Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste e-reader test

Een e-reader is een fantastische uitvinding. Je hele boekenkast neem je mee in één handzaam apparaatje. En de e-reader heeft nog veel meer grote voordelen. Hier kijken we naar de beste e-readers uit de testen en geven we tip en informatie met betrekking tot deze beste ebook-readers.

De beste e-book reader uit de test

Laten we beginnen met de beste e-book readers uit testen van e readers. Hieronder kun je deze testen vinden, elke e-reader test is uitgevoerd door een deskundige organisatie zoals gespecialiseerde websites, tijdschriften en de Consumentenbond.


Beste e-reader kopen

Op Beste E-reader Kopen vind je de e-reader top 10, een handige e-reader keuzehulp en de beste winkels die e readers verkopen.

Kijk bij het aanbod van die winkels voor alle informatie en de beste e-readers tegen de laagste prijs. Ook is er alle informatie en tips voor bij het kiezen en kopen van de beste ereader te vinden.


Vergeet de Kindle

Er zijn twee merken e-readers die aan de top staan. Kobo en Kindle. De Kindle is de e-reader van Amazon, maar deze reader kan alleen de e-books van Amazon lezen. Zolang Amazon niet in Nederland actief is met een winkel waar je Nederlandse ebooks kunt kopen kun je de Kindle ereader wel van je verlanglijstje schrappen.

Welke e-readers zijn er in Nederland wel te koop en goed te gebruiken? Kijk in het overzicht alle e-readers voor alle e readers, hun mogelijkheden, hun specificaties en hun laagste prijs.

Kobo, Kobo en Kobo

Blijft Kobo over. Deze kan alle ebooks aan die je in Nederland koopt. Valt er dan niets meer te kiezen? Jawel, Kobo levert diverse verschillende ereaders.

Kobo Forma
Kobo Forma is de meest nieuwe, luxe, grote en helaas ook duurste Kobo e-reader. Het scherm is wel 8 inch groot en de bediening is verbetert. Je houdt deze ebook reader makkelijk vast aan de ergonomische handgreep, de e-reader is ondanks zijn formaat zeer licht (166 gram) en via fysieke knoppen kun je makkelijk bladzijden omslaan.Dankzij Comfortlight Pro wordt de schermverlichting automatisch aangepast aan het omgeving. verder is deze nieuwe topper van Kobo waterdicht, Full HD en heeft een capaciteit van 6.000 ebooks.

Kobo Clara HDEen populaire e-reader in Nederland. Kijk op het bovenaan genoemde Beste E-reader Kopen voor de goedkoopste aanbiders van de Kobo Clara HD in Nederland.

De Kobo Clara is met 6 inch kleiner dan de Kobo Forma, maar ook zo'n 150 euro goedkoper. Met schermverlichting en een scherpe resolutie van 1448 bij 1072 pixels levert deze ebook reader een heel scherp beeld dat onder alle omstandigheden uitstekend te lezen is. Ook hier ruimte voor 6.000 ebooks. Maar pas op, ga er niet mee in bad, want waterdicht is de Kobo Clara HD e-reader niet.

Kobo Libra H2O
H2O, dus deze Kobo e-reader kan wel tegen water. Het 7 inch scherm zit tussen dan van de Forma (8 inch) en Clara (6 inch) in. Dat geldt ook voor de prijs (zie het bovenstaande Beste E-reader Kopen voor de actuele winkelprijzen). De Kobo Libra is momenteel de meest verkochte Kobo e reader in Nederland.

Kobo Aura ONE / Kobo Aura 2 Verouderde versies van de Kobo e-reader, inmiddels vervangen door de betere Kobo Clara HD. De Aura is vooral nog te vinden in outlets en refurbished (tweedehands).

Kobo Aura H2O
Ook de H2O versie van de Kobo Aura is achterhaald, en inmiddels als waterproof e-reader vervangen door de Libra H2O en door de duurdere (maar betere) Kobo Forma. 

Kijk voor alle prijzen bij het bovengenoemde Beste E-book Kopen.

Andere merken e-readers

Dat Kobo domineert en de Kindle voor Nederland niet interessant is betekent niet dat er geen andere merken e-readers te koop zijn. Ook onder andere Denver, Pocketbook, Icarus, Dapoda, Maoo, Onyx Boox en Autovision brengen e-readers uit. In het bovenstaande overzicht met alle e readers vind je al deze e-book readers met hun prijzen, mogelijkheden en specificaties.

E-reader of tablet?

Maar waarom niet gewoon ebooks lezen op de tablet vragen vooral tablet-bezitters zich af. Dat kan, en scheelt inderdaad aanschaf van een extra apparaat. Maar boeken lezen op een e-reader is totaal anders dan op een tablet.

E-readers hebben een scherm van digitale inkt (e-ink). Dat geeft een heel rustig beeld. E-ink is namelijk geen monitor. Er wordt een bladzijde opgebouwd als je een blad omslaat en dan blijft dat beeld er alsof het er ingebrand is gewoon staan. Net als op echt papier. Er wordt zelfs geen energie gebruikt. Deze bladzijden zijn heel rustig om te lezen, je ogen worden niet moe zoals bij andere schermen.

Dat merk je vooral als je in het donker leest. Het blauwe licht is heel rustig voor je ogen en is niet nadelig voor je nachtrust. Ook is e-ink heel goed leesbaar in direct zonlicht. Bij een tablet zie je dan niets.

E-ink heeft nog een voordeel. Omdat er alleen bij het omslaan van een bladzijde het beeld wordt opgebouwd is deze techniek superzuinig en gebruikt het apparaat nauwelijks stroom en hoeft dus maar zelden opgeladen te worden. Dat is erg handig met vakantie.

Maar e-ink heeft ook een nadeel. Het kan alleen zwart weergeven, geen kleur. Dus alleen zwart wit afbeeldingen.

Tenslotte nog wat voordelen van de e-reader. Veel goede (maar niet alle) e-readers zijn gehele waterdicht zodat je in bad of zwembad kunt lezen. Met een tablet moet je dat niet proberen. Ook zijn de functies van e-readers geheel op het lezen gericht. Zo openen ze een boek weer op de bladzijde waar je was gebleven, ook als je tussendoor een ander boek hebt gelezen, ze zijn licht en makkelijk vast te houden in een leeshouding.

Kijk bij het bovenaan genoemde Beste E-reader Kopen voor alle informatie voor bij het kopen van de voor jou beste e-reader.

Zie ook: 

0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.