Header Ads Widget

Bol 10-daagse 2024Bol 10-daagse 2024

Beste fitnessapparaat test (alle beste fitnessapparatuur voor thuis)

Een overzicht van beste fitness apparaten uit de test (per soort fitnessapparaat).

Fitness kan in de sportschool, maar ook thuis. Er is namelijk goede fitnessapparatuur te koop voor thuis. Hier kijken we naar de beste fitnessapparaten uit de test en wijzen we je de weg naar alle goede fitness apparaten voor thuis. 


Overzicht alle fitness apparaten

Wil je weten wat er allemaal aan fitnessapparaten te koop is, of wil je zelf het fitnessapparaat uitzoeken dat het best bij je past. Kijk dan in het overzicht alle fitnessapparaten. Hier kun je meer dan 1.300 fitnessapparaten op tal van manieren doorzoeken. Vink je eisen aan en vindt het voor jou beste fitnessapparaat.

Wat voor jou het beste fitnessapparaat is hangt af van welke spieren je wilt trainen, of een doel dat je hebt, bijvoorbeeld afvallen, cardio of je conditie verbeteren.

Hieronder kijken we naar de verschillende soorten fitnessapparaten en hebben we het betreffende beste fitness apparaat uit de test. Het gaat daarbij om onder andere de beste hometrainer, de beste loopband, de beste roeitrainer, de beste fietstrainer en de beste crosstrainer.

Van ieder fitnesstoestel geven we aan voor welke trainingen deze fitness apparatuur het beste fitnessapparaat zijn.Aanbiedingen fitness apparaten bij de beste winkels


Op Beste Fitnessapparaat Kopen vind je de beste online winkels waar je alle soorten fitness apparatuur voordelig kunt kopen.

Hieronder vind je informatie over al deze fitnessapparatuur en de beste fitnessapparaten uit iedere test.
Beste hometrainer uit de test

Het bekendste fitness apparaat voor thuis is de hometrainer. De hometrainer is een fiets waarop je thuis je kilometers kan wegtrappen. Je ziet niet zo veel van de natuur (tenzij je een natuurfilm op Netflix aanzet) maar je blijft droog en bereikt met deze fitnessapparatuur in veel kortere tijd hetzelfde effect als op een echte fiets.

hometrainer virtufit
Virtufit hometrainer


Daarnaast kun je heel gericht trainen, want op een hometrainer kun je weerstandsniveaus instellen en op een goede hometrainer kun je een route inprogrammeren met verschillende weerstandsniveaus. De beste hometrainers bieden zo hele trainingsprogramma's aan die je kunt volgen.

Zo'n interval programma kan je helpen heel veel calorieën te verbranden waardoor een hometrainer een goed fitnessapparaat is om af te vallen. Verder worden de beenspieren, maar ook de kuitspieren en bilspieren goed getraind met dit fitness apparaat.

Een voordeel van een hometrainer ten opzichte van veel andere fitnessapparaten is de geringe belasting van de gewrichten waardoor de kans op een blessure zeer laag is. Kijk voor de beste hometrainer bij de test hier onder.Beste loopband uit de test

Een loopband lijkt een groot fitnessapparaat maar toch is een goede loopband zeer geschikt om thuis te gebruiken. Een goede loopband kun je namelijk inklappen en dan bijvoorbeeld onder je bed schuiven. Ook hoeft deze fitnessapparatuur helemaal niet duur te zijn.

De naam zegt het al, met een loopband volg je een looptraining. Zoals je met een hometrainer thuis het fietsen kunt trainen zo train je met dit fitness apparaat het hardlopen. Kies wel voor een loopband met een comfortabele breedte zodat je er niet naast kunt stappen.Focus Fitness loopband

Trainen op een loopband is veel beter dan buiten hardlopen. Je gewrichten worden bij deze fitness apparatuur minder belast omdat een loopband een heel goede demping biedt. Knieën, heupen en voeten worden daardoor veel minder belast.

Met dit fitness apparaat train je vooral je beenspieren, maar ook kuitspieren, bilspieren, hamstrings en quadriceps. Maar helemaal goed is de loopband voor het verbranden van calorieën. De loopband is het beste fitnessapparaat om af te vallen.

Kijk hieronder voor de beste loopbanden uit de test
Beste roeitrainer uit de test

Ook roeien kan gewoon thuis, met een roeitrainer.  De roeitrainer is één van de beste fitnessapparaten, want je traint er je hele lichaam mee. Natuurlijk je armspieren, maar ook voor de buikspieren, rug en schouders is dit een heel goed fitness apparaat. En dat terwijl je gewrichten bij deze fitnessapparatuur juist worden ontzien.


Tunturi roeitrainer


Ook verbeter je met een roeiapparaat je conditie heel sterk en voor afvallen is het ook een prima fitnessapparaat. Iedereen zou thuis een roeitrainer moeten hebben staan. Kijk hieronder voor de beste roeitrainer fitnessapparatuur uit de test.

Beste crosstrainer uit de test

Een crosstrainer is een fitnessapparaat dat ook wel elliptical wordt genoemd. Elliptical is afgeleid van het Griekse woord voor ovaal. Met een crosstrainer maak je namelijk een ovale beweging. Het is een beweging die het midden houdt tussen de beweging die je maakt bij het langlaufen en de beweging die je maakt bij het hardlopen.

crosstrainer cristopeit
Cristopeit crosstrainer


Dit fitness apparaat is ideaal voor zowel cardiotraining (het trainen van hartspieren en longspieren) als spiertraining. Biceps, triceps, buikspieren, kuitspieren, quadriceps (dijbeen) en hamstrings getraind. 

Het bovenbeen, dijbeen, de kuiten en de bilspieren worden met dit fitnesstoestel op een goede manier zwaar belast, en ook de schouders en romp worden in mindere mate getraind. Gebruik je de crosstrainer in tegenovergestelde richting dan kun je billen en bilspieren trainen.

Ook voor het verbeteren van de conditie en het uithoudingsvermogen is dit een prima fitnesstoestel en natuurlijk gebruik je al sportend calorieën, Velen beschouwen de crosstrainer daarom als het beste fitnessapparaat. Kijk hieronder voor de test van deze beste fitnessapparatuur.

Beste fietstrainer uit de test

Verwar de fietstrainer niet met een hometrainer. Dit is andere fitness apparatuur. Ook met een fietstrainer kun je trainen door thuis te fietsen, maar de fietstrainer is een apparaat waar je je racefiets op plaatst. Je fietst dus in je huiskamer (of andere ruimte) op je eigen racefiets zonder vooruit te komen.  Ook deze fitnessapparaten zijn getest. De test vind je hier onder.

Tacx fietstrainerBeste spinningfiets uit de test

Ook met de spinningfiets kun je fietsend aan je conditie werken. Evenals bij de fietstrainer werk je bij een spinngfiets voornamelijk aan je conditie. Dit fitness apparaat lijkt op een hometrainer, maar de manier van fietsen komt meer overeen met die van rijden op een echte racefiets. Een spinningfiets wordt ook wel spinfiets, spinningbike of spinbike genoemd.FitBike spinningfietsBeste halterbank uit de test

Een halterbank is een fitnessbank geschikt voor bankdrukken. Dit fitness apparaat wordt ook wel drukbank of bankdruk bank genoemd.Je herkent deze fitnessbank aan de houders waarin een halterstang met gewichten kan worden geplaatst.

Tunturi halterbank verstelbaar en multifunctioneel

Tunturi halterbank / fitnessbank


Een goede multifunctionele halterbank kun je ook als fitnessbank voor andere oefeningen gebruiken.Kijk hier onder voor de beste halterbank uit de test en meer goede fitnessbanken.
Beste gewichtsvest uit de test

Een heel ander fitnessapparaat (maar dan geen apparaat maar een fitness hulpmiddel) is het gewichtsvest. Het effect van zo'n vest met gewichten is te vergelijken met een fitnessapparaat. Het is een vest met ruimte voor gewichten dat je kunt vullen tot een gewenst gewicht (met een maximum gewicht dat per gewichtsvest kan verschillen. 

Dit fitness vest kun je gebruiken bij fitness oefeningen e n bij hardlopen. En het is geschikt voor het trainen van o.a. buikspieren, cardio, krachttraining en het trainen van het uithoudingsvermogen.


Beste trainingswiel (ab wheel)

Een eenvoudig en goedkoop fitnessapparaat (ruim onder de 20 euro) is het ab wheel, ook wel trainingswiel, ab wiel of ab buikspiertrainer genoemd. Met dit wiel met handvatten voer je oefeningen uit die heel effectief zijn voor het trainen van je buikspieren en rugspieren. Een prima fitness apparaat in de strijd tegen buikvet en om een strakke gespierde buik te krijgen.


Tunturi ab wheel trainerBeste weerstandsbanden (fitness elastieken)

Een ander goedkoop fitnessapparaat is de weerstandsband / fitness elastiek / resistance band. Een set met circa 5 goede weerstandsbanden koop je al onder de 15 euro. Je hebt dan fitness elastieken met verschillende weerstanden. Deze fitness elastieken gebruik je in plaats van een halter om te trainen en voor afvallen. Maar met een fitness elastiek belast je je spieren gelijkmatig wat beter is.
Rockerz Fitness weerstandsbanden

Rockerz Fitness weerstandbandenKijk bij de testen van al deze fitnessapparatuur om te zien wat de beste fitnessapparaten zijn. Bij het overzicht van alle fitness apparaten kun je zelf op zoek naar het voor jou beste fitnessapparaat en op Beste Fitnessapparaat kopen vind je de goedkoopste aanbieders.
Meer beste fitness artikelen
Beste fitnessapparaat merken

Tot slot een lijstje met de belangrijkste fabrikanten die alle soorten fitnessapparaten maken:

Virtufit

VirtuFit is een Nederlands merk van fitnessapparatuur en fitnessaccessoires. Virtufit behoort tot de beste merken voor fitness apparaten voor thuis. Ze maken alle soorten fitnessapparatuur voor thuis zoals een crosstrainer, hometrainer, loopband, ligfiets, stoelfiets, halterbank of roeitrainer, maar ook kleiner fitness spul zoals ligmatjes, fitnessballen, trampolines en halters. Voor al deze fitness producten behoort Virtufit tot de belangrijkste aanbieders voor consumenten in Nederland.

Tunturi

Tunturi is een andere grote fabrikant van fitnessapparaten en één van de beste fitnessapparatuur voor thuis fabrikanten. Evenals Virtufit maakt Tunturi alles voor fitness thuis. Van fitnessapparatuur als hometrainers, crosstrainers, trilplaten, roeitrainers en krachtstations tot gewichten, springtouwen, weerstandsbanden en bokshandschoenen. Tunturi is één van de grootste fabrkanten van fitness apparaten voor thuis.

Kettler

Ook het Duitse Kettler behoort tot de grootste en beste fitnessapparatuur voor thuis merken. Vooral de Kettler crosstrainers zijn zeer populair bij consumnten. Maar ook voo een ergometer, hometrainer, indoor fiets, krachtstation, roeitrainer of loopband is Kettler een gewild merk.

Christopeit

Christopeit is een andere grote fitness apparaat fabrikant uit Duitsland. Christopeit maakt fitnessapparatuur voor duursport training en krachttraining. Populair bij consumenten zijn hun crosstainers, ergometers, hometrainers en loopbanden.

Focus Fitness

Focus fitness is een evenals Virtufit een Nederlandse fabrikant van fitnessapparatuur voor consumennten. Focus Fitness is (evenals FitBike een label van Betersport). Populaire fitness artikelen van loopbanden, krachtapparatuur, dumbbells, yogamatten en hometrainers.

Domyos

Het Franse Domyos is een label van Decathlon dat fitness apparaten en fitness spullen van redelijke kwaliteit goedkoop aanbiedt.

Flow Fitness

Flow fitness is een Nederlandse fabrikant van fitness apparatuur die onder andere loopbanden, hometrainers, spinning bikes en crosstrainers maakt, maar ook kleinere fitness benodigdheden. 

Het beste van al deze fitnessapparaten en van andere fitness producten van deze beste merken vind je bij de bovenstaande testen van fitnessapparatuur.

Zie ook:


Onderwerp:
Zoek je je beste fitness apparaat voor thuis? Hier vind je alle beste fitnessapparaten uit de test voor thuis. Met de beste hometrainer, de beste loopband, de beste crosstrainer, de beste fietstrainer, de beste roeitrainer en andere beste fitness apparaten uit de test. Naast deze fitnesstoestellen voor thuis zijn ook de testen van kleine fitness benodigdheden zoals bijvoorbeeld een fitnessmat, weerstandsband (fitness elastiek) of trainingwiel (ab wheel) zijn hier te vinden.

Een reactie posten

0 Reacties