Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste friteuse test

Frituren gaat tegenwoordig niet alleen meer met olie, maar ook met hele lucht. Hier vind je de tests van friteuses. Zowel heteluchtfriteuses als frituurpannen met olie.

Testen friteuses

Hieronder vind je testen van friteuses. Wat de beste friteuse in iedere test is kun je er lezen.Airfryers: Frituren met hete lucht

De meeste friteuses die tegenwoordig verkocht worden zijn heteluchtfriteuses. Zo'n heteluchtfriteuse wordt ook wel airfryer genoemd, maar dat is eigenlijk de naam die Philips aan deze friteuses geeft. En er zijn veel meer hetelucht friteuses zoals de Tefal ActiFry, de Tristar Crispy Fryer en de Princess Aerofryer. Dit is nog maar een greep uit de vele elektronicafabrikanten die tegenwoordig heteluchtfriteuses maken.

Een sterk punt van een hetelluchtfriteuse is dat je er veel meer mee kan dan alleen frituren. Eigenlijk is het een soort heteluchtoven waarin je niet alleen gezond kunt frituren maar ook in kan braden, grillen en bakken. Zelfs broden en taarten kun je in zo'n friteuse op het lucht maken.

Frituurpan met olie of vet

Maar niet iedereen is gecharmeerd van friet of snacks die zonder vet worden bereidt. Ga je voor het ambachtelijke knapperige frieten, dan is frituren in plantaardige olie gezonder dan in dierlijk vet. De frituurpannen om in olie te frituren worden nog steeds veel verkocht. Deze frituurpannen zijn goedkoper in aanschaf, al moet je ze natuurlijk wel regelmatig verversen met nieuwe olie. Uiteindelijk is het frituren in olie dus duurder dan met hete lucht.

Friteuse Keuzehulp

Of je nu wilt frituren met olie of met hete lucht, met de Friteuse Keuzehulp van het Friteusecenter vind je snel en makkelijk de voor jou beste friteuse. Geef al je wensen op en je krijgt een overzicht van de heteluchtfriteuses en olie-friteuses die voor jou de beste zijn.

Frituren met het deksel dicht

Een ander sterk punt van frituren met lucht is dat dit reukloos is. Bij frituren met olie of vet komen er wel frituurluchtjes vrij. Dit kan je beperken door het deksel dicht te houden onder het frituren. Dit kan helaas niet bij alle frituurpannen. Geef bij de bovenstaande Friteuse Keuzehulp dit als eis op als je met minder stank wilt frituren.

Meer selectiemogelijkheden

En zo zijn er meer selectiemogelijkheden bij de Friteuse Keuzehulp. Hieronder vind je een overzicht van zaken waar je nog meer op kunt selecteren.

  • Geurfilter: Een friteuse met een geurfilter houdt de stank ook beperkt.
  • Kijkvenster: Als je friteuse afgesloten kan worden is het wel handig als je kunt zien wat daar binnen gebeurt.
  • Timer: Erg handig is een ingebouwde timer die voorkomt dat je de friet en snacks te lang in de frituurpan laat zitten,
  • Koude zone: De temperatuur onderin de frituurpan is lager zodat de kruimels niet verbranden. Dit is schoner en gezonder.
  • Koele wand: Dit voorkomt dat je je handen brandt aan de buitenkant van de frituurpan.
  • Aantal frituurpannen: Gelijk snacks en patat frituren? Dat kan het best met een frituurpan met twee delen.
  • Het vermogen: Een frituurpan met een vermogen van meer dan 3000 watt is geschikt voor professioneel gebruik. Een friteuse met minder dan 2000 watt raden we af.
  • Aantal personen en inhoud in liters en hoeveelheid friet in één keer.
  • Vaatwasserbestendigheid: Een frituurpan bestaat uit verschillende delen zoals een mandje, een deksel, een behuizing en een binnenpan. Bij de Friteuse Keuzehulp kun je precies aangeven van welke onderdelen je wil dat ze in de vaatwasser kunnen.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.