Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Beste lichttherapie lamp uit de daglichtlamp test

De beste daglichtlamp uit lichttherapielamp test en andere goede lichttherapie lampen.

Medisana daglichtlamp lichttherapielamp

Medisana daglichtlamp / lichttherapielamp


Steeds meer mensen zweren bij lichttherapie met een daglichtlamp. Deze lichttherapie lamp is dan ook een geweldige uitvinding. Een lichttherapie lamp bootst het licht van de zon na waarop je lichaam hetzelfde reageert als op echt zonlicht. 

Dagelijks een paar minuten voor een goede daglichtlamp (ook wel zonlichtlamp, lichttherapielamp, of energielamp genoemd) maakt mensen die aan herfstmoeheid en wintermoeheid leiden een stuk fitter. 

Hier kijken we naar de beste daglichtlampen uit de test, we geven we informatie over de daglichtlamp en tips voor het kiezen van de voor jou persoonlijk beste daglichtlamp.Beste lichttherapie lampen

Hieronder vind je de meest populaire beste lampen voor lichttherapie uit de test.


Beste lichttherapie lampen die je als bril draagt

Een speciaal soort lichttherapielamp is de lichttherapie bril. De werking is hetzelfde, maar in dit geval is de daglichtlamp in een montuur verwerkt dat je boven je ogen draagt. Deze lichttherapie lamp draag je als een bril waardoor je veel meer vrijheid hebt. 

Ook met een lichttherapie bril kun je gewoon lezen, computeren en TV kijken, maar in  dit geval bijvoorbeeld ook koken of stofzuigen.Overzicht: Alle lichttherapielampen en hun prijs

De lichttherapie lampen van Philips, Medisana en Beurer zijn het meest bekend. Maar er zijn steeds meer fabrikanten die goede daglichtlampen maken. Bijvoorbeeld Lumie, Liroma, Fysic en Lanaform.

Kijk in het overzicht met alle daglichtlampen wat er allemaal aan daglichtlampen voor lichttherapie voor thuis te koop is en wat deze lampen kosten. 

Meer goede winkels voor een lichttherapie lamp

Waar kun je goedkoop een goede daglichtlamp kopen? Op Beste Daglichtlamp Kopen vind je de beste en goedkoopste winkels waar je online een goede daglichtlamp kunt kopen.


Lumie lichttherapielamp daglicht

Lumie lichttherapielamp daglichtWat is lichttherapie?

Met een daglichtlamp doe je aan lichttherapie. Maar wat is lichttherapie eigenlijk?

In de herfst en winter hebben veel mensen last van vermoeidheid, somberheid, slapeloosheid en stemmingswisseling. De oorzaak hiervan is het gebrek aan zonlicht in de donkere maanden van het jaar. Zonlicht zorgt voor veel processen in het lichaam. Het zorgt voor energie en stabiliteit. In de periode van het jaar dat de zon zich maar zelden laat zien en wanneer je veel binnen zit mist je lichaam dit zonlicht en raakt het ontregeld.

Met lichttherapie krijgt het lichaam toch de benodigde dosis zon. Het hoeft maar een paar minuten per dag. Bij voorkeur kort na het ontwaken omdat het lichaam dan voelt dat er een nieuwe (zonnige) dag is begonnen. Maar in geen geval na zonsondergang, want dan raakt het lichaam in de war, met onder andere slapeloosheid tot gevolg.

Een goede daglichtlamp is een prima middel tegen kwalen als herfstmoeheid, een winterdepressie en een jetlag. De beste lichttherapie lampen uit de test vind je hierboven.Thuis lichttherapie met een daglichtlamp

Vroeger moest je voor lichttherapie naar een medisch specialist, maar tegenwoordig kan dat ook heel makkelijk thuis met een lichttherapielamp. 

Een lichttherapielamp thuis is niet alleen makkelijker maar ook veel goedkoper, want een goede daglichtlamp hoeft helemaal niet duur te zijn. Kijk maar in het bovenstaande overzicht met alle daglichtlampen. Zelfs de beste daglichtlampen uit de test zijn heel betaalbaar. 

Deze daglichtlampen zijn er in verschillende formaten, van best grote apparaten tot heel compacte kleine lichttherapie-lampen. Ze zijn er ook in de vorm van een bril en een bureaulamp, en er is zelfs een speciale lichttherapielamp voor gebruik in de auto, al is niet iedereen gecharmeerd van het gebruik onder het autorijden omdat er toch wat licht in je ogen schijnt.

Sommige van deze lichttherapie lampen geven wit licht, andere blauw licht. Voor het effect maakt dit niets uit. Beide kleuren licht worden door het lichaam als zonlicht geïnterpreteerd.


Beurer daglichtlamp lichttherapie

Beurer daglichtlamp lichttherapieBeste lichttherapielamp merken

Diverse merken maken goede daglichtlampen. Dit zijn de beste lichttherapie merken:

Beurer lichttherapie lampen

Het aanbod aan daglichtlampen van Beurer is het grootst. Geen andere fabrikant biedt de keuze uit zoveel verschillende lichttherapie lampen als Beurer. Het betreft daglichtlampen van heel heel verschilelnde groottes. Van een bescheiden daglichtlampje die je onder het werk naast je laptop kunt zetten tot behoorlijk grote schermen die ook veel instellingen bevatten zoals een groot aantal helderheidsniveaus en geheugenplaatsen. Dit zijn lichttherapielampen zoals ook professionals in de zorg deze gebruiken.

Niet alleen de grootte en mogelijkheden lopen uiteen bij Beurer daglichtlampen, ook bieden ze lichttherapielampen in diverse prijsklassen. Van minder dan 50 euro tot meer dan 200 euro.

Philips lichttherapie lampen

Ook Philips behoort tot de beste lichttherapielamp merken.. Philips biedt de EnergyUp en EnergyLight daglichtlampen, waarbij de eerste de modernste Philips daglichtlampen zijn. 

Medisana lichttherapie lampen

Ook Medisana wordt tot de beste lichttherapie lamp makers gerekend. Medisana is een Duitse fabrikant van elektrische gezondheidsproducten. Medisana maakt bijvoorbeeld ook thermometers, weegschalen, massage apparaten en bloeddrukmeters, Het is dus een fabrikant die veel weet van producten van de gezondheid en alle Medisana apparaten (waaronder ook de Medisana lichtherapie lampen) zijn betrouwbaar en van heel goede kwaliteit.

Lanaform lichttherapielampen

Een ander merk dat tot de beste lichttherapielamp fabrikanten behoort is Lanaform uit Belgi├ź. Ook dit Belgische merk is gespecialiseerd in elektrische gezondheidsproducten. Lanaform daglichtlampen zijn relatief goedkope lichttherapielampen gericht op de consument thuis.

Fysic lichttherapie lampen

Fysic is een Nederlandse fabrikant die zich vooral op producten voor senioren richt. Maar ook voor een goede lichttherapielamp kun je bij Fysic terecht. Vanzelfsprekend zijn deze daglichtlampen niet alleen ouderen maar door personen van alle leeftijden te gebruiken.

Lumie lichttherapielampen

Ook Lumie heeft zich een plek verworven in de lijst met beste lichttherapielamp merken. Ze hebben de Lumie Halo, een design lichttherapielamp die er uitziet als een soort spiegel in houten lijst, maar ook de Lumie Vitamin daglichtlamp waarvan het design er meer als een iPad uitziet.

In de hogere prijsklasse komen we lichttherapie lampen van Dayvia tegen, en goedkope lichttherapielampen worden gemaakt door onder andere Liroma, Premes, Bolusso, Levanda en Enlune. 

In het bovenaan genoemde overzicht met daglichtlampen kom je ze allemaal tegen.Lichttherapie bril

In dat overzicht vind je ook lichttherapie brillen. We noemde de lichttherapiebril boven al even.

De lichttherapie bril is een variant op de daglichtlamp. Het idee is hetzelfde. De daglichtbril draag je enkele tientallen minuten per dag. De lichttherapie bril geeft daarbij voldoende zicht om nog andere dingen te doen. Wat dat betreft kun je de lichttherapiebril / daglichtbril vergelijken met een lichte zonnebril.

Onder andere  en AYO, Luminette, Propeaq, Medisana en Liroma, maken lichttherapie brillen. Kijk in het bovenstaande overzicht met lichtherapielampen of bij de beste lichttherapie bril test voor deze daglichtbrillen.

Zie ook: Het beste voor verzorging en gezondheid uit de test 


Samenvatting:
Lichttherapie kan via een daglichtlamp of via een daglichtbril. De werking is gelijk. Of jet licht nu van een lichttherapie bril of lichttherapie lamp binnenkomt, je lichaam ziet het lichttherapie licht als zonlicht. Dat maakt lichttherapie via een daglichtlamp of daglichtbril tot een effectief middel tegen herfstmoeheid, wintermoeheid, herfstdepressie en winterdepressie. Deze kwalen ontstaan immers door een gebrek aan zonlicht. Dit is echter een geestelijke kwaal en met lichttherapie kun je je lichaam en geest neppen. Kijk hier boven voor de beste daglichtlamp / beste lichttherapie lamp uit de test. Ook de beste lichttherapie bril / beste daglichtbril valt hier onder.


Een reactie posten

0 Reacties