Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste fotoprinter test

Print je veel foto's? Dan is de aanschaf van een fotoprinter het overwegen waard. Met een goede fotoprinter druk je foto's veel mooier af terwijl het niet ten koste gaat van het andere printwerk. Daarom kijken wij hier naar de beste fotoprinters uit de test en geven tips en informatie voor bij het vinden van de voor jou beste fotoprinter.


Hieronder vind je de beste fotoprinters uit de test, maar we kijken eerst wat een fotoprinter eigenlijk is.

Wat is een fotoprinter?

A4 fotoprinter
 Een fotoprinter is in de meeste gevallen een gewone inkjetprinter, maar dan wel één die geoptimaliseerd is voor het printen van foto's. Daardoor zijn de afgedrukte foto's van een goede fotoprinter net wat scherper en mooier dan van een standaard inkjet printer (en in alle gevallen beter dan van een laserprinter). Print je vaak zelf foto's uit? Dan is een fotoprinter voor jou de beste printer.

De prijzen van een fotoprinter liggen niet veel hoger dan die van een standaard inkjet. Let er bij het kiezen van een fotoprinter wel op dat niet alle fotoprinter all in one printers zijn. Je kunt er dus niet altijd mee scannen en kopiëren.

Mobiele fotoprinter (pocketprinter)
Naast fotoprinters voor thuis zijn er tegenwoordig ook mobiele fotoprinters te koop. Deze lenen zich niet voor ander soort printwerk dan het printen van foto's. Je kunt er alleen in foto-formaat op speciaal fotopapier mee printen,

Overzicht alle fotoprinters

Kijk in het overzicht met alle fotoprinters voor alle mogelijkheden en prijzen van alle soorten fotoprinters. Je vindt daar de beste fotoprinters in alle soorten.

Beste fotoprinters uit de test

Fotoprinters worden regelmatig getest door tijdschriften, vergelijkingssites, de consumentenbond, grote webshops en andere experts op het gebied van printers. Hieronder de beste fotoprinters uit hun fotoprinter test.

Testen beste fotoprinters (A4 of groter)


Testen beste mobiele fotoprinter (pocketprinter)


Mobiele fotoprinter of fotoprinter voor thuis

Zoals we hierboven al aangaven zijn er twee soorten fotoprinters. De eerste soort fotoprinters zijn het de inkjetprinters voor thuis (laserprinters zijn minder geschikt voor het printen van foto's). Deze inkjet-fotoprinters voor heb je als all in one en zonder scan- en kopieerfunctie. Met een fotoprinter zonder all-in-one functies beperk je je wel in je mogelijkheden. Zelf zouden we altijd kiezen voor een all-in-one inkjet printer als fotoprinter. Voor de prijs maakt het weinig of niets uit, maar je haalt wel meteen een kopieerapparaat en scanner in huis.

Fotoprinter voor thuis

Deze bovengenoemde fotoprinters zijn een volwaardige printer voor thuis, waar je tevens al je brieven en documenten mee kunt uitprinten. Ze bieden daarnaast een hoge resolutie (DPI), je kunt vaak zonder randen in diverse fotoformaten printen, de kleuren zijn geoptimaliseerd voor foto's en een goede fotoprinter biedt goede mogelijkheden om foto's direct vanaf een fotocamera of smartphone te printen.

Kortom, dit zijn inkjet printers die net wat beter geschikt zijn voor het printen van foto's. Kijk bij de bovenstaande tests voor de beste fotoprinter voor thuis uit iedere test. 

Professionele fotoprinters
Ook de beste professionele fotoprinters kom je in die test van fotoprinters tegen. Deze beste professionele
fotoprinters kunnen vaak ook in grotere formaten dan A4 printen, zoals A3 en A2.

Mobiele fotoprinter

De tweede soort fotoprinters zijn de mobiele fotoprinters. Dit zijn compleet andere printers. Mobiele fotoprinters zijn vaak printers in zakformaat en deze mobiele printers zijn voorzien van een accu.

Je kunt er alleen foto's mee printen (in fotoformaat, niet in A4) en vaak alleen op speciaal papier. Handige printers voor fotografen en andere gebruikers die mensen graag meteen een foto meegeven, maar geen printers die je ook voor andere toepassingen kunt gebruiken.

Kies je beste fotoprinter

Bovenaan noemde we al een overzicht met alle fotoprinters. In dit overzicht vind je enkele tientallen fotoprinters in alle soorten. Daarnaast zijn er selectiemogelijkheden te vinden. Door je wensen aan te vinken kun je zo heel makkelijk uit deze lange lijst met fotoprinters de voor jou beste fotoprinter selecteren. Dit natuurlijk tegen een zo goedkoop mogelijke prijs.

Hieronder kort een toelichting op enkele van deze selectiemogelijkheden:

Particulier of zakelijk?

Wordt de fotoprinter zakelijk of privé aangeschaft? Dat kan voor het gebruik veel uitmaken. We gaan er van uit dat een bedrijf dat de fotoprinter aanschaft veelvuldig foto's afdrukt, terwijl dat bij een privé gebruiker veel minder is. Ook is voor particulier gebruik de prijs van een fotoprinter vaak belangrijk terwijl een bedrijf de kwaliteit van de fotoprinter waarschijnlijk belangrijk vindt dan de prijs.

Er wordt in het overzicht verschil gemaakt tussen privé, thuiskantoor (ZZP), zakelijk gebruik en grootzakelijk gebruik.

De all in one mogelijkheden

We beschreven ze hier boven al uitgebreid. Is de fotoprinter de enige printer die je gebruikt? Dan zal je deze waarschijnlijk ook graag als kopieerapparaat en scanner willen inzetten. Met sommige alles in één printers kun je de foto's en andere prints ook direct vanaf de printer mailen.

Printer verbindingen

WiFi wordt door de meeste printers ondersteund, maar niet door alle fotoprinters. Let daarbij ook op het verschil tussen gewone WiFi (via het draadloos netwerk) en WiFi Direct (een directe verbinding zonder netwerk er tussen).

En zo zijn er nog talloze andere printerverbindingen mogelijk. Bedraad zoals via een netwerkkabel of USB-kabel of draadloos via Google Cloud Print (via internet),  Bluetooth, Apple Airprint en NFC. Ook pictbridge (direct vanaf een camera printen) en printen via een geheugekaart zijn printer verbindingen.

Vink in het overzicht alle printer verbindingen aan die je wilt kunnen gebruiken en bij de keuze voor jouw beste fotoprinter wordt dit meegenomen.

De prijs van de fotoprinter

Natuurlijk is de prijs ook een factor die meespeelt bij de keuze wat voor jou de beste printer is. Een goede fotoprinter is in aanschaf wel duurder dan een gewone "tekstprinter", maar ook onder de 100 euro koop je een goede fotoprinter. Staar je niet dood op de aanschafprijs, want op termijn zijn inkt en glossy fotopapier een hogere kostenpost.

Een mobiele fotoprinter is een stuk goedkoper, maar zoals we boven al uitgebreid schreven zijn de mogelijkheden van deze printertjes ook een stuk minder.

Beste fotoprinter merken

Bij de beste fotoprinters komen we bekende namen tegen als HP, Epson en Canon die ook de ranglijsten van de normale printers domineren. Bij de mobiele fotoprinters zien we ook heel andere namen zoals KiiPix, Lifeprint en DNP Photo Imaging.

In het overzicht met alle fotoprinters vind je al deze printers, met alle prijzen, specificaties, reviews en ervaringen van gebruikers.


Onderwerp:
Hierboven kijken we naar de beste fotoprinters. Zowel de beste pocket fotoprinters (kleine fotoprinters waarmee je alleen foto's kunt printen), als A4 fotoprinters voor thuis en professionele fotoprinters voor A3 en A2 foto's op groot formaat. Alle beste fotoprinters zijn hier boven te vinden evenals de beste winkels om een goede fotoprinter goedkoop te kopen.

0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.