Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste fiets test

Wat is de beste fiets? Dat is een wel heel erg algemene vraag. Er zijn ten eerste vele soorten fietsen, en lang niet iedereen stelt dezelfde eisen aan zijn fiets. Maar om je te helpen de voor jou beste fiets te vinden hebben we hier de winnaars van een groot aantal fietstesten verzameld.

Testen van fietsen

Hieronder kun je aangeven wat voor fiets je zoekt. Je krijgt dan een overzicht van de beste fietsen uit relevante testen.


beste fietsen test

Soorten fietsen

Wat voor soorten fietsen zijn getest? Hieronder een korte beschrijving van ieder soortfiets.

Stadsfiets: De gemiddelde fiets voor dagelijks gebruik. Voor school. werk en boodschappen, maar ook voor recreatieve fietstochtjes, want een goede stadsfiets is meer dan een fiets voor binnen de bebouwde kom.

Toerfiets: Lichter, sportiever, en met meer versnellingen dan de stadsfiets. De toerfiets is nog beter geschikt voor lange fietstochten. Maar je kunt hem ook als stadsfiets gebruiken. De toerfiets wordt ook wel hybride fiets genoemd omdat het een tussenvorm is van een stadsfiets en een racefiets.

Transportfiets: Simpelweg een stadsfiets met een voordrager. Deze voordrager maakt het makkelijk veel spullen mee te nemen. Mede daarom is de transportfiets populair bij scholieren, maar ook voor boodschappen is de transportfiets handig. Een transportfiets heeft vaak een klassiek uiterlijk.

Omafiets: Ook de omafiets is een echte stadsfiets. Het verschil met een andere stadsfiets zit hem in de retro uitstraling van de fiets. De omafiets ziet er echt uit als een klassieke fiets uit oma's tijd. Sommige omafietsen zijn ook klassiek uitgevoerd met bijvoorbeeld alleen een terugtraprem en zonder versnellingen, maar er zijn ook omafietsen die van alle moderne gemakken voorzien zijn. Omafietsen zijn er in beperkte mate ook als herenmodel, de opafiets.

Elektrische fiets: De elektrische fiets of e-bike kan ieder soort fiets zijn, maar dan met een elektrische motor die je helpt bij het trappen. Vaak zijn het toerfietsen omdat ze het meest voor recreatie worden gebruikt, maar tegenwoordig wordt ieder soort fiets met een motor aangeboden, zelfs mountainbikes, bakfietsen, tandems en vouwfietsen.

Speed pedelec: Snelle e-bike. Een speed pedelec mag 45 kilometer per uur rijden (een normale e-bike maar 25 km /u) . Dat is behoorlijk snel waardoor de speed pedelec wettelijk gezien gelijk is gesteld aan een brommer. Je moet je dus op een speed pedelec aan verkeersregels voor de bromfiets houden, een helm dragen, een geel plaatje aanvragen en je mag er alleen op als je een bromfietsrijbewijs hebt.

Bakfiets: Niet meer de lompe kar waarin vroeger de bakker zijn bestellingen vervoerde maar een lichte makkelijk te besturen fiets met een bak er voor. Meestal met drie wielen, soms met twee. Moderne bakfietsen worden vooral door ouders gebruikt om meerdere kinderen mee te transporteren.

Vouwfiets: Handig fietsje voor forenzen. Mag gratis mee in trein en bus, en als je uit het openbaar vervoer bent gestapt kun je de laatste kilometers fietsen. Ook lekker makkelijk om op vakantie mee te nemen.

Moederfiets: Een stadsfiets met extra ruimtes voor kinderzitjes voor en achter op de fiets. Met een sterk frame, een stevige fietsstandaard en meer voorzieningen die er voor zorgen dat je als moeder (of vader) makkelijk één of meerdere kinderen, plus spullen, mee kan nemen op de fiets.

En dan zijn er nog mountainbikes, racefietsen, kinderfietsen en meer soorten fietsen die getest zijn.

Bij de bovenaan genoemde rubrieken vind je alle testen van al deze soorten fietsen.


Zie ook:

Onderwerp:
Op deze pagina vind je een overzicht met alle soorten fietsen waarop je op TestResults.nl één of meerder fietstesten vindt. Het gaat daarbij om de beste stadsfietsen, e-bikes, transportfietsen, omafietsen, kinderfietsen en hybride fietsen, maar ook om racefietsen, mountainbikes, bakfietsen, speed pedelecs, vouwfietsen, moederfietsen en andere soorten fietsen. De testen van de fietsen zijn uitgevoerd door experts van organisaties als de Fietsersbond, de ANWB en de Consumentenbond, maar kranten, tijdschriften en grote webwinkels.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.