Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste elektrische tandenborstel test

Tandartsen adviseren het gebruik van een elektrische tandenborstel. Hoewel verschillende elektrische tandenborstels verschillende technieken kunnen gebruiken is het elektrisch poetsen altijd beter en effectiever. Maar natuurlijk zijn er ook kwaliteitsverschillen tussen de verschillende elektrische tandenborstels.

Hier kijken we naar testen van elektrische tandenborstels en geven advies voor bij de aanschaf van de beste elektrische tandenborstel.

Uitslagen testen elektrische tandenborstels

Hieronder vind je de uitslagen van de diverse tandenborstel-tests. De laatste tests staan bovenaan.Voor jou persoonlijk beste tandenborstel

Het nadeel van testen zoals bijvoorbeeld de Consumentenbond deze uitvoert is dat deze altijd heel algemeen zijn. Ze zijn gericht op de gemiddelde gebruiker, met gemiddelde wensen. Wil je weten wat voor jou persoonlijk de beste tandenborstel is? Dan kun je gebruik maken van de Elektrische Tandenborstel Keuzehulp die te vinden is op Beste Elektrische Tandenborstel Kopen. In deze keuzehulp kun je al je eisen aanvinken en zien welke beste tandenborstels daar aan voldoen.

Elektrische tandenborstel tips

Hieronder geven we informatie over elektrische tandenborstels die je de keuze voor de voor jou beste tandenborstel makkelijker kunnen maken.

Roterende tandenborstel of sonische tandenborstel?

Je hebt twee soorten elektrische tandenborstels. Roterende tandenborstels en sonische tandenborstels. Ondanks het grote verschil in techniek is er geen echt verschil in effectiviteit. Beide poetstechnieken zijn goed.

Roterende tandenborstels (ook wel oscillerende tandenborstels genoemd) beschikken over een borstelkop die snel ronddraaid. De bekende Oral-B tandenborstels zijn roterende tandenborstels. In veel gevallen draait de borstel niet alleen, maar pulseert ook voor een optimale reiniging.

De sonische tandenborstels kennen we vooral van Philips. Deze elektrische tandenborstels beschikken over een ovale borstelkop die heel snel pulseert. Door deze beweging worden microbelletjes door het gebit gestuwd.


Poetsstanden

Los van de gebruikte techniek hebben de beste elektrische tandenborstels vaak meerdere poetsstanden, voor verschillende soorten gebruik. Natuurlijk kennen ze de standaard reiniging zoals iedere elektrische tandenborstel deze kent, maar vaak zijn er aparte poetsstanden voor wittere tanden (deze polijst de tanden), gevoelige tanden (deze poetst wat voorzichtiger), voor het masseren van tandvlees en voor een extra intensieve reiniging.

Ook hebben de meer uitgebreidere elektrische tandenborstels soms de mogelijkheid om de mate van roteren en/of pulseren in te stellen.

Poetsdruksensor

Een heel nuttige extra bij steeds meer elektrische tandenborstels is de poetsdruksensor. Veel mensen drukken te hard op hun tandenborstel bij het poetsen en dat heeft grote nadelen. Het poetsen is minder effectief, de haren verbuigen waardoor de tandenborstel ook niet meer goed functioneert en je kunt zo het tandvlees beschadigen. Een druksensor geeft een signaal als je te hard drukt zodat je ongemerkt niet teveel druk uitoefent.

Het is soms ook mogelijk de poetsintensiteit zelf in te stellen. Daarbij kies je niet alleen voor een poetsstand, maar geef je ook zelf aan met hoeveel kracht de tandenborstel moet draaien of pulseren. Dit is vooral handig bij gevoelige tanden, je kunt de intensiteit dan wat lager zetten. Wil je vuil en tandplak grondig te lijf? Dan zet je de intensiteit wat hoger.

Opzetborstels elektrische tandenborstel

De meeste mensen gebruiken een standaard opzetborstel, maar wist je dat hier ook een grote keuze in is? Er is een breed scala aan opzetborstels met speciale eigenschappen. Zo zijn er speciale opzetborstels voor gevoelige tanden, voor de behandeling van ontstoken tandvlees, tegen een slechte adem, voor het extra goed verwijderen van tandplak en er zijn zelfs speciale opzetborstels voor melktanden en beugeldragers.

Poetsen van de tong

Ook zijn er speciale opzetborstels voor het poetsen van de tong. Hiermee verandert je elektrische tandenborstel is een elektrische tongschraper. Bacteriën op de tong zijn vaak verantwoordelijk voor een slechte adem. Met een gewone tandenborstel en een gewone poetsstand verwijder je deze bacteriën niet goed. Daarvoor moet je schrapen. Dat kan met zo'n opzetstuk. Deze vind je bij de bovengenoemde opzetborstels.

Ook zijn er luxere elektrische tandenborstels die een speciale poetsstand voor tongreiniging hebben, met meer vibratie. Dit is minder effectief dan schrapen maar werkt wel. We adviseren wel een antibacterieel middel voor de tong in combinatie met het schrapen voor het beste resultaat.

Wittere tanden

Bij de bovenstaande opzetborstels vind je ook opzetborstels die kunnen zorgen voor wittere tanden Het verschil met een standaard opzetborstel is dat de borstelharen dichter op elkaar zijn geplaatst. Ook beschikt een opzetborstel voor wittere tanden over een polijstcup die op een tandvriendelijke manier de aanslag van je tanden schraapt.

Het verkleuren van tanden gebeurt namelijk door aanslag die wordt veroorzaakt door bepaalde dranken en voedingsmiddelen zoals wijn, koffie, thee, sportdrank, vruchtensap, bessen, kersen, augurken, bieten en ijs.

Maar wist je dat er ook voeding is die juist goed is voor witte tanden? Kaas, appel, peer, komkommer, bloemkool, broccoli, zalm, rode uien, ananas, sesam en basilicum zijn allemaal goed voor de witte kleur van je tanden. De redenen zijn verschillend, soms bevorderen ze de speekselproductie, soms lossen ze tandplak op, soms hebben ze een blekende werking en soms doden ze de bacteriën die tandplak veroorzaken.

Gevoelige tanden

Bij bovenstaande opzetborstels zijn ook opzetstukken voor gevoelige tanden te vinden. Deze borstels hebben een zachtere borstel dan een standaard opzetborsteltje.

Luxe elektrische tandenborstels beschikken vaak over een speciale stand voor gevoelige tanden. Er wordt dan voorzichtiger gepoetst met de standaardborstel. Kijk bij de bovenaan genoemde keuzehulp op Beste Elektrische Tandenborstel Kopen voor tandenborstels met deze mogelijkheid.

Ontstoken tandvlees

Dat geldt ook voor de tandenborstels en opzetborstels tegen ontstoken tandvlees. De speciale opzetborstels zijn ook hier zachter, maar daarnaast zijn de haren van de borstel ook zo geplaatst dat ze beter tussen tanden en tandvlees reinigen. Op die manier wordt ontstoken tandvlees voorkomen en genezen.

Meer opzetborstels tandenborstel

En zo zijn er ook speciale opzetborstels tegen tandplak (met langere haren), opzetborstels voor een beugel (met een kleinere borstelkop) en opzetborstels voor kinderen met een melkgebit (ook kleiner, maar tevens anders gevormd.

Bij de bovenstaande opzetborstels vind je al deze speciale borstels voor je elektrische tandenborstel.

Slimme tandenborstels

Steeds meer apparatuur wordt "slim" en werkt met apps en analyses. Met elektrische tandenborstels is dat niet anders. Een slimme tandenborstel (of smart tandenborstel) beschikt over Bluetooth waarmee je verbinding kunt maken met een app op je smartphone of tablet. Je krijgt op het scherm van die apparaten dan poetsinstructies terwijl je aan het poetsen bent. Op het scherm zie je wat je aan het doen bent en hoe lang je delen van je gebit moet poetsen.

Vaak wordt zo'n slimme tandenborstel geleverd met een houder voor je mobiele telefoon. Je kunt daarmee je smartphone aan de spiegel bevestigen zodat je zowel een goed zicht hebt op het scherm als op je gezicht terwijl je je handen vrij hebt.

Philips maakt zelfs geavanceerde slimme tandenborstels die alle poetsgegevens op een chip in de tandenborstel opslaan. Dat betekent dat je, ook al je geen Bluetooth verbinding gebruikt tijdens het poetsen, achteraf de gegevens op je smartphone of tablet kunt inlezen en laten analyseren.

Beste elektrische tandenborstel merken

Twee merken staan samen eenzaam aan de top als het op elektrische tandenborstels aankomt, Oral-B en Philips. Het zijn altijd de tandenborstels van deze merken die als beste elektrische tandenborstel uit tests komen. Voor wat betreft de verkochte aantallen is Oral-B (een merk van Braun) de winnaar.

In de schaduw van deze twee fabrikanten zijn er nog meer merken die elektrische tandenborstels maken, waaronder bekende namen als Panasonic, Waterpik, AEG en Remington, maar het marktaandeel van deze fabrikanten is zeer bescheiden.

Via de bovenaan genoemde Elektrische Tandenborstel Keuzehulp kun je zelf de voor jou beste tandenborstel vinden. 

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.