Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste camcorder test

Voor het maken van homevideo's wordt tegenwoordig vaak een smartphone gebruikt. Wel zo handig omdat je je telefoon altijd bij je hebt. Maar echt optimaal van kwaliteit zijn deze filmpjes niet. Wil je vakantievideo's en andere homevideo's in de beste kwaliteit? Gebruik dan een videocamera? Een camcorder is dan een goede keuze. Een camcorder is een compacte videocamera. Zo'n camera is makkelijk mee te nemen, maar produceert toch heel goede beelden. Wat is voor jou de beste camcorder? Dat kun je hieronder vinden. Wij hebben uitslagen van diverse testen van camcorders en een camcorder keuzehulp waarmee je de voor jou beste camcorder kunt selecteren.

Camcorder testen

Hieronder vind je een overzicht van testen van camcorders, uitgevoerd door de Consumentenbond en andere deskundige organisaties. deze testen zijn gesorteerd op datum, de meest recente test bovenaan.

Zie ookVind de beste camcorder met de Camcorder Keuzehulp

Wat voor jou persoonlijk de beste Camcorder is kun je achterhalen met de Camcorder Keuzehulp die te vinden is op Beste Camcorder Kopen. Daar kun je ook de actuele Camcorder Top 10 vinden met de meest populaire camcorders van dit moment.

Advies en tips camcorders

Voor de aanschaf van de voor jou beste camcorder hebben we hieronder nog wat tips en informatie.

De resolutie van een camcorder

De resolutie is de scherpte van de videobeelden uitgedrukt in beeldpuntjes. Let er daarbij op dat er verschil is tussen de videoresolutie en de fotoresolutie.

De videoresolutie is het aantal beeldpunten waaruit een videobeeldje wordt opgebouwd. Ultra HD (4K) is de top en wordt door steeds meer camcorders ondersteund. Nog niet alle televisies en andere beeldschermen kunnen deze resolutie aan. Je kan de video's dan wel afspelen, maar de scherpte wordt beperkt door mogelijkheden de TV. Ful HD camcorders worden dan ook nog veel gemaakt en verkocht. Het minder scherpe HD Ready begint verouderd te raken.

Wil je ook foto's maken met de camcorder? Let dan ook op de fotoresolutie.

Optische zoom

Hele belangrijk bij een camcorder is ook de mate waarmee je met de videocamera kunt inzoomen op het onderwerp. De optische zoom is daarbij van belang. Hierbij wordt de brandpuntafstand veranderd zodat het inzoomen niet ten koste van de resolutie (beeldscherpte) gaat. Dit in tegenstelling tot digitale zoom waarbij de kwaliteit van de beelden wel achteruit gaat.

Geef in de bovengenoemde Camcorder Keuzehulp op hoeveel optische zoom je wilt hebben. Vaak lig deze rond de 30x.

Frames per seconde (fps) 

Hoe meer frames per seconde, hoe vloeiender de beelden van een videocamera. Fps is dus minstens zo belangrijk bij een camcorder als de resolutie. Een hoog aantal frames per seconde zorgt niet allen voor mooiere beelden, maar ze leveren ook een beter beeld op als de video wordt vetraagd. Voor het vertragen zonder schokken zijn meer dan 50 fps nodig. Hou er rekening mee dat het aantal fps per resolutie kan verschillen. Zo kan een bepaalde camcorder bijvoorbeeld in Full HD 50 fps weergeven, en in Ultra HD maar 20 fps. De beelden zijn in de hoge resolutie dan wel scherper maar lenen zich niet voor vertragen.

Meer selectie mogelijkheden Camcorder Keuzehulp

Waar kun je nog meer op selecteren bij de Camcorder Keuzehulp? Hieronder een aantal van de overige mogelijkheden die je kunt selecteren.

Gewenste merken: Zijn er merken die je voorkeur hebben, of merken die je juist niet wil. Je kunt de merken selecteren.
Prijs: Heel belangrijk natuurlijk. Geef een maximale prijs op die je wilt betalen. Ook een minimum prijs is op te geven.
Viewfinder: Een viewfinder (beeldzoeker) geeft e de mogelijkheid om via de zoeker scherp te stellen.
Waterdicht: Een waterdichte camera kan mee het water in, een spatwaterdichte camera schrikt niet van een bui regen.
Shockproof: Het is best belangrijk bij een camcorder dat hij tegen een (flink) stootje kan.
Soort gebruiker: Ben je een beginner die gebruiksgemak op prijs stelt, een expert die vooral veel zelf wil kunnen instellen, of ga je voor de tussenweg. Ook dat kun je aangeven.
WiFi: Wil je de gemaakte video's en foto's draadloos naar een computer of internet willen sturen, dan is een WiFi connectie nodig.
NFC: Ook NFC is op sommige camcorders een mogelijkheid.
Externe microfoon aansluiting: Stel je een extra goede geluidskwaliteit op prijs dan kun je kiezen om er een losse microfoon op aan te sluiten.

0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.