Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste fietshelm test

Een fietshelm wordt steeds vaker in Nederland gedragen. Door wielrenners, door kinderen, maar ook door volwassenen. Een goede ontwikkeling, want een goede fietshelm kan bij een val ernstig letsel voorkomen. Hier kijken we naar de beste fietshelm uit de test voor volwassen, kinderen en wielrenners en geven tips voor het kiezen en kopen van de beste fietshelm.

Fietshelm test

Wat is de beste fietshelm? We hebben onderstaande testen van fietshelmen gevonden. Kijk hieronder voor de beste fietshelm uit de test voor volwassenen, kinderen en sportfietsers.


Overzicht alle fietshelmen

Wil je een compleet overzicht van alle fietshelmen? In het complete fietshelm overzicht vind je alle goede fietshelmen. Ruim 2.000 fietshelmen voor volwassenen en fietshelmen voor kinderen. 

Je kunt daar makkelijk je persoonlijk beste fietshelm vinden. Eem helm voor op de speed pedelec, een fietshelm voor op de stadsfiets of een fietshelm voor op de e-bike. Maar ook fietshelmen voor op de racefiets en fietshelmen voor op de mountainbike of BMX. 

Kijk vooral eens in dit overzicht al je een helm voor op de fiets zoekt. Je kunt via diverse selectiemogelijkheden heel makkelijk uit het enorme aanbod je beste fietshelm selecteren.

Voordelig online een fietshelm kopen

Fietshelmen kun je voordelig online kopen. Met een enorme keuze uit vele helmen voor volwassenen en kinderen tegen lage prijzen. Kijk op Beste Fietshelm Kopen voor de aanbevolen winkels. Naast de goedkoopste winkels voor je nieuwe fietshelm vind je daar ook heel veel tips voor bij het kiezen van je beste helm voor op de fiets. 

Hieronder vind je ook tips die je helpen bij het kiezen van de beste fietshelm en het goedkoop kopen van deze beste helm voor op de fiets, 

beste fietshelm test

Waarom een fietshelm?

Een fietser is erg kwetsbaar in het verkeer. Bovendien heeft een fietser weinig bescherming. Als je valt, dan vangt je lichaam de klap op. Vooral het hoofd is in dat geval kwetsbaar. Niet voor niets is bij wielerwedstrijden een fietshelm verplicht. Er zijn in het verleden bij wedstrijden al te vaak doden gevallen. 

En ook gewoon op straat gaat het veel te vaak mis. Jaarlijks lopen duizenden "gewone" Nederlanders hoofdletsel op bij een fietsongeval.

Met een fietshelm kun je hersenletsel voorkomen. De helm is gericht op het beschermen van de schedel, het gezicht wordt meestal niet beschermd, dat zou het fietsplezier teveel teniet doen.


Hippe fietshelmen

In Nederland zijn we generaties lang gewend om zonder helm te fietsen. Er is in Nederland dan ook veel weerstand tegen fietshelmen. Een verplichte fietshelm zal in ons land waarschijnlijk tot een burgeropstand leiden. In het buitenland, bijvoorbeeld Duitsland, is een fietshelm veel meer gangbaar. Hoe herken je buitenlandse fietstoeristen? Juist, aan hun fietshelm.

Toch zien we steeds meer Nederlanders met een fietshelm op rijden. Bijvoorbeeld kwetsbare groepen zoals senioren op een elektrische fiets, maar ook jongere mensen. Dat komt omdat er steeds meer leuke hippe fietshelmen op de markt komen.

Kijk maar eens in het bovenaan genoemde overzicht met alle fietshelmen wat er in Nederland allemaal aan fietshelmen te koop is.

De maat van de fietshelm

Een fietshelm dragen is heel verstandig, maar een fietshelm heeft het meest veilige effect als deze goed van maat is. En de juiste maat voor een fietshelm, ontbreekt er nog al eens aan. Vaak wordt er op goed geluk een fietshelm uit het schap gepakt, en als deze past zal het wel goed zijn. Maar dat ligt toch wel even anders.

Hoe bepaal je de juiste maat van de fietshelm? Dat is niet ingewikkeld, het is gewoon een kwestie van onderstaande stappen volgen.

  • Laat iemand anders de fietshelm meting doen voor een betrouwbaar resultaat.
  • Leg een meetlint op het voorhoofd, 2.5 centimeter boven de wenkbrauwen (belangrijk!) en trek het meetlint naar het achterhoofd, net boven de oren (ook die plek is belangrijk!).
  • Zorg dat het lint goed sluit, maar het mag niet strak voelen, want dan voelt de fietshelm later ook strak.
  • Het meetlint zit nu om het hoofd op de juiste plek (de breedste plek van het hoofd), je ziet nu de maat.
  • Kies nu de juiste maat uit onderstaande tabel.
  • Selecteer in het bovenstaande overzicht met alle fietshelmen de maat die uit deze tabel komt. je krijgt dat alle fietshelmen in de voor jou beste maat.


Een te grote fietshelm is niet alleen oncomfortabel om te dragen, je loopt bij een te grote fietshelm ook het risico dat deze van je hoofd schiet op het moment dat je hem nodig hebt, namelijk bij een val of botsing. In dat geval heeft de (te grote) fietshelm dus helemaal geen effect.

Abus fietshelmen

Abus is een merk dat je veel tegenkomt als het om fietshelmen gaat. Abus heeft het grootste aanbod aan fietshelmen en Abus fietshelmen zijn veilig en van zeer hoge kwaliteit. Vaak komt er een Abus fietshelm als beste fietshelm uit een fietshelm test.

Het Duitse Abus is in Nederland vooral bekend om hun fietssloten, maar in Duitsland, waar de fietshelm veel breder wordt gebruikt, heeft Abus vooral zijn goede naam aan hun veilige en betrouwbare fietshelmen te danken.

Abus maakt uitstekende fietshelmen voor kinderen, volwassenen, mountainbikers en racefietsers in alle maten. Zet in het bovenstaande overzicht van alle fietshelmen een vinkje bij Abus om alle Abus fietshelmen in jouw maat te zien. Abus maakt honderden verschillende fietshelmen voor volwassenen en kinderen. Voor ieder hoofd, voor iedere smaak en voor ieder soort fiets is er wel een goede Abus fietshelm beschikbaar.

Abus fietshelmen behoren tot de beste fietshelmen. Andere populaire merken goede fietshelmen zijn Giro, Lazer, AGU, BBB Cycling, MET, Oakley, Uvex, Dunlop, Nijdam, Bobike (kinderhelmen) en Torch. Een aantal van deze fabrikanten, zoals Uvex en Oakley hebben zich eerder al bewezen met goede en veilige skihelmen.


Zie ook:

Samenvatting:
Hoewel een fietshelm in Nederland niet populair is, is het veilig en verstandig om een goede fietshelm te dragen. In het buitenland is een fietshelm veel gebruikelijker. In Nederland is een fietshelm alleen op de speed pedelec verplicht. 

Hierboven de beste fietshelmen uit de test, informatie over het dragen van een fietshelm en het kiezen van de voor jou beste fietshelm in de juiste maat. We hebben een overzicht met alle goede fietshelmen voor volwassenen en fietshelmen voor kinderen, en op Beste Fietshelm kopen vind je de beste winkels om online een goede fietshelm goedkoop te kopen. De testen die we publiceren zijn uitgevoerd door externe partijen zoals de ANWB, de Consumentenbond en grote webwinkels en vergelijkingssites.

0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.