Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste camcorder test

 

Voor het maken van homevideo's wordt tegenwoordig vaak een smartphone gebruikt. Wel zo handig omdat je je telefoon altijd bij je hebt. Maar echt optimaal van kwaliteit zijn deze filmpjes niet. Wil je vakantievideo's en andere homevideo's in de beste kwaliteit? Gebruik dan een videocamera. Een camcorder is dan een goede keuze.

Een camcorder is een compacte videocamera. Zo'n camera is makkelijk mee te nemen, maar produceert toch heel goede beelden. De beste videocamera om makkelijk mee te nemen.

Wat is voor jou de beste camcorder? Dat kun je hieronder vinden. Wij hebben uitslagen van menig camcorder test en een camcorder keuzehulp waarmee je de voor jou beste camcorder kunt selecteren.

Camcorder test

Hieronder vind je een overzicht van testen van camcorders, uitgevoerd door de Consumentenbond en andere deskundige organisaties. Kijk hier voor de beste videocamera uit de test.


Zie ookVind de beste camcorder met de Camcorder Keuzehulp

Wat voor jou persoonlijk de beste Camcorder is kun je achterhalen met de Camcorder Keuzehulp die te vinden is op Beste Camcorder Kopen. Daar kun je ook de actuele Camcorder Top 10 vinden met de meest populaire camcorders van dit moment en de goedkoopste winkels om de beste videocamera's online tegen de laagste prijs te kopen.


Advies en tips camcorders

Voor de aanschaf van de voor jou beste camcorder hebben we hieronder nog wat tips en informatie. Deze informatie kun je gebruiken om hierboven bij de keuzehulp de voor jou beste videocamera te vinden.

De resolutie van een camcorder

De resolutie is de scherpte van de videobeelden uitgedrukt in beeldpuntjes. Let er daarbij op dat er verschil is tussen de videoresolutie en de fotoresolutie.

De videoresolutie is het aantal beeldpunten waaruit een videobeeldje wordt opgebouwd. Ultra HD (4K) is de top en wordt door steeds meer camcorders ondersteund. Nog niet alle televisies en andere beeldschermen kunnen deze resolutie aan. Je kan de video's dan wel afspelen, maar de scherpte wordt beperkt door mogelijkheden de TV. Ful HD camcorders worden dan ook nog veel gemaakt en verkocht. Het minder scherpe HD Ready begint verouderd te raken.

Wil je ook foto's maken met de camcorder? Let dan ook op de fotoresolutie.

Optische zoom

Hele belangrijk bij een camcorder is ook de mate waarmee je met de videocamera kunt inzoomen op het onderwerp. De optische zoom is daarbij van belang. Hierbij wordt de brandpuntafstand veranderd zodat het inzoomen niet ten koste van de resolutie (beeldscherpte) gaat. Dit in tegenstelling tot digitale zoom waarbij de kwaliteit van de beelden wel achteruit gaat.

Geef in de bovengenoemde Camcorder Keuzehulp op hoeveel optische zoom je wilt hebben. Vaak lig deze rond de 30x.

Frames per seconde (fps) 

Hoe meer frames per seconde, hoe vloeiender de beelden van een videocamera. Fps is dus minstens zo belangrijk bij een camcorder als de resolutie. Een hoog aantal frames per seconde zorgt niet allen voor mooiere beelden, maar ze leveren ook een beter beeld op als de video wordt vetraagd. Voor het vertragen zonder schokken zijn meer dan 50 fps nodig. Hou er rekening mee dat het aantal fps per resolutie kan verschillen. Zo kan een bepaalde camcorder bijvoorbeeld in Full HD 50 fps weergeven, en in Ultra HD maar 20 fps. De beelden zijn in de hoge resolutie dan wel scherper maar lenen zich niet voor vertragen.

Camcorder met viewfinder

Een viewfinder (beeldzoeker) geeft je de mogelijkheid om via de zoeker scherp te stellen. Via de viewfinder kun je je heel goed op het onderwerp concentreren. Het merendeel van de camcorders beschikt niet over een viewfinder. Je moet dan via het schermpje scherpstellen.

Waterdicht of spatwaterdicht?

Een waterdichte camera kan mee het water in, een spatwaterdichte camera schrikt niet van een bui regen maar neem deze niet mee in het water want dat kost je je videocamera! Let er dus goed op in welke mate je camcorder waterdicht is.

Stofbestendig en schokbestendig

Stofbestendig en schokbestendig (shockproof) zijn twee andere opties die je in kunt stellen bij de videocamera keuzehulp op Beste Camcorder Kopen. Deze twee gaan vaak samen, Samen met het bovenstaande full waterproof vormen videocamera's die hier aan voldoen de beste outdoor camera's.

Wifi, Bluetooth en NFC

Wil je de gemaakte video's en foto's draadloos naar een computer of internet sturen? Dan is een WiFi connectie nodig. Ook met NFC of Bluetooth kun je draadloos foto's overzetten naar een ander apparaat, maar dan moet deze ook NFC of Bluetooth ondersteunen en zich in de buurt bevinden.

Prijs camcorder

Ook de prijs is natuurlijk ook belangrijk bij de voor jou beste camcorder. Ook camcorders kunnen ver boven de 1.000 euro kosten. Dat zijn luxe en bijzonder goede videocamera's. De beste camcorders als je naar de mogelijkheden kijkt, maar de meeste kopers zullen dit bedrag niet voor een camcorder neer willen tellen. Daarom kun je in de keuzehulp ook je maximum prijs instellen.

Gewenste merken videocamera

Zijn er merken die je voorkeur hebben, of merken die je juist niet wil. Je kunt in de bovenstaande keuzehulp op Beste Camcorder Kopen ook jouw favoriete selecteren. Populaire merken voor een camcorder zijn Canon, JVC, Sony en Panasonic.

Meer selectie mogelijkheden Camcorder Keuzehulp

Waar kun je nog meer op selecteren bij de Camcorder Keuzehulp? Hieronder een aantal van de overige mogelijkheden die je kunt selecteren om je beste camcorder te vinden.

- Beeldresolutie video
- Optische zoom
- Frames per seconde
- Gewicht

Kijk bovenaan voor de beste camcorder uit de test of kies zelf je beste videocamera met de Camcorder Keuzehulp op Beste Camcorder Kopen.

Zie ook: Meer beste videocamera's en fotocamera's uit de test.

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

© 2016-2022 Content=King. Blogger Templates Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.
Testen uitgevoerd door o.a. Coolblue, De Consumentenbond, ANWB en Test Aankoop. TestResults.nl heeft geen binding met deze organisaties.