Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste bureaustoel test

Een goede bureaustoel is onmisbaar. Of dat nu op een kantoor is, of in een werkkamer thuis waar je menig uurtje achter je bureau doorbrengt. Een goede bureaustoel zorgt voor de juiste werkhouding, dit in tegenstelling tot een gewone stoel, en dat is belangrijk voor het voorkomen van lichamelijke klachten zoals rugklachten en nekklachten. Daarom kijken we hier naar de beste bureaustoelen.

De beste bureaustoelen uit de test

Laten we eerst kijken naar de beste bureaustoel uit de testen en naar de beste bureaustoelen volgens hun gebruikers.Overzicht bureaustoelen

Wil je weten wat er allemaal aan bureaustoelen te koop is? Kijk dan in het overzicht alle bureaustoelen.  Daar vind je alle informatie en alle prijzen van meer dan 3.000 bureaustoelen!

Natuurlijk kun je in dit enorme bestand selecteren om zo alleen de voor jou beste bureaustoelen over te houden. Dat selecteren kan op alle manieren zoals op prijs. kleur, materiaal, maat, instelopties, maximale belasting, aanwezige opties en veel meer.

Tips beste bureaustoel kiezen

Hieronder kijken we naar een aantal van deze opties. Kijk in het bovenstaand overzicht op je beste bureaustoel te vinden.

Soorten bureaustoelen
Bureaustoelen kom je in verschillende soorten tegen. Een standaard (goede) bureaustoel is een stoel die veel instelmogelijkheden biedt zodat je in de juiste positie achter je bureau kunt zitten.

Een gamestoel is ook een bureaustoel. Het verschil zit hem vooral in de uitstraling. Een gamestoel ziet er wat cooler uit. Op zich heeft een goede gamingstoel dezelfde mogelijkheden als een gewone bureaustoel, maar er zijn goedkopere gamestoelen die op dat punt wat slechter zijn.

Ook de directiestoel is een bureaustoel, maar dan vaak luxer (en duurder). Omdat bij een directiestoel de nadruk meer ligt om uitstraling en zitcomfort kunnen de instelmogelijkheden daaraan ondergeschikt zijn, zodat ook de directiestoel op dit punt minder kan scoren.

Verder zijn er nog de bureaukruk (zonder rugleuning en armleuning), de balstoel (met een balvormige zitting, dat zou ergonomisch meter zijn) en zelfs de fietsstoel waarbij je kunt fietsen onder je bureauwerk. Deze bureaustoelen vind je (in bescheiden aantallen) ook in het bovenstaande overzicht. Dat geldt niet voor de laatste optie "helemaal geen bureaustoel". Sommige ergonomen adviseren namelijk tegenwoordig om achter je bureau te staan in plaats van te zitten.

Instelopties bureaustoel
We noemden ze al, de instelopties. Een goede bureaustoel kun je op veel manieren instellen. In hoogte verstelbaar, met een verstelbare zitting, een kantelbare rugleuning, met verstelbare armleuning, een in hoogte verstelbare rugleuning, een verstelbare onderrug e.d. zijn voorbeelden van instelopties. In het bovenstaande overzicht kun je al deze opties aanvinken. Op hoe meer manieren je de stoel kunt instellen, hoe beter.

Hoofdsteun en armsteunen
Of je een hoofdsteun en armsteunen wil hebben is een persoonlijke keuze. Armsteunen zijn niet nodig als je achter je bureau zit te tikken en kunnen zelfs in de weg zitten als je de stoel onder het bureau wilt schuiven. Maar als je vaak los van het bureau zit, kunnen armsteunen wel comfortabel zijn.

Bureaustoelen voor kinderen
In het overzicht vind je ook bureaustoelen voor kinderen. Deze hebben kleinere afmetingen en passen daarom beter bij de lengte van kleinere kinderen.

Gebruik het overzicht van alle bureaustoelen om jou ideale bureaustoel te vinden.

Zie ook: Testen alles voor kantoor

0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.