Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste crosstrainer test

 

Wat is de beste crosstrainer? Hier de beste crosstrainers uit de test en meer goede crosstrainers om goedkoop te kopen.

Met een goed fitness apparaat thuis hoef je niet langs de sportschool. Wel zo makkelijk! Maar natuurlijk wil je dan wel een goed professioneel apparaat hebben. Daarom hier de test van beste crosstrainer. Een crosstrainer (elliptical) is een fitnessapparaat waarmee je je hele lichaam traint. Dit maakt een goede crosstrainer tot een populair fitessapparaat voor thuis.

De beste crosstrainers uit de test

Hieronder kijken we naar de beste crosstrainer uit de test. Of de beste crosstrainers uit de test om precies te zijn, want het gaat om de beste crosstrainer in verschillende prijsklassen (dus niet alleen de beste crosstrainer maar ook de beste koop), en de beste specifieke crosstrainers.

Ook hebben we een overzicht met alle crosstrainers, we geven hier onder informatie over de crosstrainer en hebben tips voor bij het kiezen van je persoonlijk beste crosstrainer.

Tunturi crosstrainer rear driven

Tunturi crosstrainer rear driven


Wat is een crosstrainer?

Een crosstrainer (ook wel elliptical genoemd) is het beste fitnessapparaat als je een allround fitnessapparaat zoekt. Met een goede crosstrainer train je je hele lichaam. Een standaard crosstrainer is een vliegwiel met twee loopplanken met hendels voor de handen. 

Je gaat op de loopplanken van de crosstrainer staan en je maakt een schuivende loopbeweging (zoals bij langlaufen). Hierdoor gaat het vliegwiel draaien. Er ontstaat een dood punt dat je door de hendels te bewegen moet overwinnen. 

Op die manier worden vrijwel alle spieren van het lichaam aangesproken, vooral de spieren van schouders en benen. Maar ook de spieren van buik, rug en zij moeten meehelpen, en je werkt aan je conditie. Als bonus wordt er ook nog vet verbrand. Voor dat laatste kun je het best de crosstrainer langer tijd achtereen op een lagere intensiteit gebruiken.

Ook voor cardiofitness is een goede crosstrainer het beste fitnessapparaat.


Virtufit crosstrainer front driven

Virtufit crosstrainer front driven


Verschillende soorten crosstrainers

Niet iedere crosstrainer werkt hetzelfde. Je hebt meerdere soorten corsstrainers.

Front driven crosstrainer

Een front driven crosstrainer is een crosstrainer met het vliegwiel aan de voorkant van het fitnessapparaat. Hierdoor maak je een kleine beweging met de benen die minder belastend is voor de gewrichten. 

Daardoor is een front driven crosstrainer de beste crosstrainer voor mensen die problemen hebben aan knieĆ«n of heupen. Ook voor revalidatie is een crosstrainer met het wiel aan de voorkant de beste crosstrainer. 

Deze crosstrainers worden ook wel ellips trainer of elliptical trainer genoemd.

Stairclimber / stairmaster

De stairclimber (stairmaster, stairstepper) is een front driven crosstrainer, maar de stairclimber (de naam zegt het al) laat je een beweging maken of je een trap oploopt. Dit is zwaarder voor je lichaam, en daardoor minder geschikt bij lichamelijke problemen, maar dit maakt de stairclimber wel tot de beste crosstrainer als je een intensieve training wil. Kijk voor de beste stairclimber bij de bovenstaande beste crosstrainer test.

Bowflex strairclimber crosstrainer


Bowflex strairclimber crosstrainer


Rear driven crosstrainer

Ook bij de rear driven crosstrainer moet je meer kracht zetten. Maar bij dit fitness apparaat komt dat omdat het wiel aan de achterkant van de crosstrainer zit. Voor mensen met een blessure is dit niet de beste crosstrainer, daarvoor wordt het lichaam teveel belast. Voor lange mensen (boven de 1,90 meter) is dit wel weer de beste crosstrainer door de langere paslengte van de beweging.

Beste crosstrainer merken

Kijk hier boven voor de beste crosstrainer uit de meest recente test. Vooral de Virtufit, Tunduri, Bowflex en Christopeit crosstrainers komen vaak als beste crosstrainer uit de test. Bij een uitgebreide vergelijkende crosstrainer test in Duitsland werd bijvoorbeeld een Christopeit crosstrainer als beste crosstrainer getest, maar de beste crosstrainer uit deze Duitse crosstrainer test is niet meer leverbaar. 

Ook de fabrikanten Kettler, Domyos, Bremshey, Focus Fitness, Toorx Fitness, LifeSpan en Schwinn maken goede crosstrainers.

Christopeit crosstrainer rear driven

Christopeit crosstrainer rear driven


Tips beste crosstrainer kiezen

Bij beide overzichten bovenaan (beste crosstrainers en alle crosstrainers) kun je wensen en eisen opgeven om je beste crosstrainer te kiezen. Want niet iedereen stelt dezelfde eisen aan zijn crosstrainer. Hieronder wat tips met betrekking tot de selectiemogelijkheden van je beste crosstrainer.

 • Veel goede crosstrainers beschikken over bluetooth waardoor je ze kunt koppelen aan een smartphone, tablet of computer. Dat is een heel nuttige optie want dat betekent dat je apps kunt gebruiken voor trainingsprogramma's en het monitoren van prestaties. Zo kun je ideaal trainen met je crosstrainer.
   
 • De beste crosstrainers beschikken over een eigen display waarop je belangrijke gegevens kunt aflezen zoals de hartslag (indien de crosstrainer over een hartslagmeter beschikt), de afgelegde virtuele afstand, de snelheid, het calorieverbruik e.d.

 • Beschikt de crosstrainer over een trainingscomputer, dan kan het fitnessapparaat je je begeleiden met eigen trainingsprogramma's. Let dan ook op het aantal trainingsprogramma's. Soms zijn er dat minder dan 10, soms ook een stuk of 30.

 • De weerstand kan de crosstrainer op diverse manieren oproepen. Meestal is dat magneetrem (de goedkoopste optie) maar bij de beste crosstrainers is dat ook vaak een elektromagneet rem (heel nauwkeurig in te stellen). 
   
 • Ook luchtweerstand wordt soms gebruikt. Dit geeft een vloeiden beweging, en wat koelte tijdens het sporten. Maar geeft veel geluid.
   
 • Let ook op het gewicht van het vliegwiel opgeven. Hoe zwaarder het vliegwiel, hoe soepeler de beweging. Onder de 10 kilo is er sprake van een relatief licht vliegwiel.
   
 • Een verstelbare paslengte op de crosstrainer is vooral handig als je korter of langer bent dan gemiddeld. 
In het bovenstaande crosstrainer overzicht vind je de gegevens van circa 200 crosstrainers waaruit je makkelijk je persoonlijk beste crosstrainer kunt selecteren.


Zie ook:
Onderwerp:
Hier vind je goedkoop een goede crosstrainer. Met de beste crosstrainer test, de beste koop en de beste crosstrainer uit de test in diverse soorten zoals de beste goedkope crosstrainer en de beste stairclimber crosstrainer.

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *