Header Ads Widget

Bol 10-daagse 2024Bol 10-daagse 2024

Beste elektrische tandenborstel

Op zoek naar de beste tandenborstel? Hier de beste elektrische tandenborstel uit de test en tips voor de voor jou beste elektrische tandenborstel.

Goede elektrische tandenborstel PhilipsDe beste tandenborstel is elektrisch

De elektrische tandenborstel is de beste tandenborstel. Tandartsen adviseren het gebruik van een elektrische tandenborstel. Hoewel verschillende elektrische tandenborstels verschillende technieken kunnen gebruiken is het elektrisch poetsen altijd beter en effectiever dan poetsen met een handtandenborstel. 

Maar natuurlijk zijn er ook kwaliteitsverschillen tussen de verschillende elektrische tandenborstels. Daarom kijken we hier naar de beste elektrische tandenborstel. We hebben ondermeer de beste elektrische tandenborstels uit de test in verschillende categorieën.

We hebben de uitslagen van diverse vergelijkende testen van elektrische tandenborstels, met de beste tandenborstel uit iedere elektrische tandenborstel test, en geven we advies voor bij de aanschaf van de voor jou beste elektrische tandenborstel.


Aanbiedingen tandenborstels bij de beste winkels

Hieronder vind je de aanbiedingen elektrische tandenborstels bij de beste en goedkoopste winkels.

Tevens hebben we de aanbiedingen, specificaties en reviews (met voordelen en nadelen) van alle gangbare elektrische tandenborstels in Nederland en België. 
Wat is de voor jou persoonlijk de beste tandenborstel?

Het nadeel van een elektrische tandenborstel test zoals bijvoorbeeld de Consumentenbond deze uitvoert is dat deze tests altijd heel algemeen zijn. Een test zoals de elektrische tandenborstel test van de Consumentenbond is gericht op de gemiddelde gebruiker, met gemiddelde wensen. En dat terwijl er juist aan de beste tandenborstel soms heel specifieke eisen worden gesteld.

Wil je weten wat voor jou persoonlijk de beste tandenborstel is? Dan kun je gebruik maken van de Elektrische Tandenborstel Keuzehulp. De tandenborstel keuzehulp brengt je via enkele vragen naar de voor jou beste tandenborstel tegen de laagste prijs en je kan zien welke goede tandenborstels aan jouw wensen voldoen.

Tandenborstel keuzehulp


De Elektrische Tandenborstel Keuzehulp geeft je eveneens heel veel informatie die je van pas komt als je je beste elektrische tandenborstel zoekt.Tips beste elektrische tandenborstel kiezen

Hieronder geven we informatie over elektrische tandenborstels die je de keuze voor de voor jou beste tandenborstel makkelijker kunnen maken.

Roterende tandenborstel of sonische tandenborstel?

Ten eerste heb je twee soorten elektrische tandenborstels, namelijk roterende tandenborstels en sonische tandenborstels. Ondanks het grote verschil in techniek is er geen echt verschil in effectiviteit van beide technieken. Beide poetstechnieken zijn goed. De techniek hoeft dus niet doorslaggevend te zijn voor wat de beste elektrische tandenborstel is.

Roterende tandenborstels (ook wel oscillerende tandenborstels genoemd) beschikken over een borstelkop die snel ronddraait. De bekende Oral-B elektrische tandenborstels zijn roterende tandenborstels. In veel gevallen draait de borstel niet alleen, maar pulseert ook voor een optimale reiniging. Bij de beste roterende tandenborstels is dat dus het geval.

De sonische tandenborstels kennen we vooral van Philips. Deze elektrische tandenborstels beschikken over een ovale borstelkop die heel snel pulseert. Door deze beweging worden microbelletjes door het gebit gestuwd.


Poetsstanden

Los van de gebruikte techniek hebben de beste elektrische tandenborstels vaak meerdere poetsstanden. Het betreft dan verschillende poetsstanden voor verschillende soorten gebruik en voor verschillende problemen met de mond en het gebit.

Natuurlijk kennen ook de beste elektrische tandenborstels met meerdere poetsstanden de standaard reiniging zoals iedere elektrische tandenborstel deze kent. Maar daarnaast zijn er aparte poetsstanden voor bijvoorbeeld wittere tanden (deze polijst de tanden), een stand voor gevoelige tanden (deze poetst wat voorzichtiger), voor het masseren van tandvlees en voor een extra intensieve reiniging.

Ook hebben de meer uitgebreidere en beste elektrische tandenborstels soms de mogelijkheid om de mate van roteren en/of pulseren in te stellen.

In het bovenstaande beste elektrische tandenborstel test overzicht vind je diverse testen van de beste tandenborstels bij bepaalde problemen, zoals de beste elektrische tandenborstel bij ontstoken tandvlees en de beste elektrische tandenborstel tegen gele tanden.

Poetsdruksensor

Een heel nuttige functie waarover steeds meer elektrische tandenborstels beschikken is de poetsdruksensor. Veel mensen drukken te hard op hun tandenborstel bij het poetsen en dat heeft grote nadelen. Het poetsen is bij te hard drukken minder effectief, de haren verbuigen waardoor de tandenborstel ook niet meer goed functioneert. Ook kun je door te hard drukken bij het tandenpoetsen je tandvlees beschadigen.

Een druksensor geeft een signaal als je te hard drukt zodat je dit kunt corrigeren en minder hard gaat drukken, het signaal (meestal een rood licht) stopt dan weer. 

De beste elektrische tandenborstels beschikken over een poetsdruk sensor.

Poetsintensiteit

Het is bij goede elektrische tandenborstels soms ook mogelijk de poetsintensiteit zelf in te stellen. Daarbij kies je niet alleen voor een poetsstand, maar geef je ook zelf aan met hoeveel kracht de tandenborstel moet draaien of pulseren.

Tandenborstels waarbij je de intensiteit van het poetsen kunt instellen zijn de beste elektrische tandenborstels bij gevoelige tanden. Je kunt de intensiteit dan wat lager zetten. Wil je vuil en tandplak grondig te lijf? Dan zet je de intensiteit tijdelijk wat hoger.

Opzetborstels elektrische tandenborstel

De meeste mensen gebruiken een standaard opzetborstel, maar wist je dat hier ook een grote keuze in is? Er is een breed scala aan opzetborstels voor de elektrische tandenborstel met speciale eigenschappen. 

Zo zijn er speciale opzetborstels voor gevoelige tanden, voor de behandeling van ontstoken tandvlees. Er zijn opzetborstels tegen een slechte adem en er zijn opzetborstels voor het extra goed verwijderen van tandplak. Er zijn zelfs speciale opzetborstels voor melktanden en beugeldragers.

Om goed te poetsen is niet alleen een goede elektrische tandenborstel nodig maar ook de juiste opzetborstel. De opzetborstels zijn belangrijk voor het bepalen wat de beste elektrische tandenborstel is,

Poetsen van de tong met een elektrische tandenborstel

Ook zijn er speciale opzetborstels voor het poetsen van de tong. Hiermee verandert je elektrische tandenborstel is een elektrische tongschraper. Bacteriën op de tong zijn vaak verantwoordelijk voor een slechte adem. 

Met een gewone tandenborstel en een gewone poets stand verwijder je deze bacteriën niet goed. Daarvoor moet je schrapen. Het schrapen van de tong kan met een elektrische tandenborstel met zo'n opzetstuk. Deze speciale opzetborstels voor je tandenborstel vind je bij de bovengenoemde opzetborstels.

Ook zijn er luxere elektrische tandenborstels die een speciale poetsstand voor tongreiniging hebben. Deze stand geeft meer vibratie. Het vibreren is minder effectief dan schrapen van de tong, maar het werkt wel.

We adviseren wel een antibacterieel middel voor de tong in combinatie met het schrapen voor het beste resultaat.

Wittere tanden met een elektrische tandenborstel

Bij de bovenstaande opzetborstels vind je ook opzetborstels die kunnen zorgen voor wittere tanden Het verschil met een standaard opzetborstel is dat de borstelharen dichter op elkaar zijn geplaatst. Ook beschikt een opzetborstel voor wittere tanden over een polijstcup die op een tandvriendelijke manier de aanslag van je tanden schraapt.

Het verkleuren van tanden gebeurt namelijk door aanslag die wordt veroorzaakt door bepaalde dranken en voedingsmiddelen zoals wijn, koffie, thee, sportdrank, vruchtensap, bessen, kersen, augurken, bieten en ijs.

Maar wist je dat er ook voeding is die juist goed is voor witte tanden? Kaas, appel, peer, komkommer, bloemkool, broccoli, zalm, rode uien, ananas, sesam en basilicum zijn allemaal goed voor de witte kleur van je tanden. De redenen zijn verschillend, soms bevorderen ze de speekselproductie, soms lossen ze tandplak op, soms hebben ze een blekende werking en soms doden ze de bacteriën die tandplak veroorzaken.

Bij het bovenstaande beste tandenborstel test overzicht vind je ook een test met de beste elektrische tandenborstel voor witte tanden. Daar vind je ook andere elektrische tandenborstels die extra goed geschikt zijn voor mooie witte tanden.

Gevoelige tanden

Bij bovenstaande opzetborstels zijn ook opzetstukken voor gevoelige tanden te vinden. Deze borstels hebben een zachtere borstel dan een standaard opzetborsteltje.

Luxe elektrische tandenborstels beschikken vaak over een speciale stand voor gevoelige tanden. Er wordt dan voorzichtiger gepoetst met de standaardborstel. Kijk bij de bovenaan genoemde keuzehulp op Beste Elektrische Tandenborstel Kopen voor tandenborstels met deze mogelijkheid.

Heb je snel last van een pijnlijk gebit, dan is een goede tandenborstel bij gevoelige tanden voor jou de beste elektrische tandenborstel.

Ontstoken tandvlees voorkomen en genezen

Ook goede tandenborstels en opzetborstels tegen ontstoken tandvlees zijn hier boven te vinden. De speciale opzetborstels van de elektrische tandenborstel zijn ook hier zachter, maar daarnaast zijn de haren van de borstel ook zo geplaatst dat ze beter tussen tanden en tandvlees reinigen. Op die manier wordt ontstoken tandvlees voorkomen en genezen.

In het beste tandenborstel test overzicht vind je ook de beste elektrische tandenborstel bij bloedend tandvlees en andere tandvlees problemen.

Meer opzetborstels elektrische tandenborstel

En zo zijn er ook speciale opzetborstels tegen tandplak (met langere haren), opzetborstels voor een beugel (met een kleinere borstelkop) en opzetborstels voor kinderen met een melkgebit (ook kleiner, maar tevens anders gevormd.

Bij de bovenstaande opzetborstels vind je al deze speciale borstels voor je elektrische tandenborstel. En in de keuzehulp vind je de beste elektrische tandenborstels voor al deze gebitsproblemen en specifieke wensen.

Slimme tandenborstels

Steeds meer apparatuur wordt "slim" en werkt met apps en analyses. Met elektrische tandenborstels is dat niet anders. Een slimme tandenborstel (of smart tandenborstel) beschikt over Bluetooth waarmee je verbinding kunt maken met een app op je smartphone of tablet. 

Je krijgt op het scherm van die apparaten dan poetsinstructies terwijl je aan het poetsen bent. Op het scherm zie je wat je aan het doen bent en hoe lang je delen van je gebit moet poetsen.

Vaak wordt zo'n slimme tandenborstel geleverd met een houder voor je mobiele telefoon. Je kunt daarmee je smartphone aan de spiegel bevestigen zodat je zowel een goed zicht hebt op het scherm als op je gezicht terwijl je je handen vrij hebt.

Philips maakt zelfs geavanceerde slimme tandenborstels die alle poetsgegevens op een chip in de tandenborstel opslaan. Dat betekent dat je, ook al je geen Bluetooth verbinding gebruikt tijdens het poetsen, achteraf de gegevens op je smartphone of tablet kunt inlezen en laten analyseren.

Persoonlijk is mijn ervaring dat de interesse in het gebruik van de app verwatert als het nieuwtje er af is, maar dat is een persoonlijke mening die per gebruiker kan verschillen.

Kijk in het elektrische tandenborstel test overzicht voor de beste slimme tandenborstel uit de test.

Beste elektrische tandenborstel merken

Twee merken staan samen eenzaam aan de top als het op elektrische tandenborstels aankomt, Oral-B en Philips. Het zijn altijd de tandenborstels van deze merken die als beste elektrische tandenborstel uit tests komen. Voor wat betreft de verkochte aantallen is Oral-B (een merk van Braun) de winnaar.

In de schaduw van deze twee fabrikanten zijn er nog meer merken die elektrische tandenborstels maken, waaronder bekende namen als Panasonic, Waterpik, AEG en Remington, maar het marktaandeel van deze fabrikanten is zeer bescheiden.

Waarom is een elektrische tandenborstel de beste tandenborstel?

De beste tandenborstel is een elektrische tandenborstel. Tandartsen adviseren altijd elektrische tandenborstels. Maar waarom is de elektrische tandenborstel de beste tandenborstel? De elektrische tandenborstel heeft diverse voordelen ten opzichte van een gewone handtandenborstel.

In het verwijderen van tandplak is een elektrische tandenborstel superieur. Doordat de tandenborstel het poetswerk voor je doet is de beweging altijd goed. Je hoeft de tandenborstel alleen maar echt op de te poetsen tand of kies te zetten.

Een ander voordeel van een elektrische tandenborstel is dat elektrisch poetsen minder pijnlijk is in het geval van bijvoorbeeld artrose.

En zoals je in de bovenaan genoemde testen van tandenborstels kunt zien zijn er beste elektrische tandenborstels voor diverse mondproblemen. Zo kun je kiezen voor de beste tandenborstel in geval van tandvleesproblemen, de beste tandenborstel uit de test bij gevoelige tanden en de best geteste tandenborstel om tandplak te verwijderen. Ook zijn er elektrische tandenborstels met speciale poetsinstellingen om de tanden witter te maken.

Nadelen elektrische tandenborstel?

Heeft de elektrische tandenborstel dan geen nadelen? Er zijn wel nadelen van een elektrische tandenborstel te noemen maar die zijn marginaal. De hogere aanschafprijs kan je van aanschaf weerhouden, al is een goedkope elektrische tandenborstel prima te betalen. Verder kost een elektrische tandenborstel stroom (bij het opladen) en vinden niet alle mensen het brommende bewegende apparaatje in hun mond plezier.

Persoonlijk vind ik het enige nadeel van een elektrische tandenborstel het ongemak dat je ervaart als de stroom ineens op is. Je moet dan eerst weer opladen voor je goed kunt poetsen.

Wat kost een goede elektrische tandenborstel?

Een goede elektrische tandenborstel koop je bij de voordelige aanbieders op het bovenaan genoemde Beste Elektrische Tandenborstel Kopen voor een prijs rond de 50 euro. Voor dat geld heb je een prima allround tandenborstel van bijvoorbeeld Oral-B of Philips. Er zijn ook duurdere en luxere tandenborstels die meer dan het dubbele kosten. Deze beschikken dan vaak over luxe als poetsadvies via blueetooth en een app of over bijvoorbeeld airfloss. Voor een gemiddelde gebruiker is een goede standaard elektrische tandenborstel echter goed genoeg.

Wat wel een heel nuttige functie is dit niet op al deze standaard tandenborstels voorkomt is de poetsdruksensor. Deze geeft een waarschuwing als de tandenborstel te hard op het gebit gedrukt wordt. Omdat te hard drukken zowel slecht is voor de tandenborstel als voor het gebit is dit deze functie iets waar je echt op moet letten als je een elektrische tandenborstel kiest.

Naast de kosten voor de elektrische tandenborstel zelf, heb je ook te maken met de kosten voor de opzetborstels. Er wordt geadviseerd de opzetborstel iedere drie maanden te vervangen. Toch maakt dit de kosten van elektrisch poetsen niet veel hoger dan "gewoon" poetsen. Een handtandenborstel moet je immers ook om de drie maanden vervangen, en de prijs van een goede handtandenborstel is vergelijkbaar met die van een opzetborstel. En de elektrische tandenborstel zelf kan vele jaren mee.

Via de bovenaan genoemde Elektrische Tandenborstel Keuzehulp kun je zelf de voor jou beste tandenborstel vinden. 

Elektrische tandenborstel tips Consumentenbond

Wat zijn de voordelen van elektrisch poetsen en welke tandenborstel is voor jou de beste tandenborstel? In onderstaand filmpje geeft de tandenborstel expert van de Consumentenbond tips voor het kiezen van de beste tandenborstel.


Consumentenbond elektrische tandenborstel tips

Er wordt door de Consumentenbond onder andere gekeken naar de verschillen tussen een basis tandenborstel en een meer uitgebreide elektrische tandenborstel en naar de verschillende opzetstukken voor deze elektrische tandenborstels.


Zie ook:

Foto bovenaan: Philips elektrische tandenborstel

Samenvatting:
Het is een feit, de elektrische tandenborstel is de beste tandenborstel. Maar welke van de elektrische tandenborstels is de beste elektrische tandenborstels. Bovenaan vind je de beste elektrische tandenborstels uit de test.  De beste elektrische tandenborstel algemeen en de beste koop uit de test, maar ook de beste elektrische tandenborstel voor een tiener of de beste kindertandenborstel. Tevens kijken we naar de mogelijkheden van een slimme tandenborstel en opzetstukken voor een elektrische tandenborstel tegen ontstoken tandvlees, gevoelige tanden en voor mooie witte tanden. Naast de beste elektrische tandenborstel uit de test vind je hier ook andere goede tandenborstels.


Een reactie posten

1 Reacties

  1. Voor mij is de beste elektrische tandenborstel een Philips tandenborstel. Een Philips elektrische tandenborstel is namelijk een sonische tandenborstel en dat vind ik het meest plezierig. Een elektrische sonische tandenborstel geeft namelijk het zelfde gevoel als het poetsen met een handtandenborstel en ik vind dat wel zo plezierig. Daarom is een Philips tandenborstel voor bij de beste elektrische tandenborstel.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.