Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste drone test

Drones heb je in vele soorten. Van goedkope speelgoed drones tot dure professionele drones die fotografen en filmers voor hun opnames gebruiken. Van mini-drones kleiner dan een kinderhand tot kleine onbemande vliegtuigjes. Hieronder kijken we naar de beste drones in alle soorten uit de diverse tests, en geven we tips en informatie voor bij het uitzoeken van de voor jou persoonlijk beste drone.


De beste drones uit de test

We beginnen met de verzamelde resultaten uit vergelijkende tests van drones. Dit zijn de beste drones uit menig drone test.

Beste drone kiezen

Wil je uitvinden wat voor jou de beste drone is? De drone die aan al jouw wensen en eisen voldoet en binnen je budget past? Kijk dan eens bij de Drone Keuzehulp op Beste Drone Kopen.

Op Beste Drone kopen vind je ook de goedkoopste aanbieders van de drones, de Drone Top 10 en meer informatie en tips over drones in alle soorten en in alle prijsklassen.


Informatie drones

Quadcopter drone
De meeste drones voor hobby gebruik, maar ook voor het maken van professionele filmbeelden en foto's zijn quadcopters. Dit zijn een soort van afstand bestuurbare helicopters met vier propellers. Deze drones zijn eenvoudig te besturen en kunnen stil en stabiel in de lucht hangen zodat je er mooie luchtopnames mee kunt maken. 

Daarnaast zijn er ook (in beperkte mate) hexacopters. Deze beschikken over wel zes propellers.

Camera drone
De camera is tegenwoordig zo goed als standaard op een goede drone. De drone is een vliegende camera waarmee je foto's en video's kunt maken die op een geheugenkaartje in de drone worden opgeslagen. Bij sommige duurdere drones kun je ook live op de grond de beelden bekijken terwijl de drone in de lucht hangt, bijvoorbeeld op je smartphone. In de keuzehulp op Beste Drone Kopen kun je deze live-view selecteren.

Wil je mooie filmbeelden maken kies dan voor een drone met een full HD camera of liever nog een 4K Ultra HD camera. Deze maken de scherpste filmbeelden. De scherpte van de foto's die de drone maakt wordt weergeven in het aantal megapixels. Hoe meer pixels (beeldpuntjes waaruit de foto is opgebouwd) hoe scherper deze kan zijn. 

Accu drone
Let bij de keuze van een drone goed op de capaciteit van de accu. Deze bepaalt hoe lang de drone kan vliegen voor deze aan de oplader moet. De verschillen zijn groot. Niet alleen de capaciteit van de accu maar ook het stroomverbruik van de drone zelf bepalen hoe lang de drone in de lucht kan blijven.

Bij de keuzehulp op het bovenstaande Beste Drone Kopen kun je de tijd dat de drone op één accu-lading moet kunnen vliegen aangeven. Dat is wel zo handig. Je zal zien dat sommige drones de 5 minuten niet halen terwijl andere drones wel meer dan een half uur rond kunnen vliegen. Ook de oplaadtijd van de accu kun je daar selecteren. Helaas hangt aan een goede accu ook een prijskaartje waardoor de drones met veel uithoudingsvermogen ook een stuk duurder zijn.

Het bereik van de drone
De accu bepaalt hoe lang de drone in de lucht kan blijven maar de afstandsbediening bepaalt hoe ver deze van jou als bestuurder weg kan vliegen. In de keuzehulp kun je zien dat ook hier veel verschil in zit. Het bereik kan enkele tientallen meters zijn maar ook vele kilometers. DJI maakt drones die meer dan 10 kilometer bij je vandaan kunnen vliegen.

Een goede drone beschikt over een terugkeerfunctie die de drone terug doet keren als het bereik wegvalt of als de accu terugkeer noodzakelijk maakt.

GPS
Sommige goede drones beschikken over een eigen GPS-ontvanger en zijn zodoende in staat op bij iedere opname te registeren waar deze foto of video is gemaakt.

Obstakel ontwijking
Vooral als de drone uit je zicht is, is het belangrijk dat deze zelf obstakels kan zien en ontwijken. Bij de opties van de keuzehulp op Beste Drone Kopen kun je daarom obstakel ontwijking aanvinken.

Maximum snelheid
Vooral de duurdere drones kunnen behoorlijke snelheden halen. Vliegsnelheden van boven de 50 kilometer per uur zijn geen uitzondering bij de beste drones.

Kijk bovenaan dit artikel voor de beste drones uit diverse testen, of kijk op Beste Drone Kopen om de voor jou persoonlijk beste drone te vinden en goedkoop aan te schaffen.

Zie ook: Meer beste elektronica uit de test


Onderwerpen:
Beste drone test, beste drone met camera, beste quadcopter test, cameradrone, beste drones test.

0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.