Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste boormachine test

Boormachines zijn er in vele soorten. Hier kijken we naar beste boormachines. Je vindt hier de beste boormachines en de beste koop uit menig boormachine test uitgevoerd door experts. Daarnaast geven we informatie over de verschillende soorten accuboormachines en andere boormachines zodat je een goede keuze kunt maken. Via de Boormachine Keuzehulp kun je tenslotte zelf je persoonlijk beste accuboormachine of andere beste boormachine vinden.


Testen van boormachines

Hieronder vind je een overzicht van testen van boormachines uitgevoerd door organisaties als de Consumentenbond, klus magazines en andere experts in binnen- en buitenland.


Kijk bij deze tests wat volgens de experts van onder andere Coolblue en de Consumentenbond de beste boormachines en de beste koop zijn. Zoals je kunt zien gaat het daarbij om verschillende soorten boormachines zoals de beste klopboormachine, de beste boorhamer, de beste accuboormachine, de beste schroefboormachine enz.

Kies je beste boormachine

Kies zelf de voor jou beste boormachine met de Boormachine Keuzehulp. Deze is te vinden op Beste Boormachine Kopen. In de Boormachine Keuzehulp kun je aangeven aan welke voorwaarden je nieuwe boormachine moet voldoen.

Vervolgens krijg je een overzicht van alle goede boormachines die aan jouw eisen voldoen, indien gewenst gesorteerd op prijs. Zo vind je snel en makkelijk de voor jou beste boormachine tegen de laagste prijs.

Bovendien vind je in de Boormachine Keuzehulp testen, reviews en gebruikerservaringen van alle boormachines.

Op het bovengenoemde Beste Boormachine Kopen zijn verder alle goedkoopste en beste aanbieders van de beste boormachines te vinden plus de actuele Boormachine Top 10 en nog veel meer tips en informatie om de beste boormachine te kopen.

Soorten boormachines

Wat voor jou de beste boormachine is hangt mede af van waarvoor je de boormachine gebruikt. Dit zijn de soorten boormachines.

Accuboormachine

De basis boormachine, het meest populair bij de weekendklusser. Met een accuboormachine kun je ook als er geen stroompunt in de buurt is boren. Maar het zijn niet de meest krachtige boormachines. Met een accuboormachine kun je in hout, metaal, gips en zachte steensoorten boren, maar in muren en plafonds van harder steen of beton boren dan loop je tegen de beperkingen van een accuboormachine aan.

Bij de tests hierboven vind je de beste accuboormachines uit de boormachine test.


Klopboormachine

Een klopboormachine (klopboor) is een boorapparaat waarmee je in hout, gips, baksteen, metselwerk en metaal kunt boren. De klopfunctie maakt boren in hardere materialen mogelijk. Veel thuisklussers kiezen daarom voor een klopboormachine. Maar beton is voor een klopboormachine vaak een brug te ver.

Ook de beste klopboormachines uit de test zijn bij de boormachine tests te vinden.

Boorhamer

Wil je in beton boren? Dan heb je een boorhamer nodig. Ons advies: Als je een goede boormachine nodig heb, ga dan gelijk voor een boorhamer. Dit is de beste boormachine voor al je klussen.

Met een goede boorhamer kun je namelijk zowel de lichte als zwaardere boorklussen aan. Als je kiest voor een (goedkopere) klopboormachine of zo'n "handige" snoerloze accuboormachine loop je vroeg of laat tegen de beperkingen aan. Dan kom je bijvoorbeeld niet door betonnen plafond heen. Met een boorhamer kun je veel meer kanten uit. Deze zwaardere boormachine is zijn meerprijs meer dan waard.

Kijk bij de beste boorhamer uit de test bij de bovenaan genoemde boormachine tests.

Combihamer

Een combinatie van een breekhamer en een boormachine. Met een combihamer kun je boren in alle materialen, ook in hard steen en beton. Maar ze zijn ook voorzien van een draaistop. Zet er een beitel op (een platte beitel of puntbeitel), en je kunt er breekwerk mee uitvoeren. Je hebt dus één apparaat voor het boren van gaten en het wegbikken van een muurtje of het verwijderen van tegels.

Kolomboormachine

Dit is een heel ander soort boormachine. De kolomboormachine wordt ook wel tafelboormachine genoemd, en die naam geeft beter aan wat je kunt verwachten. Het is een boor die je op een werkbank gebruikt.  Je laat de boor loodrecht in het materiaal zakken. Dit maakt de kolomboormachine  / tafelboormachine zeer geschikt voor precisiewerk, maar wel precisiewerk voor losse materialen die je naar de werkbank toe kunt brengen.

Tips beste boormachine kiezen

Via de Boormachine Keuzehulp op het bovengenoemde Beste Boormachine Kopen kun je de voor jou beste boormachine vinden door al je eisen aan te vinken. Tips voor bij deze keuzes vind je hier onder.

Weet je wat voor boormachine je wilt hebben?

Hierboven vind je alle soorten boormachines beschreven. Weet je wat voor soort boormachine je wilt hebben? Dan kun je deze boormachine in de keuzehulp aanvinken. Twijfel je tussen verschillende soorten boormachines? Dan vink je deze allemaal aan. Heb je geen enkel idee? Dan laat je die keuze gewoon open.

Waarvoor wil je de boormachine kunnen gebruiken?

Je kan bijvoorbeeld ook aangeven waarvoor je de boormachine wilt gebruiken. De keuzehulp zoekt hier dan zelf de beste boormachines bij. Wil je schroeven? Breken? In hout, metaal. beton, baksteen, tegels of gips boren? In de boormachine keuzehulp vink je het aan en alleen de daarvoor beste boormachines blijven in je selectie over.

Accuboormachine of boren op netstroom?

Natuurlijk kun je ook aangeven of je snoerloos wilt boren of dat je een snoer wilt gebruiken. Bedenk daarbij dat je snoerloos over het algemeen duurder uit bent voor een boormachine met dezelfde kracht en mogelijkheden.

Bij een accuboormachine kun je in de keuzehulp ook eventueel kiezen voor een bepaalde accuspanning (kracht van de boormachine) en accucapaciteit (hoelang duurt het voor de accu leeg is). Dat is heel belangrijk als je voor een accu boormachine kiest. Maar weet je dit niet? Dan kun je dit in de keuzehulp ook open laten.

Dat geldt ook voor het aantal meegeleverde accu's. Steeds meer fabrikanten leveren meerdere accu's mee. Natuurlijk werkt dit wel prijsverhogend, want accu's zijn duur.

Wat voor soort klusser ben je?

Een af en toe klusser, een fanatieke klusser of misschien wel een professional? Ook dit kun je in de keuzehulp opgeven. Dit is handig, omdat de beste boormachine voor een sporadische klusser nooit een dure boormachine met veel mogelijkheden is, hoe goed deze boormachine ook is. Ook de prijs moet immers bij de behoefte aansluiten.

Ook bij menig boormachine test bij de testen hierboven kom je de beste koop tegen. Ook dit zijn (heel) goede boormachines, die dan misschien niet de allerbeste uit de test zijn, maar die wel heel veel kwaliteit voor minder geld geven.

Type boorkop

Ook deze keuze kun je in de keuzehulp op Beste Boormachine Kopen maken. Er zijn verschillende soorten boorkoppen waarvan de snelspanboorkop en de SDS-plus boorkop de meest gangbare boorkoppen zijn. Heb je nog veel boren van een bepaald soort liggen? Of heb je voorkeur voor een soort boorkop? Dan kun je dit type boorkop in de keuzehulp aanvinken.

De snelspanboorkop, met een draaisysteem, wordt meestal gebruikt bij accuboormachines en klopboormachines.

De SDS-plus boorkop, met kliksysteem, kom je vooral tegen bij boorhamers en combihamers. Een SDS-plus boor slipt niet weg op hard materiaal zoals beton.

Boormachine met koolborstelloze motor

Een koolborstelloze motor geeft minder wrijving en wordt daardoor minder warm. Hierdoor gebruikt een boormachine met koolborstelloze motor minder stroom wat vooral bij accuboren handig is. Ook draait een boormachine met koolborstelloze motor constanter en is deze motor bevorderlijk voor een langere levensduur.

Tip: Kijk wat het verschil in prijs is als je deze optie wel en niet selecteert in de boormachine keuzehulp op Beste Boormachine Kopen.

Klopfunctie boormachine

Met een klopfunctie draait de boor niet alleen, maar maakt hij ook een kloppende beweging. Zo ga je makkelijker hard materiaal in. Als je deze functie selecteert in de keuzehulp krijg je logischerwijze vooral klopboormachines, maar er zijn ook enkele andere boormachine met deze functie.

Hamerfunctie boormachine

De hamerfunctie vinden we voornamelijk op boorhamers en combihamers. Deze boormachines maken een hamerende beweging om in beton en hard steen te komen.

Hierbij is ook de slagkracht van belang. Deze wordt in Joule aangeven. Hoe meer Joule hoe krachtiger de hamerslag. 2 Joule is gemiddeld, minimaal 3 Joule is heel krachtig. In de keuzehulp vind je meer uitleg.

Hoe grote gaten wil je kunnen je boren?

Ook heel belangrijk! In de boormachine keuzehulp op Beste Boormachine Kopen kun je ook dit aangeven. Drie keer zelfs (hout, steen en beton).

Hebben sommige merken je voorkeur?

Zijn er merken die je voorkeur hebben? Of merken die je juist niet wilt kopen? In de keuzehulp kun je ook de merken aanvinken die in de selectie mogen worden meegenomen.

Bij de testen kun je zien welke merken boormachines het best getest zijn. Vooral de boormachines van Metabo, Bosch, Makita, De Walt komen vaak als best uit de test, terwijl ook de boormachines van AEG, Hikoki en Black & Decker goed in menig boormachine test scoren. Voor een goedkope boormachine zijn de boormachines van PowerPlus en Einhell een aanrader.

Je vindt al deze beste boormachines bij de aanbevolen winkels op het bovenaan genoemde Beste Boormachine Kopen.

Zie ook: Al het beste gereedschap uit de test

Foto: DeWalt boormachine


Onderwerp:
Hierboven vind je alle informatie over boormachines en de beste boormachines uit de test. Het betreft diverse best geteste boormachines zoals de beste klopboormachine, de beste boorhamer, de beste accuboormachine en de beste schroefboormachine. Zo'n boormachine test is uitgevoerd door de Consumentenbond, klus magazines, vergelijkingssites en andere experts. Op Beste Boormachine Kopen kun je al deze beste boormachines goedkoop online aanschaffen.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.