Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste externe harde schijf / externe SSD test

De beste externe opslag. Zowel de beste externe harde schijf uit de test als de beste externe SSD uit de test. Portable en voor op het bureau.

Goedkoop: Externe harde schijf
Ondanks dat USB-sticks steeds meer ruimte krijgen en steeds goedkoper worden is het nog steeds veel goedkoper om voor dataopslag een externe harde schijf te kiezen. Vooral de mechanische harde schijf heeft een heel lage prijs per GB, waardoor je voor hetzelfde geld veel meer opslagruimte kunt kopen.

Snel: Externe SSD
Een wat duurder, maar ook beter alternatief voor de mechanische harde schijf is de externe SSD. Dit is de harde schijf van deze tijd, met vele voordelen ten opzichte van de mechanische hard disk. 

Hier kijken we naar testen van beide soorten externe harde schijven, de externe harde schijf en de externe SSD.

Beste externe harde schijven en beste externe SSD's uit de test

Beste portable SSD test:

Beste portable HD test:

Zie ook


Beste externe harde schijf / beste SSD kopen

Wil je hulp bij het kiezen van de juiste portable harde schijf of SSD? Gebruik dan de betreffende keuzehulp met daarin alle selectiemogelijkheden, prijzen, reviews, tests en ervaringen van interne harde schijven, externe harde schijven, interne SSD schijven en externe SSD schijven.

Hier vind je de keuzehulp:
SSD schijf of mechanische harde schijf?

De harde schijf zoals deze tot voor kort altijd werd gebruikt is mechanisch. Voor externe harde schijven worden dezelfde harddisks gebruikt als voor laptops. De laatste jaren zien er echter steeds vaker externe harde schijven waarbij het opslaggeheugen bestaat uit flash-geheugen, dit zijn de externe SSD's. Zo'n SSD heeft vooral voordelen.

Voordelen SSD als externe harde schijf

- Veel minder kwetsbaar, vooral een groot voordeel bij een portable schijf
- Sneller
- Geluidloos
- Minder groot
- Energiezuinig, vooral een voordeel bij een portable schijf

Nadelen SSD als externe harde schijf

- Per GB nog flink duurder dan een mechanische harde schijf
- Minder mogelijkheden voor data recorvery na een storing

Portable harde schijf

Een ander verschil is harde schijven (zowel mechanisch als SSD) is minder zichtbaar. Het betreft de geschiktheid voor mobiel gebruik. Vooral externe SSD's zijn meestal portable harde schijven. Ze zijn klein, niet kwetsbaar en door hun lage energieverbruik zeer geschikt om op een accu te draaien.

Daarnaast heb je de (meestal mechanische) harde schijven die thuis of op kantoor voor massale dataopslag gebruikt worden.Met heel veel TB's aan opslagruimte doen ze vooral dienst als opslag voor grote zakelijke bestanden en film-collecties. Daarvoor hebben ze geen accu nodig en ook hun opvang maakt niet uit. Soms worden er meerdere schijven in een behuizing geplaatst.


externe SSD WD


Externe SSD WDOnderwerpen:
Hoewel ook USB geheugensticks steeds meer capaciteit krijgen is de rol van de externe harde schijf (portable hard disk) nog niet uitgespeeld. Per MB/GB is een harde schijf (ook een portable HD) veel goedkoper dan flash geheugen en daarmee vooral bij hoge capaciteiten goedkoop. De externe SSD is duurder, maar technisch gezien veel beter. Een portable SSD is sneller, energiezuiniger en minder kwetsbaar. Hierboven vind je de beste externe harde schijven en beste externe SSD schijven uit de test.