Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste fietsverlichting test

 

Goede fietsverlichting op de fiets is een must, want zonder goede fietslampen wordt je makkelijk door automobilisten over het hoofd gezien. In het donker, maar ook bij duister of regenachtig weer. Goede fietsverlichting kan nare ongelukken voorkomen. Daarom hier de beste fietsverlichting uit de test en tips voor bij het kopen van goede fietslampen.


De beste fietsverlichting uit de test

Laten we beginnen met de beste fietsverlichting volgens tests door experts en volgens de gebruikers van de fietslampen.


Je vindt hier boven de beste verlichting voor, de beste achterverlichting en de beste fietsverlichting sets. Een fietsverlichting set bestaat uit zowel een koplamp als een achterlamp.


Hieronder kijken we naar de verschillende mogelijkheden van fietsverlichting.


Distinq fietsverlichting fietslamp voor en achter

Distinq fietsverlichting fietslamp voor en achter


Led verlichting met accu of batterij

De meest gangbare fietsverlichting is momenteel led verlichting met een batterij. Deze fietsverlichting klik je gewoon op je stuur, voordrager (voorverlichting), zadelstang of bagagedrager (achterverlichting) als je licht nodig hebt. Montage is dus niet nodig.

Vaste fietslampen kom je ook in het bovenstaande overzicht tegen, maar zijn ver in de minderheid. Vaste fietslampen zijn vaak op de fiets aanwezig als je een nieuwe fiets koopt, maar bij de aanschaf van een nieuwe lamp (bijvoorbeeld omdat de fietslamp kapot is) geven de meeste mensen de voorkeur aan het gemak van losse fietslampjes.

De batterij van zo'n los fietslampje moet wel af en toe vervangen worden omdat hij leeg raakt. Veel van de beste fietsverlichting is oplaadbaar. Zo hoef je geen batterijen te verwisselen en loop je niet het risico dat je fietslamp onder het fietsen leeg blijkt. Dat opladen gaat heel simpel via een usb-kabeltje of telefoonoplader.

De beste koplamp fiets

In de bovenstaande overzichten vind je zowel de beste voorverlichting (beste koplampen fiets) als de beste achterverlichting (achterlampen fiets). 


Lezyne koplamp fiets led


Lezyne koplamp fiets ledLet bij het kiezen van je beste koplamp vooral op de lumen. De beste koplamp geeft minimaal 400 lumen licht. Minder licht geeft een miezerig straaltje licht waarmee je niet echt goed zicht hebt in het donker.

Wij adviseren als beste koplamp voor een fiets een oplaadbare fietslamp die je makkelijk op je stuur kunt bevestigen en die veel lumen biedt.

De beste achterlamp fiets

De beste achterverlichting voor de fiets vraagt om minder lumen. De meeste achterlampjes voor op de fiets halen de 100 lumen niet. Dat geeft niet want de achterverlichting hoeft geen bundel licht te geven. Een achterlamp voor de fiets is er om gezien te worden, niet om zelf wat kunnen zien.


Sigma achterlampje fiets oplaadbaar

Sigma achterlampje fiets oplaadbaar


Ook bij de achterverlichting van de fiets is het plezierig als je deze kunt opladen en kies voor een fietslampje dat je goed kunt bevestigen op een plaats op de fiets waar dat goed kan en waar het lampje goed zichtbaar is.

Tips fietsverlichting en fietslampen

Op Beste Fietsverlichting Kopen vind je meer in informatie over fietsverlichting waaronder ook de goedkoopste winkels om al deze beste fietslampen te kopen.

Kijk voor de beste fietsverlichting bij de bovenaan genoemde test van fietsverlichting en bij alle beste fietslampen die met 5 sterren zijn gewaardeerd.

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *