Beste braadpan test

De beste braadpan uit de test, aanbiedingen van alle goede braadpannen en een keuzehulp voor het vinden en goedkoop kopen van je beste braadpan, stoofpan of sudderpan.

beste braadpan test

Een stoofpot maak je in een goede braadpan (ook wel sudderpan of stoofpan genoemd). Ook kippenpootjes en een rollade zijn perfect in een braadpan te braden. Hier kijken we naar de beste braadpannen uit de test en naar een keuzehulp waarmee je uit eer dan 1.500 braadpannen de voor jou beste braadpan tegen de laagste prijs kunt selecteren.




Beste braadpannen uit de test

Laten we beginnen met de beste braadpannen uit de test. We hebben de onderstaande braadpan testen gevonden. 


Zie ook



Keuzehulp voor de beste braadpan

Bij de aanbiedingen van alle braadpannen vind je meer dan 1.500 braadpannen en een keuzehulp om uit dit enorme aanbod aan goede braadpannen de voor jou beste braadpan tegen de laagste prijs te vinden.

Hier geef je als je wensen en eisen op. Ook op het gebied van prijs (zoals het bedrag dat je maximaal wilt besteden) en je krijgt een overzicht van alle braadpannen die hieraan voldoen.


Hieronder meer informatie over de braadpan.



Wat is een braadpan?

Wat verstaan we onder een braadpan? Een braadpan is een zware pan met een eveneens zware dikke bodem en een dik deksel. Een braadpan is zo ontworpen dat deze urenlang op het fornuis op een lage stand kan pruttelen. Daarom wordt de braadpan ook wel sudderpan genoemd. Door te sudderen maak je heerlijke stoofpotten en gerechten als hachee. 

Ook de term Dutch Oven wordt soms gebruikt als synoniem voor een braadpan.

Vaak is een braadpan gemaakt van gietijzer, of anders van metaal. Meer eigenschappen van de braadpan, en de keuzes die je hebt als je je beste braadpan kiest vind je bij de tips hier onder.



Tips kiezen beste braadpan

Hier enkele tips voor bij het kiezen van de voor jou beste braadpan. In het bovengenoemde overzicht met alle braadpannen kun je op onderstaande kenmerken selecteren om zo te voor jou beste braadpannen te selecteren.

Braadpan en warmtebron

Hou er bij de aanschaf van een braadpan rekening mee dat deze niet altijd op iedere warmtebron gebruikt kan worden. Zo is bijvoorbeeld iedere braadpan voor inductie geschikt. Bij de bovenstaande keuzehulp kun je opgeven voor welke warmtebron de braadpan geschikt moet zijn.

Kook je op inductie? Vink dan inductie aan zodat je zeker weet dat je nieuwe braadpan voor inductie geschikt is.

Inhoud braadpan

Ook verschilt de inhoud vaak per braadpan. De verschillen zijn niet zo groot als bij de meeste andere pannen, maar toch zijn er ook bij dit soort pannen kleine braadpannetjes met een diagonaal van 14 centimeter (te meten aan de bovenkant), maar ook grote braadpannen waarbij de diagonaal wel meer dan 40 centimeter bedraagt. 

Braadpan in de oven

De kleinere pannen zijn vaak ook geschikt voor de oven, maar niet altijd. Hou hier rekening mee als je een braadpan koopt die je ook in de oven wil kunnen plaatsen. Bij de keuzehulp kun je ook op de mogelijkheid de braadpan in de oven te gebruiken selecteren.



De beste braadpan merken

Le Creuset is het topmerk op het gebied van braadpannen, maar ook andere goede fabrikanten van pannen brengen braadpannen van hoge kwaliteit uit, bijvoorbeeld BK, Sola, Demeyere, Tefal en Staub. Prima merken, voor een goede braadpan.

Hier een kort overzicht van de beste braadpan fabrikanten:

Le Creuset braadpan

Een Le Creuset braadpan is geen goedkope braadpan (verre van), maar het is volgens veel koks wel de beste braadpan Een Le Creuset is namelijk een zware gietijzeren braadpan. Een Le Creuset braadpan is gemaakt van hoogwaardig gietijzer dat zorgt voor een perfecte warmteverdeling in de pan. Bovendien is een Le Creuset braadpan zo solide en goed van kwaliteit dat zo'n braadpan van gietijzer generaties lang mee gaat.

Staub braadpan

Staub is evenals Le Creuset een pannenfabrikant uit Frankrijk die heel goede braadpannen van gietijzer maakt. Ook Staub behoort tot de beste braadpan fabrikanten. Zowel de binnenkant als de buitenkant van een Staub braadpan is voorzien van een emaillelaag die roesten voorkomt en het deksel is aan de bonnenkant voorzien van kleine puntjes die er voor zorgen dat het vocht gelijkmatig terugdruipt op het voedsel wat leidt tot een sappig en meer smaakvol resultaat. 

Tefal braadpan

Een derde Franse fabrikant die tot de beste braadpan merken behoort is Tefal. Tefal doet dit ecter niet met braadpannen van gietijzer maar met braadpannen van aluminium, vaak voorzien van een anti-aanbak laag. Je kan de Tefal braadpan zien als een meer moderne versie van de klassieke braadpan zoals Le Creuset en Staub deze maken. Een aluminium Tefal braadpan is veel lichter dan een gietijzeren braadpan en mede daarom plezierig in het gebruik. Ook kun je ze meestal gebruiken op alle warmtebronnen, waaronder inductie.

Demeyere braadpan

Demeyere is een fabrikant uit BelgiĆ« die eveneens tot de beste braadpan makers behoort. Een Demeyere braadpan is gemaakt van roestvrij staal (RVS) en is geschikt voor iedere hittebron, waaronder inductie en  elektrische koken. Ook een Demeyere braadpan heeft ene gelijkmatige warmteverdeling waardoor je gerechten in de pan heel goed kunt laten sudderen.

Berghoff braadpan

Met de Berghoff braadpan zijn we weer terug bij de braadpannen van gietijzer. Berghoff braadpannen worden veel door professionele koks in de horeca gebruikt.

BK braadpan

Ook in Nederland maken ze goede braadpannen. BK is daar verantwoordelijk voor Bk maakt zowel gietijzeren braadpannen als keramische braadpannen. Een keramische braadpan is lichter en goedkoper, maar het meest populair is de BK Bourgogne van gietijzer. Een BK braadpan kan op inductie gebruikt worden.

DeBuyer braadpan

Een DeBuyer braadpan is gemaakt van plaatstaal dat evenals gietijzer snel verwarmt en de warmte snel verdeelt. Een DeBuyer braadpan van ijzer heft echte geen emaillelaag aan de binnenkant waardoor deze in de loop der tijd een natuurlijke anti-aanbaklaag ontwikkelt. Een DeBuyer braadpan heeft daardoor de unieke eigenschap dat deze pan in de loop der tijd steeds beter wordt.

Andere goede braadpan merken

Andere populaire braadpannen zijn de pannen van Greenpan, WMF, KitchenAid, Fisseler, Combekk, Kockums en Kuchenprofi. Bij de bovenstaande braadpan aanbiedingen vind je ze allemaal.


Kijk bij de bovenstaande testen en bovenstaande Braadpan Keuzehulp voor alle goede braadpannen en hun prijs.

Foto: Jason Briscoe

Samenvatting:
Kijk hier boven voor e beste braadpannen uit menig braadpan test. Tevens geven we tips, bijvoorbeeld over de beste braadpan voor inductie, de beste braadpan geschikt voor de oven en beste braadpannen van de beste merken zoals een Le Creuset braadpan of een KB braadpan.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Let op, er zijn nog steeds braadpannen met een anti aanbaklaag met PFAS te koop. Onvoorstelbaar want het is bekend dat PFAS een kankerverwekkend materiaal is. De beste braadpannen hebben dus geen PFAS, maar er zijn ook goedkope braadpannen te koop waarbij dat nog steeds het geval is. Let daar dus even op als je een nieuwe braadpan koopt.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.