Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste fietsendrager test


Met een fietsendrager op je auto kun je het gebied waar je kunt fietsen flink uitbreiden. De fiets kan mee met vakanties en op dagtrips. In fietsland Nederland worden dan ook heel veel fietsendragers verkocht. Hier kijken we naar de beste fietsendragers uit diverse testen

Testen van fietsendragers

Hieronder vind je testen van fietsendragers uitgevoerd door experts van onder andere de ANWB, de Consumentenbond, maar ook van buitenlandse organisaties, webshops en vergelijkingssites. De fietsdrager tests staan op volgorde van datum gesorteerd.Beste fietsendrager vinden

Hierboven vind je de testen van fietsendragers. Wil je zelf uitzoeken wat voor jou de beste fietsendrager is. Met andere woorden de fietsendrager die het best bij jou persoonlijke wensen en eisen past? Kijk dan een naar de Fietsendrager Keuzehulp op Beste Fietsendrager Kopen. Daar kun je heel gericht naar de voor jou beste fietsendrager zoeken. Ook vind je daar nog meer tests, reviews en ervaringen.

Tevens vind je op Beste Fietsendrager Kopen de beste en goedkoopste online winkels om een fietsendrager te kopen. Je kunt heel veel geld besparen door bij deze online aanbieders een fietsendrager te bestellen. Meestal met hoge korting en gratis bezorging.

Ook de actuele Fietsendrager Top 10 is op Beste Fietsendrager Kopen te vinden.

Fietsendrager op de trekhaak, dak, dissel of achterklep

Je kunt een fietsdrager op verschillende manieren op je auto bevestigen.

Fietsendrager op trekhaak

De meeste fietsendragers bevestig je op de trekhaak. Nadeel: je moet natuurlijk wel een trekhaak hebben. Maar ook al heb je geen trekhaak op de auto, dan kan het een overweging zijn er speciaal voor de fietsendrager één aan te schaffen. Een fietsendrager op de trekhaak heeft namelijk vele voordelen.

De trekhaak is het sterkste punt van de auto. Wil je twee elektrische fietsen meenemen, dan is een fietsenrek op de trekhaak een must. En zelfs dan moet je er nog wel even op letten of het gewicht van het rek en beide e-bikes de kogeldruk van de trekhaak niet overschrijdt.

Ook is het heel wat makkelijker om een fiets achter de auto te plaatsen dan er bovenop, vooral als je een oprijgoot gebruikt.


Fietsendrager op de achterklep

Ook zonder een trekhaak kun je een fietsenrek bij de meeste auto's achterop plaatsen. De fietsendrager wordt dan aan de achterklep gehangen. De fietsen mogen echter niet al te zwaar zijn. Voor elektrische fietsen is dit niet geschikt. Een gewone fiets kan wel, maar dit systeem is meer geschikt voor lichte racefietsen. Je kunt er dan één, twee of in sommige gevallen zelfs drie racefietsen op bevestigen.

Fietsendrager op het dak

Ook de fietsendrager op het dak is voor racefietsen bedoeld. De fietsendrager wordt hierbij op de dakdrager bevestigd. Je hebt dus zowel een fietsendrager als een dakdrager nodig, maar misschien heb je de dakdrager al in je bezit voor een skibox of dakkoffer. De fietsendrager op het dak is populair onder wielrenners en mountainbikers, maar op sommige van deze fietsendragers, zoals de Thule OutRide 561, kan ook een enkele gewone fiets.


Fietsendrager op de caravan

Ook een de caravan kun je een fietsendrager bevestigen. Dat kan op twee manieren. Ter eerste op de dissel. Deze monteer je tussen de auto en de caravan. Het is zo mogelijk om twee fietsen mee te nemen, maar let wel op de maximale belasting van de trekhaak. Er hangt immers ook een caravan aan.

De tweede manier om je fiets is op de caravan mee te nemen is met een fietsendrager die je achterop de caravan bevestigd. Dat belast de kogeldruk minder dan de dissel-fietsendrager. Ook op deze manier is het mogelijk twee fietsen mee te nemen.

Kijk bij de bovenstaande testen van fietsendragers en de Fietsendrager Keuzehulp voor de beste fietsendragers van iedere soort.

Zie ook: Tests van fietsen en fietsaccessoires
Foto: Pro-User

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.