Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Test beste campingstoel en klapstoel tuin

Campingstoelen zijn er in vele soorten. Van luxe in te klappen tuinstoelen tot goedkope vouwstoeltjes. Ondanks al die verschillen gaan we je toch de weg wijzen naar de beste campingstoelen en klapstoelen voor in de tuin. We kijken naar de beste kampeerstoelen uit de test en geven je tips voor bij het kiezen van de voor jou persoonlijk beste campingstoel of beste klapstoel voor in de tuin.

Beste campingstoel uit de test

Eerst kijken we naar de diverse beste campingstoelen uit campingstoel testen.


Zie ook:

Kies zelf je beste campingstoel

Zoals we al schreven. De ene campingstoel is de andere niet. Hier kijken we naar de verschillende mogelijkheden. Een overzicht van alle campingstoelen, meer dan 900, zijn te vinden in het overzicht aanbiedingen alle campingstoelen.

Vink daar je (eventuele) wensen aan zoals het type campingstoel, het gewenste materiaal, de kleur, het materiaal, het maximaal te dragen gewicht, het merk, de maximale prijs, opties al verstelbaarheid, armleuningen en opvouwbaarheid en je houdt uit dit enorme aanbod alleen de voor jou beste campingstoelen over.

Soorten campingstoelen

Hieronder kijken we naar de diverse soorten campingstoelen.

Klapstoel

Met een campingstoel wordt vaak een klapstoel bedoeld. Een klapstoel is een eenvoudige en goedkope in te klappen stoel. Deze inklapbare campingstoelen worden vaak ook als visstoel gebruikt.

Bo-Camp klapstoelen


Deze eenvoudige klapstoelen zijn heel makkelijk mee te nemen omdat ze heel licht en compact zijn. 

Kijk bij de bovengenoemde aanbiedingen van campingstoelen voor meer dan 100 klapstoelen voor kinderen en volwassenen.

Standenstoel

Je zou de standenstoel kunnen omschrijven als een luxe klapstoel. Vaak zijn ze groter, maar hun belangrijkste eigenschap is dat ze in verschillende standen vast te zetten zijn. 


VDO standenstoel (eenvoudig)


Je kunt in deze verstelbare campingstoelen rechtop zitten, maar je kunt ze ver achterover in een ligstand kantelen (maar niet helemaal plat). Over hoeveel standen zo'n campingstoel beschikt verschilt per standenstoel.


Crespo standenstoel, luxe campingstoel

Dat geldt ook voor het comfort. Bij de bovenstaande aanbiedingen vind je zowel eenvoudige standenstoelen als heel luxe campingstoelen die ook prima als tuinstoel worden gebruikt zoals de hier boven getoonde als beste standenstoel geteste Crespo campingstoel.

Vouwstoel

De goedkoopste campingstoelen zijn de vouwstoelen. Dit zijn tevens de campingstoelen die het meest makkelijk mee te nemen zijn. Een vouwstoel kun je namelijk opvouwen tot een pakketje dat je in een (meestal meegeleverde) draagzak aan je schouder kan meenemen.


Eurotrail vouwstoel


Een vouwstoel is dus een heel praktische campingstoel die vooral handig is om mee te nemen op een dagje uit zoals een picknick, een festival of een evenement. Maar helaas is een vouwstoel niet de meest comfortabele campingstoel tenzij je kiest voor een duur luxe model.

Kijk bij de bovenstaande aanbiedingen campingstoelen en selecteer vouwstoel om alle mogelijkheden en prijzen te zien.

Strandstoel

Onder een strandstoel wordt tegenwoordig meestal een klapstoel met korte pootjes verstaan. Doordat je laag boven de grond zit kun je lekker met je voeten in het zand zitten.


Eurotrail strandstoel


Natuurlijk kun je ze ook op de camping en onderweg gebruiken. Om dat ze een korter frame hebben dan een gewone klapstoel zijn ze nog lichter en compacter. 

Bij de bovenstaande campingstoel aanbiedingen vind je meer dan 100 van deze strandstoelen.

Regisseursstoel

Bij een campingstoel denk je vast niet in de eerste plaats aan een regisseursstoel maar toch zijn deze speciale klapstoelen heel geschikt als campingstoel. Fabrikanten als Bo-Camp, Eurotrail, Crespo en Lafuma maken dan ook campingstoelen in de vorm van een regisseursstoel.


Regisseursstoel Lafuma


Een regisseursstoel (director's chair) is een lichtgewicht klapstoel met kruiselings aangebrachte poten die je op een schaarvormige manier inklapt. Kenmerkend voor een regisseursstoel zijn verder een rechte zitting en een lage rugleuning van canvas en armleuningen. 

Er zijn echter veel variaties op de regisseursstoel zoals je bij de bovengenoemde aanbiedingen van campingstoelen kunt zien. Selecteer daar regisseursstoel om al deze klapstoelen te zien.

Relaxstoel

De naam zegt het al. De relaxstoel is de meest comfortabele campingstoel. De relaxstoel is de luie stoel onder de campingstoelen / opklapbare stoelen.


Relaxstoel tuin Lafuma


Ze zijn verstelbaar zoals een standenstoel maar veel luxer. Zo zijn ze vaak traploos te stellen. Je kunt er platter in liggen, daarom lopen ze ook diep door zodat ze zelfs je onderbenen ondersteunen. 

Relaxstoelen zijn heel comfortabel maar niet echt geschikt om telkens mee te nemen want daarvoor zijn ze te groot en te zwaar. Dit zijn ook de duurste campingstoelen, maar ze zijn heerlijk om luxe te ontspannen op de camping of in je tuin.

Kijk voor al deze heel verschillende campingstoelen in het bovenaan genoemde overzicht met alle aanbiedingen. Je kunt daar onder andere het gewenste soort campingstoel selecteren.


Onderwerpen:
Beste campingstoel test, beste tuinstoelen, beste standenstoel, beste regisseursstoel tuin, beste vouwstoel, beste klapstoel test.

0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.