Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste contactgrill

Een goede contactgrill is meer dan een tosti-ijzer. Met een goede contactgrill grill je naast tosti's ook panini's, vlees, groente en vis.

Testen van contactgrills

We hebben onderstaande testen van contactgrills voor je gevonden.


Beste contactgrill kopen

Kijk voor meer goede contactgrills, en de beste winkels om deze contactgrillen te kopen op Beste Contactgrill Kopen. Daar vind je tevens de Contactgrill top 10.

Wat is een contactgrill?

Een contactgrill is een dubbele elektrische grillplaat. Het is een grillpan die niet alleen aan de onderzijde van het voedsel grilt, maar ook aan de bovenzijde. Brood, vlees, vis, groente en andere voeding wordt dus gelijkmatig aan twee kanten gegrild of gebakken zonder dat je hoeft te draaien. Met een goede contactgrill is daarbij geen vet nodig.

Een goede contactgrill beschikt over gootjes aan de rand via welke het vet en vocht dat uit groente, vlees en vis komt weg kan lopen. Dit komt bij een goede grill in een bakje terecht dat je makkelijk kan schoonmaken.

Contactgrill met zwevende topplaat

Bij een contactgrill met zwevende topplaat kun je de bovenste plaat van de grill traploos op iedere gewenste hoogte stellen (natuurlijk tot op zekere hoogte) en kantelen. Zo zit het vlees of ander voedsel altijd optimaal tussen de bovenste en onderste plaat, en kun je de bovenste plaat kaarsrecht op het te grillen voedsel plaatsen.

Contactgrill met verwisselbare platen

Soms beschikt een contactgrill over verwisselbare platen. Je kunt dan bijvoorbeeld via een speciale plaat optimaal wafels, poffertjes, panini's of tosti's maken. Zo zijn er voor sommige Tefal contactgrills wel 12 verschillende platen beschikbaar, zelfs voor pannenkoeken, wentelteefjes en donuts.

Verwisselbaar of niet. Bij een goede contactgrill zijn de platen hoe dan ook te verwijderen zodat ze makkelijk schoon te maken zijn in een sopje of de vaatwasser. Een sopje is voor het behoud van de platen overigens beter.

De contactgrill als tafelgrill

Sommige contactgrills kun je helemaal open slaan en dan gebruiken. Deze contactgrills zijn dan ook te gebruiken als tafelgrill. Je kunt dan met een groepje mensen samen gezellig aan funcooking doen. De contactgrill is dan een alternatief voor een gourmet-stel.

Ook handig

Verder kan een timer handig zijn, en heel handig is een instelbare temperatuur. Dan kun je de temperatuur van de contactgrill wat lager zetten als dat nodig is.

0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.