Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste fotocamera test

Er zijn heel veel verschillende soorten camera's. En dus ook heel veel camera's die als beste fotocamera zijn aan te merken. Hieronder vind je een hele reeks van testen van camera's, het betreft allemaal camera's die als fotocamera verkocht worden. De testen van videocamera's vind je elders op deze site. Dat geldt ook voor actioncams, bewakingscamera's, dashcams en meer van dit soort specialistische camera's die minder op het maken van foto's gericht zijn. Kijk hier voor testen van alle soorten camera's.

Je vindt hier meerdere testen van hetzelfde soort fotocamera's uitgevoerd door verschillende test-organisaties. De testen zijn op datum gerangschikt.

Onder de compactcamera's vind je ook de testen van de bridgecamera's, de outdoor camera's en de onderwatercamera's.

Zie ook

Hier vind je de testen van onder andere dashcams, action camera's, IP-camera's, bewakingscamera's camcorders en andere videocamera's.

Kies zelf je beste camera

Op kies zelf je beste fotocamera via de Camera Keuzehulp voor fotocamera's die te vinden is op Beste Camera Kopen. Met deze keuzehulp kun je heel eenvoudig, door je wensen aan te vinken, een selectie krijgen van de voor jou beste fotocamera's en hun prijs.

Verder vind je op Beste Camera Kopen nog veel meer informatie voor het vinden en kopen van de voor jou beste fotocamera tegen de laagste prijs zoals de Fotocamera Top 10, de goedkoopste online aanbieders en nog veel meer tips en informatie.


Verschillende soorten fotocamera's

De belangrijkste onderverdeling van fotocamera's is die in compactcamera's, systeemcamera's en spiegelreflex camera's. Hier meer informatie over deze verschillende fotocamera's.


Compactcamera

De compactcamera kun je de huis-tuin-en-keuken camera noemen. Dit is (de naam zegt het al) een kleine camera die makkelijk mee te nemen is, desnoods in je broekzak. Het fotograferen gaat makkelijk want een goede compactcamera kiest automatisch de juiste instellingen als je voor de (standaard) automatische modus kiest. Deze standaard instellingen zijn dan wel te overrulen via handmatige instellingsmogelijkheden.


Spiegelreflexcamera

Een spiegelreflexcamera (SLR of DSLR) is een fotocamera met verwisselbare lens en spiegelsysteem. Je kijkt via de spiegel naar het object of de persoon die je wilt fotograferen.


Systeemcamera

Bij de systeemcamera kun je de lens ook verwisselen, maar bij een systeemcamera gebruik je geen spiegel om je onderwerp te zien. Dat gaat bij een systeemcamera met een elektronische zoeker. Door het ontbreken van de spiegel is een systeemcamera meestal kleiner en lichter.

Bridgecamera

Een wat minder bekende soort camera is de bridgecamera. Deze fotocamera vormt een brug tussen de (goedkope maar eenvoudige) compactcamera en de (dure maar geavanceerde) spiegelreflexcamera. Een bridgecamera is vrij compact en licht en beschikt over een vaste lens. Het verschil met de compactcamera zit hem in de grotere mogelijkheden en de optische zoommogelijkheden van de vaste lens. Deze camera's benaderen de mogelijkheden van een spiegelreflex camera tegen een veel lagere prijs.

Voordelen spiegelreflexcamera

Bij een spiegelrefexcamera gebruik je een spiegel in plaats van een elektronische zoeker en een beeldscherm. Dat is directer en dus sneller. Vooral als je onderwerp beweegt merk je het verschil. Afdrukken en scherpstellen gaat sneller, maar systeemcamera's worden steeds beter en sneller. Bij de beste systeemcamera (zie de tests hierboven) is het verschil niet of nauwelijks merkbaar.


Voordelen systeemcamera

Het grote voordeel van de systeemcamera is het veel lagere gewicht en kleinere omvang. Ook zijn ze over het algemeen goedkoper in aanschaf. Het zijn geen compactcamera's, maar ze zijn wel een stuk handzamer.

Andere fotocamera's

Maar binnen deze soorten camera's heb je ook nog tal van verschillen. Zo heb je bijvoorbeeld de outdoorcamera's en onderwatercamera's, die alle omstandigheden aankunnen. Hierboven vind je alle tests van alle soorten fotocamera's.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.