Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste friteuse test

Frituren gaat tegenwoordig niet alleen meer met olie, maar ook met hele lucht. Hier vind je de tests van friteuses. Zowel hetelucht friteuses (airfryers) als frituurpannen waarmee je met olie frituurt.

Testen friteuses

Hieronder vind je testen van friteuses. Het betreft beide soorten friteuses (frituurpannen en airfryers) Wat de beste friteuse in iedere test is kun je er lezen.

Testen airfryers (hetelucht friteuses)

Testen friteuses met olie

Beste Friteuse Kopen

Voor het kiezen en kopen van de beste friteuses en airfryers kun je terecht op Beste Friteuse Kopen. Op Beste Friteuse Kopen vind je de beste online winkels voor het voordelig kopen van de beste frituurpannen en beste airfryers.

Ook vind je op Beste Friteuse Kopen de Friteuse Top 10 (voor zowel olie friteuses als hetelucht friteuses), een Friteuse Keuzehulp waarmee je heel makkelijk de voor jou beste friteuse of airfryer tegen de laagste prijs kunt vinden en meer tips voor het vinden van de persoonlijk beste friteuse.Airfryers: Frituren met hete lucht

De meeste friteuses die tegenwoordig verkocht worden zijn hetelucht friteuses. Zo'n hetelucht friteuse wordt ook wel airfryer genoemd, maar dat is eigenlijk de naam die Philips aan deze friteuses geeft. En er zijn veel meer hetelucht friteuses zoals de Tefal ActiFry, de Tristar Crispy Fryer en de Princess Aerofryer. Dit is nog maar een greep uit de vele elektronicafabrikanten die tegenwoordig hetelucht friteuses maken. Hoewel er een grote groep mensen is die zweert bij het frituren met olie zijn het de airfryers die het meest verkocht worden.

Een sterk punt van een hetelluchtfriteuse / airfryer is dat je er veel meer mee kan dan alleen frituren. Eigenlijk is het een soort heteluchtoven waarin je niet alleen gezond kunt frituren maar ook in kan braden, grillen en bakken. Zelfs broden en taarten kun je in zo'n friteuse op het lucht maken.

Frituurpan met olie of vet

Maar niet iedereen is gecharmeerd van friet of snacks die zonder vet worden bereidt. Ga je voor het ambachtelijke knapperige frieten, dan is frituren in plantaardige olie gezonder dan in dierlijk vet. De frituurpannen om in olie te frituren worden nog steeds heel veel verkocht. Deze frituurpannen zijn goedkoper in aanschaf, al moet je ze natuurlijk wel regelmatig verversen met nieuwe olie. Uiteindelijk is het frituren in olie dus duurder dan met hete lucht.

Friteuse Keuzehulp

Of je nu wilt frituren met olie of met hete lucht, met de Friteuse Keuzehulp op het bovengenoemde Beste Friteuse Kopen vind je snel en makkelijk de voor jou beste friteuse. Geef al je wensen op en je krijgt een overzicht van de heteluchtfriteuses en olie friteuses die voor jou de beste zijn.

Frituren met het deksel dicht

Een ander sterk punt van frituren met lucht is dat dit reukloos is. Bij frituren met olie of vet komen er wel frituurluchtjes vrij. Dit kan je beperken door het deksel dicht te houden onder het frituren. Dit kan helaas niet bij alle frituurpannen. Geef bij de bovenstaande Friteuse Keuzehulp dit als eis op als je met minder stank wilt frituren.

Meer selectiemogelijkheden

En zo zijn er meer selectiemogelijkheden bij de Friteuse Keuzehulp. Hieronder vind je een overzicht van zaken waar je nog meer op kunt selecteren.

  • Geurfilter: Een friteuse met een geurfilter houdt de stank ook beperkt.
  • Kijkvenster: Als je friteuse afgesloten kan worden is het wel handig als je kunt zien wat daar binnen gebeurt.
  • Timer: Erg handig is een ingebouwde timer die voorkomt dat je de friet en snacks te lang in de frituurpan laat zitten,
  • Koude zone: De temperatuur onderin de frituurpan is lager zodat de kruimels niet verbranden. Dit is schoner en gezonder.
  • Koele wand: Dit voorkomt dat je je handen brandt aan de buitenkant van de frituurpan.
  • Aantal bakken: Gelijk snacks en patat frituren? Dat kan het best met een frituurpan met twee bakken die niet met elkaar in verbinding staan. De olie van de friet blijft dan langer schoon zonder het vul van bijvoorbeeld kroketten. Ook is aparte temperatuurregeling mogelijk.
  • Het vermogen: Een frituurpan met een vermogen van meer dan 3000 watt is geschikt voor professioneel gebruik. Een friteuse met minder dan 2000 watt raden we af.
  • Aantal personen en inhoud in liters en hoeveelheid friet in één keer.
  • Vaatwasserbestendigheid: Een frituurpan bestaat uit verschillende delen zoals een mandje, een deksel, een behuizing en een binnenpan. Bij de Friteuse Keuzehulp kun je precies aangeven van welke onderdelen je wil dat ze in de vaatwasser kunnen.

Wat kan er met een airfryer?

We schreven het al, met een airfryer (hete lucht friteuse) kan veel meer dan alleen frituren. Dit is een groot voordeel van de airfryer ten opzichte van een traditionele frituurpan. Dat komt omdat een aifryer eigenlijk een heteluchtoven in een ander jasje is. Dat betekent dat je alles dat je met een heteluchtoven kan ook met een airfryer kan doen. 

Zo kun je er ook vlees, kip, vis en groente in grillen. Bij groente gaat het dan wel om groente die je kunt roosteren zoals bloemkool, bieten en courgette. 

Afbakbroodjes maak je heel makkelijk klaar in de airfryer, evenals bijvoorbeeld cupcakes. Ook oliebollen bakken kan in de airfryer, al zijn de met hete lucht gebakken bollen anders van smaak en structuur dan vette oliebollen (en veel gezonder).

Ook ovenschotels lenen zich prima voor de airfryer. De ovenschotel kun je het beste in het mandje plaatsen en niet op de bodem. Dit om de luchtstroming niet te hinderen.

De meeste mensen gebruiken hun airfryer om mee te frituren, maar er is dus heel veel meer mogelijk.

Capaciteit van de friteuse

Of je nu met hete lucht of met olie wilt frituren, wat voor jou de beste friteuse is hangt mede af van de capaciteit (inhoud) van de friteuse. Bij een kleine friteuse blijf je voor een groot gezelschap aan het bakken. Daarom kiezen veel gezinnen voor de Airfryer XXL, een hetelucht friteuse waarin je meer dan een kilo friet per keer kunt bereiden. Een portie friet (voor één persoon) is ongeveer 250 gram.

Voor het frituren met olie kan een frituurpan met 2 bakken heel handig zijn. Eigenlijk zijn dit twee frituurpannen in 1 behuizing, want ook de temperatuur kun je per bak regelen. Beide bakken hebben dus een aparte thermostaat en verhittingselement. Twee bakken is ideaal als je gelijktijdig friet en andere snacks wil frituren. De kroketten en andere gepaneerde snacks vervuilen dan de olie van de friet niet. En je kunt de ene bak eerder verversen dan de andere. 

Kijk voor alle goede friteuses (airfryers en frituurpannen) bij het bovenaan genoemde Beste Friteuse Kopen. Naast de beste friteuses vind je daar ook de goedkoopste aanbieders en de Friteuse Keuzehulp waarmee je de voor jou persoonlijk beste frituurpan of beste airfryer kunt vinden.

Zie ook: Meer beste keukenapparaten uit de test

Foto: Alfonso Charles

Onderwerp:
Zoek de de beste friteuse, of dat nu de beste frituurpan of beste airfryer (beste hetelucht friteuse) is. Hier boven vind je alle beste friteuses uit de test en de beste koop uit menig friteuse test. Wil je goedkoop een goede friteuse kopen? Dan vind je op het bovengenoemde Beste Friteuse Kopen de beste winkels met aanbiedingen van een goedkope friteuse, goedkope frituurpan of goedkope airfryer van goede kwaliteit.Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.