Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste fietstas

 

Voor het meenemen van spullen op de fiets zijn prachtige fietstassen te koop. Maar het is verstandig om niet alleen naar het uiterlijk, maar ook naar de functionaliteit en kwaliteit te kijken. Daarom hebben we hier tests van de beste fietstassen verzameld, en geven we tips en informatie voor het vinden van de voor jou beste fietstas.

Testen van fietstassen

Laten we eerst kijken naar de beste fietstas uit diverse tests. Onderstaande testen van fietstassen hebben we verzameld.


Zie ook:

Kies jouw beste fietstas

Kijk in het overzicht met alle fietstassen wat er allemaal aan tassen voor op de fiets te koop zijn. Dat zijn er bijna 3.000! Om de voor jou beste fietstas uit dit enorme aanbod te selecteren kun je in dit overzicht gericht zoeken naar jouw ideale fietstas. Vink je wensen en de maximum prijs in, en je krijgt een overzicht van de voor jou persoonlijk beste fietstassen dat je op prijs kunt sorteren.

Nog meer informatie die je van pas kan komen bij het kopen van de voor jou beste fietstas vind je op Beste Fietstas Kopen. Daar vind je de beste en goedkoopste aanbieders van fietstassen, de actuele fietstas top 10 en een keuzehulp waarmee je de voor jou beste fietstas kunt vinden.

Soorten fietstassen

Er zijn heel veel verschillende soorten fietstassen. De meeste tassen worden op de achterdrager bevestigd, maar je hebt ook zadeltassen, zadelpen-tassen, stuurtassen en frametassen die je aan het fietsframe bevestigd.

Maar ook bij de achtertassen zijn veel verschillen. Ten eerste tussen de enkele fietstassen en de dubbele fietstassen. Bij de tweede heb je in feite twee fietstassen, één links en één rechts van de achterdrager.

En dan heb je nog de zogenaamde shopper modellen. De naam zegt het al, de shopper is een boodschappentas voor achter op de fiets. Vaak kun je de shopper via een haak of kliksysteem op de achterdrager bevestigen en er weer net zo makkelijk van de fiets afhalen. De shopper fietstas beschikt over een handvat zodat je hem als boodschappentas de winkel in kunt nemen.

De beste fietstas voor een bepaald soort gebruik
Heel handig is de mogelijkheid in de bovenstaande Fietstas Keuzehulp om het doel waarvoor je de fietstas wilt gebruiken kunt aangeven. Bijvoorbeeld school. vakantie, boodschappen of fietstochtjes. In combinatie met je andere wensen krijg je dan de geschikte tassen te zien.

Inhoud fietstas

Je hebt grote en kleine fietstassen, waarbij je met de dubbele achtertas natuurlijk de meeste ruimte voor je boodschappen en andere spullen hebt. Soms bieden deze grote fietstassen wel meer dan 60 liter aan ruimte.

Fietstas met laptopvak
Tegenwoordig gaat er vaak een laptop mee naar werk of school. En een beperkt aantal fietstassen speelt daarop in met een laptopvak. In de Fietstas Keuzehulp kun je deze optie aanvinken.


Beste fietstas test

Bevestiging fietstas

De manieren waarop fietstassen op een fiets bevestigd kunnen worden is heel divers. Soms is het heel basic, bijvoorbeeld met een haak waarmee je hem aan de bagagedrager hangt. Of met een riem van klittenband, ook zo'n simpel systeem.

Het meest gebruikt bij fietstassen van de grote merken zijn echter de diverse kliksystemen. Helaas hanteren veel merken hun eigen kliksysteem. Er wordt dan een bevestiging op de achterdrager geplaatst (in geval van een achtertas) en je kunt de tas dan heel makkelijk op en af klikken.


Fietstas voor een elektrische fiets

Voor een e-bike heb je geen speciale fietstas nodig, maar er zijn fietstassen die problemen geven op een elektrische fiets. Het betreft achtertassen die last hebben van de accu op de bagagedrager. Soms past de fietstas dan niet. Ook kan de accu bij een dubbele fietstas in de weg zitten, omdat het tussenstuk tussen de tassen dan niet breed genoeg is.

In de Fietstas Keuzehulp kun je zien welke fietstassen geschikt zijn voor elektrische fietsen.

Zie ook: Testen van fietsen en fietsaccessoiresOnderwerp:
Wat is de beste fietstas? De beste fietstassen uit de fietstas test vind je hier boven. Je vindt er de beste fietstassen in diverse soorten zoals de beste enkele fietstas, de beste dubbele fietstas, de beste shopper en de beste frametas voor op de fiets. Ook geven we tips voor bij het kiezen van de voor jou persoonlijk beste fietstas.

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *