Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste drones: Tips, test en goede aanbiedingen

Kijk hier voor je beste drone. Met de beste drones uit de test. Zowel goedkope speelgoed drones als geavanceerde camera drones.Drones heb je in vele soorten. Van een goedkope speelgoed drone tot dure professionele camera drone die fotografen en filmers voor hun opnames gebruiken. Van een mini drone, kleiner dan een kinderhand, tot kleine onbemande vliegtuigjes. 

Hieronder kijken we naar de beste drone uit de test in alle soorten, en geven we tips en informatie voor bij het uitzoeken van de voor jou persoonlijk beste drone.De beste drones uit de test

We beginnen met de beste drones uit de test. In het eerste overzicht vind je de best geteste drones. Zijn deze boven je budget? Dan heb ik ook nog een test met de beste speelgoed drone en een andere best geteste goedkope drone.
Drone aanbiedingen beste winkels

Op Beste Drone Kopen vind je de aanbiedingen van de  goedkoopste aanbieders van de drones. Je vindt daar serieuze camera drones, zoals filmmakers ze gebruiken voor speelfilms, series en TV programma's, maar ook speelgoed drones van een paar tientjes. 

En daar tussenin is nog een ruime keuze uit hobby drones met camera waarmee je heel leuk kunt vliegen en filmen.

Hieronder geef ik tips en informatie voor bij het vinden van een voor jou goede drone.Beste drone kiezen

De keuzehulp is daarbij een goede informatebron. Wil je uitvinden wat voor jou de beste drone is? De drone die aan al jouw wensen en eisen voldoet en binnen je budget past? Kijk dan eens bij de Drone Keuzehulp op Beste Drone Kopen.


Drone keuzehulp

De keuzehulp brengt je door je wensen aan te vinken naar de voor jou best geschikte drones, maar geeft je ook heel veel informatie, tips, testen, gebruikerservaringen en reviews van drones.

Quadcopter drone

De meeste drones voor hobby gebruik zijn quadcopter drones, maar ook de beste drones voor het maken van professionele filmbeelden en foto's zijn quadcopters. Een quadcopter is een soort van afstand bestuurbare helikopter met vier propellers. 


Een quadcopter drone is eenvoudig te besturen en deze drones kunnen door hun vier propellers stil en stabiel in de lucht hangen zodat je er mooie luchtopnames mee kunt maken. 

Daarnaast zijn er ook (in beperkte mate) hexacopters. Deze drones beschikken over wel zes propellers.


DJI quadcopter camera drone
DJI quadcopter camera drone

Camera drone

De camera is tegenwoordig zo goed als standaard op een goede drone. Goede drones zijn vrijwel altijd camera drones.

Met een drone zonder camera kun je alleen wat rondvliegen, maar met een camera drone kun je spectaculaire filmbeelden vanuit de lucht maken. Dat maakt het gebruik van een drone natuurlijk veel leuker. Vooral als je de beelden van de drone ook nog eens live kunt bekijken. Daarover vertel ik zo meer.

Video camera drone 
Maar eerst kijken we naar de videocamera van de drone. Een Ultra HD camera (4K) levert scherpe videobeelden af. Dit is een resolutie die zelfs door de televisiezenders niet gehaald wordt, maar aangezien de meeste nieuwe televisies de 4K resolutie al ondersteunen kun je het beste voor een drone met een ultra-HD camera kiezen als je mooie videobeelden wilt schieten.  De keuze uit 4K drones is tegenwoordig heel groot.

Er zijn zelfs 5K drones op de markt die een nog hogere resolutie leveren. Onder andere DJI levert een hele serie 5K drones.

Ook een Full HD drone kan scherpe videobeelden afleveren, maar laat de drones met HD Ready camera links liggen als je een goede drone voor video zoekt. Die techniek is verouderd, het kan tegenwoordig veel beter.

Ik adviseer je minimaal voor een 4K drone te kiezen als je de kwaliteit van de camera beelden erg belangrijk vindt.

Foto camera drone
De scherpte van de foto camera wordt bij een drone zoals bij alle digitale camera's in megapixels weergegeven. Hoe meer megapixels hoe scherper de foto's in principe zullen zijn. In theorie, want de o.a. de kwaliteit van de lens speelt natuurlijk ook een grote rol.

Voor kwalitatief goede foto's raden we minimaal een 12 megapixel camera aan, maar 20 megapixel drones zijn ook volop verkrijgbaar en leveren gemiddeld genomen mooiere foto's af.

Beste drone test

Live meekijken met de drone
De foto's en video's van een drone worden op een geheugenkaartje in de drone opgeslagen zodat je ze later kunt bekijken. Bij goede camera drones kun je ook live vanaf de grond de beelden bekijken terwijl de drone in de lucht hangt. Deze live beelden bekijk je dan bijvoorbeeld op je smartphone.

Een drone met live view is natuurlijk wat duurder dan een drone waarmee je niet live kunt meekijken, maar ik adviseer je toch echt een camera drone met live view als dat binnen je budget valt, want deze livebeelden hebben een grote meerwaarde. Drones met live view zijn de beste drones! 

Accu van de drone

Let bij het kiezen van je beste drone goed op de capaciteit van de accu. De accu bepaalt hoe lang de drone kan vliegen voor deze weer aan de oplader moet. De verschillen zijn groot. Niet alleen de capaciteit van de accu maar ook het stroomverbruik van de drone zelf bepalen hoe lang de drone in de lucht kan blijven.

Een accu is een duur onderdeel van een drone. Een goede accu maakt een drone duurder, en een goede accu is vaak zwaarder zodat de drone als geheel ook beter (en duurder) uitgevoerd moet worden. Maar een goede accu is een meerprijs waard want in de praktijk is het erg fijn als de drone wat langer in de lucht kan blijven.

Bij de keuzehulp op het bovenstaande Beste Drone Kopen kun je de tijd dat de drone op één accu-lading moet kunnen vliegen aangeven. Dat is wel zo handig. Je zal zien dat sommige drones de 5 minuten niet halen terwijl andere drones wel meer dan een half uur rond kunnen vliegen. 

Ook de oplaadtijd van de accu kun je daar selecteren. Helaas hangt aan een goede drone met goede accu dus wel een prijskaartje waardoor de drones met veel uithoudingsvermogen ook een stuk duurder zijn.

Een goede drone wordt vaak met meerdere accu's geleverd, of je kunt er extra accu's los bij aanschaffen. Meerdere accu's meenemen is een aanrader als je naar een locatie toe rijdt om daar met drone te vliegen en luchtopnames te maken. Het is dan vervelend als je binnen een half uur weer naar huis kan. Wat extra accu's aanschaffen is daarom aan te raden.


Goedkope drone Logivision met accessoires


Goedkope drone Logivision met accessoires


Het bereik van de drone

De accu bepaalt hoe lang de drone in de lucht kan blijven maar de afstandsbediening bepaalt hoe ver deze van jou als bestuurder weg kan vliegen. In de keuzehulp kun je zien dat ook hier veel verschil in zit.


Het bereik kan enkele tientallen meters zijn maar ook vele kilometers. Een topmerk als DJI maakt drones die meer dan 10 kilometer bij je vandaan kunnen vliegen.

Een goede drone beschikt over een terugkeerfunctie die de drone terug doet keren als het bereik wegvalt of als de accu terugkeer noodzakelijk maakt.

GPS

Sommige goede drones beschikken over een eigen GPS-ontvanger en zijn zodoende in staat op bij iedere opname te registeren waar deze foto of video is gemaakt.

Obstakel ontwijking

Vooral als de drone uit je zicht is, is het belangrijk dat deze zelf obstakels kan zien en ontwijken. Bij de opties van de keuzehulp kun je daarom obstakel ontwijking aanvinken.

Een drone met obstakel ontwijking beschikt over sensoren die hindernissen kunnen waarnemen en de drone kan zelf een afwijkende (veilige) route kiezen.

Maximum snelheid drone

Vooral een duurdere drone kan soms behoorlijke snelheden halen. Vliegsnelheden van boven de 50 kilometer per uur zijn geen uitzondering bij de beste drones. Vaak zijn dit ook drones die grote afstanden af kunnen leggen.

Kijk bovenaan dit artikel voor de beste drones uit diverse testen, of kijk op Beste Drone Kopen om de voor jou persoonlijk beste drone te vinden en goedkoop aan te schaffen.

Zie ook: Meer beste elektronica uit de test


Samenvatting:
Een drone is bijzonder leuk speelgoed, maar een drone kan ook professioneel worden ingezet. Zo wordt een goede camera drone gebruikt bij het maken van films en series. Hierboven vind je een beste drone test overzicht met alle beste drones uit de test. Kijk daarvoor je beste camera drone, beste goedkope drone, beste speelgoed drone of andere beste drone. De meeste drones zijn quadcopter drones met camera.


Een reactie posten

2 Reacties

  1. Drone vliegen is een super leuke hobby en je kan met een goede camera drone echt waanzinnig mooie luchtopnames maken. Makers van televisieprogramma's en professionele fotografen gebruiken daar ook de drones voor die je zelf ook kunt kopen.

    Het is alleen jammer dat je niet overal je drone mag laten vliegen. Gelukkig blijven er nog veel mooie plekken over, en je moet ook niet heiliger dan de paus willen zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Drone vliegen is een super leuke hobby. Mijn tip voor een beginner is om altijd een DJI drone te kiezen. Deze zijn er in alle prijsklassen (vanaf een euro of 300) en dan weet je zeker dat je iets goeds voor die prijs hebt. Ik heb er zelf één van ruim 1.500 euro maar ik snap dat je die als beginner niet koopt. Dat raad ik je ook niet aan, voorzichtig beginnen. Als je een DJI drone koopt voor de prijs die je er voor over hebt maak je vast een goede keuze, Later kun je dan altijd nog duurder als je drone hobby je bevalt.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.