Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste boxspring bedden

 

Het boxspring bed (boxspring combinatie) is het meeste populaire bed van dit moment. Kijk hier voor het beste boxspring bed.

beste boxspring bed

Veel bedden die momenteel verkocht en gekocht worden zijn boxspring bedden. Hier kijken we naar de beste boxsprings uit de test en naar de mogelijkheden om zelf het voor jou beste boxspring bed te selecteren.

Beste boxsprings uit de test

We hebben onderstaande testen van boxsprings voor je gevonden.


Beste boxspring kiezen


Maak hier onder bij de aanbiedingen van alle een keuze uit meer dan 11.000 boxsprings! Geef op waaraan je boxspring moet voldoen door je eisen aan te vinken. Net zolang tot alleen de voor jou beste boxspring bedden overblijven.
Afbeelding afkomstig van Emma Sleep

Boxspring aanbiedingen andere winkels

Op het onderstaande Beste Boxspring Kopen vind je de beste winkels voor een boxspring bed. Deze winkels bieden online het beste assortiment boxsprings aan tegen de laagste prijzen.


Tips beste boxspring kopen

Hieronder vind je veel nuttige informatie die je behulpzaam kan zijn bij het selecteren van deze voor jou beste boxsprings.

Complete boxspring of losse boxspring?

Met een boxspring wordt meestal een boxspring combinatie bedoeld. Deze boxspring combinatie is een complete boxspring set bestaande uit een onderstel (de "bak¨ op pootjes), een matras en een topmatras, plus eventueel nog een voetbord en een hoofdbord.

De meeste boxsprings in het bovenstaande overzicht met alle boxsprings zijn dan ook boxspring combinaties. Je kunt er echter ook "losse boxspring" aanvinken, dan krijg je alleen de kale boxsprings te zien.

Type matras boxspring bed

Koop je een boxspring combinatie, dan zal je ook een keuze moeten maken met betrekking tot het soort matras. Hieronder vind je de mogelijkheden.

Pocketvering matras

Verreweg de meeste boxspring combinaties worden geleverd met een pocketvering matras. Hierbij zitten de metalen veren van het matras elk apart in een stoffen zakje (de pocket) ingepakt. Door deze pockets kan iedere veer apart worden ingedrukt en ze kunnen nooit met elkaar in de knoop komen. Een pocketvering matras biedt een optimaal ligcomfort en een goede ondersteuning op de juiste plekken door het creëren van drukzones.

Het pocketvering matras heeft de beste eigenschappen en kun je dus als het beste boxspring matras beschouwen. Niet voor niets zijn de meeste boxsprings uitgerust met een pocketvering matras.

Binnenvering matras

Ook een binnenvering matras beschikt over metalen veren, maar deze zitten niet in een zakje maar zijn met elkaar verbonden via een spiraalveer. De drukverdeling is bij een binnenvering matras minder dan bij een pocketvering matras en de metalen veren kunnen op den duur gaan piepen.


Polyeter matras

Een polyeter matras is gevuld met schuim. een polyeter matras is een goedkoop matras maar heeft vele nadelen. Een polyter matras ventileert minder, neemt minder vocht op en heeft minder veerkracht.

Koudschuim matras

Koudschuim is een stuk beter van polyeter als vulling van een matras. Dit schuim ventileert wel goed en neemt wel goed vocht op. Ook veert dit schuim wel goed, is stevig en zorgt voor koelte. Het koudschuim matras is de enige die zich qua kwaliteit met een pocketvering matras kan meten.

Latex matras

Een matras gevuld met latex (rubber) is veerkrachtig, flexibel en ondersteund goed. Maar het opnemen van vocht en ventileren is minder waardoor je het sneller warm krijgt in bed. Een boxspring met latex matras is erg zeldzaam.


Afmetingen boxspring

Boxspring bedden heb je als éénpersoons bed, als twee persoonsbed en als twijfelaar (een tussenmaat). Natuurlijk kun je bij het kiezen van het boxspring bed in het bovenstaande overzicht met alle boxsprings de breedte opgeven. Het gaat daarbij om vele breedtes. In de breedte 175 cm tot 200 cm heb je de meeste keuze, maar de maten lopen tot 225 cm en er zijn ook smalle éénpersoons boxsprings van 70 cm. En daartussen worden ook nog heel verschillende maten aangeboden.

Voor wat betreft de boxspring lengte is 200 cm de standaard. Een lange boxspring is 210 cm lang.

Dit zijn de meest verkochte boxspring maten:
  1. Boxspring 180 x 200
  2. Boxspring 160 x 200
  3. Boxspring 140 x 200
  4. Boxspring 180 x 210
  5. Boxspring 160 x 210
  6. Boxspring 140 x 210
  7. Boxspring 120 x 200
  8. Boxspring 90 x 200

Ligcomfort en slaaphouding

In het overzicht met alle boxspring bedden kun je ook de voor jou beste boxspring selecteren door het gewenste ligcomfort en je slaaphouding aan te vinken. Het gaat daarbij natuurlijk om het matras van een boxspring combinatie.

Voor wat betreft het comfort heb je de tussen zacht, hard en gemiddeld, dit is een persoonlijke voorkeur. Bij de slaaphouding kun je aangeven of je een buikslaper, een rugslaper of een zijslaper bent.

Buikslaper

Voor de buikslaper worden de boxsprings geselecteerd met een wat steviger matras. Een stevig matras voorkomt dat je wegzakt. Bij een buikslaper veroorzaakt dat wegzakken namelijk een holle rug.

Zijslaper

Het beste boxspring matras voor een zijslaper is wel zacht. Het wegzakken van (in dit geval) schouder en heup is namelijk wel aangenaam.

Rugslaper

De beste boxspring matras voor een rugslaper is weer stevig. Dit matras houdt namelijk de rug in de natuurlijk vorm.

Selecteer bij het kiezen van het beste matras voor je boxspring dus wat voor soort slaper je bent.

Verstelbare boxspring

Naast de vaste boxspring heb je ook de verstelbare boxspring. De verstelbaarheid zit hem er in dat je het voeteneind en hoofdeind van de boxspring hoger kunt zetten. Een verstelbaar hoofdeind is heel plezierig als je in bed TV kijkt of wilt lezen. Je hoeft dan niet plat te liggen, maar ligt meer rechtop.

Het verstelbare voeteneind is vooral uit oogpunt van de gezondheid goed. Als je voeten en onderbenen hoger liggen komt dat de rust van je benen ten goede en een verhoogd voeteneind zorgt voor minder druk op de rug. Hierdoor brengt een verhoogd / verstelbaar voeteneind verlichting bij veel lichamelijke klachten.

Elektrische boxspring

Een verstelbare boxspring is in verreweg de meeste gevallen een elektrische boxspring. Handmatig een boxspring verstellen is zwaar, dus eigenlijk alleen aantrekkelijk als je hoogte éénmalig aanpast en dan in die stand kan laten staan. Bij een verstelbaar voeteneind kan dat wel, maar voor als je boxspring achter omhoog wilt zetten om TV te kijken of te lezen is een elektrisch verstelbare boxspring een must.

Een elektrische boxspring zet je met een druk op een knop of afstandsbediening omhoog of omlaag in de gewenste stand. Zo lig je aangenaam in je boxspring bed te lezen of televisie te kijken, en als je gaat slapen laat je de rug weer elektrisch naar beneden zakken.

En natuurlijk kun je het voeteneind ook elektrisch laten zakken en stijgen met een elektrische boxspring.

Bij de bovenstaande boxspring aanbiedingen kun je aangeven of je een elektrische boxspring, een handmatig verstelbare boxspring of een niet verstelbare boxspring wil.

Boxspring met opbergruimte

De box van een boxspring bevat veel lucht. Waarom de ruimte van deze lege doos niet benutten? Handig is dan ook de boxspring met opbergruimte. In deze boxspring kun je bijvoorbeeld je beddengoed, maar ook heel andere spullen onzichtbaar opslaan. Opgeruimd staat netjes!

Goede boxspring merken

Goede boxsprings worden gemaakt door vele fabrikanten van bedden. Bekende namen zijn Auping, Swiss Sense, Pullman, Caresse, Emma, Decupre, Vispring, Treca en Avek. Bij de bovenstaande aanbiedingen vind je al deze boxsprings.

Meer keuzemogelijkheden

En zo heb je bij het kiezen van je beste boxspring bed nog meer keuzemogelijkheden bij het bovenstaande overzicht. Je kunt er je maximaal te besteden budget opgeven, een voorkeur voor een merk, maar bijvoorbeeld ook de kleur van de boxspring of de maximale belasting, het materiaal van de buitenkant, het soort onderstel en veel meer.

Zo kun je een heel weloverwogen keuze maken en het voor jou beste boxspring bed selecteren.

Zie ook:Tips Consumentenbond beste boxspring kopen


Onderwerp:
Op zoek naar het beste boxspring bed? Hier vind je de Beste boxspring test, met de beste boxsprings in alle maten. Met aanbiedingen, informatie en tips. Plus tips van de Consumentenbond om de beste boxspring te kiezen.

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *