Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste fiets test

Wat is de beste fiets? Dat is een wel heel erg algemene vraag. Er zijn ten eerste vele soorten fietsen, en lang niet iedereen stelt dezelfde eisen aan zijn fiets. Maar om je te helpen de voor jou beste fiets te vinden hebben we hier de winnaars van een groot aantal testen verzameld.

Testen van fietsen

Hieronder kun je aangeven wat voor fiets je zoekt. Je krijgt dan een overzicht van de beste fietsen uit relevante testen.Soorten fietsen

Wat voor soorten fietsen zijn getest? Hieronder een korte beschrijving van ieder soortfiets.

Stadsfiets: De gemiddelde fiets voor dagelijks gebruik. Voor school. werk en boodschappen, maar ook voor recreatieve fietstochtjes, want een stadsfiets is meer dan een fiets voor binnen de bebouwde kom.

Toerfiets: Lichter, sportiever, meer versnellingen. De toerfiets is nog beter geschikt voor lange fietstochten. Maar je kunt hem ook als stadfiets gebruiken. De toerfiets wordt ook wel hybride fiets genoemd omdat het een tussenvorm is van een stadsfiets en een racefiets.

Transportfiets: Simpelweg een stadsfiets met een voordrager. Ideaal om makkelijk veel spullen mee te nemen. Populair bij scholieren. Een transportfiets heeft vaak een klassiek uiterlijk.

Elektrische fiets: De elektrische fiets of e-bike kan ieder soort fiets zijn, maar dan met een elektrische motor die je helpt bij het trappen. Vaak zijn het toerfietsen omdat ze het meest voor recreatie worden gebruikt, maar tegenwoordig wordt ieder soort fiets met een motor aangeboden, zelfs mountainbikes, bakfietsen, tandems en vouwfietsen.

Speed pedelec: Snelle e-bike. Een speed pedelec mag 45 kilometer per uur rijden (een normale e-bike maar 25 km /u) . Dat is behoorlijk snel waardoor de speed pedelec wettelijk gezien gelijk is gesteld aan een brommer. Je moet je dus op een speed pedelec aan verkeersregels voor de bromfiets houden, een helm dragen, een geel plaatje aanvragen en je mag er alleen op als je een bromfietsrijbewijs hebt.

Bakfiets: Niet meer de lompe kar waarin vroeger de bakker zijn bestellingen vervoerde maar een lichte makkelijk te besturen fiets met een bak er voor. Meestal met drie wielen, soms met twee. Moderne bakfietsen worden vooral door ouders gebruikt om meerdere kinderen mee te transporteren.

Vouwfiets: Handig fietsje voor forenzen. Mag gratis mee in trein en bus, en als je uit het openbaar vervoer bent gestapt kun je de laatste kilometers fietsen. Ook lekker makkelijk om op vakantie mee te nemen.

Bij de bovenaan genoemde rubrieken vind je alle testen van al deze soorten fietsen.


Zie ook:

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.