Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste fietstas

De beste fietstassen uit de test. Met de beste fietstas dubbel en enkel, de beste fietstas voor boodschappen en meer. Plus aanbiedingen meer goede fietstassen.

Beste fietstas test

Voor het meenemen van spullen op de fiets zijn prachtige fietstassen te koop. Maar het is verstandig om niet alleen naar het uiterlijk, maar ook naar de functionaliteit en kwaliteit van de fietstas te kijken. 

Daarom hebben we hier tests van de beste fietstassen verzameld, en geven we tips en informatie voor het vinden van de voor jou beste fietstas.

Testen van fietstassen

Laten we eerst kijken naar de beste fietstas uit diverse tests. Onderstaande testen van fietstassen hebben we verzameld.


Zie ook:


FastRider boodschappentas op de fiets (shopper fietstas)

Fastrider boodschappentas op de fiets (shopper fietstas)


Kies je beste fietstas

Kijk in het overzicht met alle fietstassen wat er allemaal aan tassen voor op de fiets te koop zijn. Dat zijn er meer dan 3.000! 

Om de voor jou beste fietstas uit dit enorme aanbod te selecteren kun je in dit overzicht gericht zoeken naar jouw ideale fietstas. 

Vink je wensen en de maximum prijs in, en je krijgt een overzicht van de voor jou persoonlijk beste fietstassen dat je op prijs kunt sorteren.

Nog meer informatie die je van pas kan komen bij het kopen van de voor jou beste fietstas vind je op Beste Fietstas Kopen. Daar vind je aanbiedingen van de beste en goedkoopste aanbieders van goede fietstassen, de actuele fietstas top 10 en een keuzehulp waarmee je de voor jou beste fietstas kunt vinden.


Boodschappen fietstas Basil

Boodschappen fietstas Basil

Soorten fietstassen

Er zijn heel veel verschillende soorten fietstassen. De meeste tassen worden op de achterdrager bevestigd, maar je hebt ook zadeltassen, zadelpen tassen, stuurtassen en frametassen die je aan het fietsframe bevestigd.

Maar ook bij de achtertassen zijn veel verschillen. Ten eerste tussen de enkele fietstassen en de dubbele fietstassen. Bij de tweede heb je in feite twee fietstassen, één links en één rechts van de achterdrager.

En dan heb je nog de zogenaamde shopper modellen. De naam zegt het al, de shopper is een boodschappentas voor achter op de fiets. Vaak kun je de shopper via een haak of kliksysteem op de achterdrager bevestigen en er weer net zo makkelijk van de fiets afhalen. 

De shopper fietstas beschikt over een handvat zodat je hem als boodschappentas de winkel in kunt nemen.

De meeste fietstassen zijn gemaakt om achterop de bagagedrager te plaatste,. Deze fietstassen voor achterop de fiets kunnen enkel of dubbel uitgevoerd zijn. Verder zijn er nog fietstassen voor aan het stuur, voor op het frame en voor aan het zadel (zadelpen).


De beste fietstas voor een bepaald soort gebruik
Heel handig is de mogelijkheid in de bovenstaande Fietstas Keuzehulp om het doel waarvoor je de fietstas wilt gebruiken kunt aangeven. Bijvoorbeeld school. vakantie, boodschappen of fietstochtjes. In combinatie met je andere wensen krijg je dan de geschikte tassen te zien.

Bovenaan vind je onder andere een fietstas test met de beste fietstas dubbel, de beste fietstas enkel, de beste frametas en de beste fietstas voor boodschappen (shopper).

New Looxs fietstas dubbel

New Lookx fietstas dubbel

Inhoud fietstas

Je hebt grote frietassen en kleine fietstassen, waarbij je met de dubbele achtertas natuurlijk de meeste ruimte voor je boodschappen en andere spullen hebt. Soms bieden deze grote fietstassen wel meer dan 60 liter aan ruimte.

Met een dubbele fietstas heb je meestal wel 50 liter of 65 liter aan ruimte voor je boodschappen en andere spullen. 


Fietstas met laptopvak
Tegenwoordig gaat er vaak een laptop mee naar werk of school. En een beperkt aantal fietstassen speelt daarop in met een laptopvak. In de Fietstas Keuzehulp kun je deze optie aanvinken.

Het aanbod aan laptop fietstassen wordt steeds groter omdat steeds meer studenten een laptop op de fiets mee willen nemen.

Bevestiging fietstas

De manieren waarop fietstassen op een fiets bevestigd kunnen worden is heel divers. Soms is het heel basic, bijvoorbeeld met een haak waarmee je hem aan de bagagedrager hangt. Of met een riem van klittenband, ook zo'n simpel systeem.

Het meest gebruikt bij fietstassen van de grote merken zijn echter de diverse kliksystemen. Helaas hanteren veel merken hun eigen kliksysteem. Er wordt dan een bevestiging op de achterdrager geplaatst (in geval van een achtertas) en je kunt de tas dan heel makkelijk op en af klikken.

Het is erg handig als je een fietstas los kunt halen zodat je tas en spullen mee naar binnen kunt nemen. Je kunt in het bovenstaande fietstas overzicht dan ook afneembaar als optie selecteren. Vaak beschikt zo'n afneembare fietstas over handvatten zodat je hem makkelijk kunt dragen. Een afneembare fietstas met handvat wordt vaak shopper (boodschappentas) genoemd.New Looxs laptop fietstas met schouderriem

New Looxs laptop fietstas met schouderriem


Ook heb je afneembare fietstassen met een schouderriem. Zo'n fietstas draag je als schoudertas. Dit komt veel voor bij laptop fietstassen.

Waterdichte fietstas

Bij een fietstas is het belangrijk dat deze je boodschappen en spullen droog houdt als je door de regen fietst. Hou er rekening mee dat lang niet alle fietstassen volledig waterproof zijn.

In het bovenstaande fietstas overzicht kun je bij de waterbestendigheid warerdicht aanvinken. Je ziet dan alleen de echt waterdichte fietstassen. Andere mogelijkheden zijn spatwaterdicht, waterafstotend, water resistent en waterbestendig. Deze fietstassen kunnen ook tegen een spat regen, maar als je gedurende lange tijd door de regen fietst kan de inhoud van de fietstas toch nat worden.


Fietstas voor een elektrische fiets

Voor een e-bike heb je geen speciale fietstas nodig, maar er zijn fietstassen die problemen geven op een elektrische fiets. Het betreft achtertassen die last hebben van de accu op de bagagedrager. Soms past de fietstas dan niet. Ook kan de accu bij een dubbele fietstas in de weg zitten, omdat het tussenstuk tussen de tassen dan niet breed genoeg is.

In de Fietstas Keuzehulp kun je zien welke fietstassen geschikt zijn voor elektrische fietsen.

Abus fietstas frame

Abus fietstas frame

Beste fietstas merken

Bovenaan kun je zien wat de beste fietstassen uit de test zijn. Er zijn diverse fabrikanten van goede fietstassen. De beste fietstassen wordt vaak gemaakt door Basil, New Looxs , Willex en FastRider. Andere goede fietstas merken zijn XLC, BBB Cyling, Beck, AGU en Dyken.

Bij de bovenstaande aanbiedingen van alle fietstassen kom je al deze goede fietstassen goedkoop tegen.

Zie ook: Testen van fietsen en fietsaccessoiresOnderwerp:
Wat is de beste fietstas? De beste fietstassen uit de fietstas test vind je hier boven. Je vindt er de beste fietstassen in diverse soorten zoals de beste enkele fietstas, de beste dubbele fietstas, de beste shopper en de beste frametas voor op de fiets. Ook geven we tips voor bij het kiezen van de voor jou persoonlijk beste fietstas.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Tip van mij: Neem geen enkele fietstas maar een dubbele fietstas.Twee keer zoveel ruimte, het staat mooier op je fiets, maar het belangrijkste: Je kan het gewicht over twee fietstassen verdelen als je bijvoorbeeld zware boodschappen wil vervoeren. Dat maakt het fietsen veel stabieler en dus ook veiliger. Ik zou nooit een enkele fietstas kopen.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.