Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste blu-ray speler

Met de komst van steeds meer video on demand diensten leek de rol van de blu-ray spelers uitgespeeld. Maar dankzij 4K Ultra HD is de blu-ray speler weer helemaal terug. Maar dan wel met een 4K resolutie. Het online aanbod van 4K films is nog maar klein, en de televisiezenders zijn er nog helemaal niet aan toe. Films in 4K resolutie op blu-ray schijfjes zijn er echter volop. Daarom hier aandacht voor de beste blu-ray spelers uit de tests.

Testen van blu-ray spelersBeste blu-ray speler kopen

Wil je een goed beeld van alle blu-ray spelers die er te koop zijn? Hun prijzen en hun mogelijkheden? Kijk dan op Beste Blu-ray speler Kopen voor de beste aanbieders, de Blu-ray speler Top 10 en een keuzehulp. De beste aanbieders bieden niet alleen de beste spelers tegen een lage prijs aan, ze bieden ook heel veel informatie en reviews.

Ultra HD (4K UHD) een must

4K is wel een must als je een blu-ray speler koopt. Nog lang niet alle blu-ray spelers ondersteunen deze resolutie die vier maal scherper is dan Full HD. Dit is dezelfde resolutie als op het grote bioscoopscherm (en op een kleiner televisiescherm worden ze alleen maar scherper).

Het is zonde om nu nog een blu-ray speler te kopen die geen 4K aankan. De prijzen zijn niet hoog meer.

3D blu-ray spelers

3D is niet voor de televisieindustrie geworden wat ze er van hoopte. Lang niet alle televisies die nu worden verkocht ondersteunen 3D. Maar er zijn nog genoeg filmliefhebbers die thuis wel willen genieten van 3D films. Daarvoor heb je dan een 3D televisie nodig en een 3D blu-ray speler.

Smart TV functies op je blu-ray speler

Veel mensen hebben inmiddels een Smart TV, maar is dat nog niet het geval, dan kan een blu-ray speler met Smart TV ondersteuning functies als Netflix en YouTube op je bestaande televisie mogelijk maken.

CD's en DVD's afspelen

De meeste blu-ray spelers kunnen naast blu-ray discs ook CD's en DVD's afspelen. Handig voor je DVD filmcollectie, maar je kunt ook je audio CD's via de televisie / soundbar / homecinemaset afspelen. Heb je een collectie MP3-CD's, kijk dan of deze ook via de blu-ray speler afgespeeld kunnen worden. Dat is namelijk lang niet altijd het geval.

Afspelen van USB wordt door alle moderne blu-ray spelers ondersteund.

Streamen van andere apparaten

Maar er zijn ook andere manieren van afspelen, namelijk door te streamen. Veel blu-ray spelers kunnen vanaf het netwerk video en audio streamen, meestal via WiFi. De mogelijkheid om via Bluetooth te streamen is een stuk zeldzamer.

Bij de Keuzehulp op het bovenaan genoemde Beste Blu-ray speler Kopen kun je al deze opties (indien gewenst) aanvinken. Je krijgt dan precies te zien welke blu-ray spelers deze mogelijkheden hebben en wat deze kosten.

Zie ook: Testen van televisie en video apparatuur

0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.