Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste grasmaaier test

Op het gebied van grasmaaiers valt tegenwoordig heel wat te kiezen. De traditionele handmaaier heeft plaatsgemaakt voor de elektrische grasmaaier, de accumaaier, de robotmaaier, en dan is er ook nog de benzinemaaier. Maar wat is de beste grasmaaier van ieder soort grasmaaier?

Grasmaaier testen

Kijk hieronder voor tests van grasmaaier uitgevoerd door de Consumentenbond en andere consumentenorganisaties, gespecialiseerde winkels, vergelijkingssites en andere experts. Deze grasmaaier tests zijn op datum gesorteerd.

Testen elektrische grasmaaiers, accu-grasmaaiers en grasmaaiers algemeen
Beste handmaaiers uit de test

Beste robotmaaiers test

Beste benzinemaaiers test

Beste grastrimmers test


Beste grasmaaier vinden met de Grasmaaier Keuzehulp

Zie je door alle grasmaaiers het gras niet meer? Wil je meer informatie? Of wil je grasmaaiers vergelijken? Raadpleeg dan de Grasmaaier Keuzehulp die te vinden is op Beste Grasmaaier Kopen. Deze helpt je niet alleen bij het selecteren van de grasmaaiers die voor jou de beste grasmaaiers zijn, maar geeft ook reviews, testverslagen en ervaringen. En natuurlijk vind je in de Grasmaaier Keuzehulp alle prijzen en specificaties van alle grasmaaiers.

Verder is er op Beste Grasmaaier Kopen de top 10 van grasmaaiers te vinden en vind je er veel informatie over alle grasmaaiers.

Soorten grasmaaiers

Hieronder kijken we naar de verschillende soorten grasmaaiers.

Handmaaier

De traditionele handmaaier kom je in de winkels nauwelijks nog tegen. En ook de kleinste tuintjes worden tegenwoordig vaak elektrisch gemaaid. Gelukkig vind je handmaaiers nog wel bij de bovenstaande Grasmaaier Keuzehulp, want lang niet iedereen wil elektrisch grasmaaien. Met een lichte, handzame handmaaier zonder snoer kun je in een kleine tuin nog altijd het best uit de voeten.

Elektrische grasmaaier

Het zijn de elektrische grasmaaiers die het aanbod in de tuinwinkels domineren. Elektrisch maaien gaat zeker niet vanzelf, maar gaat wel een stuk lichter dan met de hand maaien. Hou bij de aanschaf van een elektrische grasmaaier wel rekening met de capaciteit, oftewel met de hoeveelheid meters gazon waarvoor de grasmaaier geschikt is.

Accumaaier

De accu-grasmaaier is ook een elektrische grasmaaier, maar dan met een accu in plaats van een snoer. Omdat een accumaaier een krachtige accu nodig heeft, en omdat accu's een duur onderdeel zijn is een accumaaier behoorlijk duurder dan een gelijke variant met een stekker. Maar daar staat wel tegenover dat je met een accu-grasmaaier een stuk flexibeler bent en niet bang hoeft te zijn dat je een snoer doorsnijdt.

Benzinemaaier

De benzinemaaier is een grasmaaier die vooral voor heel grote tuinen en grasvelden wordt gebruikt. Het zijn zware machines die behoorlijk lawaaierig zijn.

Robotmaaier

De grasmaaier van de toekomst die je steeds vaker tegenkomt. Vooral bij iets grotere tuinen. Deze grasmaaier is in staat om zelfstandig het gras te maaien. Het zijn elektrische grasmaaiers dus ze doen geluidloos hun werk. Als de accu leeg raakt laden ze zichzelf op.

Waar op letten bij de aanschaf van een grasmaaier?

Let bij het kopen van een grasmaaier onder andere op de volgende eigenschappen.

  • Voor wat voor gazonoppervlakte wordt de grasmaaier geadviseerd?
  • Wat is de maaibreedte? Hoe breder hoe sneller je klaar bent.
  • In de maaihoogte centraal in te stellen?
  • Beschikt de grasmaaier over een opvangbak of opvangzak voor het gemaaide gras?
  • Of wil je met het gemaaide gras het gazon bemesten? Dan is er een mulchingfunctie nodig.
  • Welke maaistanden kent de grasmaaier? 
Bij een elektrische of benzinemaaier kun je ook letten op het volume. Een benzinemaaier heeft de naam, maar elektrische grasmaaiers en accu grasmaaiers kunnen ook behoorlijk veel geluid produceren. Sommige van deze maaiers produceren zelfs meer dan op decibel, wat behoorlijk lawaaierig is. In de Grasmaaier keuzehulp kun je het geluidsniveau bij je selectie opnemen,

Bij de bovenaan genoemde Grasmaaier Keuzehulp kun je op al deze kenmerken (en veel meer) selecteren, en vind je alle informatie.

Meer informatie over grasmaaiers kiezen en kopen is te vinden bij alle informatie grasmaaiers.

Zie ook: Meer beste tuingereedschap uit de test


Onderwerp:
Bovenaan deze pagina vind je de beste grasmaaiers uit de test. Het betreft de beste grasmaaiers in alle soorten zoals de beste accumaaier, de beste elektrische grasmaaier, de beste handmaaier (kooimaaier, kooimesmaaier), maar ook de beste robotmaaier (robot grasmaaier), beste benzinemaaier (motormaaier) en de beste grastrimmer uit de test. Verder geven we tips voor bij het kiezen van de voor jou beste grasmaaier en op Beste Grasmaaier Kopen vind je de beste winkels om online de beste grasmaaier goedkoop online te kopen.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.