Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste campingbedje test

 

Alle beste campingbedjes uit de test. Kijk hier voor het beste campingbedje in het soort campingbed dat je zoekt.


Hauck campingbedje met verschoon-plateau


Met een peuter of baby in huis kun je eigenlijk niet zonder campingbedje / reisbedje. Een campingbedje heeft vaak weinig met kamperen te maken. Je kunt er veel meer mee. Je neemt een campingbedje makkelijk mee als de kleine ergens gaat logeren of als er opgepast moet worden. 

Maar ook als je op familiebezoek gaat is het handig om een campingbedje me te nemen zodat de baby of peuter even tussendoor kan slapen.

Een goed campingbed / reisbedje klap je in een paar seconden uit en weer in. Je neemt het bedje makkelijk mee en kunt het overal gebruiken. Ook buiten. Hieronder hebben we de beste campingbedjes uit de tests en geven we veel tips en informatie voor bij de aanschaf van een goed campingbedje.

De beste campingbedjes uit de tests

Hieronder vind je de tests uitgevoerd door experts in Nederland en het buitenland.


Kies zelf je beste campingbedje

Het is ook mogelijk om zelf je beste campingbedje uit te kiezen. Kies het beste reisbedje volgens jouw wensen en eisen dat binnen je budget past! Kijk daarvoor in het overzicht met alle campingbedjes met alle informatie en prijzen van circa 300 goede campingbedjes.

Binnen dit overzicht kun je namelijk de campingbedjes selecteren en sorteren, en je kan gebruikerservaringen en reviews lezen. Natuurlijk zijn alle informatie, specificaties en laagste prijs van iedere campingbedje te zien. Zo kun je heel makkelijk het oor jou beste campingbedje vinden.

Hieronder hebben we nog wat tips voor bij de aanschaf van een campingbedje / reisbedje.

Traditioneel of pop up campingbedje?

Er zijn twee soorten campingbedjes. Je hebt de reisbedjes die er uitzien als een inklapbaar kinderledikant en je hebt pop up campingbedjes. 

Een pop up campingbedje kan je met één druk op een knop uit laten klappen. Sneller gebruiksklaar krijg je een kinderbedje niet! Maar dat is niet het enige verschil met het standaard campingbed. Een pop up campingbedje ziet er ook heel anders uit.Deryan pop up campingbedje


Een pop up kinderbedje ziet er namelijk uit als een tentje. Dat heeft diverse voordelen. Peuters vinden zo'n campingbedje extra leuk, je kunt pop-up kinderbedjes ook buiten gebruiken en ze beschermen de baby of peuter vaak tegen muggen en insecten.

In het overzicht met alle campingbedjes kun je de pop up bedjes selecteren en bij de test hierboven zie je ook een campingbedjes test van pop up reisbedjes.

Campingbedjes met verstelbare bodem

Maar een traditioneel campingbedje (een campingbed in ledikant-vorm) heeft ook weer zijn voordelen. Zo'n bedje kan meteen als box dienst doen, wat natuurlijk erg handig is als je met de baby of peuter op stap bent. Een ander voordeel is dat een deel van de traditionele campingbedjes over in hoogte verstelbare bodem beschikt.

Vaak komt dat er op neer dat er twee te gebruiken verdiepingen zijn. Een hoge stand voor de baby (zo dat je er goed bij kan) en een lage stand voor een peuter die kan staan. Veel van deze campingbedjes beschikken over een uitgang aan één van de kopkanten waar de peuter zelf uit kan kruipen, mits je deze voor hem opent (vaak met een ritssluiting aan de buitenkant). Zodoende hoef je het kindje dan niet uit het campingbed te tillen. Vooral ideaal voor ouders met lichamelijke problemen, opa, oma of een oudere oppas.Hauck campingbedje met uitgang

Een ander voordeel van deze reisledikantjes is dat deze soms beschikken over een plateau om een baby te verschonen. Zo kan het campingbedje dienst doen als kinderbedje, box en commode.

Beste campingbedjes merken

Een belangrijk merk voor een campingbedje is Hauck. Dit Duitse kwaliteitsmerk maakt al zo'n 90 jaar lang benodigdheden voor de baby en peuter. Naast campingbedjes is Hauck ook groot in kinderwagens, buggy's, autostoeltjes, kinderstoelen, traphekjes, wipstoeltjes en veel meer. Al deze baby producten zijn verkrijgbaar bij de beste babywinkels.

Ook het Nederlandse Koelstra kom je veel tegen bij de bovenstaande links. Ook deze fabrikant is al actief sinds de jaren 30 van de vorige eeuw. Koelstra is vooral bekend om zijn kinderbuggy's, maar ook hun wipstoeltjes, campingbedjes, luiertassen en andere babybenodigdheden zijn van hoge kwaliteit. Ook de Koelstra producten kom je bij de bovengenoemde beste babywinkels tegen.

Ook een ander Nederlands kwaliteitsmerk, Deryan kom je veelvuldig tegen bij de best geteste campingbedjes. Het gaat dan vooral om pop-up reisbedjes want daarin is Deryan toonaangevend. Deryan is helemaal gespecialiseerd in vakantie benodigdheden voor de baby.

Tips beste campingbedje kopen

Waar moet je op letten als je een campingbedje koopt? Hier wat tips. Op al deze kenmerken kun je je beste campingbedje selecteren in het bovenaan genoemde overzicht met alle campingbedjes.

 • Wordt het campingbedje inclusief matras geleverd? Als dat het geval is weet je zeker dat het matrasje goed in het campingbed past.
   
 • Wat voor soort matras is dat? Vaak betreft dat een schuimstofmatras, maar soms ook op opblaasmatras. Bij pop-up bedjes is dat laatste vaak het geval. Vaak kunnen deze opblaasbare matrasjes zichzelf met lucht vullen. Er zijn ook campingbedjes die met een extra comfortabel matras worden geleverd.
   
 • Heeft het kindje een allergie? Let er dan op dat het bedje met een anti-allergie matrasje wordt geleverd of dat er een anti-allergie matras in de juiste maat voor beschikbaar is.
   
 • Verplaats je het campingbedje regelmatig binnen een ruimte? Dan zijn wieltjes wel zo handig, dan kan je het kinderbedje makkelijker alleen verplaatsen. Je rijdt het campingbed overal heen waar je deze hebben wil.
   
 • Heb je moeite met tillen? Een zijopening is dan wel heel erg handig. Je kan het kindje dan makkelijker pakken, en het kindje kan er ook zelf uit kruipen. Natuurlijk kun je de zijopening van de beste campingbedjes goed en veilig afsluiten.

 • Het beste campingbedje beschikt altijd over een in hoogte verstelbare bodem Hierover hebben we het hier boven al uitgebreid gehad.
   
 • Ook heel handig is het als het campingbed ook als verschoontafel gebruikt kan worden. Dat is een eigenlijk heel simpele oplossing waarbij een verschoonplateau wordt geleverd dat op het campingbedje past en goed en veilig vast zit. Zo heb je meteen een goede mogelijkheid om de baby te verschonen, en het plateau neemt nauwelijks ruimte in als je deze meeneemt.
   
 • Ook handig: Een bijbehorende klamboe waarmee je de bovenzijde van het campingbedje kunt afsluiten zodat muggen niet bij de kleine kunnen.

In het overzicht met alle kinderbedjes kun je al deze kenmerken aanvinken en uitvinken om zo het voor jou beste kinderbedje te vinden.

Kijk bij de bovenstaande testen en in het overzicht van alle campingbedjes voor alle beste reisbedjes, prijzen, informatie en de voordelen en nadelen van ieder bedje.

Zie ook: Meer testen m.b.t. baby's en kinderen


Samenvatting:
Kijk hier boven voor de beste campingbedje test. Je vindt daar het beste campingbedje en de beste koop uit diverse testen van campingbedjes. Het betreft hele verschillende soorten campingbedjes / reisbedjes zoals inklapbare campingbedjes en pop up campingbedjes. In het overzicht met alle campingbedjes kun je alle goede campingbedjes vinden en bij de beste babywinkels kun je je beste campingbedje goedkoop online aanschaffen.

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *