Header Ads Widget

Bol 10-daagse 2024Bol 10-daagse 2024

Beste bureaustoel

De beste bureaustoelen uit de test. Met de beste bureaustoel voor kantoor, je werkkamer, maar ook voor bij gamen. Kijk hier voor je beste ergonomische bureaustoel.


Een goede bureaustoel is belangrijk

We kijken hier naar de beste bureaustoel. Een goede bureaustoel is onmisbaar. Of dat nu op een kantoor is, of in een werkkamer thuis waar je menig uurtje achter je bureau doorbrengt. Een goede bureaustoel zorgt voor de juiste werkhouding, dit in tegenstelling tot een gewone stoel. 

Een goede werkhouding is belangrijk voor het voorkomen van lichamelijke klachten zoals rugklachten en nekklachten. Het is daarom verstandig te kiezen voor de voor jou beste bureaustoel. Daarom kijken we hier naar de beste bureaustoelen uit de test, en geven tips voor het kiezen van de persoonlijk beste bureaustoel.
De beste bureaustoelen uit de test

Laten we eerst kijken naar de beste bureaustoel uit de test en naar de beste bureaustoelen volgens hun gebruikers.


Zie ook:Kies je beste bureaustoel

Wil je weten wat er allemaal aan bureaustoelen te koop is? Kijk dan in het overzicht alle bureaustoelen.  Daar vind je alle informatie en alle prijzen van meer dan 8.000 bureaustoelen!

Natuurlijk kun je in dit enorme bestand op tal van manieren de stoelen selecteren om zo alleen de voor jou beste bureaustoelen over te houden. Dat selecteren kan op alle manieren zoals op prijs. kleur, materiaal, maat, instelopties, maximale belasting, aanwezige opties en veel meer.

Je zal zien dat er na het aanvinken van al je eisen en wensen niet zo veel goede bureaustoelen over blijven. Maar dit zijn wel de voor jou beste bureaustoelen. Daaruit kun je dan makkelijk je persoonlijk beste bureaustoel tegen de laagste prijs selecteren.

Aanbiedingen goede bureaustoelen beste winkels

Op Beste Bureaustoel Kopen vind je een overzicht van aanbiedingen van bureaustoelen van de beste winkels waar je online een goede ergonomische bureaustoel kunt kopen.
Tips beste bureaustoel kiezen

Hieronder kijken we naar een aantal van deze opties. Kijk in het bovenstaand overzicht op je beste bureaustoel te vinden.

Soorten bureaustoelen

Bureaustoelen kom je in verschillende soorten tegen. Een standaard (goede) bureaustoel is een stoel die veel instelmogelijkheden biedt zodat je in de juiste positie achter je bureau kunt zitten.

Gamingstoel
Een gamestoel is ook een bureaustoel. Het verschil zit hem vooral in de uitstraling. Een gamestoel ziet er wat cooler uit dan een kantoorstoel. 

Op zich heeft een goede gamingstoel dezelfde mogelijkheden als een gewone bureaustoel, maar er zijn goedkopere gamestoelen die op dat punt wat slechter zijn. Maar aan de andere kant zijn er ook weer duurdere gamingstoelen die berekend zijn op urenlang achtereen intensief gamen. En om dat op een gezonde manier te doen heb je een goede ergonomische bureaustoel / ergonomische gamestoel nodig.


Gamingstoel TecTake

Gamingstoel TecTake


In het test overzicht bovenaan vind je de beste gamestoel test. Kijk daar voor alle goede gamestoelen.

Directiestoel
Ook de directiestoel is een bureaustoel, maar een directiestoel is luxer (en vaak duurder) dan een standaard bureaustoel. 

Omdat bij een directiestoel de nadruk meer ligt om uitstraling en zitcomfort kunnen de instelmogelijkheden daaraan ondergeschikt zijn.  Daarom kan de directiestoel op het gebied van ergonomie minder goed scoren. Maar natuurlijk zijn er ook ergonomische directiestoelen zoals de onderstaande ergonomische directiestoel van Songmics.


Directiestoel Songmics

Ergonomische directiestoel Songmics


Specifieke bureaustoelen
Verder zijn er nog enkele heel specifieke bureaustoelen. Die soms helemaal niet op de standaard bureaustoel lijken.

Je hebt bijvoorbeeld de bureaukruk. Een stoel zonder rugleuning en armleuning, oftewel een kruk.


Bureaukruk Topstar

Bureaukruk Topstar


En er is de balstoel. Deze bijzondere ergonomische bureaustoel heeft een balvormige zitting. Volgens de experts zal het zitten op een bal zou ergonomisch beter zijn. Maar niet iedereen iedereen is er van gecharmeerd om onder het werk op een soort skippybal te zitten.

Maar het kan nog meer bijzonder. Je hebt ook de fietsstoel. Met deze bureaustoel kun je fietsen onder je bureauwerk. Dan weet je zeker dat je ook achter je bureau voldoende beweging krijgt.

Ook al deze bijzondere bureaustoelen vind je (in bescheiden aantallen) ook in het bovenstaande overzicht. 

Dat geldt niet voor de laatste optie "helemaal geen bureaustoel". Sommige ergonomen adviseren namelijk tegenwoordig om achter je bureau te staan in plaats van te zitten. Dat spaart je in ieder geval het kiezen van je beste bureaustoel uit.

Instelmogelijkheden bureaustoel

We noemden ze al, de instelopties. Een goede bureaustoel kun je op veel manieren instellen. Men noemt een stoel met veel verschillende instelmogelijkheden een ergonomische bureaustoel. 

Er zijn veel verschillende instelmogelijkheden. In hoogte verstelbaar, een verstelbare zitting, een kantelbare rugleuning, een verstelbare armleuning, een in hoogte verstelbare rugleuning, een verstelbare onderrug e.d. zijn voorbeelden van instelopties. 

In het bovenstaande overzicht kun je al deze opties om de bureaustoel af te stellen aanvinken. Op hoe meer manieren je de stoel kunt instellen, hoe beter. Je kunt je stoel dan helemaal naar je behoefte en naar de vorm van je lichaam instellen. De lichaamsvorm is voor iedereen anders, maar je beste ergonomische bureaustoel kun je helemaal op jouw maten instellen.

Bureaustoel met armsteunen

Je hebt bureaustoelen met en zonder armsteunen. Of je beste bureaustoel armsteunen heeft is een persoonlijke keuze.  Armsteunen zijn niet nodig als je achter je bureau zit te tikken en kunnen zelfs in de weg zitten als je de stoel onder het bureau wilt schuiven. 

Maar als je vaak los van het bureau zit, kunnen armsteunen wel comfortabel zijn. Je kunt dan een wat meer ontspannen houding aannemen als je een telefoongesprek voert, een video kijkt of met iemand zit te praten.

Ergonomische bureaustoel BenS

Ergonomische bureaustoel BenS


Bureaustoel met hoofdsteun

Ook de aanwezigheid van een hoofdsteun op je beste bureaustoel is een heel persoonlijke keuze. Ook een hoofdsteun helpt je bij het aannemen van een meer relaxte houding, maar veel mensen gebruiken de hoofdsteun van een bureaustoel nauwelijks. 

Als je voorover zit heb je geen hoofdsteun nodig. Maar voor mensen die graag achterover leunen heeft een bureaustoel met hoofdsteun wel voordelen. Als je je hoofd tegen de hoofdsteun laat leunen belast je de spieren van hoofd en nek veel minder. 

Bureaustoelen voor kinderen

In het overzicht vind je ook bureaustoelen voor kinderen. Een bureaustoel voor een kind heeft kleinere afmetingen en past daarom beter bij de lengte van kleinere kinderen. Verder gelden de zelfde voordelen en nadelen voor wat betreft de ergonomie. Een bureaustoel voor een kind is vaak wel goedkoper uitgevoerd en daardoor minder ergonomisch (met minder instelmogelijkheden).

In het bureaustoel test overzicht bovenaan vind je ook de beste bureaustoelen voor een kind uit de test.

Maximale belasting bureaustoel

De maximale belasting van bureaustoelen voor kinderen is meestal laag zodat er beter geen volwassenen in plaats kunnen nemen. Maar let op, er zijn ook bureaustoelen voor volwassenen met een maximale belasting tot 100 kilo. 

Ben je zwaarder? Dan zal je er heus niet direct doorheen zakken, maar de bureaustoel heeft wel meer te leiden en zal sneller slijten wat het zitcomfort op den duur niet ten goede komt.

Zoek je de beste bureaustoel? Dan is het ook als je niet zo zwaar bent goed om op maximaal te dragen gewicht van de stoel te letten. Het draaggewicht van de bureaustoel is namelijk ook een indicatie hoe goed en degelijk de bureaustoel is. Van een goede bureaustoel mag je verwachten dat deze ruimschoots meer dan 100 kilo kan dragen.

Voor mensen die ruimschoots zwaarder dan gemiddeld zijn beschikt de beste bureaustoel over extra sterke gasveren.

De zithoogte van een bureaustoel

Naast het gewicht wat de bureaustoel kan dragen zijn ook de maten van de bureaustoel belangrijk. Van de beste zithouding is sprake als onderbenen en bovenbenen tijdens het zitten een hoek van 90 graden vormen. Met andere woorden zowel bovenbenen als onderbenen moeten in een rechte houding staan. 

Om dit te bereiken beschikken alle goede bureaustoelen over een verstelbare zithoogte. Zo kun je de voor jou beste zithoogte altijd bij de bureaustoel instellen.

Ben je langer dan gemiddeld? Let dan goed op de mate van verstelbaarheid van de bureaustoel. Bij veel bureaustoelen varieert de hoogteverstelling van 40 tot en met 52 centimeter. 

De beste bureaustoel voor lange mensen heeft  een zithoogte van meer dan 52 centimeter. Je benodigde zithoogte kun je makkelijk zelf nameten. Meet daarvoor de hoogte waarop je zit als je onderbeen een rechte houding heeft.

Bij het selecteren van je beste bureaustoel via de keuzehulp van het boven genoemde overzicht met alle bureaustoelen kun je de maximale zithoogte van de bureaustoel kiezen. Alleen de voor jou beste bureaustoelen blijven dan in het overzicht over.


Goedkope bureaustoel Acaza

Goedkope bureaustoel Acaza

De zitdiepte van de bureaustoel

Niet alleen de hoogte maar ook de diepte van de zit is van belang om comfortabel te zitten. Mannen en vrouwen met lange benen hebben ook een diepere zit nodig. Ook dikkere mensen hebben vaak meer zitdiepte nodig door hun dikkere billen.

Meestal is bij een goede bureaustoel een zitdiepte instelbaar tot 45 centimeter. Maar als dat nodig is kun je ook kiezen voor een bureaustoel met een hoge zitdiepte dan normaal.

De zitbreedte van de bureaustoel

Dikke billen vragen ook om meer breedte van de bureaustoel. Bij een standaardbreedte (tot 48 centimeter) zit je misschien wat krap. Maar er zijn ook aanmerkelijk bredere bureaustoelen. 

Alle voor jou gewenste maten zijn makkelijk te meten. Controleer deze maten met die van de gewenste bureaustoel om te kijken of dit inderdaad voor jou de beste bureaustoel is.

Beste hoogte rugleuning bureaustoel

Een verstelbare lendensteun is een aanrader als je de beste bureaustiel zoekt. Vooral als je langer bent dan gemiddeld. De standaard rugleuning is namelijk afgestemd op de gemiddelde persoon (man/vrouw). 

Ook heeft de beste bureaustoel voor een lang persoon een wat hogere rugleuning dan de gemiddelde bureaustoel.

Voor langere mensen is het ook extra belangrijk dat de armsteunen van de bureaustoel zowel in de hoogte als breedte in te stellen zijn.

Maar hoe lang, kort, dik of dun je ook bent. In alle gevallen zijn veel instelmogelijkheden een kenmerk van de beste bureaustoelen. Kies dus altijd voor een goede ergonomische bureaustoel. een goede bureaustoel met veel instelmogelijkheden.Beste bureaustoel merken

En dan heb je nog de keuze uit vele bureaustoel merken, Hieronder vind je informatie over de beste bureaustoel fabrikanten.

Ahrend bureaustoel

Ahrend is een fabrikant van kantoormeubilair uit Nederland die tot de beste bureaustoel merken behoort. Ahrend staat bekend om zijn goede ergonomische bureaustoelen. Duurzaam, van hoge kwaliteit, comfortabel en met een ruime keuze uit vele goede en mooie stoelen. Helaas zijn dit geen goedkope bureaustoelen, maar als je de hele dag in zo'n kantoorstoel zit mag de prijs geen belemmering vormen.

Populaire Ahrend bureaustoelen zijn de Ahrend Verta, Ease en Prime. Zoek je een heel hoge bureastoel, voor bijvoorbeeld een hoge werktafel of balie, dan is de Ahrend Work een heel goede bureaustoel.

Vitra bureaustoel

Vitra uit Zwitserland is een andere fabrikant die heel goede bureaustoelen maakt. Ook dit merk biedt veel verschillende bureaustoelen met hun eigen kenmerken. Populair is de Vitra ID Chair, een serie goede bureaustoelen met goede instelmogelijkheden en diverse opties voor zitting, rugleuning en onderstel van de bureaustoel.

Ook biedt Vitra mooie design bureaustoelen zoals de Vitra Pacific Chair die ontworpen door Edward Barber en Jay Osgerby. Deze design bureaustoel beschikt over een heel eigentijds ontwerp. Ook de Vitra AM serie, ontworpen door Alberto Meda en de Vitra ACX, met een design van Antonio Citterio, zijn echte design bureaustoelen die bovendien comfortabel en ergonomisch zijn, iets dat bij een bureaustoel van het grootste belang is.

Andere goede bureaustoelen van Vitra zijn de AC5, de Allstar en de Rookie.

Herman Miller bureaustoel

Ook het Amerikaanse Herman Miller behoort to de beste bureaustoel merken. Dit bedrijf, ooit begonnen als slaapkamer fabrikant, is tegenwoordig één van de grootste fabrikanten van kantoormeubels zoals bureaustoelen, computerstoelen en andere kantoorstoelen. Populair is de Herman Miller Renab bureaustoel serie die uit relatief goedkope bureaustoelen bestaat.

Interstuhl bureaustoel

Het Duitse Interstuhl is helemaal gespecialiseerd in ergonomische bureaustoelen en daarmee één van de beste bureaustoel makers die bovendien een heel ruime keuze uit verschillende ergonomische kantoorstoelen biedt. Veel verkocht is de Interstuhl Every, een bureaustoel met een heel goede prijs kwaliteit verhouding.

Haworth bureaustoel

Haworth is een goed merk als je een relatief goedkope bureaustoel van goede kwaliteit zoekt. Met name de Haworth Comforto zijn populaire draaistoelen voor werkplekken en kantoren. 

Gispen bureaustoel

Voor de thuiswerkplek is de Gispen Zinn Smart een populaire ergonomische bureaustoel. Dit is een heel goede bureaustoel voor iemand die de hele dag achter het bureau aan het werk is.

Hag bureaustoel

Hag (of HÅG om precies te zijn) is een fabrikant van ergnomisch goede bureaustoelen van hoge kwaliteit in een mooi Scandinavisch design. Ze maken een hele reeks bureaustoelen waaronder de elegante Hag Sofi, de makkelijk te verstellen Hag Creed en de Hag Futu bureaustoel die per gebruiker goed is in te stellen en daarom op flex werkplekken vaak ingezet wordt.

Meer goede bureaustoel merken

En zo zijn er meer goede producenten van bureaustoelen waaronder BenS, Elekia, Giroflex, Stane, HJH Office en Spinalis. 

Gebruik het overzicht van alle bureaustoelen om de voor jou beste bureaustoel te vinden, en kijk bij de bureaustoelen test bovenaan voor de beste bureaustoelen volgens de experts.

Zie ook: Testen alles voor kantoor


Samenvatting:
Wat is de beste bureaustoel? Hierboven vind je de beste bureaustoelen uit de test. Kijk hier voor je beste ergonomische bureaustoel, maar ook de beste bureaukruk of de beste directiestoel of de beste gamingstoel uit de test. Verder geven we tips voor bij het instellen van je bureaustoel en uit het overzicht met alle bureaustoelen kun je makkelijk de voor jou beste bureaustoel selecteren en deze beste bureaustoel goedkoop online kopen.


Op TestResults.nl brengen we de beste artikelen (zoals bureaustoelen) uit de test in kaart. Deze testen zijn uitgevoerd door externe organisaties zoals vakbladen, kranten, test sites en consumentenorganisaties uit Nederland en het buitenland, vergelijkingssites, de vakhandel en andere experts.Een reactie posten

1 Reacties

  1. Omdat ik veel thuiswerk en mijn oude bureaustoel ergonomisch slecht is leek het mij aannemelijk dat mijn baas mijn nieuwe bureaustoel moet vergoeden. Omdat hij weigerde heb ik me de Consumentenbond contact opgenomen, maar volgens de Consumentenbond is mijn werkgever dat niet verplicht, tenzij er in de CAO afspraken over gemaakt zijn. Dat is bij mij niet het geval want het is een klein bedrijf zonder CAO.

    Uiteindelijk heb ik mijn werkgever zo ver gekregen dat hij een deel van de kosten betaald. Maar mijn tip aan mensen die een bureaustoel willen kopen, deze ook voor hun werk gebruiken en een CAO of thuiswerk regeling hebben: Kijk of er in de CAO of thuiswerkregeling iets over de vergoeding voor je bureaustoel staat. Soms kun je de kosten namelijk deels of zelf helemaal vergoed worden.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.