Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste dakkoffer test

De beste dakkoffer uit de dakkoffer test van onder andere de ANWB, andere goede dakkoffers en de beste winkels om deze dakkoffers goedkoop te kopen.

Beste dakkoffer test

Met een dakdrager en een dakkoffer (ook wel bagagebox, dakbox of skibox genoemd) kun je veel meer bagage meenemen op vakantie. Met een dakkoffer plaats je als het ware een extra bagageruimte op het dak van je auto.Beste dakkoffers uit de test

Hieronder vind je enkele tests van dakkoffers uitgevoerd door deskundige testers zoals bijvoorbeeld de ANWB, maar ook door dakkoffer experts uit het buitenland.


Zie ook:
Kies zelf je beste dakkoffer

Of kies zelf je beste dakkoffer uit het overzicht met honderden dakkoffers. Je vindt daar alle soorten dakkoffers. Groot en klein, hard en zacht, en van zowel bekende merken als Thule, Farad, Hapro en Twinny Load als van minder bekende merken en budget fabrikanten.

Als je je wensen aangeeft met betrekking tot volume, prijs, draagvermogen e.d. zie je welke dakkoffers voor jou een geschikte dakkoffer zijn en waar je deze voordelig kunt kopen.Een dakkoffer goedkoop kopen

Aanbiedingen van alle goede dakkoffers en goede skiboxen kun je vinden bij de aanbevolen winkels op Beste Dakkoffer Kopen. Bij deze winkels kun je een goede dakkoffer goedkoop kopen.
Kleine dakkoffer Thule

Kleine dakkoffer ThuleDe beste dakkoffer merken

Goede dakkoffers worden door een beperkt aantal fabrikanten gemaakt. Dit zijn de beste dakkoffer merken:

Thule dakkoffer

Thule geldt als HET merk voor een goede dakkoffer. Thule biedt een breed assortiment aan dakkoffers en andere bagageboxen. Met dakkoffers als de Thule Motion, Vector, Force, Touring en Ranger bagageboxen in vele maten (van een kleine dakkoffer tot een grote dakkoffer) voor alle soorten dakdragers.

Goedkoop is een Thule dakkoffer zeker niet, maar met een Thule dakkoffer koop je wel een dakkoffer van een zeer hoge kwaliteit die plezierig is in het gebruik.

Hapro dakkoffer

Maar er zijn meer goede dakkoffer merken, Vooral in ons land heeft dit Zweedse kwaliteitsmerk veel concurrentie te duchten van de Nederlandse Hapro dakkoffers. Een Hapro dakkoffer is eveneens van hoge kwaliteit, maar ze zijn qua prijs wat goedkoper dan Thule dakkoffers.

Ook Hapro heeft een ruim en breed assortiment aan dakkoffers, bagagedragers, skiboxen en dakdragers. Met goede en heel betaalbare dakkoffers als de Hapro Carver, Traxer, Trivor, Cruiser, en nog vele meer bagagebox en skibox modellen. Ook bij Hapro kun je terecht voor een prima grote dakkoffer of kleine dakkoffer.

Hapro dakkoffer

Hapro dakkoffer

Farad dakkoffer

Farad is een minder bekend maar goed dakkoffer merk. Farad biedt veel verschillende dakkoffers en een Farad dakkoffer is bovendien een relatief goedkope dakkoffer.

Meer goede merken
Thule en Hapro zijn in Nederland de dakkoffer marktleiders, maar het aanbod is groter. Een ander populair merk voor een dakkoffer is Twinnyload. Evenals Hapro is Twinnyload een Nederlands merk dat goede dakkoffers maakt. 

Twinnyload is vooral bekend om zijn fietsendragers maar ook hun betaalbare dakkoffers zijn de moeite waard.

Andere merken voor een dakkoffer zijn Menabo, G3, Neumann, Whispbar, Mont Blanc, Bermude, Perfectfit en Modula.

Op het bovenstaande Beste Dakkoffer Kopen vind je bij de aanbevolen winkels aanbiedingen van al deze goede dakkoffers.
Dakkoffer tips

Hieronder hebben we nog enkele handige tips voor bij het selecteren van de voor jou beste dakkoffer en voor het gebruik van dakkoffers in het algemeen.

De grootte van de dakkoffer

Dakkoffers heb je in heel verschillende groottes. Dat moet ook wel, want niet alleen is er een verschil in behoefte aan ruimte, ook zijn er auto's in verschillende maten. Een dakkoffer mag wettelijk gezien voor en achter niet meer dan een meter uitsteken.

Het is aantrekkelijk om een zo'n groot mogelijke dakkoffer te kopen, maar denk ook aan het brandstof verbruik. In de Dakkoffer Keuzehulp op het bovengenoemde Beste Dakkoffer Kopen kun je de dakkoffers selecteren op zowel het te dragen gewicht als de inhoud van de dakkoffer in liters.

Hele kleine dakkoffers hebben een inhoud van minder dan 300 liter. 300 tot 500 liter is standaard, maar daarboven zitten ook nog veel dakkoffers voor als je meer ruimte voor je bagage nodig hebt.

Ook de lengte van de dakkoffer is van belang als je lange voorwerpen wilt vervoeren zoals ski's. Een lange dakkoffers wordt ook wel eens skibox genoemd.

Grote dakkoffer Thule

Grote dakkoffer Thule

Het gewicht in de dakkoffer

Niet alleen de grootte is van belang, ook het gewicht. Een auto heeft een maximum daklast. Dat is het gewicht dat het dak maximaal kan dragen. Deze maximale daklast vind je in de handleiding van de auto. Trek het gewicht van de dakkoffer er af om te zien hoeveel gewicht er nog overblijft voor de bagage. Onderschat het gewicht van de dakkoffer zelf niet. Die dingen zijn best zwaar.

Daarnaast heeft ook de dakkoffer zelf een maximum gewicht dat deze kan dragen. Dat zal echter normaal gesproken meer zijn dan de maximale daklast van de auto.

Doe de zwaarste spullen in de achterbak en gebruik de dakkoffer vooral voor lichtere spullen zoals kleding. Maak spullen in de dakkoffer vast zodat ze niet naar voren schuiven als je hard moet remmen.

De bereikbaarheid van de dakkoffer

Een dakkoffer die je aan beide kanten kunt openen is veel plezieriger in het gebruik dan een dakkoffer die maar aan één kant open kan. Vooral bij een hoge auto is het anders heel lastig bij het inladen en uitladen om bij de andere kant van de dakkoffer te komen.

Het design

Dakkoffers zijn gemaakt van een licht maar sterk kunststof. Ze zijn altijd zwart, grijs of zilver van kleur. Een glimmende dakkoffer ziet er mooi uit, maar deze vertonen wel sneller krassen die goed opvallen.

Diefstal dakkoffer

Een dakkoffer is best een duur ding, en ogenschijnlijk voor het grijpen. Inderdaad, ogenschijnlijk, want een goede dakkoffer beschikt over heel goede sloten waarmee deze aan de dakrails verankerd zit. Omdat je niet bij de bevestiging kan komen als de dakkoffer op het dak zit is het onmogelijk deze van het dak los te breken.

Verwijder de dakkoffer van het dak als je hem niet gebruikt

Een gemiddelde (lege) dakkoffer kost 2 liter brandstof per 100 kilometer extra. Je kunt de dakkoffer dus beter niet onnodig op het dak laten staan.

De beste winkels voor een dakkoffer

Kijk op het bovenaan genoemde Beste Dakkoffer Kopen voor de beste online winkels om goedkoop een goede dakkoffer te kopen, de Dakkoffer Keuzehulp  en voor de actuele Dakkoffer Top 10.

Zie ook: 
Foto bovenaan: Matthew Brodeur

Onderwerp:
De beste dakkoffers uit de dakkoffer test, onder andere uit de ANWB test van dakkoffer. Met de beste dakkoffer merken zoals Thule, Hapro en Twinnyload. Aanbiedingen van de beste dakkoffers bij de beste winkels om een goede dakkoffer goedkoop online te kopen en tips voor bij het kiezen van je beste dakkoffer, beste bagagebox of beste skikoffer.