Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste fotoprinter

Een fotoprinter is in de meeste gevallen een gewone inkjetprinter, maar dan wel één die geoptimaliseerd is voor het printen van foto's. Daardoor zijn de afgedrukte foto's van een goede fotoprinter net wat scherper en mooier dan van een standaard inkjet printer (en in alle gevallen beter dan van een laserprinter). Print je vaak zelf foto's uit? Dan is een fotoprinter voor jou de beste keuze.

De prijzen van een fotoprinter liggen niet veel hoger dan die van een standaard inkjet. Let er bij het kiezen van een fotoprinter wel op dat niet alle fotoprinter all in one printers zijn. Je kunt er dus niet altijd meer scannen en kopiëren.

Naast fotoprinters voor thuis zijn er tegenwoordig ook mobiele fotoprinters te koop.

Kijk in het overzicht met alle fotoprinters voor alle mogelijkheden en prijzen van alle soorten fotoprinters.

Testen van fotoprinters

Fotoprinters worden regelmatig getest door tijdschriften, vergelijkingssites, de consumentenbond, grote webshops en andere experts op het gebied van printers. Hieronder de beste fotoprinters uit hun testen.


Mobiele fotoprinter of fotoprinter voor thuis

Zoals we hierboven al aangaven zijn er twee soorten fotoprinters. Ten eerste zijn het de inkjetprinters voor thuis (laserprinters zijn minder geschikt voor het printen van foto's. Deze heb je als all in one en zonder scan- en kopieerfunctie. Met dat laatste beperk je je wel in je mogelijkheden. Zelf zouden we altijd kiezen voor een all-in-one inkjet printer als fotoprinter.

Fotoprinter voor thuis

Deze fotoprinters zijn een volwaardige printer voor thuis, waar je tevens al je brieven en documenten mee kunt uitprinten. Ze bieden daarnaast een hoge resolutie (DPI), je kunt vaak zonder randen in diverse fotoformaten printen, de kleuren zijn geoptimaliseerd voor foto's en een goede fotoprinter biedt goede mogelijkheden om foto's direct vanaf een fotocamera of smartphone te printen. Kortom, dit zijn inkjet printers die net wat beter geschikt zijn voor het printen van foto's,

Mobiele fotoprinter

De tweede soort fotoprinters zijn de mobiele fotoprinters. Dit zijn heel andere printers, vaak in zakformaat en voorzien van een accu. Je kunt er alleen foto's meer printen (in fotoformaat, niet in A4) en vaak alleen op speciaal papier. Handige printers voor fotografen en andere gebruikers die mensen graag meteen een foto meegeven, maar geen printers die je ook voor andere toepassingen kunt gebruiken.

0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.