Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste compactcamera test

 

De compactcamera is de meest gebruikte camera door consumenten. De compactcamera is zoals de naam al aangeef klein, maar een ander belangrijk kenmerk van de compactcamera is dat je bij deze camera de lens niet kan verwisselen. Een compactcamera heeft een vaste lens. Dit betekent dat je er geen andere lens op kunt zetten, zoals bijvoorbeeld een telelens, iets dat bij een systeemcamera of spiegelreflexcamera wel mogelijk is.


Dat zou je als nadeel kunnen zien, maar aan de andere kant: de compactcamera is een fotocamera zonder gedoe. Een compacte fotocamera waarmee je heel makkelijk mooie foto's kunt maken. En het maken van filmpjes is ook mogelijk.

De beste compactcamera's uit de test

Hieronder vind je een overzicht van de beste compactcamera's uit diverse testen. Het betreft de beste compactcamera uit de compactcamera test van onder andere gespecialiseerde fotografie magazines, elektronicatijdschriften en de Consumentenbond.
 


Kies je beste compactcamera

Liever zelf je eigen beste compactcamera kiezen? Een fotocamera die aan al je wensen en eisen voldoet? Op Beste Fotocamera Kopen vind je niet alleen de beste fotocamera's en de beste en goedkoopste aanbieders van alle soorten camera's maar ook een Fotocamera Keuzehulp waarmee je heel makkelijk en snel de voor jou meest geschikte camera tegen de laagste prijs kunt opsporen.


Voordelen van een compactcamera

De grootste concurrent van de compactcamera is niet de systeemcamera of de spiegelreflexcamera, maar de mobiele telefoon, en dan met name de steeds beter wordende camera op de smartphone. 

Het is een uitdaging voor de fabrikanten om voor een lage aanschafprijs een fotocamera te ontwikkelen die goed genoeg is om naast de telefoon te gebruiken. Een flinke uitdaging, want die mobiele telefoon heeft iedereen al de hele dag bij zich.

Een compactcamera is klein en licht, en daarom makkelijk mee te nemen. Dat is ten opzichte van andere fotocamera's een voordeel, maar ten opzichte van een cameratelefoon win je het met deze eigenschappen niet. Wat dat betreft moet de compactcamera het hebben van zijn fotoprestaties. Een goede compactcamera maakt betere en mooiere foto's dan de camera van een mobiele telefoon, ook al biedt die een resolutie van een heleboel megapixels.

Dat verschil zit hem vooral in de sensor. Die is niet bij alle compactcamera's even goed, maar de beste compactcamera's beschikken over een grote beeldsensor doe voor een heldere en gedetailleerde foto zorgen. 

Daarbij biedt een goede compactcamera zowel handige automatische en halfautomatische standen als de mogelijkheid om heel veel zelf in te stellen. Op deze mogelijkheden en het gemak deze in te stellen winnen de beste compactcamera's het moeiteloos van de de beste smartphone camera's.

Een ander, niet te onderschatten, voordeel van een echte fotocamera ten opzichte van foto's maken met een smartphone is dat een fotocamera speciaal vorm gegeven is om foto's mee te maken. Dit in tegenstelling tot een mobiele telefoon dat tegenwoordig vooral een handheld display is. Met een compactcamera kun je veel beter richten, zoomen en je beweegt het toestel veel minder snel bij het afdrukken.

Foto en video

De compactcamera is een echt fototoestel. Maar dat wil niet zeggen dat je er alleen foto´s mee kan maken. Integendeel, de beste compactcamera's zijn ook uitstekende videocamera's. Deze beste compactcamera's voor video worden vaak door vloggers gebruikt, ze maken scherpe beelden in een hoge resolutie.

Uitgebreide compactcamera's

Bij compactcamera denken de meeste mensen aan een kleine eenvoudige fotocamera die je in je jaszak meeneemt. Veel compactcamera's voldoen aan die beschrijving. Voor een prijs ruim onder de 100 euro heb je een leuke compactcamera, bijvoorbeeld uit de Sony Cybershot serie of de Canon IXUS serie. Maar niet iedere compactcamera is een eenvoudige budget camera.

Soms bieden compactcamera's een heleboel mogelijkheden en functies. Ze kunnen de mogelijkheden van een systeemcamera of zelfs een spiegelreflexcamera benaderen, met als grote verschil dat je bij de compactcamera de lens niet kunt verwisselen.

Fotocamera's zonder verwisselbare lens met heel veel mogelijkheden worden vaak een bridge camera genoemd omdat ze een brug slaan tussen de standaard compactcamera en een systeemcamera (ook qua prijs zitten ze daar tussenin). Een uitgebreide compactcamera die over een lange zoomlens beschikt wordt superzoomcamera genoemd.

Bij de testen van de compactcamera's bovenaan kom je ook de beste bridgecamera en de beste superzoomcamera uit de testen tegen.

Onderwatercamera en outdoor camera

Ook de onderwatercamera en de outdoor camera (zonder verwisselbare cameralens) kunnen we tot de compactcamera's rekenen. Deze camera's zijn zeer goed beschermd tegen vuil, water en stof. Je kunt er zelfs onder water mee fotograferen en filmen. Ook deze outdoor camera's en onderwatercamera's kom je tegen bij de bovenaan genoemde beste compactcamera's uit de tests.

Ook bij het eerder genoemde Beste Fotocamera Kopen vind je alle genoemde camera's en hun beste en goedkoopste aanbieders.


Foto: Sony compactcamera

Onderwerp:
Zoek je een goede compactcamera? Hier boven vind je testen van compactcamera's met de beste compactcamera en de beste koop uit de test. Een goede compactcamera is een klein fototoestel zonder verwisselbare lens die goed van kwaliteit en makkelijk te bedienen is.Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *