Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste fietsstoeltje test

 

In Nederland fietsen we heel wat af. Voor recreatie, maar ook voor het doen van de boodschappen en voor school en werk. En zodra het kan gaan zelfs de kleinste kinderen mee op de fiets. Dat kan in een aanhanger of bakfiets, maar zodra een kindje kan zitten kan deze ook mee in een fietsstoeltje. Hier kijken we naar de beste fietsstoeltjes uit diverse testen.

Fietsstoeltjes getest


Wij hebben onderstaande testen van fietsstoeltjes voor je:


Beste fietsstoeltje kopen

Heel veel informatie over het zoeken, vinden en kopen van het voor jou beste fietsstoeltje vind je op Beste Fietsstoeltje Kopen.  Daar vind je de beste winkels om een goed fietsstoeltje goedkoop te kopen, de actuele fietsstoeltjes top 10 (ook voor voorzitjes en achterzitjes) en een fietszitjes keuzehulp voor het selecteren van de voor jou beste fietsstoeltjes.

Wat is een veilig fietsstoeltje?

Het beste fietsstoeltje is natuurlijk ook een veilig fietsstoeltje. Maar wat zijn de kenmerken van een veilig fietsstoeltje. Over de veiligheid van fietszitjes vind je hieronder informatie.

EN14344 veiligheidsnorm fietsstoeltjes

Er is een Europese norm voor veilige fietsstoeltjes. Alleen een fietsstoeltje dat veilig is mag het EN14344 label dragen. Deze code staat in de beschrijving van het fietsstoeltje (bij een online aankoop) en is op ger fietsstoeltje zelf op een sticker te vinden. Of deze code is in het fietszitje zelf gedrukt.

Gordels fietsstoeltje

Een veilig fietsstoeltje beschikt over gordels die minimaal 20 centimeter breed zijn. Deze gordels moeten zowel bij de schouders als in het kruis vastzitten. En de voor het openen moet een kindersluiting aanwezig zijn. Met andere woorden voor het losmaken van de gordel moeten twee handelingen tegelijk worden uitgevoerd.

Spaakbeschermer fietsstoeltje

Het beste fietsstoeltje moet ook absoluut over een spaakbeschermer beschikken. Dit is lang niet bij ieder fietszitje het geval, met als gevolg dat er jaarlijks vele kinderen met een voetje beknelt raken. Vaak met hele nare gevolgen.

Vertrouw daarom niet op de jasbeschermer van de fiets en kies voor een fietsstoeltje met een stevige spaakbeschermer van hard plastic tussen het wiel en het voetensteuntje.

Voetensteun fietsstoeltje

Een goed fietsstoeltje heeft een voetensteun met riempjes waarmee je de voetjes vast kunt zetten. Gebruik deze riempjes altijd.

Meer kenmerken goede fietsstoeltjes

Verder beschikken de beste fietsstoeltjes over een stevige rugleuning die doorloopt aan de zijkant zodat deze daar ook bescherming biedt. Reflectie op het fietsstoeltje zorgt voor extra zichtbaarheid in het donker, dus voor extra bescherming, en natuurlijk is het beste fietsstoeltje zo vormgegeven dat het kindje nergens bekneld kan raken.

Qibbel fietsstoeltje

Qibbel fietsstoeltje

Beste fietsstoeltje voorop

Fietsstoeltjes heb je voor voorop en voor achterop de fiets.

De meeste ouders beginnen met een fietszitje voorop. Een fietszitje voorop heeft als groot voordeel dat je veel meer contact hebt met je kindje en deze beste in de gaten kunt houden. Een fietsstoeltje voorop is geschikt voor kinderen tot circa 15 kilo. Daarna wordt het gewicht op het stuur te hoog.Er wordt overigens aangeraden kinderen pas vanaf 9 maanden mee te nemen in een fietszitje. Bij jongere baby's zijn de nekspieren en rugspieren nog niet genoeg ontwikkeld.

Bij de bovenstaande testen vind je o.a. testen van het beste fietsstoeltje voor voorop de fiets. Onder andere uitgevoerd door de Consumentenbond.

Het is bij een voorzitje wel belangrijk dat er voldoende ruimte is voor het fietsstoeltje. Een echte mammafiets met een extra breed stuur en meer ruimte tussen stuur en zadel is het best geschikt voor een voorzitje.

Beste fietsstoeltje achterop

Hierboven bij de testen vind je ook testen van het beste fietsstoeltje achterop. Als het kind te zwaar wordt verhuist het meestal naar achterop de fiets. Let hierbij wel op goede bescherming tegen de spaken, want je hebt nu minder controle. Gebruik een specifieke spaakbeschermer, want een jasbeschermer is niet sterk genoeg voor kindervoetjes. Een fietstas met een harde binnenkant is wel een veilig alternatief.

Zie ook: 

Onderwerpen:
Bovenaan vind je de beste fietsstoeltjes uit de test. Er zijn verschillende soorten fietsstoeltjes /  fietszitjes, en dus ook meerdere beste fietsstoeltjes. Je hebt het beste voorzitje uit de test, maar ook het beste achterzitje uit de test. Naast de best geteste fietsstoeltjes vind je bovenaan ook Beste Fietsstoeltje Kopen, met de beste winkels om goedkoop goede fietszitjes te kopen. Via de keuzehulp op Beste Fietsstoeltje Kopen kun je zelf je persoonlijk beste fietszitje vinden.


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *