Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste fietskrat

Kijk hier voor je beste fietskrat. Met alle beste fietskratten (5 sterren) van kunststof en hout.

beste fietskrat test

Vooral bij de jeugd is de fietskrat een populaire manier om spullen op de fiets te vervoeren. Met een fietskrat op de bagagedrager neem je je schooltas, sportspullen, boodschappen en andere bagage op de fiets makkelijk mee.

Voor op de voordrager van je transportfiets zijn veel leuke kratten te koop. Hier kijken we naar de beste fietskratten uit de test en geven we tips voor bij het kiezen van de beste fietskrat voor op je fiets.

Beste fietskratten uit de test

Onderstaande fietskratten hebben allemaal een waardering van 5 sterren gekregen.


In dit overzicht vind je aanbiedingen van alle beste fietskratten. Kratten in verschillende maten en gemaakt van verschillende materialen.

De prijzen van deze beste fietskratten beginnen iets onder de 15 euro voor een kleine fietskrat (22 liter) en lopen op tot een euro of 30 voor een grote 50 liter krat.

Zie ook:
VWP fietskrat (hout)

Kies zelf je beste fietskrat

Maar de keuze voor de beste fietskrat is behoorlijk persoonlijk. Niet voor niets zijn er heel veel verschillende fietskratten te koop. In het overzicht met alle fietskratten vind je er meer dan 400! 

Je kunt dit aanbod aan goede fietskratten makkelijk doorzoeken door je wensen aan te vinken. Alleen de voor jou beste fietskratten blijven dan over zodat je de keuze makkelijk wordt.

Hieronder vind je tips en informatie met betrekking tot een aantal van deze selectiemogelijkheden om de voor jouw fiets beste fietskrat te vinden.
Basil fietskrat (50 liter, zwart)


Tip: Op Beste Fietskrat Kopen vind je een overzicht van de beste winkels waar je goedkoop een goede fietskrat kunt kopen.


Grootte en inhoud van de fietskrat

Een fietskrat is een reuze handig middel om je spullen op de fiets mee te nemen. Je schooltas, de boodschappen, het gaat allemaal in de krat van je fiets en fietsen maar. 

Hoe grote de krat, hoe groter de inhoud en hoe meer je mee kan nemen. Maar hou er wel rekening mee dat een grote fietskrat ook een nadeel heeft. Hoe groter de fietskrat, hoe lastiger het kan zijn om een plekje voor je fiets te vinden in een vol fietsenrek. Koop je fietskrat dus niet te klein maar ook niet onnodig groot.


FastRider fietskrat (35 liter, legergroen)


Fietskratten heb je in diverse maten waarvan 22 liter, 34,5 liter en 50 liter het meest voorkomen. Een 22 liter krat is ongeveer 40 bij 30 centimeter breed, een 50 liter fietskrat 49 bij 36 centimeter en een stuk hoger. Een fietskrat van 30 liter (de gemiddelde maat) is circa 40 bij 30 cm groot en wat hoger.

Hou er rekening mee dat een bredere fietskrat meer ruimte vraagt in schuur, fietsenstalling en fietsenrek.  De breedte is dus de belangrijkste maat.

Fietskrat kinderfiets

Er zijn tegenwoordig ook kleine transportfietsen voor kinderen, en voor deze transportfietsjes zijn er natuurlijk ook fietskratjes nodig. Een fietskrat voor een kinderfiets is normaal gesproken een normale fietskrat in een kleine maat. 

Fietskrat van hout of fietskrat van kunststof

Verreweg de meeste fietskratten zijn tegenwoordig gemaakt van stevig kunststof. Dit materiaal is sterk en licht van gewicht. Een goede fietskrat van kunststof is kleurvast en zal niet snel beschadigen. Een gemiddelde kunststof fietskrat met een gemiddelde maat kost 18 euro. Maar er zijn prijsverschillen. Kijk bij de bovenstaande fietskratten voor alle laagste actuele winkelprijzen.

Naast deze kunststof kratten (meestal van Basil of Fastrider) zijn er ook houten fietskratten, meestal gemaakt van vurenhout of grenen hout. Een houten fietskrat is mooi en stijlvol, maar ook aanmerkelijk duurder dan een kunststof krat. Reken maar op het dubbele.

 

Houten fietskrat van VWP (40 liter)


De kleur van de fietskrat

De kleur die de fiets moet hebben is natuurlijk een heel persoonlijke keuze. Het aantal kleuren waarin de beste fietskratten te koop zijn is enorm. 

Zwart is de meest voorkomende kleur bij fietskratten, maar ook de kleuren bruin, blauw, roze, groen, wit en grijs komen veel voor, en er zijn ook gele, zilverkleurige, goudkleurige, rode, oranje en gele fietskratten.

Urban Proof levert zijn fietskratten in 19 verschillende kleuren en Fastrider en Basil in 14 kleuren. Er valt dus qua kleur veel te kiezen.


Urban Proof fietskrat (30 liter, roze)

De beste fietskrat merken

De kunststof fietskratten van Basil en FastRider hebben de hoogste waarderingen en kunnen gezien worden als de beste fietskratten. Op korte afstand volgt Urban Proof met zijn fietskratten. Dit zijn alle drie Nederlandse merken.

Andere goede fietskrat merken zijn VWP, Lastpak, Falx en Cordo, en ook de fietsfabrikanten Cortina, Amigo en Altec bieden onder eigen naam goede fietskratten aan. Bij de bovenstaande overzichten vind je aanbiedingen van al deze goede kratten voor op de fiets.

Kijk bij de bovenaan genoemde testen wat de beste fietskratten zijn, of kies zelf je beste fietskrat met de keuzehulp van het eveneens bovenaan genoemde overzicht met alle fietskratten.

Zie ook: Beste fietsen en fietsaccessoires uit de test.

Foto bovenaan: Basil fietskrat

Onderwerp:
Zoek je de beste fietskrat? Bovenaan vind je de beste fietskratten. Elke fietskrat uit dit beste fietskrat overzicht heeft een 5 sterren waardering gehad. Je vindt hier een goede fietskrat hout of fietskrat kunststof tegen een lage prijs. Van fietskrat merken als Basil, VWP en Fastrider. Kijk hier voor de beste krat voor op de fiets.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Ga niet lopen dubben, maar koop gewoon een Basil fietskrat. Die zijn niet overdreven duur en je koop dan gegarandeerd een degelijke goede fietskrat.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.