Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste elektrische fiets (e-bike) test

De elektrische fiets (vaak e-bike genoemd) wint steeds meer aan populariteit. Werden de eerste elektrische fietsen (e-bikes) nog vooral door senioren als recreatieve fiets gebruikt, tegenwoordig zijn de e-bikes ook heel populair voor woon-werkverkeer, als elektrische schoolfiets, als elektrische moederfiets en zelfs als elektrische sportfiets. 

Hieronder vind je de beste elektrische fietsen uit diverse testen. Onder andere uit menig e-bike test van van de ANWB en de Consumentenbond. Maar ook testen van elektrische fietsen van andere organisaties uit binnen- en buitenland.

Beste e-bikes uit de elektrische fiets test

Deze testen van e-bikes zijn gesorteerd op datum. De nieuwste e-bike test staat bovenaan.


Zie ook
Een speed pedelec (fast e-bike, snelle e-bike) is een elektrische fiets de trapondersteuning tot 45 km per uur biedt. Bij een gewone e-bike is dat 25 km per uur. Kijk hierboven voor de beste speed pedelec uit de test.

Aanbiedingen en tips e-bikes

Kijk voor handige tips over elektrische fietsen bij de tips, informatie en aanbiedingen elektrische fietsen op DeBesteFietsen.nl. Naast de e-bike tips vind je daar de beste winkels om online een elektrische fiets te kopen. Door online een e-bike te kopen kun je honderden euro's op de aanschaf besparen. Deze grote online fietsenwinkels zijn namelijk veel goedkoper dan de lokale fietswinkel.

Ieder soort fiets tegenwoordig als e-bike verkrijgbaar

De elektrische fiets, of e-bike, is aan een enorme opmars bezig. Je hebt de e-bike niet alleen meer als recreatieve fiets, maar ook als elektrische transportfiets, moederfiets, vouwfiets en zelfs als elektrische mountainbike. De elektrische fiets heeft de toekomst!

Zo is de elektrische fiets tegenwoordig in opmars als schoolfiets voor kinderen die vrij ver van school wonen. Met een e-bike kunnen ze grotere afstanden makkelijker overbruggen.

Speed pedelecs

En dan heb je nog de snelle e-bikes, de speed pedelecs, die een goed alternatief zijn voor de auto of het openbaar vervoer. Zelfs over grotere afstanden. De overheid is voor deze snelle e-bikes zelfs bezig met het aanleggen van fiets-snelwegen. Bijvoorbeeld tussen Utrecht en Amsterdam. Vaak snelle rechte trajecten langs kanalen, spoorwegen en snelwegen, zodat je zelf op de (elektrische) fiets zelfs in een half uur van de ene naar de andere stad rijdt. Vaak sneller dan in de spits, vol files.

Dit maakt voor forenzen van de speed pedelec een goed alternatief voor de auto en openbaar vervoer. De aanschafprijs verdien je op den duur makkelijk terug door besparingen op benzine, parkeren, treinkaartjes en/of buskaartjes. En fietsen is nog gezond ook, ook op een speed pedelec!

Bovenaan vind je ook de beste speed pedelecs uit de fast e-bike test.


Wat is de beste plek voor de motor?

Bij de bovenstaande e-bike tests kom je testen tegen van elektrische fietsen met de motor in het voorwiel, achterwiel en in het midden van de frame (de middenmotor). Wat de beste plaats is voor de e-bike motor hangt onder andere van het gebruik en van persoonlijke voorkeuren af.

Beste elektrische fiets met achterwielmotor

Voor rijden op heuvelachtig en bergachtig terrein beschikt de beste e-bike over een achterwielmotor. Een achterwielmotor wordt vaak gecombineerd met veel versnellingen. Ook is de aandrijving plezierig omdat deze het idee geeft dat je geduwd wordt in plaats van getrokken.

Toch zien we in Nederland weinig e-bikes met achterwielmotor. De voordelen voor rijden in de heuvels spelen in ons land minder, en de achterwielmotor heeft ook zijn nadelen. Zo kan een achterwielmotor alleen in combinatie met een derailleur-versnelling geplaatst worden, zit het gewicht bij een elektrische fiets met achterwielmotor wel heel erg aan de achterkant geconcentreerd, en vraagt een achterwielmotor om meer onderhoud dan een voorwielmotor of middenmotor. Ook is het lastig een achterband te verwisselen bij een e-bike met achterwielmotor.

Kijk voor de beste e-bike met achterwielmotor bij de bovenstaande testen van elektrische fietsen.

Beste elektrische fiets met voorwielmotor

In Nederland is de e-bike met voorwielmotor het meest populair. Deze elektrische fietsen zijn over het algemeen goedkoper. Ook is er minder onderhoud nodig (een gesloten kettingkast is mogelijk), de motor vormt geen belemmering voor een lage instap en als je geen trapondersteuning gebruikt heb je van de weerstand van een voorwielmotor de minste last.

Een nadeel is dat voorwielmotoren over het algemeen het minst krachtig zijn (daarom beschikt de beste e-bike voor in de heuvels ook niet over een voorwielmotor). Ook kan het sturen wat zwaarder gaan omdat de fietsmotor in het voorwiel zit, en geeft de voorwielmotor het idee dat iemand je voorttrekt.

Kijk voor de beste elektrische fietsen met voorwielmotor in het bovenstaande beste elektrische fiets test overzicht.

Beste elektrische fiets met middenmotor

De middenmotor zit in het frame ingebouwd. Je hebt hierbij bij het fietsen niet het gevoel dat je geduwd of getrokken wordt, maar alsof je zelf die extra kracht genereert. Ook zorgt de centraal geplaatste motor voor een betere balans bij de elektrische fiets. Doordat de middenmotor bij de trappers geplaatst wordt kan de motor ook beter de behoefte aan ondersteuning bepalen en deze daarop aanpassen.

Je kunt gerust zeggen dat een elektrische fiets met middenmotor de beste e-bike is, maar helaas is (zoals zo vaak) de beste optie ook de duurste. Over het algemeen zijn elektrische fietsen met middenmotor duurder dan de e-bikes met voorwielmotor of achterwielmotor.

Kijk bij het bovenstaande beste e-bike test overzicht voor de beste elektrische fiets met middenmotor.

De accu van een elektrische fiets

Bij het kiezen van de voor jou beste e-bike is de accu natuurlijk ook van groot belang. De accu is een onderdeel van de elektrische fiets dat de prijs van de fiets flink kan opdrijven. Hoe beter de accu, hoe hoger de prijs van de e-bike, en dat kan een behoorlijk verschil maken.

Actieradius van de fietsaccu

De beste elektrische fiets beschikt natuurlijk over en goede accu met een groot bereik in kilometers (de actieradius), maar als je dat hoge bereik niet nodig hebt kun je behoorlijk wat geld besparen door voor een minder krachtige accu te kiezen. De beste e-bike voor iemand de nooit meer dan 50 kilometer per dag fietst hoeft niet perse over een dure accu te beschikken.

Fietsaccu in het frame

Bij Nederlandse e-bikes is de accu meestal in de achterdrager geïntegreerd. Maar ook een accu of op het frame komt regelmatig voor (vooral bij buitenlandse elektrische fietsen). Deze accu in het frame is best aantrekkelijk want ze hebben het gewicht op de beste plek voor de balans van de fiets zitten, en het is vaak ook een mooier gezicht. Let er wel op of je accu uit het frame kunt halen om deze binnenshuis op te laden. Meestal is dat wel het geval.

Kijk in het e-bike test overzicht voor de beste e-bikes uit vele testen. Bij de aanbiedingen kun je zien waar je deze beste elektrische fietsen tegen de laagste prijs kunt kopen.

Zie ook: Beste fietsen test


Samenvatting:
War is de beste e-bike / beste elektrische fiets uit de test? Bovenaan zie je een hele reeks testen van elektrische fietsen. Deze e-bike tests zijn uitgevoerd door diverse experts zoals de ANWB. de Consumentenbond, de Fietsersbond, grote fietsenwinkel, tijdschriften en meer. Kijk daar wat volgens he de beste elektrische fiets is. Het gaat om de beste elektrische fietsen in vele categorie├źn. Verder geven we hier boven veel tips voor bij het kiezen en goedkoop kopen van de voor jou beste elektrische fiets.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.