Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste dashcam test (dashboard camera)

De beste dashcams uit menig dashcam tests en alle tips, informatie en aanbiedingen om je beste dashcam goedkoop te kopen.

Nextbase dashcam


Een dashcam (dash cam, dashboard camera) is een populaire gadget waarmee je vanuit auto, via de voorruit, je rit filmt. Zo'n dashcam  is een leuke gadget omdat je er mooie filmpjes mee kunt maken, maar het is ook een functioneel apparaatje, want bij een verkeersongeval kunnen de beelden van de dashboardcamera als bewijsmateriaal dienen.

Vele fabrikanten maken dash cams waarvan BlackVue, Nextbase, Garmin, Mio, Kenwood en Nextbase de bekendste zijn. Maar wat is de beste dashcam? Dat wordt regelmatig getest door experts. Kijk hier onder voor de beste dashcam uit hun dashcam test.De beste dashcams uit de test

Kijk hieronder wat de beste dashboard camera's uit de test zijn. Deze testen zijn uitgevoerd door de ANWB, specialisten van webshops, tijdschriften en andere experts (indien recent beschikbaar).

Overzicht dashcam testen
 Aanbiedingen dashcams beste winkels

Dashcams heb je voor een prijs onder de 50 euro, maar je hebt ze ook van meer dan 400 euro. Duur is vaak beter, en een luxe dashcam kent meer mogelijkheden, naar natuurlijk heeft niet iedereen een dure uitgebreide  camera nodig. Voor de basis-functionaliteiten volstaat een goedkope dashcam.

Aanbiedingen beste winkels
Wil je weten wat voor jou de beste dashcam tegen de laagste prijs is? Gebruik dan de Dashcam Keuzehulp te vinden op Beste Dashcam Kopen. Je vindt daar een keuzehulp maat ook de dashcam aanbiedingen bij de beste winkels.

Met dashcam keuzehulp
Met de  dashboard camera keuzehulp op Beste Dashcam Kopen kun je precies aangeven wat voor wensen je hebt en welke eisen je aan een dashboard camera stelt. 

Je krijgt dan een overzicht met de voor jou persoonlijk beste dashcams en hun prijs. Plus heel veel informatie over de desbetreffende dashboard camera's, waaronder ook reviews en ervaringen van gebruikers.


DDPai dual 4K dashcam

DDPai dual 4K dashcamTips beste dashcam kiezen en kopen

Hieronder hebben we nog wat informatie die je behulpzaam kan zijn bij het kiezen van de beste dashboard camera via de keuzehulp van Beste Dashcam Kopen.

De dash cam resolutie

Hoe scherp wil je de beelden van de dashcam hebben? Dat hangt sterk af van hetgeen je met de video's wilt gaan doen. Wil je video's van de autoritten, al dan niet bewerkt, op Youtube plaatsen. Dan wil je natuurlijk beelden van hoge kwaliteit aanbieden. Een videoresolutie van minimaal Full HD is dan aan te raden. 

Gebruik je de beelden alleen voor eigen gebruik, bijvoorbeeld om als bewijs te dienen bij een aanrijding of inbraak, dan is een dashcam met HD Ready resolutie voldoende.

Beeldhoek van de dashboard camera

Wil je realistische beelden van hetgeen er door de voorruit te zien is? Dan kun je het best kiezen voor een dashboardcamera met een kleine beeldhoek (onder de 135 graden is klein). Wil je echter zo veel mogelijk van de omgeving filmen, dus ook schuin naast de auto, kies dan voor een zo'n groot mogelijke beeldhoek.

Bij de dashcam test bovenaan vind je onder meer de beste dashcam met een grote beeldhoek.


Mio dashcam met scherm

Mio dashcam met beeldscherm

Een dashcam met GPS ontvanger

Een GPS ontvanger voegt veel mogelijkheden toe aan de beelden van een dashboardcamera. De snelheid kan dan geregistreerd en getoond worden, en je kunt zelfs de route die je rijdt vastleggen en koppelen aan de video. Een GPS ontvanger is dan ook aanwezig in de beste dashcams. De dashcam kan dan zelfstandig je positie bepalen en registeren.

Dashcam met parkeermodus

Een parkeermodus is redelijk standaard aan het worden op dashcams. Bij een parkeermodus is de dashboardcamera altijd standby, dus ook als deze geparkeerd staat. Zodra er een beweging rond de auto begint deze te filmen. De dashcam met parkeermodus kan zeer nuttig zijn bij vandalisme, een beschadiging van de geparkeerde auto of inbraak.

Vrijwel alle beste dashcams uit de dashcam test zijn een dashcam met parkeermodus. Bij de keuzehulp bij Beste Dashcam Kopen kun je de parkeermodus ook als vereiste opgeven.


Viofo dual dashcam
Viofo dual dashcam 4K

WiFi dashcam

Net zoals veel camera's ondersteunen dash cams tegenwoordig vaak WiFi. Dat is reuze handig als je de beelden regelmatig van je dashcam naar je computer of netwerk wilt overzetten. Je hoeft dan niet met kabels in de weer, maar blaast de beelden van de dashcam draadloos over naar je netwerk of ander apparaat.

Als je WiFi verbinding sterk genoeg is kun je de dashcam beelden zelfs draadloos vanuit de voor het huis of in de garage geparkeerde auto naar je netwerk sturen. Je hoeft de dashboard camera dan niet uit de auto te halen.

Vink in de bovenstaande keuzehulp WiFi compatibiliteit aan als een dashcam met WiFi wil.

Dual dashcams

Dual dashcams zijn de duurdere dashcams. Deze dubbele dashboardcams beschikken over een extra camera. Camera één filmt door de voorruit, camera twee door de achterruit. 

Zo film je met je dashcam niet alleen wat er voor de auto gebeurt maar ook achter. Zo registreer je bijvoorbeeld ook een botsing waarbij iemand bij je achterop rijdt. En ook bumperklevers kunnen zo op de film gezet worden.

Bij de dashcam test bovenaan vind je ook de beste dual dashcams uit de test.


Dual dashcam Nordval


Dual dashcam met WiFi Nordval

Dashcam als achteruitrijcamera

Een dual dashcam maakt het ook mogelijk om de dash cam meteen als achteruit rij camera te gebruiken. Die camera zit er immers toch al! Dit scheelt je de aanschaf van een aparte achteruitrijcamera waardoor de meerkosten van de dual dashcam al weer terugverdiend zijn. 

In de bovenstaande Dashcam Keuzehulp van Beste Dashcam Kopen kun je zien welke dual dashcams tevens als achteruitrij camera te gebruiken zijn.

Beeldstabilisatie bij de dashcam

Een camera trilt in een rijdende auto natuurlijk altijd een beetje. En op een hobbelige weg meer dan een beetje. De beste dashcams compenseren dat met beeldstabilisatie. Een dashcam met beeldstabilisatie levert betere en duidelijkere beelden op.

Een beste dashcam uit de dashcam test is een goede dashcam met goede beeldstabilisatie voor scherpe en stabiele beelden.

Dashboard camera met eigen scherm

Vaak moet je met een ander apparaat (bijv. smartphone) verbinding maken met de dash cam, of de beelden eerst overzetten, voordat je ze kan bekijken. Beschikt de dashcam echter over een eigen scherm, dan kun je de beelden meteen op de dashcam bekijken. 

Het merendeel van de beste dashboard camera's beschikt over een eigen display of touchscreen. Bij de keuzehulp kun je je beste dashcam hierop selecteren.

En zo zijn er nog meer selectiemogelijkheden waarmee je via de bovenaan genoemde Dashcam Keuzehulp op Beste Dashcam Kopen de voor jou beste dashcam kunt vinden.


Beste dashcam merken

Tot slot hebben we nog een overzicht van de beste fabrikanten die goede dashcams maken.

Mio dashcams

Mio Technology is een elektronicafabrikant uit Taiwan van dashcams en navigatiesystemen. Er zijn Mio MiVue dashcams voor in de auto, maar Mio maakt ook MiVue camera's voor motorrijder. Omdat een motor geen dashboard heeft worden deze MiVue camera's rijvideorecorder of ritcamera genoemd. Deze Mio camera's worden op het stuur van de motorfiets bevestigd.

In hun auto dashcam serie biedt Mio een hele reeks dashboard camera'sin de series C, J, &, 8 en 9. Ook is er een Mio achteruitkijkcamera.

BlackVue dashcams

Ook BlackVue behoort tot de beste dashcam merken. BlackVue is een label van de ZUid Koreaanse fabrikant Pittasoft. BlackVue is helemaal in dashboard camera's gespecialiseerd. BlackVue biedt enorm veel verschillende dashcams aan. Met ook speciale dashcams voor in een truck of taxi en dashcams en dashcam systemen met 3 camera's. 

Ook hebben ze dashcams met Full HD en 4K resolutie en met WiFi. BlackVue staat bekend om hun geavanceerde dashboard cams, maar je kunt er ook techt voor een relatief goedkope dashcam.

Garmin dashcams

Ook het bekende Garmin behoort tot de beste dashcam en achteruitrij camera merken. Garmin biedt diverse goede dashcam camera's zoals de kleine en relatief goedkope Garmin Dashcam Mini, de Dashcam Tandem die via 2 camera's een kijkhoek van 180 graden biedt en de Gamin Dashcam Live. Deze meest geavanceerde Garmin dashcam biedt livebeelden via een app en geeft een waarschuwing als je te dicht op je voorganger rijdt.

Nextbase dashcams

Nextbase is, net zoals BlackVue, helemaal gespecialiseerd in dashcams en behort dan ook tot de beste dashcam fabrikanten. Vooral de goedkope dashcams van dit merk zijn goedkoop. Je hebt al een goede Nextbase dashcam met parkeermodus voor minder dan 80 euro. Maar Nextbase biedt ook meer geavanceerde dashcams aan, met bijvoorbeeld spraakbesturing, WiFi en SOS noodoproep.

Nordval dashcams

Nordväl is een ander goed dashcam merk. Nordval maakt ook heel andere soorten producten zoals videodeurbellen, smartwatches en dweilrobots, maar de dashcam is voor Nordval het belangrijkste product. Nordval dashcams zijn betaalbaar en goed van kwaliteit. Met o.a. dashboard camera's met WiFi, GPS, 4K resolutie en parkeermodus. In de meeste gevallen gaat het om een dual dashcam met camera's voor en achter.

Meer goede dashcam merken

Naast deze beste dashboard camera merken zijn er meer producenten van goede dahcams. Onder andere Innovv, Viofo, Kenwood, Pioneer, AZDome en Gnet maken goede dashboard camera's voor de auto.

Je vindt al deze dashcams goedkoop bij de aanbieingen bovenaan.


Zie ook: 

Foto bovenaan: Nextbase dashcam


Samenvatting:
Kijk hier boven voor de beste dashcam uit de dasham test. Onder andere de ANWB, Kieskeurig, vergelijkingssites en techsites voeren vaak een dashcam test uit. Bovenaan vind je de beste dashboard camera 's uit deze testen van dash cams. Verder vind je op Beste Dashcam Kopen een dashboard camera keuzehulp en de beste winkels om een goede dashcam goedkoop online te kopen. Verser geven we tips over de dash cam die je behulpzaam kunnen zijn bij het kiezen en goedkoop kopen van je beste dashcam.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Een dashcam met parkeermodus is een aanrader. Bij het snoeien van de heg naast mijn auto gaf plantsoenmijnheer een flinke tik tegen mijn auto. Om vervolgens net te doen of er niets gebeurd was. Er zat een kras op de auto, maar gelukkig had mijn dashcam het gebeurde vastgelegd. Filmpje opgestuurd naar de gemeente en het werd keurig geregeld. Maar ik weet niet of dat zonder die dashcam beelden ook zo makkelijk was gegaan.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.