Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste blu ray speler test

Voor het genieten van een film in de hoogste kwaliteit is een blu ray speler nog steeds een must. Hier de beste blu ray spelers.
Panasonic blu ray speler

Met de komst van steeds meer video on demand diensten leek de rol van de blu ray spelers uitgespeeld. Maar dankzij 4K Ultra HD is de blu ray speler weer helemaal terug.


Maar dan wel met een 4K resolutie. De televisiezenders zijn er nog helemaal niet aan toe aan Ultra HD, maar films in 4K resolutie op blu ray schijfjes zijn er volop.


Daarom hier aandacht voor de beste blu-ray spelers uit de tests. Wat is de beste blu ray speler? Bij onderstaande test van blu ray spelers kun je dat nagaaan.


Test blu-ray spelers

Hieronder vind je de testen van blue ray spelers. Kijk daar voor de beste blu ray spelers uit de test.
 


Ultra HD (4K UHD) een must 

4K is wel een must als je een blu-ray speler koopt. Van een goede blu ray speler mag je verwachten dat deze de 4K Ultta HD resolutie ondersteunt. 4K is vier maal scherper dan Full HD. Dit is dezelfde resolutie als op het grote bioscoopscherm (en op een kleiner televisiescherm worden ze alleen maar scherper).

Ultra HD upscaling

De beste Ultra HD blu ray spelers beschikken over Ultra HD upscaling. Dit betekent dat ze beelden die lager in resolutie zijn dan 4K toch in 4K Ultra HD weergeven. Dit doen ze door de getoonde beelden razendsnel op te krikken.
 
Zo krijg je een mooier en beter beeld voorgeschoteld dan dat je de film via een ander apparaat zou afspelen.
 

3D blu ray spelers 

3D is niet voor de televisie-industrie geworden wat ze er van hoopte. Lang niet alle televisies die nu worden verkocht ondersteunen 3D. Maar er zijn nog genoeg filmliefhebbers die thuis wel willen genieten van 3D films. Daarvoor heb je dan een 3D televisie nodig en een 3D blu ray speler.Sony blu ray speler


Smart TV functies op je blu-ray speler 

Veel mensen hebben inmiddels een Smart TV, maar is dat nog niet het geval, dan kan een blu ray speler met Smart TV ondersteuning functies als Netflix en YouTube op je bestaande televisie mogelijk maken. Met een goede blu ray speler maak je van je oude TV een smart TV.

Helaas beschikken lang niet alle blu-ray spelers over de mogelijkheid van de TV een smart TV te maken. Kijk bij de keuzehulp op Beste Blu Ray speler kopen bij welke blu ray spelers dat wel het geval is.


CD's en DVD's afspelen 

De meeste blu ray spelers kunnen naast blu-ray discs ook CD's en DVD's afspelen. Handig voor je DVD filmcollectie, maar je kunt ook je audio CD's via de televisie / soundbar / homecinemaset afspelen.

Heb je een collectie MP3-CD's, kijk dan of deze ook via de blu-ray speler afgespeeld kunnen worden. Dat is namelijk lang niet altijd het geval. Bij de bovenstaande top 10 kun je dat nagaan als je klikt op het overzicht van alle blue ray spelers.

Alleen de voor jou beste blu ray spelers blijven dan in het overzicht over.

Afspelen van USB wordt door alle moderne blu ray spelers ondersteund.


Streamen van andere apparaten 

Maar er zijn ook andere manieren van afspelen, namelijk door te streamen. Veel blu-ray spelers kunnen vanaf het netwerk video en audio streamen, meestal via WiFi. De mogelijkheid om via Bluetooth te streamen is een stuk zeldzamer.

Om films en muziek vanaf je netwerk-apparaten naar de blu-ray speler (en de daarop aangesloten TV) te streamen moet deze wel verbonden kunnen worden met internet. Let er bij het kiezen van een blu-ray speler voor of deze streaming ondersteunt. De verbinding kan gemaakt worden via WiFi (draadloos) of Ethernet (via een LAN kabel).

Ook een USB-poort is erg handig. Je kunt dan films of muziek vanaf een USB-stick streamen. Ook alle gewenste streaming mogelijkheden van de blu ray speler kun je in de keuzehulp op Beste Blu-ray speler aanvinken om zo alleen de voor jou beste blu ray spelers over te houden.


Luxe blu ray spelers

Je hebt blu-ray spelers van een paar tientjes en blu-ray spelers van honderden euro's. Beide kom je in de bovenstaande blu ray top 10 tegen. Het verschil zit hem vooral in de ondersteunde technologie├źn. Hi-Res audio, Dolby Atmos en Dolby Vision zijn voorbeelden van technieken die door de luxere blu ray spelers ondersteund worden, maar die je op een goedkope blu ray speler niet tegenkomt.

Dit soort technieken komen tot hun recht in een homecinema opstelling, met een goede grote televisie en surround geluid via een homecinema set.

In de top 10 vind je alle informatie over de beste blu ray spelers. Je kunt na de top 10 nog verder doorklikken voor meer goede blu ray spelers.
Bij de Keuzehulp op het bovenaan genoemde Beste Blu Ray speler Kopen kun je al deze opties (indien gewenst) aanvinken. Je krijgt dan precies te zien welke blu-ray spelers deze mogelijkheden hebben en wat deze kosten. Of kijk in het blu ray test overzicht voor de best geteste blu ray spelers.

Zie ook: ´

Onderwerp:
Hier boven vind de de beste blu ray spelers uit de test en informatie en tips voor bij het kiezen en kopen van de voor jou beste blu ray speler. Kijk bij de keuzehulp op het eveneens boven genoemde Beste Blu Ray Speler Kopen voor alle goede blu ray spelers, hun prijzen, hun specificaties en mogelijkheden en voor ervaringen van gebruikers van deze bluray spelers. Ook vind je er aanbiedingen om een goede blu-ray speler goedkoop te kopen.

Een reactie posten

2 Reacties

  1. probleem is met al die winkels die toestellen verkopen hoe populaider de dingen zijn hoe meer de verkopers op de kar mee springen. en dus het gevolg is je komt op een website waar staat blu-ray spelers test? maar wat krijg je dan weer zo iets anders dan waar je op zoek naar bent en waarom? omdat het goed verkoopt dus zoek je een blu ray speler dan krijg je telkens weer die 4k en ik zoek enkel een blu ray speler maar blijkbaar is dat toch echt moeilijk om dat te begrijpen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ondanks al mijn (te) vele streaming media abonnementen wil ik toch weer een nieuwe blu ray speler kopen ter vervanging van mijn oude haperende (want versleten) blu ray player. Ik heb te veel blu ray films liggen. Die bekijk ik niet veel meer, maar ik wordt gek bij het idee dat ik ze niet meer kan zien.
    Wel wil ik nu de prijs onder de 200 euro houden en niet veel geld betalen om het beste van het beste te kopen. Ik denk dat ik weer een Sony neem, want uk heb goede ervaringen met zijn oude Sony blu ray speler.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.