Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Beste boormachine test

De beste boormachine in elke soort uit de test. Van de beste accuboormachine tot de beste boorhamer, en meer beste boormachines.

Boormachine DeWalt

DeWalt boormachine

Boormachines zijn er in vele soorten. Hier kijken we naar beste boormachines. Je vindt hier de beste boormachines en de beste koop uit menig boormachine test uitgevoerd door experts. Daarnaast geven we informatie over de verschillende soorten accuboormachines en andere boormachines zodat je een goede keuze kunt maken. 

Via de Boormachine Keuzehulp kun je tenslotte zelf je persoonlijk beste accuboormachine of andere beste boormachine vinden.Beste boormachines uit de test

Hieronder vind je een overzicht van testen van boormachines uitgevoerd  experts in Nederland en het buitenland.

Beste boormachines (algemene test)

Beste boormachines specifiek

Kijk bij deze tests wat volgens de experts de beste boormachines en de beste koop zijn. Zoals je kunt zien gaat het daarbij om verschillende soorten boormachines zoals de beste klopboormachine, de beste boorhamer, de beste accuboormachine, de beste schroefboormachine enz.Boormachine aanbiedingen

Hieronder vind je twee overzichten met aanbiedingen van boormachines. In het eerste overzicht vind je alle boormachines die in Nederland gangbaar zijn, met al hun gegevens. In het tweede overzicht vind je de beste winkels waar je al deze goede boormachines goedkoop kan kopen.
Kies je beste boormachine

Hier boven vind je de beste boormachine uit de test in diverse soorten en uit diverse testen. Maar een best geteste boormachine hoeft niet altijd jouw beste boormachine te zijn. Want misschien stel je andere eisen of past de beste boormachine uit de test niet bij jouw budget.

Daarom vind je her onder de Boormachine Keuzehulp met daarin alle goede boormachines. In de Boormachine Keuzehulp kun je aangeven aan welke voorwaarden je nieuwe boormachine moet voldoen.

Boormachine Keuzehulp


Vervolgens krijg je een overzicht van alle goede boormachines die aan jouw eisen voldoen, indien gewenst gesorteerd op prijs. Zo vind je snel en makkelijk de voor jou beste boormachine tegen de laagste prijs.

Bovendien vind je in de Boormachine Keuzehulp testen, reviews en gebruikerservaringen van alle boormachines.
Soorten boormachines

Wat voor jou de beste boormachine is hangt mede af van waarvoor je de boormachine (elektrische boortol) gebruikt. Dit zijn de soorten boormachines.

Accuboormachine

De accuboormachine is tegenwoordig de basis boormachine. Deze boormachine met accu us het meest populair bij de weekendklusser. Met een accuboormachine kun je ook als er geen stroompunt in de buurt is boren. Maar het zijn vaak niet de meest krachtige boormachines. 

Met een accuboormachine kun je in hout, metaal, gips en zachte steensoorten boren, maar in muren en plafonds van harder steen of beton boren dan loop je tegen de beperkingen van een accuboormachine aan.

Bij de tests hierboven vind je de beste accuboormachines uit de boormachine test.


Klopboormachine

Een klopboormachine (klopboor) is een boorapparaat waarmee je in hout, gips, baksteen, metselwerk en metaal kunt boren. De klopfunctie van de boormachine maakt boren in hardere materialen mogelijk. Veel thuisklussers kiezen daarom voor een klopboormachine. Maar voor het boren in beton is voor een klopboormachine vaak een brug te ver.

Ook de beste klopboormachines uit de test zijn bij de boormachine tests te vinden.

Boorhamer

Wil je in beton boren? Dan heb je een boorhamer nodig. Ons advies: Als je een goede boormachine nodig heb, ga dan gelijk voor een boorhamer. De boorhamer is de beste boormachine voor al je klussen.

Met een goede boorhamer kun je namelijk zowel de lichte als zwaardere boorklussen aan. Als je kiest voor een (goedkopere) klopboormachine of zo'n "handige" snoerloze accuboormachine loop je vroeg of laat tegen de beperkingen aan. Dan kom je bijvoorbeeld niet door betonnen plafond heen. Met een boorhamer kun je veel meer kanten uit. Deze zwaardere boormachine is zijn meerprijs meer dan waard.

Kijk bij de beste boorhamer uit de test bij de bovenaan genoemde boormachine tests.


Boorhamer Makita

Boorhamer Makita

Combihamer

De combihamer is een combinatie van een breekhamer en een boormachine. Met een combihamer kun je boren in alle materialen, ook in hard steen en beton. Maar combihamers zijn ook voorzien van een draaistop. 

Zet een beitel op deze boormachine (een platte beitel of puntbeitel), en je kunt er breekwerk mee uitvoeren. Je hebt dus één apparaat voor het boren van gaten en het wegbikken van een muurtje of het verwijderen van tegels. De combihamer is een echte power tool!

Kolomboormachine

De kolomboormachine is weer een heel ander soort boormachine. De kolomboormachine wordt ook wel tafelboormachine genoemd, en die naam geeft beter aan wat je kunt verwachten. 

De kolom boormachine is een boor die je op een werkbank gebruikt.  Je laat de boor loodrecht in het materiaal zakken. Dit maakt de kolomboormachine  / tafelboormachine zeer geschikt voor precisiewerk. Maar dan wel precisiewerk voor losse materialen die je naar de werkbank toe kunt brengen, want je kunt deze boormachine niet zomaar overal gebruiken.

Bij de beste boormachines uit de test bovenaan vind je ook de beste kolomboormachine / beste tafelboormachine test.

Schroefboormachine

Een schroefboormachine is een boormachine waarmee je ook schroeven kunt indraaien (en uitdraaien). Dat is een extra handige optie omdat je meteen na het boren kunt schroeven met hetzelfde gereedschap. Meestal is de schroefboormachine een accuboormachine.

De beste schroefboormachine uit de test is hier boven in het boormachine test overzicht te vinden.

Schroeven met een boormachine is echter niet optimaal. Het gaat meestal met meer kracht dan nodig. Heb je veel te schroeven? Dan is een aparte schroefmachine een betere keuze. Dit accu gereedschap is niet duur en schroeft een stuk plezieriger.


Accu schroefboormachine Bosch

Accu schroefboormachine BoschTips beste boormachine kiezen

Via de Boormachine Keuzehulp op het bovengenoemde Beste Boormachine Kopen kun je de voor jou beste boormachine vinden door al je eisen aan te vinken. Tips voor bij deze keuzes vind je hier onder.

Weet je wat voor boormachine je wilt hebben?

Hierboven vind je alle soorten boormachines beschreven. Weet je wat voor soort boormachine je wilt hebben? Dan kun je deze boormachine in de keuzehulp aanvinken. 

Twijfel je tussen verschillende soorten boormachines? Dan vink je deze allemaal aan. Heb je geen enkel idee? Dan laat je die keuze gewoon open.

Waarvoor wil je de boormachine kunnen gebruiken?

Je kan bijvoorbeeld ook aangeven waarvoor je de boormachine wilt gebruiken. De keuzehulp zoekt hier dan zelf de beste boormachines bij. 

Wil je schroeven? Breken? In hout, metaal. beton, baksteen, tegels of gips boren? In de boormachine keuzehulp vink je het aan en alleen de daarvoor beste boormachines blijven in je selectie over.

Één van de eigenschappen die bepaald of een boormachine voor jou de beste boormachine is dat zijn de meegeleverde accessoires. De één zal behoefte hebben aan veel accessoires, de ander kiest zelf deze accessoires en heeft liever een kale boormachine.

Daarom zie je in het lijstje met aanbevolen boormachines zowel de beste boormachine met veel en met weinig accessoires. Want de meegeleverde accessoires betaal je uiteindelijk wel.

Accuboormachine of boren op netstroom?

Natuurlijk kun je ook aangeven of je snoerloos wilt boren of dat je een snoer wilt gebruiken. Bedenk daarbij dat je snoerloos over het algemeen duurder uit bent voor een boormachine met dezelfde kracht en mogelijkheden.

Bij een accuboormachine kun je in de keuzehulp ook eventueel kiezen voor een bepaalde accuspanning (kracht van de boormachine) en accucapaciteit (hoelang duurt het voor de accu leeg is). In de Boormachine Keuzehulp kun je bijvoorbeeld kiezen voor boormachines met een gemiddelde accuduur (tot 2 Ah), met een lange accuduur (tot 3 Ah) en extra lange accuduur

Dat is heel belangrijk als je voor een accu boormachine kiest. Maar weet je dit niet? Dan kun je dit in de keuzehulp ook open laten.

Dat geldt ook voor het aantal meegeleverde accu's. Steeds meer fabrikanten leveren meerdere accu's mee. Natuurlijk werkt dit wel prijsverhogend, want accu's zijn duur.

Soms hoef je bij een accuboormachine geen accu te kopen. Je koopt dan een kale accuboormachine zonder accu en gebruikt een accu die je al in bezit hebt, bijvoorbeeld de accu van je zaagmachine. Daarvoor moeten de boormachine en de zaagmachine wel hetzelfde accu platform gebruiken, en helaas zijn er veel verschillende accu platforms die niet uitwisselbaar zijn. Gelukkig komt er steeds meer accu gereedschap waarbij de accu's gedeeld kunnen worden.

Wat voor soort klusser ben je?

Een af en toe klusser, een fanatieke klusser of misschien wel een professional? Ook dit kun je in de keuzehulp opgeven. Dit is handig, omdat de beste boormachine voor een sporadische klusser nooit een dure boormachine met veel mogelijkheden is, hoe goed deze boormachine ook is. Ook de prijs moet immers bij de behoefte aansluiten.

Ook bij menig boormachine test bij de testen hierboven kom je de beste koop tegen. Ook dit zijn (heel) goede boormachines, die dan misschien niet de allerbeste uit de test zijn, maar die wel heel veel kwaliteit voor minder geld geven.


Makita accu klopboor en schroef machine

Makita accu schroef klopboormachine

Type boorkop

Ook het type boorkop kun je in de keuzehulp op Beste Boormachine Kopen bij je selectie meenemen. Er zijn verschillende soorten boorkoppen waarvan de snelspanboorkop en de SDS-plus boorkop de meest gangbare boorkoppen zijn. 

Heb je nog veel boren van een bepaald soort liggen? Of heb je voorkeur voor een bepaald soort boorkop? Dan kun je dit type boorkop in de keuzehulp aanvinken zodat je in je selectie alleen de boormachines met die boorkop te zien krijgt,

De snelspanboorkop, met een draaisysteem, wordt meestal gebruikt bij accuboormachines en klopboormachines. Met een snelspanboorkop draai je de boor met 1 beweging vast. Dat gaat snel en makkelijk. En voor een lichte boorklus, als boren in hout of metaal, zit de boor goed genoeg vast.

De SDS-plus boorkop, met kliksysteem, kom je vooral tegen bij boorhamers en combihamers. Een SDS-plus boor slipt niet weg op hard materiaal zoals beton. Bij een SDS-plus systeem zit de boor hermetisch vast in de boorkop van de boormachine.

Een derde (zeldzame) boorkop is de SDS-max boorkop. Deze lijkt niet in naam op de SDS-plus boorkop. Maar de SDS-max heeft een bredere schacht en een extra sleuf. SDS-max kom je tegen op power boormachines, boorhamers en breekhamers voor breken in beton (met een SDS-max beitelkop) of het maken van grote gaten in beton met je boormachine.

Let op SDS-max en SDS-plus passen niet op elkaar.

Boormachine met koolborstelloze motor

Een koolborstelloze motor geeft minder wrijving en wordt daardoor minder warm. Hierdoor gebruikt een boormachine met koolborstelloze motor minder stroom wat vooral bij accuboren handig is. Je doet dan langer met een acculading.

Ook draait een boormachine met koolborstelloze motor constanter en is deze motor bevorderlijk voor een langere levensduur. De beste boormachine beschikt dus over een koolborstelloze motor.

Tip: Kijk wat het verschil in prijs is als je deze optie wel en niet selecteert in de boormachine keuzehulp op Beste Boormachine Kopen. Een koolborstelloze motor maakt de boormachine namelijk wel duurder.

Klopfunctie boormachine

Met een klopfunctie maar maakt de boormachine naast de draaiende beweging ook een kloppende beweging. Door deze combinatie van draaien en kloppen ga je makkelijker hard materiaal in. 

Als je deze functie selecteert in de keuzehulp krijg je logischerwijze vooral klopboormachines, maar er zijn ook enkele andere boormachine met deze functie.

De klopfunctie wordt gebruikt als er geboord moet worden in harde materialen zoals tegels en baksteen. Voor het serieuze boorwerk wordt minimaal een klopboormachine aangeraden, anders kun je bij een gaatje in de muur boren al tegen de beperkingen van het gereedschap aanlopen.

Deze klopfunctie hoef je overigens bij een klopboor machine niet altijd te gebruiken. Je kunt de klopfunctie ook uitschakelen om gewoon te boren.

Bovenaan vind je onder andere de beste klop boormachine uit de test.

Hamerfunctie boormachine

De hamerfunctie vinden we voornamelijk op boorhamers en combihamers. Deze boormachines maken een hamerende beweging om in beton en hard steen te komen.

Hierbij is ook de slagkracht van belang. Deze wordt in Joule aangeven. Hoe meer Joule hoe krachtiger de hamerslag. 2 Joule is gemiddeld, minimaal 3 Joule is heel krachtig. In de keuzehulp vind je meer uitleg.

Voor het zware werk is een boorhamer aan te raden. Met een goede boorhamer kom je zelfs in hard beton. Bovenaan vind je de boorhamer test.

Hoe grote gaten wil je kunnen je boren?

Ook heel belangrijk! In de boormachine keuzehulp op Beste Boormachine Kopen kun je ook dit aangeven. Drie keer zelfs (hout, steen en beton).

Consumentenbond boormachine tips

Meer tips voor het kiezen van je beste boormachine vind je hier onder. De expert van de Consumentenbond geeft tips die je helpen om je beste boormachine te vinden. 
Video: Consumentenbond boormachine tips


Beste boormachine merken

Zijn er merken die je voorkeur hebben? Of merken die je juist niet wilt kopen? In de keuzehulp kun je ook de merken aanvinken die in de selectie mogen worden meegenomen.

Bij de testen kun je zien welke merken boormachines het best getest zijn. Vooral de boormachines van Metabo, Bosch, Makita, De Walt komen vaak als best uit de test, terwijl ook de boormachines van AEG, Hikoki en Black & Decker goed in menig boormachine test scoren. 

Voor een goedkope boormachine zijn de boormachines van PowerPlus en Einhell een aanrader.

Bij de aanbiedingen van de beste winkels bij het bovenaan genoemde Beste Boormachine Kopen kun je al deze boormachines goedkoop online vinden.


Accu schroefboormachine PowerPlus

Accu schroefboormachine PowerPlusDe beste boormachine per klus

We hadden beloofd nog te kijken naar de beste boormachine per klus. Hieronder een kort overzicht.

Beste boormachine hout

Het ene hout is het andere hout niet. Je hebt heel zacht hout en heel hard hout. Maar een goede boormachine kan overweg met iedere soort hout. Boren in hout kan met een lichte accuboormachine maar ook met een boorhamer (met de hamerstand uitgeschakeld)  of met een klopboormachine (met de klopfunctie uitgeschakeld).

Voor boren in hout hoef je dus geen specifieke boormachine te kopen.

Gebruik wel altijd een houtboor. Deze boortjes zijn voorzien van een scherpe punt. Zo bepaal je met de punt van de boor heel nauwkeurig de plek van het gaatje. Naast de standaard boor voor hout is er ook nog de slangenboor (voor diepe gaten), de speedboor (voor brede gaten) en de verzinkboor (voor een in het hout verzonken verbinding). Allemaal houtboren voor in je boormachine.

Beste boormachine boren in metaal

Ook bij metaal komen we veel verschillende soorten tegen. Ook voor het boren in metaal is een standaard boormachine goed genoeg. Als het metaal hard is kun je de draaisnelheid daarop aanpassen (langzamer is dan beter). En ook bij boren in metaal schakel je een eventuele hamer-functie of klop-functie uit.

Voor het boren in metaal breng je een specifieke metaalboor in de boormachine aan. Deze boor heeft een scherpe punt zodat de boor meteen het metaal in gaat. Daardoor wordt het metaal niet beschadigd.

Verder beschikt een metaalboor over cilindervormige schachten om het weg geboorde metaal mee af te voeren.

Boren in steen

Bij boren in steen wordt er wat meer van de boormachine verwacht. Ook hier heb je te maken met harde en zachte soorten. De beste boormachine voor steen is een klopboormachine. Met zijn draaiende en pulserende beweging dringt de klopboormachine de boor makkelijk in het steen. Dat kan het best niet te snel om schade te voorkomen.

Voor zachte steensoorten kun je ook volstaan met een lichtere boormachine. Een klopboormachine is dan niet perse nodig.

Ook voor het boren in steen zijn er specifieke boortjes voor je boormachine. Gebruik deze want met een houtboor of metaalboor is het lastig boren in steen. Een steenboor beschikt namelijk overeen stompe punt met vleugels om het steen weg te slaan. Je kunt ook een betonboor gebruiken.

Boren in beton

Boren in beton is het serieuze boorwerk. Hiervoor heb je een echt goede boormachine nodig. De beste boormachine voor beton is de boorhamer. Een klopboormachine is niet sterk genoeg voor het harde beton (en een accuboormachine of schroefboormachine al helemaal niet).

Ook heb je de juiste boor in de boormachine nodig. Een SDS-plus-boor is dan de beste boor. Deze betonboor slipt niet dankzij de verankering in de schacht van de boormachine.

Boren in tegels

Voor het boren in tegels kun je weer alle boormachines gebruiken. Voor harde tegels, of als je wilt opschieten, kun je gebruik maken van een klopboormachine met de klopboor functie uitgeschakeld. 

Bij dikke tegels als stoeptegels kun je wel kloppen, maar bij geglazuurde tegels, van bijvoorbeeld badkamer of keuken, moet je heel voorzichtig te werk gaan.

Als boor kun je het best een specifieke tegelboor (of glasboor) gebruiken. Deze is heel hard en beschikt over een punt die het glazuur niet beschadigd. Ben je door de tegel heen, dan kun je om verder in de muur te boren wisselen van boortje en eventueel (bijvoorbeeld bij beton) van boormachine.


Je vindt al deze beste boormachines bij de aanbevolen winkels op het bovenaan genoemde Beste Boormachine Kopen.

Zie ook: Al het beste gereedschap uit de test

Foto: DeWalt boormachine


Onderwerp:
Hierboven vind je alle informatie over boormachines en de beste boormachines uit de test. Het betreft diverse best geteste boormachines zoals de beste klopboormachine, de beste boorhamer, de beste accuboormachine en de beste schroefboormachine. Zo'n boormachine test is uitgevoerd door vergelijking sites, test sites, klus magazines, vergelijkingssites en andere experts. Op Beste Boormachine Kopen kun je al deze beste boormachines goedkoop online aanschaffen.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. De Consumentenbond heeft een DeWalt boormachine als beste boormachine getest. Ik ben het echter (zoals zo vaak) niet met de Consumentenbond eens. Ik zweer bij de Bosch boormachines uit de Bosch Professional serie. Natuurlijk is een professionele boormachine van Bosch geen goedkope boormachine, maar wel goedkoper dan een vergelijkbare DeWalt boormachine. En ik vind Bosch boormachines beter!

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.