Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste fietskrat test

 

Voorop de voordrager van je transportfiets zijn veel leuke kratten te koop. Hier kijken we naar de beste fietskratten uit de test en geven we tips voor bij het kiezen van de beste fietskrat voor op je fiets.

Beste fietskratten uit de test

We hebben één test van fietskratten voor je:


Zie ook:


Kies zelf je beste fietskrat

Maar de keuze voor de beste fietskrat is behoorlijk persoonlijk. Niet voor niets zijn er heel veel verschillende fietskratten te koop. In het overzicht met alle fietskratten vind je er meer dan 150! Je kunt dit aanbod aan goede fietskratten makkelijk doorzoeken door je wensen aan te vinken. Alleen de voor jou beste fietskratten blijven dan over zodat je de keuze makkelijk wordt.

Hieronder vind je tips en informatie met betrekking tot een aantal van deze selectiemogelijkheden om de voor jouw fiets beste fietskrat te vinden.Basil fietskrat (50 liter, zwart)


Tip: Op Beste Fietskrat Kopen vind je een overzicht van de beste winkels waar je goedkoop een goede fietskrat kunt kopen.


Grootte en inhoud van de fietskrat

Een fietskrat is een reuze handig middel om je spullen op de fiets mee te nemen. Je schooltas, de boodschappen, het gaat allemaal in de krat van je fiets en fietsen maar. 

Hoe grote de krat, hoe groter de inhoud en hoe meer je mee kan nemen. Maar hou er wel rekening mee dat een grote fietskrat ook een nadeel heeft. Hoe groter de fietskrat, hoe lastiger het kan zijn om een plekje voor je fiets te vinden in een vol fietsenrek. Koop je fietskrat dus niet te klein maar ook niet onnodig groot.


FastRider fietskrat (35 liter, legergroen)


De inhoud van een fietskrat wordt in liters uitgedrukt. De meeste fietskratten hebben een inhoud tussen de 25 en 35 liter. Maar er zijn ook kleine fietskratjes en grotere fietskratten. Veel grote fietskratten hebben een inhoud van 50 liter en een maat van 49 bij 35 cm. Een fietskrat van 30 liter (de gemiddelde maat) is circa 40 bij 30 cm groot en wat hoger.

Fietskrat van hout of kunststof

Fietskratten zijn tegenwoordig bijna altijd van stevig kunststof gemaakt. Dit materiaal is sterk en licht van gewicht. Een goede fietskrat van kunststof is kleurvast en zal niet snel beschadigen. Een gemiddelde kunststof fietskrat met een gemiddelde maat kost 18 euro. Maar er zijn prijsverschillen. Kijk bij de bovenstaande fietskratten voor alle laagste actuele winkelprijzen.

Er zijn ook fietskratten van hout. Een houten fietskrat is echter aanmerkelijk duurder dan een kunststof krat. Reken maar op het dubbele.


Houten fietskrat van VWP (40 liter)


De kleur van de fietskrat

De kleur die de fiets moet hebben is natuurlijk een heel persoonlijke keuze. Het aantal kleuren waarin de beste fietskratten te koop zijn is enorm. Zwart is de meest voorkomende kleur bij fietskratten, maar ook de kleuren bruin, blauw, roze, groen, wit en grijs komen veel voor, en er zijn ook gele, zilverkleurige, goudkleurige, rode, oranje en gele fietskratten.

Urban Proof levert zijn fietskratten in 19 verschillende kleuren en Fastrider en Basil in 14 kleuren. Er valt dus qua kleur veel te kiezen.


Urban Proof fietskrat (30 liter, roze)

De beste fietskrat merken

De kunststof fietskratten van Basil en FastRider hebben de hoogste waarderingen en kunnen gezien worden als de beste fietskratten. Op korte afstand volgt Urban Proof met zijn fietskratten. Dit zijn alle drie Nederlandse merken.

Kijk bij de bovenaan genoemde testen wat de beste fietskratten zijn, of kies zelf je beste fietskrat met de keuzehulp van het eveneens bovenaan genoemde overzicht met alle fietskratten.

Zie ook: Beste fietsen en fietsaccessoires uit de test.

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *