Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste fiets test

De beste fietsen uit de test in alle soorten. Van omafiets tot speed pedelec. Kijk hier wat je beste fiets is en bij welke fietsenwinkel je deze fiets goedkoop kunt kopen.

Wat is de beste fiets? Dat is een wel heel erg algemene vraag. Er zijn ten eerste vele soorten fietsen, en lang niet iedereen stelt dezelfde eisen aan zijn fiets. En ook niet ieders budget om een fiets te kopen is hetzelfde.

Maar om je te helpen de voor jou beste fiets te vinden hebben we hier de winnaars van een groot aantal fiets testen verzameld.

Beste fietsen uit de test

Hieronder kun je aangeven wat voor fiets je zoekt. Je krijgt dan een overzicht van de beste fietsen uit relevante fiets testen.


beste fietsen test

Soorten fietsen

Wat voor soorten fietsen zijn getest? Hieronder een korte beschrijving van ieder soort fiets. De beste fietsen van al deze soorten vind je bij de fiets testen hier boven. Hieronder vind je van ieder soort fiets goedkope aanbiedingen van de beste online fietsenwinkels om een fiets goedkoop te kopen.

Stadsfiets

Een stadsfiets is allround fiets voor dagelijks gebruik. Een fiets voor school, werk en boodschappen, maar ook voor recreatieve fietstochtjes, want een goede stadsfiets is meer dan een fiets voor binnen de bebouwde kom. 

Een duidelijk kenmerk van dit soort fiets is dat je bij een stadsfiets een rechte zithouding hebt. Daardoor zit je hoog op de fiets en heb je een goed overzicht in druk stadsverkeer. Een echte stadsfiets heeft maar een beperkt aantal versnellingen en is een relatief goedkope fiets.

Veel van deze fietsen zijn zowel als damesfiets als herenfiets te koop. Bij de fiets test bovenaan vind je de beste stadsfietsen uit de test. Goedkoop een goede fiets kopen? Hieronder de fietsenwinkel aanbiedingen van dit soort fietsen.

De hybride fiets is lichter, sportiever, en een hybride fiets heeft meer versnellingen dan de stadsfiets. Een hybride fiets wordt ook wel toerfiets, trekkingfiets of toerfiets genoemd. Je kunt deze fiets zien als een combinatie (een hybride) van een stadsfiets en een sportfiets. 

Een hybride fiets / toerfiets is beter geschikt voor lange fietstochten dan een echte stadsfiets. Maar je kunt zo'n fiets ook prima als stadsfiets gebruiken. Een hybride fiets is lichter, heeft meer versnellingen, is meer comfortabel en luxe. Daardoor is het een plezierige fiets om lange fietstochten op te maken. Dit alles maakt de hybride fiets wel duurder dan de stadsfiets.

Cube hybride fiets
Cube hybride fiets


De beste fiets voor recreatief gebruik kun je hier boven bij de beste hybride fiets test vinden. Hieronder staan de fietsenwinkel aanbiedingen van deze fietsen. Je kunt er zowel damesfietsen als herenfietsen kopen.
Terug naar de stadsfiets. De transportfiets is namelijk ook een stadsfiets. Deze fiets heeft echter specifieke kenmerken. Allereerst natuurlijk de voordrager. Een bagagedrager voorop de fiets waarop je een krat, mand of fietstas kunt plaatsen. Deze voordrager maakt het makkelijk veel spullen mee te nemen. Mede daarom is deze fiets als schoolfiets populair bij scholieren, maar ook voor boodschappen is de transportfiets handig. 

Maar de beste fietsen in dit model hebben meer specifieke kenmerken. Ze hebben bijvoorbeeld een dubbele fietsstandaard zodat ze stevig staan en een stuurslot dat voorkomt dat het voorwiel door de zware gevulde voordrager omklapt. Ook heeft een goede fiets in deze categorie een extra sterk frame en een transportfiets heeft vaak een klassiek uiterlijk.

Ook deze beste fiets vind je bovenaan bij de fietsen test, en hieronder staan de aanbiedingen bij fietsenwinkels.

Omafiets

Ook de omafiets is een echte stadsfiets. Het verschil met een andere stadsfiets zit hem in de retro uitstraling van de fiets. De omafiets ziet er echt uit als een klassieke fiets uit oma's tijd. 

Sommige omafietsen zijn ook klassiek uitgevoerd met bijvoorbeeld alleen een terugtraprem en zonder versnellingen, maar er zijn ook omafietsen die van alle moderne gemakken voorzien zijn. 

Omafietsen zijn bijna altijd een damesfiets, maar deze fietsen zijn er in beperkte mate ook als herenfiets. Deze herenfietsen worden logischerwijs opafiets genoemd.

De beste opafiets en beste omafiets vind je bij de bovenstaande beste stadsfietsen bij de beste fietsen uit de test. Hieronder vind je de fietsenwinkel waar je deze fietsen goedkoop online kopen.
De meest verkochte fietsen van dit moment zijn de e-bikes. een fiets met een elektrische hulpmotor. De elektrische fiets of e-bike kan ieder soort fiets zijn, maar dan met een elektrische motor die je helpt bij het trappen. 

Stella elektrische fiets

Stella elektrische fiets

Vaak is een elektrische fiets een toerfiets omdat de e-bike het meest voor recreatie wordr gebruikt. Maar tegenwoordig wordt ieder soort fiets met een motor aangeboden. Stadsfietsen, hybride fietsen en transportfietsen, maar  ook mountainbikes, bakfietsen, tandems, vouwfietsen en zelfs racefietsen. Dit is een dus een heel brede categorie fietsen.

Bij de beste fiets uit de test overzichten bovenaan vind je een groot aantal testen van e-bikes in alle vormen. Hieronder kun je elektrische fietsen in alle vormen goedkoop online bij je fietsenwinkel van je keuze bestellen.

Speed pedelec / speed e-bike

De speed pedelec / speed e-bike is een snelle e-bike. Een speed pedelec mag 45 kilometer per uur rijden (een normale e-bike maar 25 km /u) . Dat is behoorlijk snel waardoor de speed pedelec wettelijk gezien gelijk is gesteld aan een brommer. 

Je moet je dus op een speed pedelec aan verkeersregels voor de bromfiets houden, een helm dragen, een geel plaatje aanvragen en je mag er alleen op als je een bromfietsrijbewijs hebt.

Dat neemt niet weg dat deze snelle elektrische fiets steeds populairder wordt. Het is een prima alternatief voor de auto en voor openbaar vervoer omdat je geen last hebt van files, overstaptijden en parkeer problemen.

Kijk voor de beste fiets in deze categorie bij de bovenstaande speed pedelec test of kijk hier onder bij welke fietsenwinkel je zo'n snelle elektrische fiets goedkoop online kunt kopen.
Een compleet ander soort fiets is de bakfiets. De bakfiets is niet meer de lompe kar waarin vroeger de bakker zijn bestellingen vervoerde maar een lichte makkelijk te besturen fiets met een bak er voor. Meestal beschikt een bakfiets over drie wielen, maar vaak ook over twee wielen. 

Moderne bakfietsen worden vooral door ouders gebruikt om meerdere kinderen mee te transporteren, maar ook voor het vervoeren van een hond, bagage of boodschappen is zo'n fiets met bak erg handig. 

Goedkope elektrische bakfiets Vogue

Goedkope elektrische bakfiets Vogue


Er komen ook steeds meer elektrische bakfietsen op de markt omdat bij dit soort fiets (vooral zwaar beladen) een elektrische trapondersteuning erg handig is.

Zoek je de beste bakfiets? Kijk dan bij de fiets test bovenaan voor de beste fiets uit de test in deze categorie. Goede bakfietsen kun je hier onder goedkoop kopen bij een online fietsenwinkel.
De vouwfiets is een handig fietsje voor forenzen. Een vouwfiets / plooifiets mag gratis mee in trein, tram en bus, en als je uit het openbaar vervoer bent gestapt kun je de laatste kilometers fietsen. 

Zo'n opvouwbare fiets ook lekker makkelijk om op vakantie mee te nemen. Ook in de auto neemt de fiets maar weinig ruimte in en op je vakantie adres heb je een fiets tot je beschikking.

Vooral bij forenzen is de elektrische vouwfiets populair. Dat is de beste fiets om mee te nemen in het openbaar vervoer om vervolgens de rest van de route makkelijk en snel op de fiets af te leggen

In het bovengenoemde beste fiets test overzicht vind je ook de beste vouwfietsen uit de test. Hieronder de aanbiedingen van deze opvouwbare fietsen. Je vindt bij deze fietsenwinkels zowel elektrische fietsen als vouwfietsen zonder motor.


Moederfiets

De beste fiets voor ouders met kinderen. De moederfiets is een stadsfiets / damesfiets met extra ruimtes voor kinderzitjes voor en achter op de fiets. Deze fiets beschikt over een sterk frame, een stevige fietsstandaard en meer voorzieningen die er voor zorgen dat je als moeder (of vader) makkelijk één of meerdere kinderen, plus spullen, mee kan nemen op de fiets.

De moederfiets wordt tegenwoordig ook wel familiefiets of family bike genoemd. Dat is wat meer geëmancipeerd omdat ook vaders kinderen op de fiets naar school, club en kinderopvang brengen en samen met de kinderen op de fiets boodschappen doen. 

En ook voor opa's en oma's die vaak met de kleinkinderen op stap gaan is een moederfiets / familiefiets een goede fiets. De moederfiets (mammafiets) is altijd een damesfiets omdat een lage instap belangrijk is bij het makkelijk opstappen en afstappen van een zwaar beladen fiets.

Kijk hier onder om goedkoop zo'n beste fiets voor ouders te kopen. 


Altec moederfiets
Altec moederfiets

Kinderfietsen

Naast de fietsen voor dames en heren zijn er natuurlijk ook nog de fietsen voor kinderen. De beste fietsen voor meisjes en de beste fietsen voor jongens zijn ook in het bovenstaande beste fiets overzicht te vinden. De beste fietsen voor kinderen van peuter tot scholier. 

Hieronder vind je goedkope fietswinkel aanbiedingen bij de beste fietswinkels waar je goede fietsen voor kinderen goedkoop kunt kopen.

Andere beste fietsen

En dan zijn er nog mountainbikes, racefietsen, fixie fietsen en meer soorten fietsen die getest zijn. Bovenaan deze pagina vind je alle beste fietsen uit de test.

Bij de bovenaan genoemde rubrieken vind je alle testen van al deze soorten fietsen.

Damesfiets en herenfiets

De scheiding tussen damesfiets en herenfiets is steeds meer aan het vervagen. Een herenfiets is in feite een damesfiets met stang. Die stang was vroeger nodig voor de stevigheid (en omdat mannen de fiets meer zouden belasten dan vrouwen), maar de huidige fietsen zijn dusdanig stevig dat een fietsstang niet meer nodig is.

Daarbij komt dat veel heren het veel fijner vinden om op een damesfiets te rijden. De stang zit immers alleen maar in de weg bij het opstappen en afstappen. 

Steeds meer fietsen worden dan tegenwoordig alleen maar als damesfiets uitgebracht (en worden dan unisex fiets of universele fiets genoemd). Dat begon met de elektrische fietsen (in een tijd dat de e-bike nog vooral door oudere mannen en vrouwen gekocht werd), maar ook stadsfietsen worden tegenwoordig steeds meer alleen uitgebracht als damesfiets / uniseks fiets voor dames en heren.

Beste fietsmerken

Je vindt in deze overzichten de beste fietsen van vele fietsfabrikanten. Bekende fabrikanten van goede fietsen zijn Gazelle, Sparta, Giant en Batavus. Maar er zijn goede A-merken die in Nederland minder bekend zijn zoals Cube, Victoria, Gepida en Trek. En je hebt goede merken fietsen (vaak Nederlandse merken) die wat minder bekend zijn bij het grote publiek maar wel goede fietsen produceren zoals Corina, BSP, Popal en Pointer.

Verder vind je een aantal budget merken, die goedkope fietsen maken waaraan je veel plezier kunt beleven zoals de fietsen van Vogue, Altec, Puch, Cumberland, Union en Umit.

En dan zijn er nog de fiets merken die helemaal op elektrische fietsen gericht zijn, zoals Stella Fietsen, Amslod en QWIC. Deze fiets fabrikanten maken goede elektrische fietsen die goedkoop te koop zijn.

Bij de bovenstaande fiets testen en fiets aanbiedingen kom je al deze fietsmerken tegen.


Zie ook:

Onderwerp:
Op deze pagina vind je een overzicht met alle soorten fietsen waarop je op TestResults.nl één of meerder fietstesten vindt. Het gaat daarbij om de beste stadsfietsen, e-bikes, transportfietsen, omafietsen, kinderfietsen en hybride fietsen, maar ook om racefietsen, mountainbikes, bakfietsen, speed pedelecs, vouwfietsen, moederfietsen en andere soorten fietsen. De testen van de fietsen zijn uitgevoerd door experts van organisaties als de Fietsersbond en de ANWB, maar ook door kranten, tijdschriften en grote webwinkels.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Staar je niet dood op A merk fietsen. Die zijn veel duurder maar vaak niet beter. Mijn vader heeft een dure Sparta fiets gekocht maar daar zijn alleen maar problemen mee. De fiets rijdt enorm zwaar, alsof er continue geremd wordt, en de fietsenmaker kan het niet oplossen. Een tante had een Sparta e-bike met een prijs ver boven de 3.000 euro gekocht maar die heeft van begin af aan accu problemen gehad. Ook niet op te lossen. Er is daarom nauwelijks op gereden (geldt trouwens ook voor die andere Sparta fiets) en nu heeft de accu het helemaal begeven. Deze kan alleen vervangen worden door een officiële Sparta fiets accu die iets van 500 euro kost. Natuurlijk investeren we dat geld niet in die brakke elektrische fiets, dus die kan weggegooid worden.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.