Header Ads Widget

Bol 10-daagse 2024Bol 10-daagse 2024

Kies je beste grasmaaier en koop deze maaier goedkoop

De beste grasmaaiers uit de grasmaaier test in alle soorten. Van de beste elektrische grasmaaier en de beste grasmaaier met accu tot de beste handmaaier, robotmaaier en de beste koop.


Ook hebben we hier tips voor bij het kiezen en goedkoop kopen van de voor jou persoonlijk beste grasmaaier en kijken we naar de verschillen tussen de verschillende grasmaaiers.


Op het gebied van grasmaaiers valt tegenwoordig heel wat te kiezen. De traditionele handmaaier heeft plaatsgemaakt voor de elektrische grasmaaier, de accumaaier, de robotmaaier, en dan is er ook nog de benzinemaaier. Maar wat is de beste grasmaaier van ieder soort grasmaaier?

Hieronder vind je de beste grasmaaiers van al deze verschillende soorten.Beste grasmaaiers uit de test

Kijk hieronder voor tests van grasmaaier uitgevoerd door consumentenorganisaties, gespecialiseerde winkels, vergelijkingssites en andere experts. Deze grasmaaier tests zijn op soort grasmaaier ingedeeld.

Grasmaaier test algemeen

Test elektrische grasmaaiers
 
Beste handgrasmaaier uit de test

Beste robotmaaier test

Beste benzinemaaier test

Beste grastrimmers testBeste grasmaaier vinden met de Grasmaaier Keuzehulp

Zie je door alle grasmaaiers het gras niet meer? Wil je meer informatie? Of wil je grasmaaiers vergelijken? Raadpleeg dan de onderstaande Grasmaaier Keuzehulp.

Grasmaaier kiezenDeze  keuzehulp helpt je niet alleen bij het selecteren van de grasmaaiers die voor jou de beste grasmaaiers zijn, maar geeft ook reviews, testverslagen en ervaringen. En natuurlijk vind je in de Grasmaaier Keuzehulp alle prijzen en specificaties van alle grasmaaiers.

Grasmaaier aanbiedingen

Of kijk op Beste Grasmaaier Kopen  voor een overzicht van alle soorten grasmaaiers bij de beste winkels die goede grasmaaiers goedkoop online verkopen.
Soorten grasmaaiers

Hieronder kijken we naar de verschillende soorten grasmaaiers.

Hand grasmaaier

De traditionele handmaaier (zonder motor) kom je in de winkels nauwelijks nog tegen. Ook de kleinste tuintjes worden tegenwoordig vaak elektrisch gemaaid. 

Gelukkig vind je handmaaiers nog wel bij de bovenstaande Grasmaaier Keuzehulp, want lang niet iedereen wil elektrisch grasmaaier. 


Handgrasmaaier met opvangbak Einhell

Hand grasmaaier Einhell


Met een lichte, handzame handmaaier zonder snoer kun je in een kleine tuin nog altijd het best uit de voeten en zo'n handmaaier neemt minder ruimte in de schuur in.

Goede hand grasmaaiers worden onder andere gemaakt door Gardena, Einhell, Bosch, Fiskars, Stiga en Wolf Garten.

Kijk voor de beste handmaaier bij de handgrasmaaier test.

Elektrische grasmaaier

Het zijn de elektrische grasmaaiers die het aanbod in de tuinwinkels domineren. Elektrisch maaien gaat niet vanzelf, maar gaat wel een stuk lichter dan met de hand maaien. 


Goedkope elektrische grasmaaier Vonroc

Elektrische grasmaaier Vonroc


Hou bij de aanschaf van een elektrische grasmaaier wel rekening met de capaciteit, oftewel met de hoeveelheid meters gazon waarvoor de grasmaaier geschikt is. Het is vooral de breedte van de grasmaaier die bepaalt hoe geschikt de grasmaaier is voor een groot gazon. Natuurlijk kun je met een smalle grasmaaier ook een groot gazon maaien, maar je bent veel langer bezig. 

Goede elektrische grasmaaiers worden ondermeer gemaakt door Bosch, Powerplus, Wolf Garten, Black+Decker, Gardena, Makita, Vonroc en Stiga. Maar ook door veel andere grasmaaier fabrikanten, want zoals we al schreven is de keuze uit deze elektrische maaiers erg groot,

De beste elektrische grasmaaiers, voor gazons in verschillende formaten, zijn bij de beste elektrische grasmaaier test te vinden.

Accu grasmaaier

De accu grasmaaier is ook een elektrische grasmaaier, maar dan met een accu in plaats van een snoer. Omdat een accumaaier een krachtige accu nodig heeft, en omdat accu's een duur onderdeel zijn is een accumaaier behoorlijk duurder dan een gelijke variant met een stekker. 


Bosch accu grasmaaier

Bosch accu grasmaaier


Maar daar staat wel tegenover dat je met een accu grasmaaier een stuk flexibeler bent, je niet met een stroomsnoer of stroomhaspel aan de gang hoeft,  en niet bang hoeft te zijn dat je een snoer doorsnijdt. Daarom kiezen steeds meer mensen voor een accumaaier als ze een nieuwe grasmaaier kopen. En accumaaiers worden gelukkig steeds goedkoper.

Goede fabrikanten van een accu grasmaaier zijn onder andere Makita, Bosch, Gardena Black & Decker, Wolf-Garten, Stiga, Einhell en Metabo. Het aanbod aan accu grasmaaiers wordt steeds groter, want steeds vaker kiezen mensen voor een handige draadloze accu grasmaaier.

Kijk bij de accu maaier test voor de beste accu grasmaaier uit de test.

Benzine grasmaaier

De benzinemaaier is een grasmaaier die vooral voor heel grote tuinen en grasvelden wordt gebruikt. Grasmaaiers op benzine zijn zware machines die behoorlijk lawaaierig zijn. Ook nemen benzine grasmaaier veel ruimte in de schuur in. 

McCulloch grasmaaier met benzine motor
McCulloch grasmaaier met benzine motor


Dat zijn de redenen dat er alleen bij heel grote gazons voor een benzine grasmaaier wordt gekozen. De beste van deze benzine grasmaaiers uit de test vind je bovenaan.

De beste grasmaaiers op benzine worden onder andere gemaakt door McCulloch, Powerplus, Wolf-Garten, Makita, Stiga, Kibani, Gude, Bosch, Honda, Fuxtec en Hyundai. Kijk bij de benzinemaaier test wat momenteel de beste grasmaaier in deze soort is.

Robot grasmaaier

De robot grasmaaier is de grasmaaier van de toekomst die je al steeds vaker tegenkomt. Vooral bij iets grotere tuinen. Deze grasmaaier is in staat om zelfstandig het gras te maaien. Het zijn elektrische grasmaaiers dus ze doen geluidloos hun werk. Als de accu leeg raakt laden ze zichzelf op.

Natuurlijk zijn robotmaaiers niet de goedkoopste grasmaaiers, maar voor wie over een groot gazon beschikt is een robot grasmaaier vaak de beste grasmaaier. De robot grasmaaier zorgt er voor dat het gazon altijd keurig gemaaid is en je hoeft er zelf niet voor in actie te komen.Gardena robotmaaier op laadstation

Gardena robotmaaier op laadstation


Robot grasmaaiers worden gemaakt door fabrikanten die ook andere grasmaaiers maken, zoals Bosch, Gardena, McCulloch, Wolf Garten, Stiga en Black & Decker, maar ook door robot maaier specialisten zoals Robomow en Zoef Robot.

De beste grasmaaier robot maaier vind je bij de robotmaaier test.
Waarop letten bij de aanschaf van een grasmaaier?

Let bij het kopen van een grasmaaier onder andere op de volgende eigenschappen.

  • Voor wat voor gazonoppervlakte wordt de grasmaaier geadviseerd?
  • Wat is de maaibreedte? Hoe breder hoe sneller je klaar bent.
  • In de maaihoogte centraal in te stellen?
  • Beschikt de grasmaaier over een opvangbak of opvangzak voor het gemaaide gras?
  • Of wil je met het gemaaide gras het gazon bemesten? Dan is er een mulchingfunctie nodig.
  • Welke maaistanden kent de grasmaaier? 

Bij een elektrische of benzinemaaier kun je ook letten op het volume van het geluid. Een benzinemaaier heeft de naam, maar elektrische grasmaaiers en accu grasmaaiers kunnen ook behoorlijk veel geluid produceren. Sommige van deze maaiers produceren zelfs meer dan op decibel, wat behoorlijk lawaaierig is. In de Grasmaaier keuzehulp kun je het geluidsniveau bij je selectie opnemen,

Beste grasmaaier voor een kleine tuin of grote tuin

Bij de testen kom je verschillende maaiers tegen als beste grasmaaier voor een kleine tuin, middelgrote tuin en grote tuin. Vaak betreft het gelijke grasmaaimachines in met verschillende maaibreedtes. Dit is maar een indicatie. Met een goede smalle grasmaaier kun je ook een grote tuin maaien, maar je bent langer bezig.

Verder is het bij een kleine tuin interessant een goedkope handgrasmaaier te overwegen terwijl bij een (heel) grote tuin een robotmaaier of benzinemaaier interessant wordt.

Bij de bovenaan genoemde Grasmaaier Keuzehulp kun je op al deze kenmerken (en veel meer) selecteren, en vind je alle informatie.Consumentenbond grasmaaier test

Tenslotte vind je hieronder nog een filmpje met enkele tips voor het kiezen van je beste grasmaaier van de Consumentenbond.


Video Consumentenbond: Grasmaaier tips

De expert van de Consumentenbond adviseert je onder andere over de verschillende soorten grasmaaiers en hun eigenschappen en geeft advies welk soort grasmaaier in jouw geval de beste grasmaaier is.


Zie ook: 


Onderwerp:
Bovenaan deze pagina vind je de beste grasmaaiers uit de test. Het betreft de beste grasmaaiers in alle soorten zoals de beste accumaaier, de beste elektrische grasmaaier, de beste handmaaier (kooimaaier, kooimesmaaier), maar ook de beste robotmaaier (robot grasmaaier), beste benzinemaaier (motormaaier) en de beste grastrimmer uit de test. Verder geven we tips voor bij het kiezen van de voor jou beste grasmaaier en op Beste Grasmaaier Kopen vind je de beste winkels om online de beste grasmaaier goedkoop online te kopen.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Een elektrische grasmaaier maait echt wel een stuk makkelijker dan een handmaaier, maar het is een nadeel van een elektrische maaier dat ze altijd zoveel ruimte innemen in de schuur, vooral als je een klein schuurtje hebt zoals ik.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.