Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste fietsendrager test

De beste fietsendragers uit de test voor op de auto. Met de beste fietsendrager voor op de trekhaak, maar ook de beste fietsdrager voor op de caravan en de beste dakdrager voor de fiets.


Met een fietsendrager op je auto kun je het gebied waar je kunt fietsen flink uitbreiden. De fiets kan mee met vakanties en op dagtrips. In fietsland Nederland worden dan ook heel veel fietsendragers verkocht. Hier kijken we naar de beste fietsendragers uit de test.Dit zijn de beste fietsendragers

Hieronder vind je testen van fietsendragers uitgevoerd door experts van onder andere de ANWB en andere organisaties uit Nederland, maar ook van buitenlandse organisaties, webshops en vergelijkingssites. De fietsdrager tests staan op volgorde van datum gesorteerd.
Je beste fietsendrager vinden

Hierboven vind je de testen van fietsendragers. Wil je zelf uitzoeken wat voor jou de beste fietsendrager is. Met andere woorden de fietsendrager die het best bij jou persoonlijke wensen en eisen past? Kijk dan een naar de Fietsendrager Keuzehulp op Beste Fietsendrager Kopen. Daar kun je heel gericht naar de voor jou beste fietsendrager zoeken. Ook vind je daar nog meer tests, reviews en ervaringen.

Tevens vind je op Beste Fietsendrager Kopen de beste en goedkoopste online winkels om een fietsdrager te kopen. Je kunt heel veel geld besparen door bij deze online aanbieders een fietsendrager te bestellen. Meestal met hoge korting en gratis bezorging.

Ook de actuele Fietsendrager Top 10 is op Beste Fietsendrager Kopen te vinden.

Thule fietsendrager 2 elektrische fietsen

Thule fietsendrager (trekhaak) 2 elektrische fietsenFietsendrager op de trekhaak, dak, dissel of achterklep?

Je kunt een fietsdrager op verschillende manieren op je auto bevestigen.

Fietsendrager trekhaak

De meeste fietsendragers bevestig je op de trekhaak. Nadeel: je moet natuurlijk wel een trekhaak hebben. Maar ook al heb je geen trekhaak op de auto, dan kan het een overweging zijn er speciaal voor de fietsendrager een trekhaak aan te schaffen. Een fietsendrager op de trekhaak heeft namelijk vele voordelen.

De trekhaak is het sterkste punt van de auto. Wil je twee elektrische fietsen meenemen, dan is een fietsenrek op de trekhaak een must. En zelfs dan moet je er nog wel even op letten of het gewicht van het rek en beide e-bikes de kogeldruk van de trekhaak niet overschrijdt.

Ook is het heel wat makkelijker om een fiets achter de auto te plaatsen dan er bovenop, vooral als je een oprijgoot gebruikt. Je hoeft de fiets dan niet op te tillen, maar rijdt hem op de fietsendrager.

Wil je een fietsdrager zonder trekhaak op je auto? Dan heb je de volgende opties:

Zoek je een fietsendrager voor elektrische fietsen? Kies dan altijd voor een fietsendrager op de trekhaak. Alleen dan vervoer je 2 elektrische fietsen veilig op een fietsendrager.


Fietsendrager op de achterklep

Ook zonder trekhaak kun je een fietsenrek bij de meeste auto's achterop plaatsen. De fietsendrager wordt dan aan de achterklep gehangen. 

Mottez achterklepdrager fiets

Mottez achterklepdrager (zonder trekhaak) 3 fietsen


Maar let op, de fietsen mogen bij een fietsdrager zonder trekhaak bevestiging niet al te zwaar zijn. Voor twee elektrische fietsen zijn deze fietsendragers daarom niet geschikt. Een gewone fiets kan wel. Maar een fietsendrager zonder trekhaak bevestiging is meer geschikt voor lichte racefietsen of mountainbikes. Je kunt er dan één, twee of in sommige gevallen zelfs drie sportfietsen op bevestigen.

Fietsendrager op het dak

Ook de fietsdrager op het dak is voor racefietsen bedoeld. De fietsdrager wordt hierbij op de dakdrager bevestigd. Je hebt dus zowel een fietsendrager als een dakdrager nodig, maar misschien heb je de dakdrager al in je bezit voor een skibox of dakkoffer. 

De fietsendrager op het dak is populair onder wielrenners en mountainbikers, maar op sommige van deze fietsendragers kan ook een gewone fiets. Maar het nadeel is natuurlijk dat je die (zware) fiets wel zonder schade op het dak moet zien te krijgen. Bij een lichte racefiets gaat dat makkelijk, maar een gewone fiets op het dak tillen is een ander verhaal.

Menabo fietsendrager dak

Menabo fietsdrager dak


Fietsendrager op de caravan

Ook op de caravan kun je een fietsendrager bevestigen. Een fietsendrager voor op de caravan kan op twee manieren. De eerste mogelijkheid is de fietsdrager op de dissel. Zo'n fietsdrager monteer je tussen de auto en de caravan. 

Het is zo mogelijk om twee fietsen mee te nemen, maar let wel op de maximale belasting van de trekhaak. Er hangt immers ook een caravan aan, en die weegt ook de nodige kilo's.

Uebler disseldrager fiets voor op caravan

Uebler disseldrager fiets voor op caravan


De tweede manier om je fiets is op de caravan mee te nemen is met een fietsendrager die je achterop de caravan bevestigt. Een fietsdrager achter op de caravan belast de kogeldruk minder dan de dissel-fietsendrager. Ook op deze manier is het mogelijk om twee fietsen of e-bikes op de caravan mee te nemen.

Tips beste fietsendrager kiezen

Eerder noemde we al de Fietsendrager Keuzehulp die te vinden is via Beste Fietsendrager Kopen. Met deze keuzehulp kun je makkelijk de voor jou beste fietsendrager tegen de laagste prijs vinden. Hiervoor hoef je alleen maar je wensen en eisen aan te vinken.

Hieronder geven we enkele tips met betrekking tot de keuzes die je kan maken in deze fietsendrager keuzehulp.

Het aantal fietsen op de fietsdrager

Voor hoeveel fietsen is de fietsendrager geschikt? Dat loopt uiteen van fietsendragers waarop maar plek is voor één fiets tot fietsendragers voor wel vier fietsen. 

Hou er ook rekening mee dat ook de auto en de trekhaak (in geval van een trekhaakdrager) het gewicht aan fietsen moet kunnen dragen. Je kan een fietsendrager voor drie of vier fietsen kopen, maar de auto moet het ook kunnen dragen. 

Naast de geschiktheid van de fietsdrager zelf is ook de kogeldruk van de trekhaak namelijk ook van belang bij een fietsendrager voor de trekhaak. Het gewicht van de fietsen plus het gewicht van de fietsendrager (vergeet dat laatste niet) mogen niet hoger zijn dan de kogeldruk. Raadpleeg voor het maximum gewicht de handleiding van de auto.

Tip: Haal altijd de accu van een e-bike en neem deze in de auto zelf mee. Dat scheelt behoorlijk in het gewicht van de fiets. Alles wat je van de fiets afhaalt hoeft de trekhaak niet te dragen.

Buzz Rack fietsdrager 4 fietsen

Fietsendrager kantelbaar met 4 fietsen Buzz Rack

Kantelbare fietsendrager

Bij een fietsendrager die je op de achterklep plaatst is het erg handig als de fietsdrager kantelbaar is. Je klapt het rek met fietsen dat weg zodat je nog gewoon  in de bagageruimte kan komen. Dit voorkomt dat je alles weer moet afladen als er iets uit de achterbak moet halen.

Let op: Selecteer deze optie in de keuzehulp als dat nodig is, want alleen de beste fietsendragers beschikken vaak over deze mogelijkheid.

Inklapbare fietsendrager

Het is ook handig als de fietsdrager inklapbaar is. Deze neemt dan veel minder ruimte in de schuur of garage in als de fietsendrager niet gebruikt wordt, en je kunt hem ook makkelijk in de achterklep bewaren.Beste fietsendrager merken

Diverse fabrikanten maken goede fietsendragers. Met name de fietsdragers van Thule, Uebler, Pro-User, Hapro en TwinnyLoad komen vaak goed uit de test. 

Andere fabrikanten voor een goede fietsendrager zijn XLC, Nordrive, Buzz Rack, Mottez, Spinder, Menabo, Prouser, Fiamma, Bosal, Atera, Tacx en Peruzo.


Kijk bij de bovenstaande testen van fietsendragers en de Fietsendrager Keuzehulp voor de beste fietsendragers van iedere soort en de goedkoopste winkels om deze te kopen.Consumentenbond fietsendrager tips

In onderstaande video vind je tips van de Consumentenbond om je beste fietsdrager te vinden. De Consumentenbond fietsdrager expert geeft je kooptips en informatie over onder andere het draagvermogen, de klemkracht en het kantelsysteem, maar ook over sloten om je fietsendrager tegen diefstal te beschermen.


Video: Tips Consumentenbond fietsdragers


Foto bovenaan: Pro-User Diamant fietsendrager


Onderwerp:
Hier vind je de beste fietsendragers uit de test in diverse vormen. Zoals de beste fietsendrager voor op de trekhaar, maar ook de beste trekhaal zonder trekhaak, zoals een fietsdrager voor op de achterklep, op de caravan (disseldrager) of de beste dakdrager voor je fiets uit de test. Ook geven we tips voor het kiezen en goedkoop kopen van je beste fietsendrager.

Een reactie posten

3 Reacties

 1. Tip van mij, als je een fietsdrager voor de trekhaak koopt, kies er dan één die kan kantelen. Mijn fietsendrager doet dat niet, en daardoor kan ik niets uit de kofferbak halen als de fietsen op de drager staan. Dan moet ik eerst de fietsen er af halen, en er weer opzetten. Dat is dus wel iets om goed op te letten bij het kiezen van de juiste fietsdrager!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Frederiek Heidema30 mei 2024 om 17:49

  Ik kende het fietsdrager merk XLC niet tot ik in de Consumentenbond Gids las dat de XLC Almada Work E als beste fietsdrager was getest. Omdat deze fietsendrager ook nog eens redelijk is geprijsd hebben mijn man en ik deze XLC fietsdrager besteld.

  En het is inderdaad een heel fijne fietsendrager. Vooral het gebruiksgemak valt mij op als ik hem vergelijk met de fietsdrager van mijn ouders en van vrienden. Ook beschikt hij over goten waar de dikke banden van de mountainbike van mijn man prima passen. Bij de fietsendrager van mijn ouders is dat een probleem.

  Ook onze twee e-bikes gaan er probleemloos op. Plaatsen van de fietsdrager op de trekhaak gaat makkelijk, de klemmen openen zich automatisch als je de fiets er op zet, je kan hem inclusief fietsen kantelen als je in de achterbak van de auto wil zijn en na gebruik kun je de fietsdrager heel compact veilig opbergen. Alleen maar lof voor de XLC Almada fietsendrager!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben op zoek naar een goede fietsdrager en daarbij zag ik dat de Uebler i21 in de laatste test als beste fietsdrager is getest. Ik vind de prijs wel wat pittig dus ik denk dat ik voor de Pro User fietsdrager ga die als beste koop is getest. Die is in de score namelijk niet veel minder maar wel in prijs. Het scheelt meer dan 300 euro en dat vind ik een groot verschil voor twee fietsdragers die bijna even goed zijn!

  BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.