Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste e-reader test

 

Een e reader is een fantastische uitvinding. Je hele boekenkast neem je mee in één handzaam apparaatje. En de e-reader heeft nog veel meer grote voordelen en mogelijkheden. Hier kijken we naar de beste e-readers uit de testen en geven we tip en informatie met betrekking tot deze beste ebook readers.

De beste e-reader uit de test

Laten we beginnen met de beste e-readers uit testen van e readers. Hieronder kun je deze testen vinden, vaak uitgevoerd door een deskundige organisatie zoals gespecialiseerde websites, tijdschriften en de Consumentenbond. Wat zijn de beste e-readers? Hieronder kun je het lezen.

Beste ereader kopen

Op Beste E-reader Kopen vind je de e reader top 10, een handige e-reader keuzehulp en de beste winkels die e readers verkopen.

Kijk bij het aanbod van die winkels voor alle informatie en de beste e-readers tegen de laagste prijs. Ook is er alle informatie en tips voor bij het kiezen en kopen van de beste ereader te vinden.

Beste e reader test

De beperkingen van een Kindle e-reader

Er zijn twee merken e-readers die aan de top staan. Kobo en Kindle. De Kindle is de e-reader van Amazon, maar deze reader kan alleen de e-books van Amazon lezen. 

Amazon biedt via Amazon.nl een enorm aanbod aan Nederlandstalige e-books aan, maar het is natuurlijk wel een nadeel dat je aan één boekwinkel gebonden bent. 

Bij de ereaders van andere merken heb je dit nadeel niet, hiermee kun je de ebooks lezen die je bij bijvoorbeeld Bol.com, Bruna of Proxis koopt, of bij de bibliotheek downloadt.

Beste e-reader merken

Kobo en Kindle gelden als de beste e reader merken, maar de concurrentie wordt steeds beter. De e-readers van de merken PocketBook en Onyx Boox kunnen zich met de ebook lezers van deze twee marktleiders meten. 

Zoek je een goedkope e-reader en stel je minder hoge eisen, dan zijn de goedkope ereaders van Maoo, Denver en Autovision misschien wel wat voor je.
 
Welke e-readers zijn er in Nederland wel te koop en goed te gebruiken? Kijk in het overzicht alle e-readers voor alle e readers, hun mogelijkheden, hun specificaties en hun laagste prijs.Kobo e reader
Kobo e reader

E-reader of tablet?

Maar waarom niet gewoon ebooks lezen op de tablet vragen vooral tablet-bezitters zich af. Dat kan, en scheelt inderdaad aanschaf van een extra apparaat. Maar boeken lezen op een e-reader is totaal anders dan op een tablet.

E-readers hebben een scherm van digitale inkt (e-ink). Dat geeft een heel rustig beeld. E-ink is namelijk geen monitor. Er wordt een bladzijde opgebouwd als je een blad omslaat en dan blijft dat beeld er alsof het er ingebrand is gewoon staan. Net als op echt papier. Er wordt zelfs geen energie gebruikt. Deze bladzijden zijn heel rustig om te lezen, je ogen worden niet moe zoals bij andere schermen.

Dat merk je vooral als je in het donker leest. Het blauwe licht is heel rustig voor je ogen en is niet nadelig voor je nachtrust. Ook is e-ink heel goed leesbaar in direct zonlicht. Bij een tablet zie je dan niets.

E-ink heeft nog een voordeel. Omdat er alleen bij het omslaan van een bladzijde het beeld wordt opgebouwd is deze techniek superzuinig en gebruikt het apparaat nauwelijks stroom en hoeft dus maar zelden opgeladen te worden. Dat is erg handig met vakantie.

Maar e-ink heeft ook een nadeel. Het kan alleen zwart weergeven, geen kleur. Dus alleen zwart wit afbeeldingen.

Tenslotte nog wat voordelen van de e-reader. Veel goede (maar niet alle) e-readers zijn gehele waterdicht zodat je in bad of zwembad kunt lezen. Met een tablet moet je dat niet proberen. Ook zijn de functies van e-readers geheel op het lezen gericht. Zo openen ze een boek weer op de bladzijde waar je was gebleven, ook als je tussendoor een ander boek hebt gelezen, ze zijn licht en makkelijk vast te houden in een leeshouding.

Kijk bij het bovenaan genoemde Beste E-reader Kopen voor alle informatie voor bij het kopen van de voor jou beste e-reader.

Zie ook: 

Onderwerp:
Zoek je de beste e-reader / beste ereader / beste e reader / beste ebook reader? Hier vind je alle beste e readers uit de test, o.a. uit de Consumentenbond test. Ook geven we informatie voor bij het kiezen en goedkoop kopen van je persoonlijk beste e-reader.

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *