Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste fietszadel test

 

Vervang je fietszadel door een beter zadel. Hier de beste fietszadels uit de test en tips voor het kopen van je beste fietszadel.

beste fietszadel kopen

Iedere fiets die je koopt is standaard voorzien van een zadel (sommige sportfietsen uitgezonderd). Maar dat betekent niet dat er geen losse zadels verkocht worden. Integendeel, veel fietsers zijn niet tevreden over het standaard zadel en kiezen voor een meer comfortabel en beter zadel. Niet voor niets bevat de Fietszadel Keuzehulp die je hieronder vindt 2.000 fietszadels.

De beste fietszadels uit de test

Maar eerst kijken we naar het beste fietszadel uit tests van fietszadels.


Zie ook:

Je beste fietszadel vinden met de Fietszadel Keuzehulp

Maar misschien is het bovenstaande best geteste zadel voor jou niet het beste fietszadel. Bijvoorbeeld omdat je andere eisen aan het zadel stelt of omdat je een fietszadel zoekt voor een ander soort fiets zoals een racefiets of een mountainbike. 

In dat geval hebben wij hieronder de eerder genoemde Fietszadel Keuzehulp met circa 2.000  fietszadels.

Hieronder geven we nog wat tips en informatie over het vinden van het voor jou beste fietszadel met deze keuzehulp.

Fietszadels voor verschillende fietsen

Zo zijn er voor verschillende soorten fietsen verschillende zadels. Natuurlijk wijkt een zadel voor een racefiets sterk af van dat van een gewone stadsfiets. En een specifiek mountainbike zadel is weer iets anders gevormd dan dat van een racefiets (al is het verschil minder groot). 

Maar in de keuzehulp zijn ook geschikte zadels te vinden voor bijvoorbeeld een omafiets of een transportfiets. Dat heeft in dat geval te maken met de klassieke uitstraling van het zadel die perfect past bij de van zo'n soort fiets.

Ook voor bijvoorbeeld BMX fietsen en kinderfietsen zijn hier specifieke fietszadels te vinden.

Gelzadels en zadels met een gleuf

Om zadelpijn te voorkomen, en voor een wat plezieriger gevoel te geven bij het fietsen zijn veel fietszadels voorzien van gel. Deze gelzadels voelen veel zachter en comfortabeler aan dan een gewoon (hard) zadel.

Om pijn aan het voorste zaakje te voorkomen zijn veel zadels voorzien van een gleuf. Zowel bij mannen als vrouwen ontziet dit de voorbibs.

Een zacht zadel is bij een wat langere tocht overigens geen garantie dat je geen last van zadelpijn krijgt. Doordat je wegzakt kan het op den duur gaan broeien en irriteren. Je kan dus stellen dat een zacht zadel alleen voor kortere ritten beter is. Daarom hebben racefietsen nooit zachte zadels.

Fietszadel dames

Voor dames zijn er specifieke fietszadels voor dames te koop. Een fietszadel dames is over het algemeen wat breder omdat vrouwen over een breder bekken beschikken dan mannen.

In de keuzehulp kun je aangeven of je een specifiek fietszadel voor dames, een specifiek fietszadel voor heren of een unisex fietszadel zoekt. Ook zijn er specifieke fietszadels voor meisjes en jongens.

De beste online winkels met fietszadels

Een goed fietszadel koop je goedkoop online bij de beste online aanbieders te vinden op Beste Fietszadel Kopen. Je vindt bij deze winkels alle soorten fietszadels. Voor gewone fietsen, e-bikes, racefietsen, mountainbikes, kinderfietsen en ook speciale fietszadels tegen zadelpijn.

Naast de goedkoopste aanbieders van de beste fietszadels vind je er ook de Fietszadel Top 10 en veel meer tips en informatie voor het kopen van het beste fietszadel.

Afstellen fietszadel

Hoe stel je je zadel optimaal af? In onderstaande ANWB video laat de ANWB fietsenmaker zien hoe je zadel en stuur optimaal af stelt.


Video ANWB: fietszadel en fietsstuur afstellen

Zadeldekje of ander zadel?

Een goedkoper alternatief voor een nieuw goed fietszadel is een zadeldekje. Een zadeldek is een zacht (vaak met gel gevuld) dekje dat je over je zadel trekt. Zo maak je van een te hard fietszadel een zacht fietszadel. Bovenaan vind je ook een zadeldekjes test.

De beste fietszadel fabrikanten

Goede fietszadels worden vooral gemaakt door gespecialiseerde fietszadel fabrikanten (vaak uit Italië) zoals Selle Royal, Selle Italia, Brooks, ISM, Selle SMP en Selle San Remo, en ook Contec, BBB Cycling maken goede zadels. Specifieke fabrikanten voor een goed racefiets zadel zijn verder Fizik, Specialized, Prólogo, en Pro.

In de bovenstaande overzichten vind je al deze goede fietszadels voor stadsfiets, e-bike, toerfiets, racefiets of mountainbike.


Onderwerp:
Wat is het beste fietszadel? Hier vind je de beste fietszadels uit menig fietszadel test. Organisaties als de anwb, consumenten organisaties en fiets tijdschriften testen regelmatig fietszadels. Kijk hier voor het beste fietszadel en de beste koop uit de fietszadel test. Of kies zelf je beste fietszadel uit de keuzehulp met alle fietszadels. In de ANWB video vind je meer tips voor het vinden van je beste fietszadel.


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *