Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste fietsslot test

Bescherm je fiets met een goed fietsslot. Maar wat is een goed fietsslot? Hier kijken we naar de beste fietssloten in diverse soorten uit diverse categorieen. Zoals het beste kettingslot, het beste ringslot en het beste fietsslot tegen een lage prijs.

Het beste fietsslot uit de test

Deze testen zijn uitgevoerd door experts van deskundige organisaties zoals de ANWB en de Fietsersbond.Kies zelf je beste fietsslot

Maar misschien stel je wel andere eisen aan je fietsslot dan bovenstaande experts. Of bevalt de prijs van de beste fietssloten je niet. Vind dan zelf je beste fietsslot met de Fietsslot Vinder. Hier vind je meer dan 800 fietssloten. Je kunt dit grote aanbod op tal van manieren doorzoeken en zo het voor jou beste fietsslot tegen de laagste prijs vinden.

Hieronder kijken we naar verschillende soorten fietssloten en geven je tips voor bij het kiezen van het beste fietsslot via de bovenstaande Fietsslot Vinder.Soorten fietssloten

Er zijn verschillende soorten fietssloten. Hieronder een kort overzicht.

Ringslot

Een makkelijk slot want deze zit vast op je fiets. Je kunt hem dus nooit vergeten. Een nadeel van een ringslot is dat je een fietsendief niet weg kan fietsen op je fiets, maar hij kan de fiets wel wegslepen of optillen. Daarom zijn de beste ringsloten voorzien van een mogelijkheid om er een bijpassende kabel of ketting op aan te sluiten (een insteekslot). Dan kun je de fiets toch vastleggen aan een hek, boom, fietsenrek of andere fiets. Het voordeel ten opzichte van een los kettingslot is dat deze losse ketting veel lichter is.

Kettingslot

Het meest verkochte en gebruikte fietsslot. Hiermee leg je je fiets makkelijk vast. Vaak zit er een stoffen of kunststof hoes om de schakels om de fiets niet te beschadigen. Een nadeel is het gewicht van een goed kettingslot omdat deze dikke (dus zware) metalen schakels heeft. En je kan hem vergeten mee te nemen.

Kabelslot

Een kabelslot wordt vaak verward met een kettingslot, maar is echt anders. Een kettingslot bestaat uit een keten van metalen schakels die in elkaar geklonken zitten. Bij een kabelslot zit er in de beschermhoes een metalen draad (kabel).

Beugelslot

Een beugelslot is evenals een kettingslot en een kabelslot een los fietsslot. Het is een vaste metalen beugel die je door de voorvork en het wiel steekt.  Maar een beugelslot heeft hetzelfde nadeel als het ringslot. De fiets kan opgetild en meegenomen worden. Het valt namelijk niet mee om een fiets met een beugelslot aan iets anders vast te maken.

Vouwslot

Een vouwslot is een variant op het beugelslot dat je kunt vouwen. Daarom kun je hem makkelijk meenemen. Maar verder heeft een vouwslot hetzelfde nadeel als het beugelslot.

ART keurmerk

Tot zover het gebruiksgemak van een fietsslot. Maar hoe zit het met de sterkte van de sloten? Deze is heel goed te bepalen, want hiervoor is het ART keurmerk in het leven geroepen. Hoe hoger het ART-nummer, hoe beter bestand tegen fietsendieven het fietsslot is.

Een fietsslot zonder ART keurmerk raden we sterk af, evenals fietssloten met een ART1 keurmerk. De meeste goede fietssloten hebben ART2, dat is voor de meeste fietsverzekeringen ook voldoende. Heel goede fietssloten hebben een ART3 keurmerk. ART4 en ART5 bestaan ook, maar deze (vaak duurdere en zwaardere) sloten worden vooral gebruikt bij motoren en scooters.

Zie ook: 

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.