Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste drone test

 

Kijk hier voor je beste drone. Met de beste drones uit de test. Zowel goedkope speelgoed drones als geavanceerde camera drones.

Drones heb je in vele soorten. Van een goedkope speelgoed drone tot dure professionele camera drone die fotografen en filmers voor hun opnames gebruiken. Van een mini drone, kleiner dan een kinderhand, tot kleine onbemande vliegtuigjes. Hieronder kijken we naar de beste drone uit de test in alle soorten, en geven we tips en informatie voor bij het uitzoeken van de voor jou persoonlijk beste drone.

De beste drones uit de test

We beginnen met de verzamelde resultaten uit vergelijkende tests van drones. Dit zijn de beste drones uit menig drone test.

Beste drone kiezen

Wil je uitvinden wat voor jou de beste drone is? De drone die aan al jouw wensen en eisen voldoet en binnen je budget past? Kijk dan eens bij de Drone Keuzehulp op Beste Drone Kopen.

Met goedkope drone aanbieders
 Op Beste Drone kopen vind je ook de goedkoopste aanbieders van de drones, de Drone Top 10 en meer informatie en tips over drones in alle soorten en in alle prijsklassen. Kortom, alle informatie om de voor jou beste drone goedkoop te vinden.

Beste drone test

Informatie drones

Hier kijken we naar de verschillend soorten drones, en de verschillende mogelijkheden die een drone biedt.

Quadcopter drone
De meeste drones voor hobby gebruik zijn quadcopter drones, maar ook de beste drones voor het maken van professionele filmbeelden en foto's zijn quadcopters. Een quadcopter is een soort van afstand bestuurbare helikopter met vier propellers. 


DJI quadcopter camera drone
DJI quadcopter camera drone


Een quadcopter drone is eenvoudig te besturen en deze drones kunnen door hun vier propellers stil en stabiel in de lucht hangen zodat je er mooie luchtopnames mee kunt maken. 

Daarnaast zijn er ook (in beperkte mate) hexacopters. Deze drones beschikken over wel zes propellers.

Camera drone
De camera is tegenwoordig zo goed als standaard op een goede drone. Goede drones zijn vrijwel altijd camera drones. 

Met een drone zonder camera kun je alleen wat rondvliegen, maar met een camera drone kun je spectaculaire filmbeelden vanuit de lucht maken. Dat maakt het drone vliegen nog veel leuker.

Een camera drone is een vliegende camera waarmee je foto's en video's kunt maken die op een geheugenkaartje in de drone worden opgeslagen. 

Live meekijken met de drone
Bij sommige duurdere camera drones kun je ook live op de grond de beelden bekijken terwijl de drone in de lucht hangt. Deze live beelden bekijk je  bijvoorbeeld op je smartphone. Deze drones met live view zijn de beste camera drones! 

In de keuzehulp op Beste Drone Kopen kun je deze live view functie selecteren.

De beste camera drones
Wil je mooie filmbeelden maken kies dan voor een drone met een full HD camera of liever nog een 4K Ultra HD camera. 

Deze camera drones maken de scherpste filmbeelden. De scherpte van de foto's die de drone maakt wordt weergeven in het aantal megapixels. Hoe meer pixels (beeldpuntjes waaruit de foto is opgebouwd) hoe scherper deze kan zijn. 

In het beste drone test overzicht vind je bij alle testen ook de beste camera drones in hun klasse.

Accu drone
Let bij het kiezen van je beste drone goed op de capaciteit van de accu. De accu bepaalt hoe lang de drone kan vliegen voor deze weer aan de oplader moet. De verschillen zijn groot. Niet alleen de capaciteit van de accu maar ook het stroomverbruik van de drone zelf bepalen hoe lang de drone in de lucht kan blijven.

Een accu is een duur onderdeel van een drone. Een goede accu maakt een drone duurder, en een goede accu is vaak zwaarder zodat de drone als geheel ook beter (en duurder) uitgevoerd moet worden. Maar een goede accu is een meerprijs waard want in de praktijk is het erg fijn als de drone wat langer in de lucht kan blijven.

Bij de keuzehulp op het bovenstaande Beste Drone Kopen kun je de tijd dat de drone op één accu-lading moet kunnen vliegen aangeven. Dat is wel zo handig. Je zal zien dat sommige drones de 5 minuten niet halen terwijl andere drones wel meer dan een half uur rond kunnen vliegen. 

Ook de oplaadtijd van de accu kun je daar selecteren. Helaas hangt aan een goede drone met goede accu dus wel een prijskaartje waardoor de drones met veel uithoudingsvermogen ook een stuk duurder zijn.

Een goede drone wordt vaak met meerdere accu's geleverd, of je kunt er extra accu's los bij aanschaffen. Meerdere accu's meenemen is een aanrader als je naar een locatie toe rijdt om daar met drone te vliegen en luchtopnames te maken. Het is dan vervelend als je binnen een half uur weer naar huis kan. Wat extra accu's aanschaffen is daarom aan te raden.


Goedkope drone Logivision met accessoires


Goedkope drone Logivision met accessoires


Het bereik van de drone
De accu bepaalt hoe lang de drone in de lucht kan blijven maar de afstandsbediening bepaalt hoe ver deze van jou als bestuurder weg kan vliegen. In de keuzehulp kun je zien dat ook hier veel verschil in zit. 

Het bereik kan enkele tientallen meters zijn maar ook vele kilometers. Een topmerk als DJI maakt drones die meer dan 10 kilometer bij je vandaan kunnen vliegen.

Een goede drone beschikt over een terugkeerfunctie die de drone terug doet keren als het bereik wegvalt of als de accu terugkeer noodzakelijk maakt.

GPS
Sommige goede drones beschikken over een eigen GPS-ontvanger en zijn zodoende in staat op bij iedere opname te registeren waar deze foto of video is gemaakt.

Obstakel ontwijking
Vooral als de drone uit je zicht is, is het belangrijk dat deze zelf obstakels kan zien en ontwijken. Bij de opties van de keuzehulp op Beste Drone Kopen kun je daarom obstakel ontwijking aanvinken. 

Een drone met obstakel ontwijking beschikt over sensoren die hindernissen kunnen waarnemen en de drone kan zelf een afwijkende (veilige) route kiezen.

Maximum snelheid drone
Vooral een duurdere drone kan soms behoorlijke snelheden halen. Vliegsnelheden van boven de 50 kilometer per uur zijn geen uitzondering bij de beste drones. Vaak zijn dit ook drones die grote afstanden af kunnen leggen.

Kijk bovenaan dit artikel voor de beste drones uit diverse testen, of kijk op Beste Drone Kopen om de voor jou persoonlijk beste drone te vinden en goedkoop aan te schaffen.

Zie ook: Meer beste elektronica uit de test


Samenvatting:
Een drone is bijzonder leuk speelgoed, maar een drone kan ook professioneel worden ingezet. Zo wordt een goede camera drone gebruikt bij het maken van films en series. Hierboven vind je een beste drone test overzicht met alle beste drones uit de test. Kijk daarvoor je beste camera drone, beste goedkope drone, beste speelgoed drone of andere beste drone. De meeste drones zijn quadcopter drones met camera.


0 comments :

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.

Over mij

Mijn foto
Altijd op zoek naar het beste wat er te koop is.Maar dan wel voor een goede prijs. Ik mag graag testen en adviseer mensen graag bij het kiezen van het voor hen beste product. En erover schrijven is mijn passie!

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *