Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste fietsverlichting test

Kijk hier voor de beste fietslampen uit diverse testen zoals de ANWB fietsverlichting test. Met aanbiedingen van goede fietsverlichting en meer fietslamp tips.

Goede fietsverlichting op de fiets is een must, want zonder goede fietslampen wordt je makkelijk door automobilisten over het hoofd gezien. In het donker, maar ook bij duister of regenachtig weer. Goede fietsverlichting kan nare ongelukken voorkomen. 

Daarom hier de beste fietsverlichting uit de test, aanbiedingen van goede fietsverlichting en tips voor bij het kopen van goede fietslampen.

De beste fietsverlichting uit de test

Laten we beginnen met de beste fietsverlichting volgens tests door experts en volgens de gebruikers van de fietslampen.


Je vindt hier boven de beste verlichting voor, de beste achterverlichting en de beste fietsverlichting sets. Een fietsverlichting set bestaat uit zowel een koplamp als een achterlamp.
Distinq fietsverlichting fietslamp voor en achter

Distinq fietsverlichting fietslamp voor en achter


Aanbiedingen fietsverlichting 

Op Beste Fietsverlichting Kopen vind je veel informatie over fietsverlichting waaronder ook de aanbiedingen van de goedkoopste winkels om alle goede fietslampen te kopen.

Hieronder kijken we naar de verschillende mogelijkheden van fietsverlichting.

Led verlichting met accu of batterij

De meest gangbare fietsverlichting is momenteel led verlichting met een batterij. Deze fietsverlichting klik je gewoon op je stuur, voordrager (voorlamp), zadelstang of bagagedrager (achterlicht) als je licht nodig hebt. Montage is dus niet nodig.

Vaste fietslampen kom je ook in het bovenstaande overzicht tegen, maar deze fietsverlichting is tegenwoordig in de minderheid. Vaste fietslampen zijn vaak op de fiets aanwezig als je een nieuwe fiets koopt, maar bij de aanschaf van een nieuwe lamp (bijvoorbeeld omdat de fietslamp kapot is) geven de meeste mensen de voorkeur aan het gemak van losse fietslampjes.

Vroeger kreeg een fietslamp altijd licht van een dynamo, maar tegenwoordig beschikt de meeste fietsverlichting over een batterij of oplaadbare accu. Ook nieuwe fietsen worden steeds vaker met batterij verlichting verkocht. Alleen de luxere fietsen gebruiken een dynamo, vaak een naafdynamo. Bij middenklasse fietsen komt het regelmatig voor dat de koplamp een dynamo gebruikt en het achterlicht een batterij.

De batterij van zo'n los fietslampje moet wel af en toe vervangen worden omdat hij leeg raakt. Veel van de beste fietsverlichting is oplaadbaar. Zo hoef je geen batterijen te verwisselen en loop je niet het risico dat je fietslamp onder het fietsen leeg blijkt. Dat opladen gaat heel simpel via een usb-kabeltje of telefoonoplader. Je moet de fietslamp dan natuurlijk wel af en toe naar binnen meenemen om deze op te laden.

De beste koplamp fiets

In de bovenstaande overzichten vind je zowel de beste voorverlichting (beste koplampen fiets) als de beste achterverlichting (achterlampen fiets). 


Lezyne koplamp fiets led


Lezyne koplamp fiets ledLet bij het kiezen van je beste koplamp vooral op de lumen. De beste koplamp geeft minimaal 400 lumen licht. Minder licht geeft een miezerig straaltje licht waarmee je niet echt goed zicht hebt in het donker. En bij een voorlamp op de fiets wil je minimaal het wegdek voor je goed kunnen zien.

Wij adviseren als beste koplamp voor een fiets een oplaadbare fietslamp die je makkelijk op je stuur kunt bevestigen en die veel lumen biedt.

De beste achterlamp fiets

De beste achterverlichting voor de fiets vraagt om minder lumen. De meeste achterlampjes voor op de fiets halen de 100 lumen niet. Dat geeft niet want de achterverlichting hoeft geen bundel licht te geven. Een achterlamp voor de fiets is er om gezien te worden, niet om zelf wat kunnen zien.


Sigma achterlampje fiets oplaadbaar

Sigma achterlampje fiets oplaadbaar


Ook bij de achterverlichting van de fiets is het plezierig als je deze kunt opladen en kies voor een fietslampje dat je goed kunt bevestigen op een plaats op de fiets waar dat goed kan en waar het lampje goed zichtbaar is.

Fabrikanten van de beste fietsverlichting

Fietsverlichting wordt door veel fabrikanten gemaakt. Maar lang niet alle fietslampen zijn even goed. Je hebt goedkope fietslampjes met een batterij die binnen de kortste tijd kapot zijn. Maar je hebt ook goede degelijke fietslampen die veel robuuster zijn, goed licht geven, eventueel oplaadbaar zijn en wel lang mee gaan.

De beste van deze fietsverlichting, zowel de beste koplamp, beste achterlicht als beste verlichting set vind je bij de fietsverlichting test bovenaan. Goede fabrikanten van fietslampen, goede fietsverlichting die altijd goed scoort in een fietsverlichting test zijn Simson, Lezyne, AXA, Knog, Spanninga en BBB Cycling. Maar ook andere fietsverlichting kan goed zijn. Kijk voor een goed fietslampje of goede fietslamp (voorlamp of achterlamp) bij de aanbiedingen van alle beste fietsverlichting (5 sterren) bovenaan,

Tips fietsverlichting en fietslampen

Op Beste Fietsverlichting Kopen vind je meer in informatie over fietsverlichting waaronder ook de goedkoopste winkels om al deze beste fietslampen te kopen.

Kijk voor de beste fietsverlichting bij de bovenaan genoemde test van fietsverlichting en bij alle beste fietslampen die met 5 sterren zijn gewaardeerd.

Zie ook: 


Onderwerp:
Op deze pagina vind je de beste fietslampen (beste koplamp en beste achterlicht) uit de ANWB fietsverlichting test. Ook vind je hier aanbiedingen van alle andere beste fietsverlichting (5 sterren) , de beste fietslamp fabrikanten en informatie voor bij het kiezen van je beste fietsverlichting voor voorop en achterop de fiets.

Een reactie posten

2 Reacties

  1. Fietsverlichting van een fabrikant als Lezyne werkt heel veel beter dan die rommel die je goedkoop bij winkels als de Action haalt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. AXA heeft ook goede fietsverlichting voor voorop en achterop de fiets. Met batterij, maar ook om aan te sluiten op de dynamo of de accu van een elektrische fiets. Ik heb een AXA Greenline koplamp op een batterij die je makkelijk met USB kunt opladen. Deze batterij / accu is van goede kwaliteit want ondanks de hoge lichtopbrengst geeft hij vele uren lang licht.

      Verwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.