Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste fietsmand test

 

Hoewel de fietsmand veel concurrentie heeft gekregen van de fietskrat worden er nog steeds veel fietsmanden gebruikt. Dat is niet verwonderlijk want een goede fietsmand is niet alleen mooi om te zien, maar ook praktisch. Zo kun je bijvoorbeeld veel fietsmanden mee de winkel in nemen en als boodschappenmand gebruiken. Kijk hier voor de beste fietsmanden uit de test en voor een keuzehulp om zelf je beste fietsmand te kiezen.

Beste fietsmanden uit de test

We hebben één test van fietsmanden voor je. Onderstaande fietsmanden hebben allemaal de maximale 5 sterren waardering gekregen.


Zie ook:
In het overzicht fietsmanden vind je meer dan 800 fietsmanden, met alle prijzen, specificaties en ervaringen van gebruikers. Via een keuzehulp kun je heel makkelijk uit al deze fietsmanden de voor jou beste fietsmanden selecteren.

Dat is een kwestie van het aanvinken van je wensen en eisen. Uitleg over een aantal van de beschikbare selectiemogelijkheden vind je hier onder. Deze tips en informatie kunnen je behulpzaam zijn bij het vinden van de voor jou persoonlijk beste fietsmand tegen de laagste prijs.


New Loox fietsmand voor transportfiets

Tip: Kijk op Beste Fietsmand Kopen voor een overzicht van de beste winkels waar je online goedkoop een mooie en goede fietsmand kunt kopen.

Inhoud van de fietsmand

Een fietsmand gebruik je om je tas in mee te nemen, of bijvoorbeeld de boodschappen. Of misschien vervoer je er wel je hondje mee. Er zijn fietsmanden in heel verschillende maten en met een heel verschillende maximale inhoud.

Deze inhoud wordt in liters uitgedrukt. Deze inhoud is bij een fietsmand heel divers. Je hebt heel grote en heel kleine fietsmanden en heel veel daar tussen in. De inhoud van de meeste fietsmanden zit ergens tussen de 15 en 25 liter in, maar er zijn heel grote uitschieters. Zowel naar boven als naar onder.Basil fietsmand riet voor aan het stuur


Fietsmand voor of fietsmand achter

Een ander groot verschil is de plaats waarop je de fietsmand op de fiets plaatst. In tegenstelling tot bij de fietskrat (die altijd voorop de fiets geplaatst wordt) heb je bij de fietsmand manden voor voorop de fiets en fietsmanden voor achterop de fiets.

Fietsmand op de voordrager of aan het stuur.

Een ander verschil tussen de fietsmand voor voorop de fiets en de fietskrat is dat je bij de fietsmand niet altijd een voordrager nodig hebt. Je hebt grote fietsmanden (vergelijkbaar met een fietskrat) die je op de voordrager van een transportfiets plaatst, maar er zijn ook kleinere fietsmanden die je met halen op het stuur plaatst. Deze fietsmanden hebben een kleinere inhoud, maar je kunt ze wel oppakken en als boodschappenmand gebruiken. En dat is ook weer erg handig!


FastRider fietsmand rotan met handvatten


Fietsmand riet

Fietsmanden heb je ruwweg in drie soorten. Fietsmanden van riet, fietsmanden van metaal en fietsmanden van kunststof.

De fietsmand van riet is de meest klassieke fietsmand. Deze heb je letterlijk in alle soorten en maten, van een rieten variant op de fietskrat tot kleine fietsmandjes voor op het stuur. Een rieten fietsmand ziet er mooi en sfeervol uit, maar heeft ook een nadeel. Een fietsmand van riet is verre van waterdicht. Als je in de regen fietst hou je de inhoud niet droog.

Fietsmand van metaal

Fietsmandjes van metaal / staal zijn in Nederland minder populair dan in het buitenland. In bijvoorbeeld Duitsland heeft zo'n beetje iedere damesfiets wel een metalen mandje voorop het stuur. Let er maar eens op als je in Duitsland bent! Deze internationale belangstelling heeft tot gevolg dat er heel veel fietsmandjes van metaal in het bovenstaande overzicht met alle fietsmandjes te vinden zijn.

De gemiddelde prijs van een metalen fietsmandje bedraagt 25 euro, de gemiddelde prijs van een fietsmandje van riet 35 euro. De metalen mandjes zijn dus voordeliger in aanschaf.

Basil fietsmandje van metaal (met hengsel)

Fietsmandjes van kunststof

Over de fietsmandjes van kunststof zijn meestal fietsmandjes die er uitzien alsof ze van riet zijn gemaakt, maar in werkelijkheid zijn ze van plastic. Soms zijn het fietsmandjes voor een kinderfietsje. Deze fietsmandjes hebben niet onze voorkeur.

In de keuzehulp van het bovenstaande overzicht met alle fietsmanden kun je aangeven van welk materiaal je beste fietsmandje gemaakt moet zijn.

Fietsmandje voor honden

Wil je je hondje in de fietsmand vervoeren? Vink dan in het overzicht met fietsmanden de optie "geschikt voor honden" aan. Deze fietsmanden zijn meestal voorzien van een afneembare kooi constructie aan de bovenzijde zodat je een kleine hond veilig in de fietsmand kunt vervoeren zonder dat deze er uit kan springen.

Met de keuzehulp in het bovenaan genoemde overzicht van alle fietsmandjes kun je makkelijk je beste fietsmand selecteren. En bij  de test vind je alle beste fietsmanden, met de hoogste waardering.


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *