Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Test beste campingstoel (ook voor in de tuin)

Zoek je de beste campingstoel? Een stoel voor op de camping of een eenvoudige stoel voor tuin, terras of balkon? Hier de beste campingstoelen

Campingstoelen zijn er in vele soorten. Van luxe in te klappen tuinstoelen tot goedkope vouwstoeltjes. Ondanks al die verschillen gaan we je toch de weg wijzen naar de beste campingstoelen en eenvoudige stoelen voor tuin of balkon. 

We kijken naar de beste kampeerstoelen uit de test en geven je tips voor bij het kiezen van de voor jou persoonlijk beste campingstoel,

Beste campingstoel uit de test

Eerst kijken we naar de diverse beste campingstoelen uit campingstoel testen.


Hieronder kijken we naar de eigenschappen van een goede campingstoel en naar de verschillende soorten tuinstoelen, zoals de klapstoel, vouwstoel en standenstoel, maar bijvoorbeeld ook naar de ligstoel en de strandstoel.

Kies zelf je beste campingstoel

Zoals we al schreven. De ene campingstoel is de andere niet. Hier kijken we naar de verschillende mogelijkheden van dit soort stoelen. Een overzicht van alle campingstoelen en klapstoelen voor buiten (meer dan 2.000!) zijn te vinden in het overzicht aanbiedingen alle campingstoelen.

Vink daar je (eventuele) wensen aan zoals het type campingstoel, het gewenste materiaal, de kleur, het materiaal, het maximaal te dragen gewicht, het merk, de maximale prijs, opties al verstelbaarheid, armleuningen en opvouwbaarheid en je houdt uit dit enorme aanbod alleen de voor jou beste campingstoelen en beste klapstoelen over.

Soorten campingstoelen

Hieronder kijken we naar de diverse soorten campingstoelen.

Klapstoel

Met een campingstoel wordt vaak een klapstoel bedoeld. De naam zegt het al. een klapstoel is een eenvoudige en goedkope in te klappen stoel. Deze inklapbare campingstoelen worden vaak visstoel genoemd.

Bo-Camp klapstoelen


Deze eenvoudige klapstoelen zijn heel makkelijk mee te nemen omdat ze heel licht en compact zijn. De klapstoel is de beste campingstoel voor een dagje uit met de auto. In de achterbak raak je meestal makkelijk meerdere klapstoelen kwijt en met één klap zet je deze op de plaats van bestemming uit.

Kijk bij de bovengenoemde aanbiedingen van campingstoelen voor meer dan 180 klapstoelen voor kinderen en volwassenen. Selecteer om deze goede klapstoelen te vinden bij het type campingstoel de klapstoel.

Goedkope klapstoel JY&K

Goedkope klapstoel JY&K


Je vindt in dit overzicht zowel goedkope klapstoelen en goedkope klapstoeltjes, als meer luxe klapstoelen waarvoor je meer betaald, maar die vaak heel comfortabel zitten.


Standenstoel

Je zou de standenstoel kunnen omschrijven als een extra luxe klapstoel. Vaak is een standenstoel groter dan een standaard klapstoel, maar de belangrijkste eigenschap van standenstoelen is dat deze campingstoelen in verschillende standen vast te zetten zijn. 


VDO standenstoel (eenvoudig)


Je kunt in deze verstelbare campingstoelen rechtop zitten, maar je kunt ze ver achterover in een ligstand kantelen (maar niet helemaal plat zoals bij een ligstoel). Over hoeveel standen zo'n verstelbare campingstoel beschikt verschilt per standenstoel. De beste standenstoel kent veel verschillende standen zodat je veel te kiezen hebt.


Crespo standenstoel, luxe campingstoel


Dat geldt ook voor het comfort. Bij de bovenstaande aanbiedingen vind je zowel eenvoudige standenstoelen als heel luxe campingstoelen die ook prima als tuinstoel worden gebruikt zoals de hier boven getoonde als beste standenstoel geteste Crespo campingstoel.

Vouwstoel

De goedkoopste campingstoeltjes zijn de vouwstoelen. Deze goedkope campingstoelen zijn tevens de campingstoelen die het meest makkelijk mee te nemen zijn. Een vouwstoel kun je namelijk opvouwen tot een pakketje dat je in een (meestal meegeleverde) draagzak aan je schouder kan meenemen.Eurotrail vouwstoel


Een vouwstoel is dus een heel praktische campingstoel die vooral handig is om mee te nemen op een dagje uit zoals een picknick, een dagje strand, een festival of een evenement. Maar helaas is een vouwstoel niet de meest comfortabele campingstoel tenzij je kiest voor een wat duurder luxe model.

Kijk bij de bovenstaande aanbiedingen campingstoelen en selecteer vouwstoel om alle mogelijkheden en prijzen van goede vouwstoelen te zien.


Strandstoel

Onder een strandstoel wordt tegenwoordig meestal een klapstoel met korte pootjes verstaan. Doordat je laag boven de grond zit kun je lekker met je voeten in het zand zitten.


Eurotrail strandstoel


Natuurlijk kun je een strandstoel ook op de camping en onderweg gebruiken. Om dat ze een korter frame hebben dan een gewone klapstoel zijn strandstoelen nog lichter en compacter. 

Bij de bovenstaande campingstoel aanbiedingen vind je meer dan 100 van deze goede strandstoelen. Kies om ze te zien daar bij type campingstoel voor strandstoel.


Regisseursstoel

Bij een campingstoel denk je vast niet in de eerste plaats aan een regisseursstoel maar toch zijn deze speciale klapstoelen heel geschikt als campingstoel. Fabrikanten als Bo-Camp, Eurotrail, Crespo en Lafuma maken dan ook campingstoelen in de vorm van een regisseursstoel.Regisseursstoel Lafuma


Een regisseursstoel (director's chair) is een lichtgewicht klapstoel met kruiselings aangebrachte poten die je op een schaarvormige manier inklapt. Kenmerkend voor een regisseursstoel zijn verder een rechte zitting en een lage rugleuning van canvas en armleuningen. 

Er zijn echter veel variaties op de regisseursstoel zoals je bij de bovengenoemde aanbiedingen van campingstoelen kunt zien. Selecteer daar regisseursstoel om al deze klapstoelen te zien.

Relaxstoel

De naam zegt het al. De relaxstoel is de meest comfortabele campingstoel. De relaxstoel is de luie stoel onder de campingstoelen / opklapbare stoelen.


Relaxstoel tuin Lafuma


Deze comfortabele klapstoelen zijn verstelbaar zoals een standenstoel maar veel luxer. Zo zijn ze vaak traploos te stellen. Je kunt in een relax-campingstoel platter liggen dan in een standenstoel. Daarom lopen relaxstoelen ook diep door zodat ze zelfs je onderbenen ondersteunen. 

Relaxstoelen voor tuin, terras en camping zijn heel comfortabel maar niet echt geschikt om telkens mee te nemen want daarvoor zijn ze te groot en te zwaar. Dit zijn ook de duurste campingstoelen, maar ze zijn heerlijk om luxe te ontspannen op de camping of in je tuin.

Kijk voor al deze heel verschillende campingstoelen in het bovenaan genoemde overzicht met alle aanbiedingen. Je kunt daar onder andere het gewenste soort campingstoel selecteren.

Zie ook


Samenvatting
Kijk hier boven voor alle goede campingstoelen en klapstoelen uit de test. Je vindt er de beste klapstoelen, standenstoelen, goedkope klapstoelen, strandstoelen, goedkope inklapbare tuinstoelen, vouwstoelen en andere beste campingstoelen uit de test. We kijken onder andere naar de eisen die gesteld worden aan de beste klapstoel, beste relaxstoel tuin,de beste vouwstoel, de beste standenstoel, de beste strandstoel, de beste regisseursstoel en andere beste campingstoelen voor buiten, tuin, camping en terras uit de test. Zowel goedkope campingstoelen als luxe comfortabele campingstoelen en klapstoelen.

Een reactie posten

0 Reacties