Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Beste fietsslot test

De beste fietssloten uit de test. Kijk hier voor het beste kettingslot, het beste ringslot of ander beste fietsslot.Bescherm je fiets met een goed fietsslot. Maar wat is een goed fietsslot? Hier kijken we naar de beste fietssloten uit de test in diverse soorten. Zoals het beste kettingslot, het beste ringslot en het beste fietsslot tegen een lage prijs. Ook geven we tips voor bij het kiezen en goedkoop kopen van het voor jou beste slot voor je fiets.Het beste fietsslot uit de test

Deze fietsslot testen zijn uitgevoerd door experts van deskundige organisaties zoals de ANWB en de Fietsersbond.
Kies zelf je beste fietsslot

Maar misschien stel je wel andere eisen aan je fiets slot dan bovenstaande experts. Of bevalt de prijs van de beste fietssloten uit de test je niet. Vind dan zelf je beste fietsslot met bij de de Fietsslot aanbiedingen

Daar vind je circa 3.000 fietssloten met al hun prijzen en specificaties. Je kunt dit grote aanbod op tal van manieren doorzoeken en zo het voor jou beste fietsslot tegen de laagste prijs vinden.

Hieronder kijken we naar verschillende soorten fietssloten en geven je tips voor bij het kiezen van het beste fietsslot via de bovenstaande fietsslot aanbiedingen.
Meer fietsslot aanbiedingen

Maar eerst willen we je nog even wijzen op de fietstslot aanbiedingen bij andere winkels. Want veel online fietsenwinkels en andere webshops bieden een groot assortiment goede fietssloten goedkoop aan. Vaak met hoge online korting. Hieronder vind je al deze fietsslot aanbiedingen.Soorten fietssloten

Er zijn verschillende soorten fietssloten. Hieronder een kort overzicht.

Ringslot fiets

Het ringslot is een makkelijk slot want dit fietsslot zit vast op je fiets. Je kunt hem dus nooit vergeten. 

Een nadeel van dit fietsslot is dat je een fietsendief niet weg kan fietsen op je fiets, maar hij kan de fiets wel wegslepen of optillen. Daarom zijn de beste ringsloten voorzien van een mogelijkheid om er een bijpassende kabel of ketting op aan te sluiten (een insteekslot). Dan kun je de fiets toch vastleggen aan een hek, boom, fietsenrek of andere fiets. 


Axa Defender ringslot fiets

Axa Defender ringslot fietsHet voordeel van ketting voor een ringslot ten opzichte van een los kettingslot is dat de losse ketting veel lichter is om mee te nemen dan een compleet kettingslot.

Het meest bekende ringslot is een AXA Defender. Dit AXA fietsslot is veel robuuster dan de meeste andere ringsloten en je kunt de AXA Defender slot in combinatie met een daarvoor geschikte ketting gebruiken.

Het beste ringslot uit de test is te vinden bij het beste fietsslot test overzicht hier boven.

Kettingslot fiets

Het kettingslot is het meest verkochte en gebruikte fietsslot. Met een kettingslot leg je je fiets makkelijk vast. Vaak zit er een stoffen of kunststof hoes om de ketting om de schakels van het slot niet te beschadigen. 


Abus kettingslot fiets

Abus kettingslot fiets


Een nadeel is het gewicht van een goed kettingslot omdat deze dikke (dus zware) metalen schakels heeft. En je kan een los fietsslot vergeten mee te nemen.

Kijk voor het beste kettingslot voor je fiets bij het bovenstaande fietsslot test overzicht.

Kabelslot fiets

Een kabelslot wordt vaak verward met een kettingslot, maar een kabelslot is echt anders. Een kettingslot bestaat uit een keten van metalen schakels die in elkaar geklonken zitten. Bij een kabelslot zit er in de beschermhoes een metalen draad (kabel).

BBB fietsslot met cijfercode

BBB kabelslot / cijferslot


Beugelslot fiets

Een beugelslot is evenals een kettingslot en een kabelslot een los fietsslot. Het is een vaste metalen beugel die je door de voorvork en het wiel steekt. Een beugelslot wordt ook vaak als scooterslot gebruikt.

Stahlex beugelslot

Stahlex beugelslot


Maar dit fietsslot heeft hetzelfde nadeel als het ringslot. De fiets kan opgetild en meegenomen worden. Het valt namelijk niet mee om een fiets met een beugelslot aan iets anders vast te maken.

Vouwslot

Een vouwslot is een variant op het beugelslot dat je kunt vouwen. Daarom kun je dit fietsslot makkelijker meenemen dan een beugelslot. Maar verder heeft een vouwslot hetzelfde nadeel als het beugelslot.

Dresco vouwslot fiets

Dresco vouwslot fietsHet ART fietsslot keurmerk

Tot zover het gebruiksgemak van een fietsslot. Maar hoe zit het met de sterkte van de sloten? Deze is heel goed te bepalen, want hiervoor is het ART keurmerk in het leven geroepen. Hoe hoger het ART-nummer van het fiets slot, hoe beter bestand tegen fietsendieven het fietsslot is.

Een fietsslot zonder ART keurmerk raden we sterk af, evenals fietssloten met een ART1 keurmerk. 

De meeste goede fietssloten hebben ART2, dat is voor de meeste fietsverzekeringen ook voldoende. 

Heel goede fietssloten hebben een ART3 keurmerk. ART4 en ART5 bestaan ook, maar deze (vaak duurdere en zwaardere) sloten worden vooral gebruikt bij motoren en scooters.


Kettingslot ART-5 Kryptonite

Kettingslot ART-5 Kryptonite
Cijferslot voor de fiets

Ben je het type dat altijd zijn fietssleutel kwijt is? Dan is een fietsslot met cijfercode voor jou het beste fietsslot (tenzij je tevens het type bent dat altijd zijn pincode vergeet). Alle soorten fiets sloten kom je tegenwoordig ook met cijferslot / combinatieslot tegen. 

In de bovenstaande fietsslot vinder kom je circa 100 fietssloten met cijferslot tegen (geef "fietsslot cijferslot" als zoekopdracht op). Onder andere Stahlex, Vinz, BBB Cycling, Abus en Xolid maken fietssloten met cijferslot voor de fiets.

kabelslot cijferslot fiets

BBB kabelslot met cijferslot fiets
Beste fietsslot merken

Hier boven kom je al verschillende fabrikanten van goede fietssloten tegen. Goede fabrikanten van fietssloten zijn Abus en Axa. Deze twee merken bij marktleider bij de fietssloten, maar er zijn meer goede fabrikanten. 

Abus fietssloten

Abus is een fabrikant van sloten uit Duitsland. Fietssloten zijn een belangrijk product voor Abus en Abus fietssloten behoren tot de beste fietssloten die je kunt kopen. Het aanbod aan Abus fietssloten is enrom groot. 

Ze maken fietssloten in alle soorten zoals kettingsloten, vouwsloten, kabelsloten, ringsloten en beugelsloten, maar je ook voor een meer specifiek fietsslot zoals een remschijfslot. een scharnierslot of een naafslot, of bijvoorbeeld een muuranker, grondanker, insteekketting of insteekkabel kun je bij Abus terecht.

Abus fietssloten hebben een zeer goede reputatie als een fietsslot van hoge kwaliteit die je fiets heel goed tegen diefstal beschermt.

Axa fietssloten

Axa uit Nederland is de andere grootste fietsslot fabrikant en evenals Abus één van de beste fietsslot makers ter wereld. Evenals Abus maakt Axa een hele reeks fietssloten in vele soorten en met verschillende ART-keurmerken. Vooral op het gebied van ART 2 fetssloten is Axa een grote aanbieder. 

Vooral het Axa Defender ringslot met de mogelijkheid een instekkkabel of instekkketting in te pluggen is een begrip, maar ook de Axa Absolute, de Axa Solid Plus en Ac=xa Linq Pro kettingsloten zijn een heel populair en veel gekocht Axa fietsslot. Ook dit zijn allemaal zeer goede fietssloten die fietsendiefstal kunnen voorkomen.

Trelock fietssloten

Hoewel Trelock ook fietsverlichting maakt is deze Duitse fabrikant in eerste instantie een fietsslot specialist. Ook Trelock maakt fietssloten in vele modellen waarvan vooral deTrelock beugelsloten, zoals de Trelock BS 650 en de Trelock BS 450, populair zijn als stevige betrouwbare sloten voor de fiets.

Ook de Trelock BC 515 en de Trelock BC 480 ketingsloten zijn populair vanwege hun duurzaamheid en flexibiliteit.

Vinz fietssloten

Een derde goed fietsslot merk is Vinz. Vinz maakt vooral ART 2 en ART 4 fietssloten, maar ook fietssloten met andere ART keurmerken. Vooral de Vinz kettingsloten worden veel gekocht en gebruikt.

Ook onder andere Cordo, Stahlex, BBB Cycling, Pro-Tect, Masterlock en Dresco maken goede sloten voor de fiets. 

Bij de bovenstaande fietsslot aanbiedingen vind je al deze fietssloten met al hun mogelijkheden, specificaties en laagste prijzen. 


Zie ook: 

Onderwerp:
De beste fietssloten uit de test en tips voor bij het kiezen van je beste fietsslot. Met de beste fietssloten in alle soorten zoals het beste ringslot, het beste kettingslot, het beste kabelslot, het beste beugelslot, het beste vouwslot en het beste cijferslot voor je fiets. Met aanbiedingen van elk slot.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Helaas is een zwaar fietsslot tegenwoordig hard nodig. Met een hoefijzerslot of zelfs een dun kettingslot red je het niet meer. Ik vertrouw tegenwoordig op een beugelslot. Dat is (even afkloppen) tot nu toe perfect.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.