Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste contactgrill test (inclusief beste tosti ijzer)

 

De beste contactgrill uit de testen van contactgrills, informatie over de contact grill en aanbiedingen van alle goede contactgrillen.Beste contactgrill test Tefal
Tefal contactgrill


Een goede contactgrill is meer dan een tosti-ijzer. Met een goede contactgrill grill je naast tosti's ook panini's, vlees, groente en vis. Hier kijken we naar de beste contactgrills en naar het meer eenvoudige broertje, het beste tosti apparaat / beste tosti ijzer.

Testen van contactgrills

We hebben onderstaande testen van contactgrills voor je gevonden.


Beste contactgrill kopen

Kijk voor meer goede contactgrills, en de beste winkels om deze contactgrillen te kopen op Beste Contactgrill Kopen

Daar vind je tevens tips en informatie die je helpt bij het vinden en kopen van de voor jou beste contactgrill of tosti apparaat.

Wat is een contactgrill?

Een contactgrill is een dubbele elektrische grillplaat. Een contact grill is een grillpan die niet alleen aan de onderzijde van het voedsel grilt, maar ook aan de bovenzijde. Brood, vlees, vis, groente en andere voeding wordt dus gelijkmatig aan twee kanten gegrild of gebakken zonder dat je hoeft te draaien. Met een goede contactgrill is daarbij geen vet nodig.

Een goede contactgrill beschikt over gootjes aan de rand via welke het vet en vocht dat uit groente, vlees en vis komt weg kan lopen. Dit komt bij een goede grill in een bakje terecht dat je makkelijk kan schoonmaken.

Princess contactgrill

Princess contactgrill

Contactgrill met zwevende plaat

Bij een contactgrill met zwevende top plaat kun je de bovenste plaat van de grill traploos op iedere gewenste hoogte stellen (natuurlijk tot op zekere hoogte) en kantelen. Zo zit het vlees of ander voedsel altijd optimaal tussen de bovenste en onderste plaat, en kun je de bovenste plaat kaarsrecht op het te grillen voedsel plaatsen.

Contactgrill met verwisselbare platen

Soms beschikt een contactgrill over verwisselbare platen. Je kunt dan bijvoorbeeld via een speciale plaat optimaal wafels, poffertjes, panini's of tosti's maken. Zo zijn er voor sommige Tefal contactgrills wel 12 verschillende platen beschikbaar, zelfs voor pannenkoeken, wentelteefjes en donuts.

Verwisselbaar of niet. Bij een goede contactgrill zijn de platen hoe dan ook te verwijderen zodat ze makkelijk schoon te maken zijn in een sopje of de vaatwasser. Een sopje is voor het behoud van de platen overigens beter.

De contactgrill als tafelgrill

Sommige contactgrills kun je helemaal open slaan en dan gebruiken. Deze contactgrills zijn dan ook te gebruiken als tafelgrill. Je kunt dan met een groepje mensen samen gezellig aan funcooking doen. De contactgrill is dan een alternatief voor een gourmet-stel.

Tefal Optigrill contactgrill luxe contactgrill

Tefal Optigrill contactgrill luxe contactgrill


De Tefal Optigrill serie bestaat uit luxe uitgebreide contactgrills met veel mogelijkheden. Met bijvoorbeeld automatische grillprogramma's.

Ook handig

Verder kan een timer handig zijn, en heel handig is een instelbare temperatuur. Dan kun je de temperatuur van de contactgrill wat lager zetten als dat nodig is.

Tosti apparaat / Tosti ijzer

Ook het bekende tosti apparaat (tosti ijzer) is een contactgrill. In feite is een tosti apparaat een eenvoudige kleine contactgrill. Voor een tosti zijn er geen extra functies nodig. 

Gebruik je de contactgrill alleen voor het maken van tosti's? Dan kun je geld besparen door te kiezen voor een simpel tosti ijzer (tosti grill). Maar ook een goede contactgrill, met meer mogelijkheden, hoeft niet duur te zijn en ook met een uitgebreidere contactgrill kun je snel en makkelijk een tosti maken.

Contactgrill of grillplaat?

Verwar de contactgrill niet met de grillplaat. Een grillplaat is een enkele plaat waarop je grillt. Een contactgrill bestaat uit twee platen die je dichtdrukt zodat ze aan beide kanten contact maken met het voedsel, vandaar de naam contactgrill / tosti grill.

Met een contactgrill grill je het voedsel dus gelijktijdig aan beide kanten. Vaak kun je een contactgrill wel als grillplaat gebruiken door hem open te klappen. Je kunt hem zoals we hier boven al schreven zelfs voor de gourmet gebruiken.

Wil je weten wat je allemaal voor lekkers met een contactgrill kunt maken? Kijk dan bij de contactgrill recepten.

Beste contactgrill merken

De meest bekende contactgrill fabrikant is Tefal. Er is een ruime keuze uit Tefal contactgrills in diverse formaten en met diverse wattages. Maar er zijn meer goede contactgrill merken. Bij de bovenstaande contactgrill aanbiedingen vind je al deze contactgrills.

Naast Tefal maken ook merken als Bourgini, Princess, Inventum, Tomado, Tristar, Bestron, Hendi, Solis, Domo, Fitel en Moulinex goede en vaak goedkope contactgrill apparaten.

Bij de bovenstaande contactgrill aanbiedingen vind je al deze contact grills en bij de contactgrill test kun je zien welke contactgrillen er als beste contactgrill zijn getest.


Onderwerpen:
Bovenin vind je de beste contactgrills uit de test. Je zou ook kunnen spreken van de beste tosti ijzer test, maar een goede contactgrill is veel meer dan alleen een tosti apparaat. Je kunt er ook hamburgers, vis en andere gerechten mee grillen en vaak ook panini's en wafels mee maken. Kijk hierboven voor de beste contactgrill uit de test. Op Beste Contactgrill Kopen vind je tevens de beste winkels om online een contactgrill goedkoop te kopen en een keuzehulp voor bij het vinden van je persoonlijk beste contactgrill.


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *