Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste fotoboek test

Laat je mooiste foto's in een fotoboek afdrukken. Dit zijn de beste fotoboek aanbieders uit de test.

Foto's met lijm of fotohoekjes in een fotoalbum plakken komt niet vaak meer voor. De meeste mensen kiezen er tegenwoordig voor om hun foto's professioneel in een fotoboek af te laten drukken. Dat is niet allen veel makkelijker, het resultaat is ook vele malen mooier. 

Waar kun je het beste je fotoboek maken en laten afdrukken? Hier de beste fotoboeken en de beste fotoboek aanbieder uit de test.

Er zijn in Nederland een groot aantal bedrijven die online of via winkelfilialen fotoboeken aanbieden. Maar het aanbod is wat minder divers dan het lijkt omdat veel van deze aanbieders hun fotoboeken elders laten maken, bijvoorbeeld door Fujifilm of Kodak. Maar de prijzen van deze fotoboek aanbieders kunnen behoorlijk verschillen, evenals hun software om een fotoboek te ontwerpen.


Beste fotoboek test

Daarom heeft het vergelijken en testen van fotoboeken veel zin. Fotoboeken vergelijken gebeurt regelmatig in een test. Hieronder vind je diverse testen van fotoboeken. Kijk daar voor het beste fotoboek uit de test.


Hieronder kijken we naar de mogelijkheden van de beste fotoboek aanbieders.De beste fotoboeken: Fotofabriek

De fotoboeken van Fotofabriek komen meestal bij het vergelijken van fotoboeken als beste fotoboek uit de test. Een fotoboek van Fotofabriek is niet alleen van heel goede kwaliteit en erg mooi om te zien, Fotofabriek behoort ook tot de goedkoopste aanbieders van fotoboeken, en die combinatie is natuurlijk funest voor de concurrentie.

Fotoboek harde cover Fotofabriek
Fotoboek harde cover FotofabriekFotoboek met harde kaft of zachte kaft
Bovendien is het aanbod aan verschillende fotoboeken bij Fotofabriek erg groot. Je kunt kiezen tussen een hardcover fotoboek en een softcover fotoboek waarbij de harde kaft wat duurder is dan de zachte kaft, maar wat ons betreft wel een aanrader. Het beste fotoboek beschikt over een harde kaft want deze slijt niet alleen minder snel, maar ziet er ook veel mooier uit.

Vlak liggend fotoboek
Ook kun je kiezen voor het vlakliggende fotoboek. Dit is het beste fotoboek als je foto's over twee pagina's wilt uitspreiden. De beide pagina's liggen dan namelijk perfect egaal. Het zal je echter niet verbazen dat deze wat luxere versie het fotoboek met harde kaft ook duurder is.

Spiraal fotoboek
De tegenhanger van het vlakliggende fotoboek is het spiraal fotoboek. Hierbij bestaat het fotoboek uit losse pagina's die via een ringspiraal bij elkaar gehouden worden. Helemaal niet geschikt voor pagina overlappende foto's maar wel het beste fotoboek als het zo goedkoop mogelijk moet.

Fotoboek als glossy tijdschrift
En hierbij is de keuze uit goede fotoboeken van Fotofabriek nog niet ten einde. Je kunt ook kiezen voor een fotoboek in de vorm van een glossy tijdschrift. Dit is een heel goed fotoboek voor als promotie en het beste fotoboek voor als je een grote oplage hebt. Bijvoorbeeld je eigen glossy van je bruiloft!

Kartonnen fotoboekje
Het kartonnen boekje fotoboek wordt veel gebruikt om een fotoboekje voor een kind te maken. Bijvoorbeeld een verhaalboekje met foto's waarin het kind zelf de hoofdrol speelt. Maar er zijn natuurlijk ook nog veel andere toepassingen denkbaar. Ook het kartonnen fotoboekje is een goedkoop fotoboek.

Fotoboek met nietjes
Je kunt het kartonnen fotoboek ook gebruiken als je maar weinig foto's hebt, maar dan is ook het fotoboek met nietjes een optie. Ook een geniet fotoboek is een goedkoop fotoboek, maar dit is niet het meest mooie fotoboek om te zien. Een geniet fotoboek oogt veel minder luxe dan alle andere fotoboeken van Fotofabriek.

Exclusief fotoboek
En dan het andere uiterste, het exclusieve fotoboek. Het beste fotoboek als het wat meer geld mag kosten. Het exclusieve fotoboek wordt vaak als trouwalbum gekozen. Dit extra luxe fotoboek wordt voorzien van een wit lederen of linnen omslag en eventueel een linnen rug. Kleuren van linnen en garen zijn zelf te kiezen evenals de papiersoort. Iedere pagina krijgt een vernislaag en het fotoboek kan eventueel in een luxe bewaardoos worden geleverd.

Milieuvriendelijk fotoboek
Een heel speciaal fotoboek is het Gronn fotoboek van Fotofabriek. Deze fotoboeken hebben een ruw uiterlijk door de vezels van gerecycled materiaal en zijn voorzien van een hardcover linnen omslag. Deze "groene" fotoboeken worden zonder chemische middelen geproduceerd en milieuvriendelijk verpakt.

Kortom, zoals we al schreven, de keuze uit verschillende fotoboeken is bij deze beste fotoboek aanbieder enorm groot. Je kunt het fotoboek met alle foto's teksten en decoratie online samenstellen via speciale software (zoals gebruikelijk bij fotoboeken) maar ook als PDF aanbieden.

Kijk bij de bovenstaande link naar Fotofabriek voor alle mogelijkheden en prijzen van deze beste fotoboek aanbieder volgens menig test.Albelli fotoboeken

Een andere aanbieder van zeer goede fotoboeken is Albelli. Het Albelli fotoboek kwam al weer enkele tijd geleden als beste fotoboek uit de test in een andere fotoboek test. 

Bij het vergelijken van fotoboeken in deze test werd alleen gekeken naar de kwaliteit van het fotoalbum zelf en niet naar de software om het fotoboek te ontwerpen.

Albelli fotoboek medium

Albelli fotoboek medium


Albelli was één van de eerste aanbieders van fotoboeken in Nederland en is nog steeds toonaangevend in fotoalbums. Albelli is één van de weinige aanbieders die de fotoboeken in eigen beheer in Nederland maakt. En dat doen ze erg goed aangezien ze bij het fotoboek vergelijken in deze test als beste fotoboek getest zijn. 

Bij deze test mag er dan niet naar de software gekeken zijn, ook op het punt van het ontwerpen van een fotoboek levert Albelli kwaliteit. Ook bij Albelli kun je je eigen fotoboek helemaal op maat krijgen. In tal van formaten, vormen, kaften, papiersoorten en diktes. De Albelli software maakt veel creaties mogelijk, waarbij je de beschikking hebt over heel veel mooie achtergronden, effecten, lay-outs, clipart en illustraties. 

Tip: Probeer deze software gewoon eens uit (vrijblijvend via bovenstaande link) en zie wat er allemaal met deze beste fotoboek software van Albelli mogelijk is.CeWe fotoboeken

Een derde goede fotoboek aanbieder is CeWe. Met een score van 4,5 sterren uit 5 op TrustPilot scoort ook deze fotoboek aanbieder heel erg goed. 

CeWe werkt samen met MyPhotos dat gratis 15 GB online opslagruimte voor foto's geeft (genoeg voor circa 5.000 foto's) ook als je er geen fotoboek besteld. Ook kun je bij CeWe tal van andere fotoproducten bestellen dan fotoalbums alleen, zoals wanddecoratie, fotokalenders, wenskaarten, fotocadeaus en veel meer. Maar het fotoboek is het meest bekende (en meest populaire) CeWe prodct.

Deze CeWe fotoalbums zijn liggend en staand in diverse formaten af te laten drukken. Ook is een vierkant fotoboekje mogelijk. 

Voor wat betreft het papier kun je kiezen uit vier papiersoorten, van zijdeglans tot premium mat, en als kaft heb je de keuze tussen harde kaf, een zachte kaft of een schriftkaft. Ontwerpen van een CeWe fotoalbum doe je in de CeWe software (voor Mac, Windows en Linux), in de CeWe app (Android en iOS) of via de browser met de CeWe Online Designer.

De prijzen van de CeWe fotoboeken zijn bijzonder aantrekkelijk.Zelf een fotoboek maken

Een groot voordeel van een fotoboek bij één van de beste fotoboek aanbieders is dat je zelf je fotoboek kunt ontwerpen. Met hun software deel je iedere pagina van het fotoboek in zoals je wil. 

Je bepaalt de grootte van de foto's, de manier waarop de foto's over de pagina worden verdeeld. En wat er eventueel aan teksten en illustraties bij moet komen. Zo kun je een persoonlijk fotoboek maken.

Ook hebben de beste fotoboek aanbieders een ruime keuze uit albums in verschillende maten en van verschillende materialen. Je kunt kiezen voor een klein fotoboekje of een luxe fotoalbum. Voor een fotoboek dat er uitziet als een glossy tijdschrift. Een fotoboek met harde kaft of zachte kaft, met spiraal, nietjes, gelijmd of ingebonden. Je krijgt je fotoalbum helemaal zoals je deze hebben wil.

Zowel Fotofabriek als CeWe en Albelli kennen goede mogelijkheden om zelf een prachtig fotoboek samen te stellen. Kijk op de boven vermelde links voor alle mogelijkheden en prijzen.

Zie ook:

Samenvatting:
De fotoboeken van Albelli en Fotofabriek zijn bij verschillende testen als beste fotoboek getest. Bij het vergelijken van fotoboeken zijn Fotofabriek en Albelli fotoalbums best getest. Hier vind je meer informatie over deze beste fotoboeken uit de test en bovenaan staan de fotoboek testen zelf. We kijken ook naar een derde goede aanbieder van fotoboeken, CeWe.

Een reactie posten

2 Reacties

  1. Ik ben heel tevreden over mijn fotoboek van Fotofabriek. Ziet er schitterend uit. Goede kwaliteit en zoals samengesteld met hun online software.

    Het ontvangen van de bestelling bij hen is bij mij wel een nadeel gebleken. Ik heb er twee keer iets besteld (eerst fotoboek en later fotoposters). De eerste bestelling kwam helemaal niet aan en bij de 2e bestelling ontbrak een poster. Ze deden niet moeilijk en regelde een nieuwe zending.

    Ik moet ter verdediging van Fotofabriek wel zeggen dat er hier in de buurt vaker post verdwijnt en dat de verpakking van de poster bestelling open was. Maar ja, wie jat er nou een foto van ons gezin :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een Albelli fotoboek ziet er prima uit. De software om het fotoboek te maken heb je ook snel onder de knie. Ik kan Albelli aanraden.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.