Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste contactgrill test (inclusief beste tosti ijzer / tosti apparaat)

De beste contactgrill uit de test. informatie over de contact grill (en tosti apparaat) en aanbiedingen van alle goede contactgrillen.Beste contactgrill test Tefal
Tefal contactgrill


Een goede contactgrill is meer dan een tosti ijzer. Met een goede contactgrill grill je naast tosti's ook panini's, vlees, groente en vis. Hier kijken we naar de beste contactgrills en naar zijn meer eenvoudige broertje: het beste tosti apparaat / beste tosti ijzer.


Beste contactgrill kopen

Kijk voor meer goede contactgrills, en de beste winkels om deze contactgrillen te kopen bij de aanbiedingen contactgrills bij de beste winkels

Daar kun je niet alleen je gewenste contactgrill of tosti ijzer goedkoop kopen, maar je vind er tevens tips en informatie die je helpt bij het vinden en kopen van deze  beste contactgrill of tosti apparaat.

Ook hieronder hebben we meer informatie en tips met betrekking tot een goede contactgrill.Wat is een contactgrill?

Een contactgrill is een dubbele elektrische grillplaat. Een contact grill is een grillpan die niet alleen aan de onderzijde van het voedsel grilt, maar ook aan de bovenzijde. Brood, vlees, vis, groente en andere voeding wordt dus gelijkmatig aan twee kanten gegrild of gebakken zonder dat je hoeft te draaien. Met een goede contactgrill is daarbij geen vet nodig.

Een goede contactgrill beschikt over gootjes aan de rand via welke het vet en vocht dat uit groente, vlees en vis komt weg kan lopen. Dit komt bij een goede grill in een bakje terecht dat je makkelijk kan schoonmaken.

Princess contactgrill

Princess contactgrill


Omdat de contactgrill vooral gebruikt wordt om tosti's te maken wordt deze gril ook wel tosti ijzer of tosti apparaat genoemd.Contactgrill met zwevende plaat

Bij een contactgrill met zwevende top plaat kun je de bovenste plaat van de grill traploos op iedere gewenste hoogte stellen (natuurlijk tot op zekere hoogte) en je kunt de plaat kantelen. Zo zit het vlees, het broodje of ander voedsel altijd optimaal tussen de bovenste en onderste plaat geklemd, en kun je de bovenste plaat kaarsrecht op het te grillen voedsel plaatsen.

Zo'n zwevende plaat is een groot voordeel. De beste contactgrills beschikken daarom over een zwevende plaat.Contactgrill met verwisselbare platen

Soms beschikt een contactgrill over verwisselbare platen. Je kunt dan bijvoorbeeld via een speciale plaat optimaal wafels, poffertjes, panini's of tosti's maken. Zo zijn er voor sommige Tefal contactgrills wel 12 verschillende platen beschikbaar, zelfs voor pannenkoeken, wentelteefjes en donuts.

Vanzelfsprekend is een contactgrill die met meerdere verwisselbare platen geleverd wordt gemiddeld wat minder goedkoop. Het zijn vooral de luxe contactgrills die met meerdere grillplaten geleverd worden zodat je er meer soorten bereidingen mee kunt doen.

Verwisselbaar of niet. Bij een goede contactgrill zijn de platen hoe dan ook te verwijderen zodat ze makkelijk schoon te maken zijn in een sopje of de vaatwasser. Een sopje is voor het behoud van de platen overigens beter.De contactgrill als tafelgrill

Sommige contactgrills kun je helemaal open slaan en dan gebruiken. Je krijgt dan één dubbel zo grote grillplaat. Deze contactgrills zijn dan ook te gebruiken als tafelgrill. Je kunt dan met een groepje mensen samen gezellig aan funcooking doen. Zo'n contactgrill is dan een alternatief voor een gourmet-stel.


Tefal Optigrill contactgrill luxe contactgrill

Tefal Optigrill contactgrill luxe contactgrill


De Tefal Optigrill serie bestaat uit luxe uitgebreide contactgrills met veel mogelijkheden. Met bijvoorbeeld automatische grillprogramma's.Timer en instelbare temperatuur

Verder kan een timer handig zijn. Je kunt dan voorkomen dat je tosti of ander gerecht aanbrandt als je wegloopt en langer dan gepland wegblijft.

Een andere, heel handige optie, is een instelbare temperatuur. Dan kun je de temperatuur van de contactgrill wat lager zetten als dat nodig is. Ee goede contactgrill beschikt over de mogelijkheid de temperatuur naar wens in te stellen.Tosti apparaat / Tosti ijzer

Ook het bekende tosti apparaat (tosti ijzer) is een contactgrill. In feite is een tosti apparaat een eenvoudige kleine contactgrill. Voor een tosti zijn er geen extra functies nodig. 

Gebruik je de contactgrill alleen voor het maken van tosti's? Dan kun je geld besparen door te kiezen voor een simpel tosti ijzer (tosti grill). Maar ook een goede contactgrill, met meer mogelijkheden, hoeft niet duur te zijn en ook met een uitgebreidere contactgrill kun je snel en makkelijk een tosti maken.

Bij de bovenaan genoemde contactgrill aanbiedingen en contactgrill testen vind je zowel de uitgebreide contactgrills als de eenvoudige (en vaak goedkope) tosti apparaten.Contactgrill of grillplaat?

Verwar de contactgrill niet met de grillplaat. Een grillplaat is een enkele plaat waarop je grillt. Een contactgrill bestaat uit twee platen die je dichtdrukt zodat ze aan beide kanten contact maken met het voedsel, vandaar de naam contactgrill / tosti grill.

Met een contactgrill grill je het voedsel dus gelijktijdig aan beide kanten. Vaak kun je een contactgrill wel als grillplaat gebruiken door hem open te klappen (zie boven). Je kunt hem zoals we al schreven zelfs voor de gourmet gebruiken.

Wil je weten wat je allemaal voor lekkers met een contactgrill kunt maken? Kijk dan bij de contactgrill recepten.Beste contactgrill merken

Dit zijn enkele van de beste contactgrill merken:

Tefal contactgrill

De meest bekende contactgrill fabrikant is Tefal. Er is een ruime keuze uit Tefal contactgrills in diverse formaten en met diverse wattages. Tefal is de marktleider en één van de beste contactgrill merken. De beste Tefal contactgrills vind je in de Tefal OptiGrill serie. Hiermee kun je perfect gerechten grillen. Zoek je een meer eenvoudig (en goedkoop Tefal tostiapparaat? Kijk dan bij bovenstaande aanbiedingen eens naar de Tefal Inicio panini grill.

Moulinex contactgrill

Moulinex is een andere fabrikant die tot de beste contactgrill merken behoort. Ze maken zowel luxe contact grills als goede tosti apparaten.

Inventum contactgrill

Goede contactgrills worden ook door Inventum gemaakt. Ze bieden de heel betaalbare Inventum contactgrill van 750 Watt of 1800 Watt en de Inventum Multigrill waarmee je ook wafels kunt maken dankzij het wafelijzer.

Tristar contactgrill

Tristar is een heel populair merk voor een goedkope contactgrill of tosti ijzer. In het Tristar assortiment vind je bijna 10 verschillende contatcgrills van verschillende grootte. Daarvan heeft de helft een instelbare thermostaat en alle Tristar contactgrills hebben een afneembare grilplaat. Het vermogen loopt uiteen van 700 Watt tot 1000 Watt.

Princess contactgrill

Ook Princess behoort tot de beste contactgrill merken en biedt de keuze uit diverse modellen zoals de Princess Panini Grill, de Multi Grill, de Grill Compact en de Digital Grill. Het zijn allemaal contactgrills met een heel goede prijs kwaliteit verhouding.

Tomado contactgrill

Tomado maakt goedkope contactgrills. De winkelprijzen beginnen vaak al onder de 20 euro vor een goedkop tosti apparaat. Kijk bij de bovenstaande aanbiedingen voor de laagste actuele pirjzen

Andere contactgrill merken

Maar er zijn meer fabrikanten van  contactgrills zoals Bourgini, Bestron, Hendi, Solis, Domo en Fritel.

Bij de bovenstaande contactgrill aanbiedingen vind je al deze contact grills en bij de contactgrill test kun je zien welke contactgrillen er als beste contactgrill zijn getest.

Zie ook:


Onderwerpen:
Bovenin vind je de beste contactgrills uit de test. Je zou ook kunnen spreken van de beste tosti ijzer test, maar een goede contactgrill is veel meer dan alleen een tosti apparaat. Je kunt er ook hamburgers, vis en andere gerechten mee grillen en vaak ook panini's en wafels mee maken. Kijk hierboven voor de beste contactgrill uit de test. Op Beste Contactgrill Kopen vind je tevens de beste winkels om online een contactgrill goedkoop te kopen en een keuzehulp voor bij het vinden van je persoonlijk beste contactgrill.


Een reactie posten

1 Reacties

  1. Ik heb een keer verse hamburgers gebakken met mijn contactgrill, maar deze gaven nogal veel vet af. Ze smaakte heerlijk en de contactgrill deed het prima, maar het schoonmaken na afloop was een nadeel. Het grillen van diepvries hamburgers met een contactgrill geef minder rommel. Het moet dus niet al te vet zijn. Ik gebruik de contactgrill vooral voor een tosti.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.