Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste boormachine test

Boormachines zijn er in vele soorten. Hier kijken we naar beste boormachines. Je vindt hier de beste boormachines uit diverse testen uitgevoerd door experts. Daarnaast geven we informatie over de verschillende soorten boormachines zodat je een goede keuze kunt maken.


Testen van boormachines

Hieronder vind je een overzicht van testen van boormachines uitgevoerd door organisaties als de Consumentenbond en experts in binnen- en buitenland. De nieuwste testen staan bovenaan.


Kies je beste boormachine

Kies zelf de voor jou beste boormachine met de Boormachine Keuzehulp. Deze is te vinden op Beste Boormachine Kopen. In de Boormachine Keuzehulp kun je aangeven aan welke voorwaarden je nieuwe boormachine moet voldoen, en je krijgt een overzicht van alle goede boormachines die aan jouw eisen voldoen, indien gewenst gesorteerd op prijs. Zo vind je snel en makkelijk de voor jou beste boormachine tegen de laagste prijs.

Bovendien vind je in de Boormachine Keuzehulp testen, reviews en gebruikerservaringen van alle boormachines.

In Beste Boormachine Kopen zijn verder alle goedkoopste en beste aanbieders van de beste boormachines te vinden plus de actuele Boormachine Top 10 en nog veel meer tips en informatie om de beste boormachine te kopen.

Soorten boormachines

Wat voor jou de beste boormachine is hangt mede af van waarvoor je de boormachine gebruikt. Dit zijn de soorten boormachines.

Accuboormachine

De basis boormachine, het meest populair bij de weekendklusser. Met een accuboormachine kun je ook als er geen stroompunt in de buurt is boren. Maar het zijn niet de meest krachtige boormachines. Met een accuboormachine kun je in hout, metaal, gips en zachte steensoorten boren, maar in muren en plafonds van harder steen of beton boren dan loop je tegen de beperkingen van een accuboormachine aan.


Klopboormachine

Een klopboormachine (klopboor) is een boorapparaat waarmee je in hout, gips, baksteen, metselwerk en metaal kunt boren. De klopfunctie maakt boren in hardere materialen mogelijk. Maar beton is voor een klopboormachine vaak een brug te ver.

Boorhamer

Wil je in beton boren? Dan heb je een boorhamer nodig. Ons advies: Als je een goede boormachine nodig heb, ga dan gelijk voor een boorhamer. Daarmee kun je namelijk zowel de lichte als zwaardere boorklussen aan. Als je kiest voor een (goedkopere) klopboormachine of zo'n "handige" snoerloze accuboormachine loop je vroeg of laat tegen de beperkingen aan. Dan kom je bijvoorbeeld niet door betonnen plafond heen. Met een boorhamer kun je veel meer kanten uit. Deze zwaardere boormachine is zijn meerprijs meer dan waard.

Combihamer

Een combinatie van een breekhamer en een boormachine. Met een combihamer kun je boren in alle materialen, ook in hard steen en beton. Maar ze zijn ook voorzien van een draaistop. Zet er een beitel op (een platte beitel of puntbeitel), en je kunt er breekwerk mee uitvoeren. Je hebt dus één apparaat voor het boren van gaten en het wegbikken van een muurtje of het verwijderen van tegels.

Kolomboormachine

Dit is een heel ander soort boormachine. De kolomboormachine wordt ook wel tafelboormachine genoemd, en die naam geeft beter aan wat je kunt verwachten. Het is een boor die je op een werkbank gebruikt.  Je laat de boor loodrecht in het materiaal zakken. Dit maakt de kolomboormachine  / tafelboormachine zeer geschikt voor precisiewerk, maar wel precisiewerk voor losse materialen die je naar de werkbank toe kunt brengen.

Zie ook: Al het beste gereedschap uit de test

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.