Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Beste broodrooster

Hier kijken we naar de beste broodroosters uit de test. Ook hebben de aanbiedingen van broodroosters bij de beste winkels en tips om je beste broodrooster te vinden.

beste broodrooster test
Een broodrooster is in principe een eenvoudig apparaat, geschikt voor het roosteren van boterhammen en een pitabroodje. Maar er zijn ook meer uitgebreide broodroosters waarmee je bijvoorbeeld ook broodjes kunt roosteren en tosti's kunt maken. 

Hier de beste broodroosters uit de test en tips voor bij de aanschaf van het voor jou beste broodrooster.Beste winkels om een broodrooster goedkoop te kopen

Wil je weten wat er allemaal aan broodroosters te koop is en wat deze kosten? Kijk dan op Beste Broodrooster Kopen voor de beste online aanbieders en de actuele Broodrooster Top 10.


Overzicht alle broodroosters

Op kijk in het overzicht met aanbiedingen van alle broodroosters. Hier vind je ze allemaal. Meer dan 800 broodroosters in alle modellen. Van heel eenvoudig tot heel uitgebreid. Met alle prijzen en specificaties, maar ook gebruikerservaringen.
Wat wil je met je broodrooster roosteren?

Zoals we al schreven, het ene broodrooster is het andere niet. En niet iedereen heeft het duurste beste broodrooster nodig. Wat verwacht je van je broodrooster?

2 boterhammen of een pitabroodje roosteren
De meest simpele broodroosters beschikken over twee sleuven voor het gelijktijdig roosteren van een twee boterhammen. En ook een pitabroodje afbakken kan ook in een eenvoudig broodrooster. 

Is dat alles wat je van je broodrooster verwacht? Dan is je beste broodrooster het beste goedkope broodrooster uit de test boven.

Brood ontdooien
Ook een boterham ontdooien is redelijk standaard. Veel broodroosters beschikken wel over een ontdooistand. Maar pas op, niet allemaal, een derde van de broodroosters mist de speciale stand voor het ontdooien van brood.

Toch koop je ook onder de 25 euro al een broodrooster met ontdooi stand. Bij de bovenstaande aanbiedingen kun je je beste broodrooster o.a. op deze eigenschap selecteren.

Tosti, bagels en broodjes
 Maar sommige broodroosters bieden meer mogelijkheden. Ze beschikken bijvoorbeeld over een bagel-functie waarmee je bagels en broodjes kunt roosteren in een bredere sleuf. 

Of er worden tostiklemmen bij het broodrooster meegeleverd, zodat je makkelijk tosti's kunt maken met je broodrooster. Dat scheelt weer de aanschaf van een tosti-ijzer.

Ook op de tostiklem en de variabele sleufbreedte kun je je beste broodrooster hier boven selecteren.

3 of 4 sleuven voor een boterham
 Voor een gezin is de mogelijkheid om meer dan twee boterhammen tegelijk te roosteren ook erg interessant. Dan is een broodrooster met vier sleuven een goede optie. In het bovenstaande overzicht met aanbiedingen van alle broodroosters vind je ruim 100 broodroosters waarbij je 4 boterhammen gelijktijdig kunt roosteren of ontdooien.Tips kiezen beste broodrooster

Hier hebben we nog enkele tips voor je, voor bij het kiezen van het voor jou beste broodrooster. Een aantal kenmerken hebben we hier boven ook al genoemd.

Alle onderstaande opties kun je selecteren in het  boven genoemde overzicht met aanbiedingen van alle broodroosters. Je houdt dan alleen de voor jou beste broodroosters over.

Aantal boterhammen broodrooster
Standaard zijn 2 sleuven om 2 boterhammen gelijktijdig te roosteren. Maar er komen steeds meer broodroosters voor meer boterhammen. In steeds meer broodroosters kun je tegenwoordig 4 boterhammen roosteren. 

Vaak beschikken deze broodroosters over 4 sleuven, maar soms ook over 2 variabele sleuven (long slot) waarin je per sleuf 1 of 2 boterhammen kwijt kan. Natuurlijk vragen deze broodroosters over het algemeen meer ruimte. De eerste soort is dikker, de twee soort breder.

Aan de andere kant heb je broodroosters waarin je maar één boterham tegelijk kunt roosteren. Dit is dan wel een brede sleuf zodat dat ook een broodje kan zijn. Deze broodroosters zijn meer geschikt voor broodjes roosteren dan voor boterhammen roosteren. Het gaat hierbij wel om een klein aantal broodroosters. Van de bovenaan gelinkte 750 broodroosters zijn er een stuk of 20 die alleen voor broodjes geschikt zijn.

Bij de bovenstaande aanbiedingen van broodroosters kun je aanvinken hoeveel boterhammen je gelijktijdig wil roosteren, alle niet geschikte broodroosters vallen af en de beste broodroosters blijven over.

Ontdooistand broodrooster
De ontdooistand lijkt logisch bij een broodrooster, maar toch beschikken veel broodroosters niet over een aparte stand om brood te ontdooien. Zoals we hier boven al schreven mist 1 of de 3 broodroosters een ontdooistand.

Let goed op de aanwezigheid van deze stand als je het broodrooster regelmatig wil gebruiken om even snel boterhammen te ontdooien. Je kan deze optie aanvinken in het bovenstaande overzicht.

Warmhoudfunctie broodrooster
De meeste broodroosters schakelen uit als het brood geroosterd is. Een broodrooster met warmhoudfunctie blijft nog warm tot je hem uitschakelt. Zo blijft je brood langer warm. De warm houden functie troffen we op 1 van de 3 broodroosters aan.

Opzetrooster broodrooster
Heeft een broodrooster een opzetrooster dan kun je er een broodje bovenop leggen om te verhitten. Dit opzetrooster kom je veel tegen bij broodroosters waar geen broodje in de sleuf past, dan kan deze bovenop.

De verhitting bovenop is natuurlijk minder dan dat het broodje in het apparaat verhit wordt. Ook krijgt het broodje bij een opzetrooster alleen vanaf de onderkant warmte. Een broodrooster met een variabele sleufbreedte is wat dat betreft beter, maar dan moet de sleufbreedte wel breder zijn dan je broodje.

Tostiklem broodrooster
Met een tostiklem maak je van je broodrooster meteen een tosti-ijzer. Dat scheelt je de aanschaf (en het in je keuken opslaan) van een apart tosti apparaat, Handig, maar pas wel op met het morsen van kaas want het schoonmaken van een broodrooster gaat wel lastiger dan het schoonmaken van een tosti-apparaat.

Aan één kant roosteren
Normaal gesproken rooster je een broodje of boterham aan twee kanten. Bij sommige broodroosters kun je er voor kiezen slechts één kant te roosteren. Dat is bijvoorbeeld bij bagels handig. Deze functie wordt dan ook vaak de bagel functie genoemd.

Beste broodrooster fabrikanten
Er zijn veel fabrikanten die goede broodroosters maken. Wat de beste broodroosters (en hun fabrikant) zijn kun je in het beste broodrooster test overzicht bovenaan zien. 

Wat het beste broodrooster voor jou is hangt ook sterk af van wat je van je broodrooster verwacht. Wil je alleen maar twee boterhammen tot smakelijke toast kunnen transformeren? Dan is een eenvoudig (en goedkoop) broodrooster van bijvoorbeeld Tristar, Esperanza, Tomado, Adler, Bestron of Aigostar al voldoende. Deze koop je al rond de 20 euro.

Verwacht je wat meer van je broodrooster, zoals het roosteren van broodjes, of van het roosteren van meer dan 3 boterhammen, dan worden goede goedkope broodrooster gemaakt door bijvoorbeeld Severin, Brabantia, Emerio en AEG,

Vind je naast de kwaliteit en functionaliteit ook het design belangrijk? Dan zijn de broodroosters van Novis, CuisinArt, De Longhi, Smeg, Boretti, Schneider en Alessi voor jou een goed broodrooster.

En voor de echte geroosterd brood fijnproevers zijn er de broodroosters van Dualit, KitchenAid, Smeg en Magimix. Dit is de top van de broodroosters in Nederland.


Kijk voor een overzicht van de beste broodroosters uit de test en voor een overzicht van alle goede broodroosters bij de bovenaan genoemde pagina's.


Onderwerpen:
Hierboven vind je de beste broodroosters uit de broodrooster test en vind je de winkels waar je online een broodrooster goedkoop kunt kopen. Ook geven we veel informatie en tips voor bij het kiezen en goedkoop kopen van je beste broodrooster. Het betreft meerdere beste broodroosters uit menig broodrooster test uitgevoerd door broodrooster experts.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Als we met het hele gezin op zondagochtend een uitgebreid ontbijt doen redden we het niet met een broodrooster met twee sleuven. Daarom hebben we een Kitchenbrothers broodrooster aangeschaft waarmee je vier boterhammen in één keer kunt roosteren. Wel zo praktisch! Bovendien is het een retro broodrooster dat er stijvol uitziet op de ontbijttafel. Ook dat is belangrijk!

    Dit Kitchenbrothers broodrooster kent ook drie standen (ontdooien, opwarmen en roosteren) en zes niveaus van verhitten. De sleuven zijn alle vier breed zodat er ook broodjes inpassen. Ik ben erg blij met dit broodrooster!

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.