Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste fiets test

 

Wat is de beste fiets? Dat is een wel heel erg algemene vraag. Er zijn ten eerste vele soorten fietsen, en lang niet iedereen stelt dezelfde eisen aan zijn fiets. Maar om je te helpen de voor jou beste fiets te vinden hebben we hier de winnaars van een groot aantal fietstesten verzameld.

Testen van fietsen

Hieronder kun je aangeven wat voor fiets je zoekt. Je krijgt dan een overzicht van de beste fietsen uit relevante testen.


beste fietsen test

Soorten fietsen

Wat voor soorten fietsen zijn getest? Hieronder een korte beschrijving van ieder soortfiets. De beste fietsen van al deze soorten vind je bij de fiets testen hier boven.

Stadsfiets

Een stadsfiets is allround fiets voor dagelijks gebruik. Voor school. werk en boodschappen, maar ook voor recreatieve fietstochtjes, want een goede stadsfiets is meer dan een fiets voor binnen de bebouwde kom. Een duidelijk kenmerk van dit soort fiets is dat je bij een stadsfiets een rechte zithouding hebt. Daardoor zit je hoog en heb je een goed overzicht in druk stadsverkeer. Een echte stadsfiets heeft maar een beperkt aantal versnellingen en is een relatief goedkope fiets.

Bij de fiets test bovenaan vind je de beste stadsfietsen uit de test.

Hybride fiets / Toerfiets

De hybride fiets is lichter, sportiever, en met meer versnellingen dan de stadsfiets. Een hybride fiets wordt ook wel toerfiets, trekkingfiets of toerfiets genoemd. Het is een combinatie (een hybride) van een stadsfiets en een sportfiets. 

Een hybride fiets / toerfiets is beter geschikt voor lange fietstochten dan een echte stadsfiets. Maar je kunt hem ook als stadsfiets gebruiken. Een hybride fiets is lichter, heeft meer versnellingen, is meer comfortabel en luxe. Daardoor is het een plezierige fiets om lange fietstochten op te maken. Dit alles maakt de hybride fiets wel duurder dan de stadsfiets.

De beste fiets voor recreatief gebruik kun je hier boven bij de beste hybride fiets test vinden.

Transportfiets

Terug naar de stadsfiets. De transportfiets is namelijk ook een stadsfiets. Deze fiets heeft echter specifieke kenmerken. Allereerst natuurlijk de voordrager. Een bagagedrager voorop de fiets waarop je een krat, mand of fietstas kunt plaatsen. Deze voordrager maakt het makkelijk veel spullen mee te nemen. Mede daarom is de transportfiets populair bij scholieren, maar ook voor boodschappen is de transportfiets handig. 

Maar de beste fietsen in dit model hebben meer specifieke kenmerken. Ze hebben bijvoorbeeld een dubbele fietsstandaard zodat ze stevig staan en een stuurslot dat voorkomt dat het voorwiel door de zware gevulde voordrager omklapt. Ook heeft een goede fiets in deze categorie een extra sterk frame en een transportfiets heeft vaak een klassiek uiterlijk.

Ook deze beste fiets vind je bovenaan bij de testen van fietsen.

Omafiets

Ook de omafiets is een echte stadsfiets. Het verschil met een andere stadsfiets zit hem in de retro uitstraling van de fiets. De omafiets ziet er echt uit als een klassieke fiets uit oma's tijd. Sommige omafietsen zijn ook klassiek uitgevoerd met bijvoorbeeld alleen een terugtraprem en zonder versnellingen, maar er zijn ook omafietsen die van alle moderne gemakken voorzien zijn. Omafietsen zijn er in beperkte mate ook als herenmodel, deze fietsen worden logischerwijs opafiets genoemd.

De beste opafiets en beste omafiets vind je bij de bovenstaande beste stadsfietsen bij de beste fietsen uit de test.

Elektrische fiets / e-bike

Een fiets met een elektrische hulpmotor. De elektrische fiets of e-bike kan ieder soort fiets zijn, maar dan met een elektrische motor die je helpt bij het trappen. Vaak zijn het toerfietsen omdat ze het meest voor recreatie worden gebruikt, maar tegenwoordig wordt ieder soort fiets met een motor aangeboden. Stadsfietsen, hybride fietsen en transportfietsen, maar  ook mountainbikes, bakfietsen, tandems, vouwfietsen en zelfs racefietsen.

Bij de beste fiets uit de test overzichten bovenaan vind je een groot aantal testen van e-bikes in alle vormen.

Speed pedelec / speed e-bike

De speed pedelec / speed e-bike is een snelle e-bike. Een speed pedelec mag 45 kilometer per uur rijden (een normale e-bike maar 25 km /u) . Dat is behoorlijk snel waardoor de speed pedelec wettelijk gezien gelijk is gesteld aan een brommer. Je moet je dus op een speed pedelec aan verkeersregels voor de bromfiets houden, een helm dragen, een geel plaatje aanvragen en je mag er alleen op als je een bromfietsrijbewijs hebt.

Dat neemt niet weg dat deze snelle elektrische fiets steeds populairder wordt. Het is een prima alternatief voor de auto en voor openbaar vervoer omdat je geen last hebt van files, overstaptijden en parkeer problemen.

Kijk voor de beste fiets in deze categorie bij de bovenstaande speed pedelec test.

Bakfiets

De bakfiets is niet meer de lompe kar waarin vroeger de bakker zijn bestellingen vervoerde maar een lichte makkelijk te besturen fiets met een bak er voor. Meestal beschikt een bakfiets over drie wielen, maar vaak ook over twee wielen. 

Moderne bakfietsen worden vooral door ouders gebruikt om meerdere kinderen mee te transporteren, maar ook voor het vervoeren van een hond, bagage of boodschappen is een bakfiets erg handig. Er komen ook steeds meer elektrische bakfietsen op de markt omdat bij dit soort fiets (vooral zwaar beladen) een elektrische trapondersteuning erg handig is.

Zoek je de beste bakfiets? Kijk dan bij de fiets test bovenaan voor de beste fiets uit de test in deze categorie.

Vouwfiets

De vouwfiets is een handig fietsje voor forenzen. Een vouwfiets /plooifiets mag gratis mee in trein, tram en bus, en als je uit het openbaar vervoer bent gestapt kun je de laatste kilometers fietsen. Zo'n opvouwbare fiets ook lekker makkelijk om op vakantie mee te nemen. Ook in de auto neemt de fiets maar weinig ruimte in en op je vakantie adres heb je een fiets tot je beschikking.

In het bovengenoemde beste fiets test overzicht vind je ook de beste vouwfietsen uit de test.

Moederfiets

De moederfiets is een stadsfiets / damesfiets met extra ruimtes voor kinderzitjes voor en achter op de fiets. Met een sterk frame, een stevige fietsstandaard en meer voorzieningen die er voor zorgen dat je als moeder (of vader) makkelijk één of meerdere kinderen, plus spullen, mee kan nemen op de fiets.

De moederfiets wordt tegenwoordig ook wel familiefiets of family bike genoemd. Dat is wat meer geëmancipeerd omdat ook vaders kinderen op de fiets naar school, club en kinderopvang brengen en samen met de kinderen op de fiets boodschappen doen. En ook voor opa's en oma's die vaak met de kleinkinderen op stap gaan is een moederfiets / familiefiets een goede fiets.

Andere beste fietsen

En dan zijn er nog mountainbikes, racefietsen, kinderfietsen en meer soorten fietsen die getest zijn. Bovenaan deze pagina vind je alle beste fietsen uit de test.

Bij de bovenaan genoemde rubrieken vind je alle testen van al deze soorten fietsen.


Zie ook:

Onderwerp:
Op deze pagina vind je een overzicht met alle soorten fietsen waarop je op TestResults.nl één of meerder fietstesten vindt. Het gaat daarbij om de beste stadsfietsen, e-bikes, transportfietsen, omafietsen, kinderfietsen en hybride fietsen, maar ook om racefietsen, mountainbikes, bakfietsen, speed pedelecs, vouwfietsen, moederfietsen en andere soorten fietsen. De testen van de fietsen zijn uitgevoerd door experts van organisaties als de Fietsersbond, de ANWB en de Consumentenbond, maar kranten, tijdschriften en grote webwinkels.

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *