Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste Bluetooth speaker (test, keuzehulp, aanbiedingen)

Wat zijn de beste Bluetooth speakers uit de test? En wat is voor jou persoonlijk de beste Bluetooth speaker? Op deze vragen vind je hier het antwoord. Ook hebben we tips en aanbiedingen.


Tegenwoordig is een mobiele telefoon veel meer dan een apparaat op mee te bellen. Je smartphone is je toegang tot internet, je kijkt er films op, en je muziek collectie staat op je smartphone. Voor met name dat laatste heb je goed geluid nodig, en je wilt niet altijd oortjes dragen. 

Daarom behoort de draadloze Bluetooth speaker tot de meest populaire elektronica van dit moment.Via zo'n draadloze speaker speel je in de woonkamer of slaapkamer de muziek van je smartphone af. En als je kiest voor een compacte mobiele speaker met accu neem je deze Bluetooth luidspreker overal mee naar toe. 

En de meeste Bluetooth speakers zijn tegenwoordig een mobiele draadloze speaker.
Beste bluetooth speakers uit de test

Hieronder vind je een Bluetooth speaker test overzicht met de beste Bluetooth speaker of beste Bluetooth speakers uit iedere test.


De tests in het Bluetooth speaker test overzicht zijn uitgevoerd door deskundige organisaties zoals audio-tijdschriften, grote webwinkels, consumenten organisaties, test sites, kranten en vergelijkingssites. Kijk hierboven volgens deze experts de beste Bluetooth speaker is.
Kies de voor jou beste Bluetooth speaker

Zoals we al schreven. De Bluetooth speaker is erg populair. Vele fabrikanten brengen dan ook van dit soort Bluetooth luidsprekers uit. Hierdoor zie je mogelijk door de bomen het bos niet meer. 

Gelukkig heeft Bol,com een overzicht met de gegevens van circa 2.o00 van deze (meestal) mobiele speakers in kaart worden gebracht en waarmee je snel en makkelijk de voor jou beste Bluetooth speaker kunt vinden.


Of gebruik de onderstaande Bluetooth Speaker Keuzehulp. Je vindt in deze keuzehulp tests, reviews, gebruikerservaringen en alle mogelijkheden om aan de hand van je eigen wensen en eisen de voor jou beste speakers te selecteren. Maar ook heel veel tips en informatie die je behulpzaam kunnen zijn bij het vinden van je persoonlijk beste bluetooth speaker.

Bluetooth speaker kiezen


Gebruik de Bluetooth Speaker Keuzehulp als je nog op zoek bent naar een geschikte goede Bluetooth speaker tegen de meest interessante prijs.

Ook kun je een kijkje nemen bij het onderstaande overzicht. Daar kun je aanbiedingen vinden van Bluetooth luidsprekers bij de beste en goedkoopste winkels die deze draadloze speakers verkopen.


 Hieronder geven we wat tips voor bij het zoeken en aanschaffen van een goede Bluetooth speaker.JBL bluetooth speaker


JBL bluetooth speakersAccu van een Bluetooth speaker

Een Bluetooth speaker kun je in huis gebruiken, maar vaak wordt er gekozen voor een compacte portable speaker die je overal mee naar toe kunt nemen. Het is dan belangrijk dat de luidspreker compact en makkelijk mee te nemen is. Maar denk dan ook aan de accu. Er zit namelijk nogal wat verschil in het uithoudingsvermogen van deze accu's.

Bij de keuzehulp kun je daarom ook op accuduur selecteren. Er zijn speakers die al met een uur of vier opgeladen moeten worden, maar de beste Bluetooth speakers hebben vaak een uithoudingsvermogen van meer dan 20 uur. En geloof ons, in de praktijk ben je daar heel blij mee!

In de keuzehulp op Beste Bluetooth Speaker Kopen kun je ook bij je selectie aanvinken dat je je telefoon wilt kunnen opladen met je mobiele speaker. Je luidspreker doet dan meteen als powerbank dienst. Maar dat is natuurlijk alleen interessant als de Bluetooth speaker over een goede accu beschikt.
Een bluetooth speaker thuis gebruiken

Gebruik je de Bluetooth speaker veel thuis, dan is het handig als de Bluetooth luidspreker ook gebruik kan maken van netstroom. En dat is bij opmerkelijk veel mobiele Bluetooth speakers niet het geval. Stel je prijs op een stekker aan je Bluetooth speaker? Selecteer dan een netstroomvoorziening in de keuzehulp.

Bluetooth speakers die ontwikkeld zijn voor gebruik in huis (de Bluetooth woonkamerspeakers) zijn normaal gesproken wel altijd voorzien van een stekker.

Tip: Gebruik je de draadloze speaker veel thuis? Dan is een WiFi speaker met bluetooth ondersteuning een aanrader. Deze kan namelijk ook zelfstandig muziek van internet (bijv. Spotify) afspelen. 

Waterdichte bluetooth speaker

Bij een mobiele speaker is het belangrijk dat deze goed tegen water en vocht bestand is. Je neemt de portable speaker mee naar het strand en zwembad, maar je kunt er ook een bui regen overheen krijgen.

De mate van waterbestendigheid verschilt nogal per mobiele speaker. Je hebt volledig waterdichte speakers, deze speakers kunnen mee het zwembad in (ook onder water) of mee onder de douche. Maar je hebt ook portable speakers die slechts spatwaterdicht zijn. Hiermee moet je een stuk voorzichtiger zijn!

JBL blueooth speaker waterdicht

JBL bluetooth speaker waterdicht


In de keuzehulp op Beste Bluetooth Speaker Kopen kun je de mate van waterdichtheid in je selectie meenemen.Het aantal luidsprekers in de speaker

Binnen de speaker-behuizing bevinden zich vaak meerdere luidsprekers. Sommige Bluetooth speakers hebben één luidspreker en zijn dus mono, maar twee speakers binnen de behuizing komt veel vaker voor.

Er zijn ook goede Bluetooth speakers met 3 of 4 ingebouwde luidsprekers. Meestal betreft dit grotere speakers voor in de woonkamer, maar ook de UE Roll van Ultimate Ears beschikt over drie ingebouwde speakers.
Ingebouwde radio

Heel soms beschikt een goede Bluetooth speaker over een ingebouwde FM-radio. Het betreft meestal speakers voor in de woonkamer. Je kunt dan zonder smartphone of andere bron te gebruiken naar de radio luisteren. 

Bij mobiele Bluetooth speakers is deze mogelijkheid minder interessant omdat je dan meestal je smartphone (met eventueel radio) als audiobron gebruikt.


Sonos bluetooth speaker

Sonos bluetooth speakerMeerdere telefoons met één speaker gebruiken (Multipoint pairing)

Multipoint pairing maakt het mogelijk dat de bluetooth speaker met meerdere smartphones of andere Bluetooth audiobronnen tegelijk contact kunt maken. Multipoint pairing is leuk en handig als je met een groep vrienden de speaker gebruikt en beurtelings een muziekje afspeelt. 

Maar multipoint pairing is ook handig als je in de huiskamer meerdere audiobronnen in combinatie met de speaker gebruikt zoals bijvoorbeeld de televisie, HiFi-set, laptop en computer.
Telefoneren via een Bluetooth speaker

Bellen met een Bluetooth speaker? Ja dat kan, tenminste... je kan de speaker gebruiken om handsfree te bellen als je hem aan je smartphone hebt gekoppeld. Daarvoor moet de speaker wel over een microfoon beschikken. In de keuzehulp op Beste Bluetooth Speaker Kopen kun je dat als eis aanvinken.

Sommige Bluetooth speakers met microfoon kun je ook met spraak bedienen, en sommige van deze Bluetooth luidspreker gaan nog verder en kun je als smart speaker gebruiken.Geluidskwaliteit van een Bluetooth speaker

Last but not least..... de geluidskwaliteit van de Bluetooth speaker. Niet bepaald de meest onbelangrijke eigenschap als je de beste Bluetooth speaker zoekt. Daarom is het in de keuzehulp ook mogelijk de geluidskwaliteit mee te nemen. De geluidskwaliteit is gebaseerd op de meningen van gebruikers van de Bluetooth speakers. Zo krijg je een goed beeld van wat de gemiddelde gebruiker van het geluid vindt.Beste Bluetooth speaker merken

Bluetooth speakers worden door ontzettend veel verschillende fabrikanten gemaakt. Dat zie je wel uit het grote aanbod aan Bluetooth speakers bovenaan. Maar de ene Bluetooth draadloze speaker is veel beter dan de andere.

Welke van deze draadloze speakers momenteel de beste Bluetooth speaker is kun je zien bij de test bovenaan, maar een aantal merken scoren altijd goed, en dat zijn JBL, Sony, Bose, Ultimate Ears (UE) en Sonos. En ook Sonume, Google Nest, Harman Kardon, Fresh 'n Rebel, Huawei, Philips, Dali, LG, Bang & Olufsen (B&O) en KEF scoren altijd goed als er Bluetooth speakers getest worden.

In de bovenstaande overzichten vind je alle Bluetooth luidsprekers van deze speaker fabrikanten.

Gebruik de bovengenoemde keuzehulp op Beste Bluetooth Speaker Kopen om de voor jou beste speaker te vinden of kijk in het Bluetooth test overzicht wat de beste Bluetooth speakers zijn volgens de experts.


Zie ook: Onderwerp:
Hierboven vind je de beste Bluetooth speakers uit de test. Het betreft vooral de beste mobiele en draadloze speakers maar ook de beste Bluetooth speakers voor thuis. Op Beste Bluetooth speakers vind je de beste winkels om een goede bluetooth speaker goedkoop te kopen plus heel veel informatie en tips met betrekking tot de beste draadloze speakers, portable en mobiele speakers en de beste Bluetooth speakers voor thuis uit de test.

Een reactie posten

2 Reacties

 1. Ik heb een tijdje terug de draadloze Marshall Emberton II bluetooth speaker met accu gekocht omdat die toen de beste middelgrote bluetooth speaker in de consumentenbond test was. Maar ik ben er niet kapot van.

  Een pluspunt van deze bluetooth speaker is de goede accu. Ik heb deze speaker niet gekocht om mee te nemen, maar het is wel handig om hem als draadloze speaker in de tuin te gebruiken. Daarvoor is hij heel geschikt. Hij kan de hele dag muziek spelen zonder stekker.

  Voor gebruik in huis valt het geluid me wat tegen. Nou is hij natuurlijk wel klein (20 cm breed), maar van een beste speaker uit de test had ik meer verwacht. Ook vind ik het raar dat hij geen aansluiting voor een audio kabel heeft. Gelukkig is tegenwoordig bluetooth de standaard, maar ik kan hem niet aansluiten op mijn oude PC zonder bluetooth.

  De app van de bluetooth speaker vind ik wel weer fijn, en een sterk punt van zo'n kleine speaker is ook dat het geluid ook goed klinkt als je naast de speaker zit in plaats van er voor.

  Mijn conclusie: Een redelijke bluetooth speaker, maar geen topper.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het formaat zegt niet alles. Dat geldt ook voor speakers ;-)
  Maar je kunt wel zeggen dat een heel kleine speaker over het algemeen niet het beste geluid geeft. Een kleine bluetooth speaker is makkelijk om mee te nemen, maar als je de bluetooth speaker thuis gebruikt zou ik altijd kiezen voor een grote krachtige bluetooth luidspreker.

  BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.