Header Ads Widget

Bol 10-daagse 2024Bol 10-daagse 2024

Beste fietszadel test

Vervang je fietszadel door een beter zadel. Hier de beste fietszadels uit de test en tips voor het kopen van je beste fietszadel.

beste fietszadel kopen

Iedere fiets die je koopt is standaard voorzien van een zadel (sommige sportfietsen uitgezonderd). Maar dat betekent niet dat er geen losse zadels verkocht worden. Integendeel, veel fietsers zijn niet tevreden over het standaard zadel en kiezen voor een meer comfortabel en beter zadel. Niet voor niets bevat de Fietszadel Keuzehulp die je hieronder vindt 2.500 fietszadels.
De beste fietszadels uit de test

Maar eerst kijken we naar het beste fietszadel uit tests van fietszadels.


Zie ook:Je beste fietszadel vinden

Maar misschien is het bovenstaande best geteste zadel voor jou niet het beste fietszadel. Bijvoorbeeld omdat je andere eisen aan het zadel stelt of omdat je een fietszadel zoekt voor een ander soort fiets zoals een racefiets of een mountainbike. 

Kijk in dat geval bij de  aanbiedingen fietszadels voor alle informatie, prijzen, specificaties en reviews van circa 2.500  fietszadels.

Met natuurlijk goede mogelijkheden om snel en makkelijk uit dit enorme aanbod aan zadels jouw beste fietszadel te selecteren.

Hieronder geven we nog wat tips en informatie over het vinden van het voor jou beste fietszadel met deze keuzehulp.Fietszadels voor verschillende fietsen

Zo zijn er voor verschillende soorten fietsen verschillende zadels. Natuurlijk wijkt een zadel voor een racefiets sterk af van dat van een gewone stadsfiets. En een specifiek mountainbike zadel is weer iets anders gevormd dan dat van een racefiets (al is het verschil minder groot). 

Maar in de keuzehulp zijn ook geschikte zadels te vinden voor bijvoorbeeld een omafiets of een transportfiets. Dat heeft in dat geval te maken met de klassieke uitstraling van het zadel die perfect past bij de van zo'n soort fiets.

Ook voor bijvoorbeeld BMX fietsen en kinderfietsen zijn hier specifieke fietszadels te vinden.
Gelzadels en zadels met een gleuf

Om zadelpijn te voorkomen, en voor een wat plezieriger gevoel te geven bij het fietsen zijn veel fietszadels voorzien van gel. Deze gelzadels voelen veel zachter en comfortabeler aan dan een gewoon (hard) zadel.

Om pijn aan het voorste zaakje te voorkomen zijn veel zadels voorzien van een gleuf. Zowel bij mannen als vrouwen ontziet dit de voorbibs.

Een zacht zadel is bij een wat langere tocht overigens geen garantie dat je geen last van zadelpijn krijgt. Doordat je wegzakt kan het op den duur gaan broeien en irriteren. Je kan dus stellen dat een zacht zadel alleen voor kortere ritten beter is. Daarom hebben racefietsen nooit zachte zadels.
Fietszadel dames

Voor dames zijn er specifieke fietszadels voor dames te koop. Een fietszadel dames is over het algemeen wat breder omdat vrouwen over een breder bekken beschikken dan mannen.

In de keuzehulp kun je aangeven of je een specifiek fietszadel voor dames, een specifiek fietszadel voor heren of een unisex fietszadel zoekt. Ook zijn er specifieke fietszadels voor meisjes en jongens.Afstellen fietszadel

Hoe stel je je zadel optimaal af? In onderstaande ANWB video laat de ANWB fietsenmaker zien hoe je zadel en stuur optimaal af stelt.Video ANWB: fietszadel en fietsstuur afstellenZadeldekje

Een goedkoper alternatief voor een nieuw goed fietszadel is een zadeldekje. Een zadeldek is een zacht (vaak met gel gevuld) dekje dat je over je zadel trekt. Zo maak je van een te hard fietszadel een zacht fietszadel. Het beste zadeldekje vind je in de zadeldekjes test.Aanbiedingen fietszadels bij de beste winkels

Een goed fietszadel koop je goedkoop online bij de beste online aanbieders te vinden op Beste Fietszadel Kopen. Je vindt bij deze winkels alle soorten fietszadels. Voor gewone fietsen, e-bikes, racefietsen, mountainbikes, kinderfietsen en ook speciale fietszadels tegen zadelpijn.
Beste fietszadel merken

Tot slot kijken we naar de beste fietszadel fabrikanten. Het aantal fabrikanten dat echt goede en echt comfortabele zadels voor op de fiets maakt is namelijk beperkt. Dit zijn de beste fietszadel merken:

Selle Royal fietszadels

Selle Royal (koninklijk zadel) is een heel grote fabrikant van fietszadels uit Italië. Veel goede fietsen die je koopt zijn voorzien van een Selle Royal zadel en ook qua losse verkopen is Slle Royal één van de meest populaire fietszadels.

Selle Royal biedt honderden verschillende fietszadels. Je kan bij Selle Royal terecht voor een fietszadel voor dames, heren, voor beide (unisex) of voor kinderen, een fietszadel voor een stadsfiets, e-bike, speed pedelec, mountainbike, kinderfiets, BMX of racefiets, en zelfs voor een specifiek fietszadel voor een vouwfiets, crossfiets, bakfiets, éénwieler, driewieler of omafiets.

Een aantal van hun meest populaire Selle Royal zadels zijn de Selle Royal Drifter (een klassiek kunstleren fietszadel), de Selle Toyal Country (een stadsfiets zadel met een heel goede prijs kwaliteit verhouding), de Selle Manhattan (een robuust en breed zadel uit de Premium collectie) en de Selle Royal Gazelle (een fietszadel dat op veel Gazelle fietsen standaard aanwezig is). En dat zijn nog maar een paar van de honderden Selle Royal fietszadels. Bij de bovenstaande aanbiedingen vind je ze allemaal.

Selle Italia fietszadels

Selle Italia (Italiaans zadel), de naam zegt het al. Dit is een andere (grote) fabrikant van fietszadels. Ook Selle Italia maakt hoogwaardige fietszadels van de hoogste kwaliteit, maar waar Selle Royal zich vooral richt op het ontwerpen van comfortabele fietszadels (bijvoorbeeld om zadelpijn te voorkomen) richt Selle Italia zich meer op sportieve fietszadels. Bijvoorbeeld zadels voor racefiets en mountainbike, maar ok sportieve zadels voor een stadsfiets.

Selle Italia zadels blinken vaak uit in ergonomie, aerodynamica en een licht gewicht. Je vind alle Selle Italia fietszadels bij de bovenaan genoemde fietszadel aanbiedingen.

Brooks fietszadels

Brooks is een Britse specialist in fietszadels die vooral klassieke leren fietszadels maakt. Dit zijn heel luxe klassiek ogende zadels die vaak op design fietsen gebruikt worden. Het zijn stijlvolle fietszadels, maar helaas ook dure zadels.

SMP fietszadels

Met Selle SMP hebben we weer een Italiaanse topfabrikant van heel goede fietszadels te pakken. SMP behoort tot de beste fietszadel merken voor een zadel voor een racefiets, stadsfiets of e-bike. Vooral het aanbod aan sportzadels is erg breed, met fietszadels voor mountainbiken en wielrennen op de weg, maar ook specifieke tijdrit zadels en zadels voor een spinning fiets, voor gravel racen voor triathlon en veel meer.

Selle Comfort fietszadels

Selle Comfort klinkt heel Italiaans, maar dit is een Nederlands merk fietszadels. Slim, want met zo'n naam lift wel mee op het succes van Selle Royal en Selle Italia. Selle Comfort maakt relatief goedkope fietszadels voor elektrische fietsen en stadsfietsen. Hun assortiment is onderverdeeld in een serie comfort zadels (e-bike zacht, Hollandse stijl, urban stijl en ride), een retro serie klassieke comfort zadels. Kijk bij de fietszadel boven voor meer informatie.

Fizik fietszadels

Fizik is een fietszadel merk dat zich helemaal op zadels voor sporfietsen richt. Er zijn Fizik fietszadels voor racefiets, mountainbike (MTB), cyclocross fiets, BMX en baanfiets.

Prologo fietzsadels

Ook Prologo uit Italië is helemaal gespecialiseerd in zadels voor de wielersport. Ze maken fietszadels voor iedere tak van wielrennen, en behoren op dat terrein tot de beste fietszadel fabrikantem.

M-Wave fietszadels

M-Wave is een fabrikant van fietsaccessoires die goedkope fietszadels maakt. Vooral voor stadsfietsen.

BBB fietszadels

BBB Cycling is een andere fietsaccessoire fabrikant die goede betaalbare fietszadels maakt. Ook bij een BBB Cycling zadel gaat het vooral op fietszadels voor e-bike en stadsfiets.

Meer fietszadel merken

Andere bekende fabrikanten van fietszadels zijn Selle San Remo, Contec, Specialized, Fabric, Astute en SQlab.

Al deze fietszadels, en veel meer, vind je bij de fietszadel aanbiedingen bovenaan.


Onderwerp:
Wat is het beste fietszadel? Hier vind je de beste fietszadels uit menig fietszadel test. Organisaties als de anwb, consumenten organisaties en fiets tijdschriften testen regelmatig fietszadels. Kijk hier voor het beste fietszadel en de beste koop uit de fietszadel test. Of kies zelf je beste fietszadel uit de keuzehulp met alle fietszadels. In de ANWB video vind je meer tips voor het vinden van je beste fietszadel.


Een reactie posten

2 Reacties

  1. Tip: Oordeel niet te snel over een nieuw fietszadel. Dat kan pas als je hem een tijdje gebruikt. Ook een fietszadel moet namelijk ingreden worden. In het begin kan een fietszadel stijf en oncomfortabel aanvoelen, maar (afhankelijk van het fietszadel en het gebuikte materiaal) kan het zadel zich na verloop van tijd naar je lichaam vormen en comfortabeler aan je billen voelen.

    Je geeft het materiaal van het fietszadel dan de kans om zich aan te passen aan je zitpositie en aan de vorm van je billen. Dat inrijden is gewoon een kwestie van gebruiken. Sommige gebruikers passen de zadelhoogte en de positie van het zadel aan (en daarmee de drukpunten) om het inrijden van het fietszadel te versnellen, maar ik vind dat niet nodig. Gebruik gewoon het fietszadel enige tijd. Pas als het zadel na een tijdje nog steeds oncomfortabel aanvoelt kan je oordelen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het merk Falkx wordt niet bij de beste fietszadel merken genoemd maar ik heb een Falkx fietszadel en ik ben daar heel tevreden over. Ik vind het een goed zadel dat aangenaam zit. Het is wel een beetje een hard zadel maar dat zou goed tegen zadelpijn zijn. Het zadel is relatief goedkoop en makkelijk zelf op je fiets te plaatsen.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.