem dan contact op met de dokter.

Is je bloeddruk hoger dan 180 mmHg? Meet de bloeddruk dan meteen nog een paar keer. Blijft deze zo hoog? Neem dan meteen contact op met de dokter. Er is dan sprake van ernstig verhoogde bloeddruk.

Beurer bloeddruk meter

Beurer bloeddruk meter

Bloeddruk verlagen

Bij een veel te hoge bloeddruk kan de dokter medicijnen voorschrijven, maar je kunt er zelf ook wat aan doen. Ook als je bijvoorbeeld met je bloeddruk tegen de 140 mmHg aanzit. Zo kun je je bloeddruk verlagen:
 • Stoppen met roken
 • Minder vet eten
 • Minder zout eten
 • Minder alcohol drinken, minder dan 1 glas per dag, liefst minder
 • Bij overgewicht, afvallen
 • Voldoende bewegen
 • Probeer meer te ontspannen

Goede bloeddrukmeters

Over het algemeen gelden Omron bloeddrukmeters als de beste bloeddrukmeter, maar er zijn meer goede fabrikanten die goede en betrouwbare bloeddrukmeters maken. Bijvoorbeeld Medisana, Beurer, Braun, Hartmann Veroval, Andon iHealth, Microlife, Panasonic, Qardio en A&D. In de lijst van de Hartstichting kom je nog mee goede en betrouwbare bloeddrukmeters tegen.

Bloeddrukmeter tips Consumentenbond 

Hieronder vind je een video met informatie van de Consumentenbond over het kiezen van je beste bloeddrukmeter. 


Video Consumentenbond: Beste bloeddrukmeter vinden


In deze video laat de Consumentenbond je kennis maken met diverse soorten bloeddrukmeters, het gebruiksgemak van de diverse bloeddrukmeters en de extra opties die sommige bloeddrukmeters bieden.


In de bovenaan genoemde Bloeddruk meter Keuzehulp op Beste Bloeddrukmeter kun je snel en makkelijk de voor jou beste bloeddrukmeter tegen de laagste prijs selecteren. In het bloeddrukmeter test overzicht vind je alle beste bloeddrukmeters uit de test en alle door de Hartstichting goedgekeurde bloeddrukmeters.
Samenvatting:
Wat is de beste bloeddrukmeter? Een goede bloeddrukmeter die een betrouwbare meting geeft? Bovenaan vind je de beste bloeddrukmeters uit de test en alle door de Hartstichting goedgekeurde bloeddrukmeters. Alleen de bloeddruk meters met een goedkeuring van de Hartstichting zijn gegarandeerd betrouwbaar. 

Ook geven we hier tips voor het meten van je bloeddruk, het verlagen van je bloeddruk als die te hoog is. We geven tips voor het kiezen en goedkoop kopen van je beste bloeddrukmeter en we hebben de functies waar een goede bloeddrukmeter aan moet voldoen.

Een reactie posten

1 Reacties

 1. Beurer maakt een goede betrouwbare bloeddrukmeter die tegen een lage prijs wordt aangeboden. Hij kost circa 30 euro. Een echte beste koop. Hoewel de Beruer BM 26 een basic bloeddrukmeters is bevat hij wel nuttige extra mogelijkheden die veel andere bloeddrukmeters niet bieden. Zo kun je er voor 4 personen elk 30 metingen in opslaan.

  Maar ik zei al het is een basic bloeddrukmeter. Dat betekent geen app (maar daar zit de doelgroep toch niet op te wachten) en ook werkt deze bloeddrukmeter alleen op batterij en niet op het stopcontact. Maar ook dat laatste zal niemand als onoverkomelijk probleem zien. In de test scoort deze goedkope bloeddrukmeter van Beurer dan ook heel goed.

  BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.