Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste bureaustoel test

We kijken hier naar de beste bureaustoel. Een goede bureaustoel is onmisbaar. Of dat nu op een kantoor is, of in een werkkamer thuis waar je menig uurtje achter je bureau doorbrengt. Een goede bureaustoel zorgt voor de juiste werkhouding, dit in tegenstelling tot een gewone stoel. 


Een goede werkhouding is belangrijk voor het voorkomen van lichamelijke klachten zoals rugklachten en nekklachten. Het is daarom verstandig te kiezen voor de voor jou beste bureaustoel. Daarom kijken we hier naar de beste bureaustoelen uit de test, en geven tips voor het kiezen van de persoonlijk beste bureaustoel.

De beste bureaustoelen uit de test

Laten we eerst kijken naar de beste bureaustoel uit de test en naar de beste bureaustoelen volgens hun gebruikers.


Zie ook:


Kies je beste bureaustoel

Wil je weten wat er allemaal aan bureaustoelen te koop is? Kijk dan in het overzicht alle bureaustoelen.  Daar vind je alle informatie en alle prijzen van meer dan 7.000 bureaustoelen!

Natuurlijk kun je in dit enorme bestand op tal van manieren de stoelen selecteren om zo alleen de voor jou beste bureaustoelen over te houden. Dat selecteren kan op alle manieren zoals op prijs. kleur, materiaal, maat, instelopties, maximale belasting, aanwezige opties en veel meer.

Je zal zien dat er na het aanvinken van al je eisen en wensen niet zo veel goede bureaustoelen over blijven. Maar dit zijn wel de voor jou beste bureaustoelen. Daaruit kun je dan makkelijk je persoonlijk beste bureaustoel tegen de laagste prijs selecteren.


Tips beste bureaustoel kiezen

Hieronder kijken we naar een aantal van deze opties. Kijk in het bovenstaand overzicht op je beste bureaustoel te vinden.

Soorten bureaustoelen

Bureaustoelen kom je in verschillende soorten tegen. Een standaard (goede) bureaustoel is een stoel die veel instelmogelijkheden biedt zodat je in de juiste positie achter je bureau kunt zitten.

Gamingstoel
Een gamestoel is ook een bureaustoel. Het verschil zit hem vooral in de uitstraling. Een gamestoel ziet er wat cooler uit. Op zich heeft een goede gamingstoel dezelfde mogelijkheden als een gewone bureaustoel, maar er zijn goedkopere gamestoelen die op dat punt wat slechter zijn. Maar aan de andere kant zijn er ook weer duurdere gamingstoelen die berekend zijn op urenlang achtereen intensief gamen.


Gamingstoel TecTake

Gamingstoel TecTakeDirectiestoel
Ook de directiestoel is een bureaustoel, maar dan vaak luxer (en duurder). Omdat bij een directiestoel de nadruk meer ligt om uitstraling en zitcomfort kunnen de instelmogelijkheden daaraan ondergeschikt zijn, zodat ook de directiestoel op dit punt minder kan scoren. al zijn er ook ergonomische directiestoelen zoals de onderstaande ergonomische directiestoel van Songmics.


Directiestoel Songmics

Directiestoel Songmics


Specifieke bureaustoelen
Verder zijn er nog de bureaukruk (zonder rugleuning en armleuning), de balstoel (met een balvormige zitting, dat zou ergonomisch meter zijn) en zelfs de fietsstoel waarbij je kunt fietsen onder je bureauwerk. 

Deze bureaustoelen vind je (in bescheiden aantallen) ook in het bovenstaande overzicht. Dat geldt niet voor de laatste optie "helemaal geen bureaustoel". Sommige ergonomen adviseren namelijk tegenwoordig om achter je bureau te staan in plaats van te zitten.


Bureaukruk Topstar

Bureaukruk Topstar

Instelopties bureaustoel

We noemden ze al, de instelopties. Een goede bureaustoel kun je op veel manieren instellen. In hoogte verstelbaar, met een verstelbare zitting, een kantelbare rugleuning, met verstelbare armleuning, een in hoogte verstelbare rugleuning, een verstelbare onderrug e.d. zijn voorbeelden van instelopties. 

In het bovenstaande overzicht kun je al deze opties om de bureaustoel af te stellen aanvinken. Op hoe meer manieren je de stoel kunt instellen, hoe beter.

Hoofdsteun en armsteunen

Of je een hoofdsteun en armsteunen wil hebben is een persoonlijke keuze. Armsteunen zijn niet nodig als je achter je bureau zit te tikken en kunnen zelfs in de weg zitten als je de stoel onder het bureau wilt schuiven. Maar als je vaak los van het bureau zit, kunnen armsteunen wel comfortabel zijn.

Ergonomische bureaustoel BenS

Ergonomische bureaustoel BenS

Bureaustoelen voor kinderen

In het overzicht vind je ook bureaustoelen voor kinderen. Deze hebben kleinere afmetingen en passen daarom beter bij de lengte van kleinere kinderen.

Maximale belasting bureaustoel

De maximale belasting van bureaustoelen voor kinderen is meestal laag zodat er beter geen volwassenen in plaats kunnen nemen. Maar let op, er zijn ook bureaustoelen voor volwassenen met een maximale belasting tot 100 kilo. Ben je zwaarder? Dan zal je er heus niet direct doorheen zakken, maar de bureaustoel heeft wel meer te leiden en zal sneller slijten. 

Zoek je de beste bureaustoel? Dan is het ook als je niet zo zwaar bent goed om op maximaal te dragen gewicht van de stoel te letten. Het is namelijk ook een indicatie hoe goed en degelijk de bureaustoel is. Van een goede bureaustoel mag je verwachten dat deze ruimschoots meer dan 100 kilo kan dragen.

Voor mensen die ruimschoots zwaarder dan gemiddeld zijn beschikt de beste bureaustoel over extra sterke gasveren.

De zithoogte van een bureaustoel

Naast het gewicht wat de bureaustoel kan dragen zijn ook de maten van de bureaustoel belangrijk. Van de beste zithouding is sprake als onderbenen en bovenbenen tijdens het zitten een hoek van 90 graden vormen. Met andere woorden zowel bovenbenen als onderbenen moeten in een rechte houding staan. Om dit te bereiken beschikken alle goede bureaustoelen over een verstelbare zithoogte. Zo kun je de voor jou beste zithoogte altijd instellen.

Ben je langer dan gemiddeld? Let dan goed op de mate van verstelbaarheid. Bij veel bureaustoelen varieert de hoogteverstelling van 40 tot en met 52 centimeter. Voor langere mensen kan een zithoogte van meer dan 52 centimeter nodig zijn. Je benodigde zithoogte kun je makkelijk zelf nameten. Meet wat de zithoogte is waarbij je onderbeen een rechte houding heeft.


Goedkope bureaustoel Acaza

Goedkope bureaustoel Acaza

De zitdiepte van de bureaustoel

Ook de diepte van de zit is natuurlijk van belang. Mensen met lange benen hebben ook een diepere zit nodig. Ook dikkere mensen hebben vaak meer zitdiepte nodig door hun dikkere billen.

Meestal is bij een goede bureaustoel een zitdiepte instelbaar tot 45 centimeter. Maar als dat nodig is kun je ook kiezen voor een bureaustoel met een hoge zitdiepte dan normaal.

De zitbreedte van de bureaustoel

Dikke billen vragen ook om meer breedte van de bureaustoel. Bij een standaardbreedte (tot 48 centimeter) zit je misschien wat krap. Maar er zijn ook aanmerkelijk bredere bureaustoelen. Alle voor jou gewenste maten zijn makkelijk te meten. Controleer deze de gewenste bureaustoel om te kijken of dit inderdaad voor jou de beste bureaustoel is.

Beste hoogte rugleuning bureaustoel

Een verstelbare lendensteun is een aanrader als je de beste bureaustiel zoekt. Vooral als je langer bent dan gemiddeld. De standaard rugleuning is namelijk afgestemd op de gemiddelde persoon (man/vrouw). Ook heeft de beste bureaustoel voor een lang persoon een wat hogere rugleuning.

Voor langere mensen is het ook extra belangrijk dat de armsteunen zowel in de hoogte als breedte in te stellen zijn.

Maar hoe lang, kort, dik of dun je ook bent. In alle gevallen zijn veel instelmogelijkheden een kenmerk van de beste bureaustoelen.

Gebruik het overzicht van alle bureaustoelen om de voor jou beste bureaustoel te vinden, en kijk bij de bureaustoelen test bovenaan voor de beste bureaustoelen volgens de experts.

Zie ook: Testen alles voor kantoor


Samenvatting:
Wat is de beste bureaustoel? Hierboven vind je de beste bureaustoelen uit de test. Kijk hier voor je beste ergonomische bureaustoel, maar ook de beste bureaukruk of de beste directiestoel of de beste gamingstoel uit de test. Verder geven we tips voor bij het instellen van je bureaustoel en uit het overzicht met alle bureaustoelen kun je makkelijk de voor jou beste bureaustoel selecteren en deze beste bureaustoel goedkoop online kopen.


Op TestResults.nl brengen we de beste artikelen (zoals bureaustoelen) uit de test in kaart. Deze testen zijn uitgevoerd door externe organisaties zoals vakbladen, kranten, de consumentenbond en andere consumentenorganisaties uit Nederland en het buitenland, vergelijkingssites, de vakhandel en andere experts.Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.