Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste dashcam test (dashboard camera)

Een dashcam (dash cam)is een populaire gadget waarmee je vanuit auto, via de voorruit, je rit filmt. Zo'n dashboard camera is een leuke gadget omdat je er mooie filmpjes mee kunt maken, maar het is ook een functioneel apparaatje, want bij een verkeersongeval kunnen de beelden van de dashboardcamera als bewijsmateriaal dienen.

Vele fabrikanten maken dashcams waarvan BlackVue, Netxtbase, Salora, Mio en DOD de bekendste zijn. Maar wat is de beste dashcam? Dat wordt regelmatig getest door experts, en wij hebben hun dashcam testen hieronder verzameld.

Tests van dashcamsZo vind je de voor jou beste dashcam

Dashcams heb je voor een prijs onder de 50 euro, maar je hebt ze ook van 400 euro. Maar natuurlijk heeft niet iedereen zo'n dure dashcam nodig. Voor de basis-functionaliteiten volstaat een goedkope dashcam.

Wil je weten wat voor jou de beste dashcam tegen de laagste prijs is? Gebruik dan de Dashcam Keuzehulp te vinden op Beste Dashcam Kopen. Hierin kun je precies aangeven wat voor wensen je hebt en welke eisen je aan een dashboard camera stelt en je krijgt een overzicht met de voor jou persoonlijk beste dashcams en hun prijs. Plus heel veel informatie over de desbetreffende dashboard camera's.

Tips kiezen beste dashcam

Hieronder hebben we nog wat informatie die je behulpzaam kan zijn bij het kiezen van de beste dashboard camera.

De videoresolutie van de dashcam

Hoe scherp wil je de beelden hebben? Dat hangt sterk af van hetgeen je met de video's wilt gaan doen. Wil je video's van de autoritten, al dan niet bewerkt, op Youtube plaatsen. Dan wil je natuurlijk beelden van hoge kwaliteit aanbieden. Een videoresolutie van minimaal Full HD is dan aan te raden. Gebruik je de beelden alleen voor eigen gebruik, bijvoorbeeld om als bewijs te dienen bij een aanrijding of inbraak, dan is een HD Ready resolutie voldoende.

Beeldhoek van de dashboard camera

Wil je realistische beelden van hetgeen er door de voorruit te zien is? Dan kun je het best kiezen voor een kleine beeldhoek (onder de 135 graden is klein). Wil je echter zo veel mogelijk van de omgeving filmen, dus ook schuin naast de auto, kies dan voor een zo'n groot mogelijke beeldhoek.

Een dashcam met GPS ontvanger

Een GPS ontvanger voegt veel mogelijkheden toe aan de beelden van een dashboardcamera. De snelheid kan dan geregistreerd en getoond worden, en je kunt zelfs de route die je rijdt vastleggen en koppelen aan de video. Een GPS ontvanger is dan ook aanwezig in de beste dashcams.

Dashcam met parkeermodus

Een parkeermodus is redelijk standaard aan het worden op dashcams. Bij een parkeermodus is de dashcam altijd standby, dus ook als deze geparkeerd staat. Zodra er een beweging rond de auto begint deze te filmen. De dashcam met parkeermodus kan zeer nuttig zijn bij vandalisme, een beschadiging van de geparkeerde auto of inbraak.

Tip: Kijk ook eens op Beste Dashcam Kopen. Daar vind je de goedkoopste aanbieders van dashcams en meer informatie zoals de Dashcam Top 10.

Meer handige opties

  • WiFi: Hiermee zet je de beelden draadloos over naar een computer of ander op het netwerk aangesloten apparaat.
  • Dual dashcam: Dit zijn de duurdere dashcams. Deze beschikken over een extra camera. Camera één filt dor de voorruit, camera twee door de achterruit. 
  • Achteruitrijcamera: Sommige dual dashcams kunnen meteen als achteruitrij camera dienst doen.
  • Beeldstabilisatie: Een camera trilt in een rijdende auto natuurlijk altijd een beetje. De beste dashcams compenseren dat met beeldstabilisatie.
  • Eigen scherm: Met een eigen scherm kun je de beelden meteen op de dashcam bekijken. Het merendeel van de goede dashboard camera's beschikt over een eigen display of touchscreen.

En zo zijn er nog meer selectiemogelijkheden waarmee je via de bovenaan genoemde Dashcam Keuzehulp de voor jou beste dashcam kunt vinden.

Zie ook: Beste camera's uit de test (alle soorten camera's)

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.