Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste daglichtlamp test (lichttherapie)

Steeds meer mensen zweren bij lichttherapie met een daglichtlamp. De daglichtlamp is dan ook een geweldige uitvinding. Deze lamp bootst het licht van de zon na waarop je lichaam hetzelfde reageert als op echt zonlicht. Dagelijks een paar minuten voor een goede daglichtlamp (zonlichtlamp) maakt mensen die aan herfstmoeheid en wintermoeheid leiden een stuk fitter. Hier kijken we naar de beste daglichtlampen uit de test, we geven we informatie over de daglichtlamp en tips voor het kiezen van de voor jou persoonlijk beste daglichtlamp.

Testen van daglichtlampen

We hebben twee testen testen van daglichtlampen gevonden. Kijk hieronder voor de beste daglichtlampen uit iedere daglichtlamp test.


Overzicht: Alle daglichtlampen en hun prijs

De lichttherapie-lampen van Philips, Medidana en Beurer zijn het meest bekend. Maar er zijn steeds meer fabrikanten die goede daglichtlampen maken. Kijk in het overzicht met alle daglichtlampen wat er allemaal aan daglichtlampen voor lichttherapie voor thuis te koop is en wat deze lampen kosten.

Beste daglichtlamp voor lichttherapie kopen

Waar kun je goedkoop een goede daglichtlamp kopen? Op Beste Daglichtlamp Kopen vind je de beste en goedkoopste winkels waar je online een goede daglichtlamp kunt kopen. Ook vind je hier de Daglichtlamp Top 10 en meer tips en informatie over een daglichtlamp en lichttherapie.

Wat is lichttherapie?

Met een daglichtlamp doe je aan lichttherapie. Maar wat is lichttherapie eigenlijk?

In de herfst en winter hebben veel mensen last van vermoeidheid, somberheid, slapeloosheid en stemmingswisseling. De oorzaak hiervan is het gebrek aan zonlicht in de donkere maanden van het jaar. Zonlicht zorgt voor veel processen in het lichaam. Het zorgt voor energie en stabiliteit. In de periode van het jaar dat de zon zich maar zelden laat zien en wanneer je veel binnen zit mist je lichaam dit zonlicht en raakt het ontregeld.

Met lichttherapie krijgt het lichaam toch de benodigde dosis zon. Het hoeft maar een paar minuten per dag. Bij voorkeur kort na het ontwaken omdat het lichaam dan voelt dat er een nieuwe (zonnige) dag is begonnen. Maar in geen geval na zonsondergang, want dan raakt het lichaam in de war, met onder andere slapeloosheid tot gevolg.

Een goede daglichtlamp is een prima middel tegen kwalen als herfstmoeheid, een winterdepressie en een jetlag. De beste daglichtlampen uit de test vind je hierboven.

Thuis lichttherapie met een daglichtlamp

Vroeger moest je voor lichttherapie naar een medisch specialist, maar tegenwoordig kan dat ook heel makkelijk thuis met een daglichtlamp. Dat is niet alleen makkelijker maar ook veel goedkoper, want een goede daglichtlamp hoeft helemaal niet duur te zijn. Kijk maar in het bovenstaande overzicht met alle daglichtlampen. Zelfs de beste daglichtlampen uit de test zijn heel betaalbaar.

Deze daglichtlampen zijn er in verschillende formaten, van best grote apparaten tot heel compacte kleine lichttherapie-lampen. Ze zijn er ook in de vorm van een bril en een bureaulamp.

Sommige van deze lampen geven wit licht, andere blauw licht. Voor het effect maakt dit niets uit. Beide kleuren licht worden door het lichaam als zonlicht geïnterpreteerd.

Beurer daglichtlamp lichttherapie

Beurer daglichtlamp lichttherapieBeste daglichtlamp merken

Diverse merken maken goede daglichtlampen. Philips heeft de populaire EnergyUp daglichtlampen. maar het aanbod van Beurer is het grootst. Hun Beurer TL serie bestaat uit een hele reeks daglichtlampen voor lichttherapie in diverse groottes, vormen en prijsklassen. Deze lichttherapielampen zijn te vinden in bij de beste daglichtlampen in de bovenaan vermelde daglichtlamp test.

In de hogere prijsklasse komen we lichttherapie lampen van Davita, Lummie en  Luminette tegen, en ook Rexel, Lanaform en Fysic maken daglichtlampen. In het bovenaan genoemde overzicht met daglichtlampen kom je ze allemaal tegen.

Lichttherapie bril

In dat overzicht vind je ook lichttherapie brillen. De lichttherapie bril is een variant op de daglichtlamp. Het idee is hetzelfde. De daglichtbril draag je enkele tientallen minuten per dag. De lichttherapie bril geeft daarbij voldoende zicht om nog andere dingen te doen. Wat dat betreft kun je de lichttherapiebril / daglichtbril vergelijken met een lichte zonnebril.

Onder andere Medisana, Propeaq en AYO maken lichttherapie brillen. Kijk in het bovenstaande overzicht met daglichtlampen voor deze daglichtbrillen.

Zie ook: Het beste voor verzorging en gezondheid uit de test 


Onderwerpen:
Beste daglichtlampen test, beste lichttherapie lampen, beste daglichtlamp test.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.