Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste elektrische tandenborstel test

Elektrische tandenborstels zijn de beste tandenborstels. Tandartsen adviseren het gebruik van een elektrische tandenborstel. Hoewel verschillende elektrische tandenborstels verschillende technieken kunnen gebruiken is het elektrisch poetsen altijd beter en effectiever dan poetsen met een handtandenborstel. Maar natuurlijk zijn er ook kwaliteitsverschillen tussen de verschillende elektrische tandenborstels. Daarom kijken we hier naar de beste elektrische tandenborstel, met de beste elektrische tandenborstels uit de test.

Hier kijken we naar diverse testen van elektrische tandenborstels, de beste tandenborstels uit iedere test, en geven we advies voor bij de aanschaf van de voor jou beste elektrische tandenborstel.

Uitslagen testen elektrische tandenborstels

Hieronder vind je de uitslagen van menig tandenborstel test. Kijk bij de onderstaande tests wat momenteel de beste elektrische tandenborstels zijn.


Wat is de voor jou persoonlijk de beste tandenborstel?

Het nadeel van een elektrische tandenborstel test zoals bijvoorbeeld de Consumentenbond deze uitvoert is dat deze tests altijd heel algemeen zijn. Een test zoals de tandenborstel test van de Consumentenbond is gericht op de gemiddelde gebruiker, met gemiddelde wensen. En dat terwijl er juist aan de beste tandenborstel soms heel specifieke eisen worden gesteld.

Wil je weten wat voor jou persoonlijk de beste tandenborstel is? Dan kun je gebruik maken van de Elektrische Tandenborstel Keuzehulp. Deze keuzehulp is te vinden op Beste Elektrische Tandenborstel Kopen. In de tandenborstel keuzehulp kun je al je eisen aanvinken en zien welke beste tandenborstels aan jouw wensen voldoen.

Op Beste Elektrische Tandenborstel Kopen kun je tevens de beste en goedkoopste aanbieders van deze tandenborstels vinden, evenals de actuele Elektrische Tandenborstel Top 10.

beste elektrische tandenborstel test

Elektrische tandenborstel tips

Hieronder geven we informatie over elektrische tandenborstels die je de keuze voor de voor jou beste tandenborstel makkelijker kunnen maken.

Roterende tandenborstel of sonische tandenborstel?

Ten eerste heb je twee soorten elektrische tandenborstels, namelijk roterende tandenborstels en sonische tandenborstels. Ondanks het grote verschil in techniek is er geen echt verschil in effectiviteit van beide technieken. Beide poetstechnieken zijn goed.

Roterende tandenborstels (ook wel oscillerende tandenborstels genoemd) beschikken over een borstelkop die snel ronddraait. De bekende Oral-B tandenborstels zijn roterende tandenborstels. In veel gevallen draait de borstel niet alleen, maar pulseert ook voor een optimale reiniging. Bij de veste roterende tandenborstels is dat dus het geval.

De sonische tandenborstels kennen we vooral van Philips. Deze elektrische tandenborstels beschikken over een ovale borstelkop die heel snel pulseert. Door deze beweging worden microbelletjes door het gebit gestuwd.


Poetsstanden

Los van de gebruikte techniek hebben de beste elektrische tandenborstels vaak meerdere poetsstanden. Het betreft dan verschillende poetsstanden voor verschillende soorten gebruik en voor verschillende problemen met de mond en het gebit.

Natuurlijk kennen ook de beste elektrische tandenborstelsmet meerdere poetsstanden de standaard reiniging zoals iedere elektrische tandenborstel deze kent. Maar daarnaast zijn er aparte poetsstanden voor bijvoorbeeld wittere tanden (deze polijst de tanden), gevoelige tanden (deze poetst wat voorzichtiger), voor het masseren van tandvlees en voor een extra intensieve reiniging.

Ook hebben de meer uitgebreidere en beste elektrische tandenborstels soms de mogelijkheid om de mate van roteren en/of pulseren in te stellen.

Poetsdruksensor

Een heel nuttige extra bij steeds meer elektrische tandenborstels is de poetsdruksensor. Veel mensen drukken te hard op hun tandenborstel bij het poetsen en dat heeft grote nadelen. Het poetsen is bij te hard drukken minder effectief, de haren verbuigen waardoor de tandenborstel ook niet meer goed functioneert en je kunt zo het tandvlees beschadigen.

Een druksensor geeft een signaal als je te hard drukt zodat je dit kunt corrigeren en minder hard gaat drukken, het signaal (meestal een rood licht) stopt dan weer. De beste tandenborstels beschikken over een poetsdruk sensor.

Poetsintensiteit

Het is bij goede elektrische tandenborstels soms ook mogelijk de poetsintensiteit zelf in te stellen. Daarbij kies je niet alleen voor een poetsstand, maar geef je ook zelf aan met hoeveel kracht de tandenborstel moet draaien of pulseren.

Dit zijn de beste elektrische tandenborstels bij gevoelige tanden, je kunt de intensiteit dan wat lager zetten. Wil je vuil en tandplak grondig te lijf? Dan zet je de intensiteit wat hoger.

Opzetborstels elektrische tandenborstel

De meeste mensen gebruiken een standaard opzetborstel, maar wist je dat hier ook een grote keuze in is? Er is een breed scala aan opzetborstels voor de elektrische tandenborstel met speciale eigenschappen. Zo zijn er speciale opzetborstels voor gevoelige tanden, voor de behandeling van ontstoken tandvlees, tegen een slechte adem, voor het extra goed verwijderen van tandplak en er zijn zelfs speciale opzetborstels voor melktanden en beugeldragers.

Poetsen van de tong met een elektrische tandenborstel

Ook zijn er speciale opzetborstels voor het poetsen van de tong. Hiermee verandert je elektrische tandenborstel is een elektrische tongschraper. Bacteriën op de tong zijn vaak verantwoordelijk voor een slechte adem. Met een gewone tandenborstel en een gewone poetsstand verwijder je deze bacteriën niet goed. Daarvoor moet je schrapen. Dat kan met zo'n opzetstuk. Deze vind je bij de bovengenoemde opzetborstels.

Ook zijn er luxere elektrische tandenborstels die een speciale poetsstand voor tongreiniging hebben, met meer vibratie. Dit is minder effectief dan schrapen maar werkt wel. We adviseren wel een antibacterieel middel voor de tong in combinatie met het schrapen voor het beste resultaat.

Wittere tanden met een elektrische tandenborstel

Bij de bovenstaande opzetborstels vind je ook opzetborstels die kunnen zorgen voor wittere tanden Het verschil met een standaard opzetborstel is dat de borstelharen dichter op elkaar zijn geplaatst. Ook beschikt een opzetborstel voor wittere tanden over een polijstcup die op een tandvriendelijke manier de aanslag van je tanden schraapt.

Het verkleuren van tanden gebeurt namelijk door aanslag die wordt veroorzaakt door bepaalde dranken en voedingsmiddelen zoals wijn, koffie, thee, sportdrank, vruchtensap, bessen, kersen, augurken, bieten en ijs.

Maar wist je dat er ook voeding is die juist goed is voor witte tanden? Kaas, appel, peer, komkommer, bloemkool, broccoli, zalm, rode uien, ananas, sesam en basilicum zijn allemaal goed voor de witte kleur van je tanden. De redenen zijn verschillend, soms bevorderen ze de speekselproductie, soms lossen ze tandplak op, soms hebben ze een blekende werking en soms doden ze de bacteriën die tandplak veroorzaken.

Gevoelige tanden

Bij bovenstaande opzetborstels zijn ook opzetstukken voor gevoelige tanden te vinden. Deze borstels hebben een zachtere borstel dan een standaard opzetborsteltje.

Luxe elektrische tandenborstels beschikken vaak over een speciale stand voor gevoelige tanden. Er wordt dan voorzichtiger gepoetst met de standaardborstel. Kijk bij de bovenaan genoemde keuzehulp op Beste Elektrische Tandenborstel Kopen voor tandenborstels met deze mogelijkheid.

Ontstoken tandvlees voorkomen en genezen

Dat geldt ook voor de tandenborstels en opzetborstels tegen ontstoken tandvlees. De speciale opzetborstels zijn ook hier zachter, maar daarnaast zijn de haren van de borstel ook zo geplaatst dat ze beter tussen tanden en tandvlees reinigen. Op die manier wordt ontstoken tandvlees voorkomen en genezen.

Meer opzetborstels elektrische tandenborstel

En zo zijn er ook speciale opzetborstels tegen tandplak (met langere haren), opzetborstels voor een beugel (met een kleinere borstelkop) en opzetborstels voor kinderen met een melkgebit (ook kleiner, maar tevens anders gevormd.

Bij de bovenstaande opzetborstels vind je al deze speciale borstels voor je elektrische tandenborstel.

Slimme tandenborstels

Steeds meer apparatuur wordt "slim" en werkt met apps en analyses. Met elektrische tandenborstels is dat niet anders. Een slimme tandenborstel (of smart tandenborstel) beschikt over Bluetooth waarmee je verbinding kunt maken met een app op je smartphone of tablet. Je krijgt op het scherm van die apparaten dan poetsinstructies terwijl je aan het poetsen bent. Op het scherm zie je wat je aan het doen bent en hoe lang je delen van je gebit moet poetsen.

Vaak wordt zo'n slimme tandenborstel geleverd met een houder voor je mobiele telefoon. Je kunt daarmee je smartphone aan de spiegel bevestigen zodat je zowel een goed zicht hebt op het scherm als op je gezicht terwijl je je handen vrij hebt.

Philips maakt zelfs geavanceerde slimme tandenborstels die alle poetsgegevens op een chip in de tandenborstel opslaan. Dat betekent dat je, ook al je geen Bluetooth verbinding gebruikt tijdens het poetsen, achteraf de gegevens op je smartphone of tablet kunt inlezen en laten analyseren.

Beste elektrische tandenborstel merken

Twee merken staan samen eenzaam aan de top als het op elektrische tandenborstels aankomt, Oral-B en Philips. Het zijn altijd de tandenborstels van deze merken die als beste elektrische tandenborstel uit tests komen. Voor wat betreft de verkochte aantallen is Oral-B (een merk van Braun) de winnaar.

In de schaduw van deze twee fabrikanten zijn er nog meer merken die elektrische tandenborstels maken, waaronder bekende namen als Panasonic, Waterpik, AEG en Remington, maar het marktaandeel van deze fabrikanten is zeer bescheiden.

Waarom is een elektrische tandenborstel de beste tandenborstel?

De beste tandenborstel is een elektrische tandenborstel. Tandartsen adviseren altijd elektrische tandenborstels. Maar waarom is dat? De elektrische tandenborstel heeft diverse voordelen ten opzichte van een gewone handtandenborstel.

In het verwijderen van tandplak is een elektrische tandenborstel superieur. Doordat de tandenborstel het poetswerk voor je doet is de beweging altijd goed. Je hoeft de tandenborstel alleen maar echt op de te poetsen tand of kies te zetten.

Een ander voordeel van een elektrische tandenborstel is dat elektrisch poetsen minder pijnlijk is in het geval van bijvoorbeeld artrose.

En zoals je in de bovenaan genoemde testen van tandenborstels kunt zien zijn er beste elektrische tandenborstels voor diverse mondproblemen. Zo kun je kiezen voor de beste tandenborstel in geval van tandvleesproblemen, de beste tandenborstel uit de test bij gevoelige tanden en de best geteste tandenborstel om tandplak te verwijderen. Ook zijn er elektrische tandenborstels met speciale poetsinstellingen om de tanden witter te maken.

Wat kost een goede elektrische tandenborstel?

Een goede elektrische tandenborstel koop je bij de voordelige aanbieders op het bovenaan genoemde Beste Elektrische Tandenborstel Kopen voor een prijs rond de 50 euro. Voor dat geld heb je een prima allround tandenborstel van bijvoorbeeld Oral-B of Philips. Er zijn ook duurdere en luxere tandenborstels die meer dan het dubbele kosten. Deze beschikken dan vaak over luxe als poetsadvies via blueetooth en een app of over bijvoorbeeld airfloss. Voor een gemiddelde gebruiker is een goede standaard elektrische tandenborstel echter goed genoeg.

Wat wel een heel nuttige functie is dit niet op al deze standaard tandenborstels voorkomt is de poetsdruksensor. Deze geeft een waarschuwing als de tandenborstel te hard op het gebit gedrukt wordt. Omdat te hard drukken zowel slecht is voor de tandenborstel als voor het gebit is dit deze functie iets waar je echt op moet letten als je een elektrische tandenborstel kiest.

Naast de kosten voor de elektrische tandenborstel zelf, heb je ook te maken met de kosten voor de opzetborstels. Er wordt geadviseerd de opzetborstel iedere drie maanden te vervangen. Toch maakt dit de kosten van elektrisch poetsen niet veel hoger dan "gewoon" poetsen. Een handtandenborstel moet je immers ook om de drie maanden vervangen, en de prijs van een goede handtandenborstel is vergelijkbaar met die van een opzetborstel. En de elektrische tandenborstel zelf kan vele jaren mee.

Via de bovenaan genoemde Elektrische Tandenborstel Keuzehulp kun je zelf de voor jou beste tandenborstel vinden. 

Zie ook:
Het is een feit, de elektrische tandenborstel is de beste tandenborstel. Maar welke van de elektrische tandenborstels is de beste elektrische tandenborstels. Bovenaan vind je de beste elektrische tandenborstels uit de test.  De beste elektrische tandenborstel algemeen en de beste koop uit de test, maar ook de beste elektrische tandenborstel voor een tiener of de beste kindertandenborstel. Tevens kijken we naar de mogelijkheden van een slimme tandenborstel en opzetstukken voor een elektrische tandenborstel tegen ontstoken tandvlees, gevoelige tanden en voor mooie witte tanden. Naast de beste elektrische tandenborstel uit de test vind je hier ook andere goede tandenborstels.


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.