Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste grastrimmer test

 

De beste grastrimmers uit diverse testen. Tips voor het kiezen en goedkoop kopen van je beste grastrimmer of beste kantenmaaier en aanbiedingen van goede grastrimmers bij de beste winkels.

Makita grastrimmer

Makita grastrimmer


Een grastrimmer (ook wel strimmer, kantenmaaier, kantjesmaaier of graskantsnijder genoemd) is een handig apparaat waarmee je het gras kunt trimmen op plaatsen waar je met de grasmaaier niet kunt komen. 
En je kunt de grasranden heel mooi trimmen met een grastrimmer (vandaar de benaming kantenmaaier). 

Je kunt een goede grastrimmer ook als alternatief voor de grasmaaier gebruiken. Op een nat gazon presteert een grastrimmer beter dan een grasmaaier.

Voor een kleine tuin kun je een grastrimmer best in plaats van een grasmaaier gebruiken. Voor het trimmen van een compleet (groot) gazon is een trimmer minder geschikt. Daarvoor is de werkhouding niet comfortabel genoeg. Een goede grastrimmer is niet zwaar, maar je moet hem wel continue tillen.

Best geteste grastrimmers

Zoek je de beste grastrimmer? We hebben onderstaande testen van grastrimmers voor je verzameld. Hier lees je wat de beste grastrimmers uit de test zijn.

Zie ook:


Wolf Garten grastrimmer


Een grastrimmer is een "maaimachine" die bestaat uit een lange steel waaraan zich een beschermkap met daarin een spoel en een draad. De spoel zorgt er voor dat de draad razendsnel ronddraait waardoor het draad dienst doet als een zeer scherp mes. Dit scherpe mes snijdt alles weg wat op zijn pad komt. Gras, onkruid, takjes, tenen.

Tips beste grastrimmer kopen

 • Je hebt grastrimmers die snijden met een mes en grastrimmers die met met een draad snijden. De grastrimmers met draad zijn ver in de meerderheid.
   
 • Een standaard grastrimmers werkt namelijk met een spoel en een draad. Daarnaast zijn er graskanttrimmers met een plastic mes en bosmaaiers met een echt stalen mes. Grastrimmers met een mes zijn beter geschikt voor het trimmen van een complete grasmat en bosmaaiers beschikken over een mes.
   
 • Een grastrimmer wordt normaal gebruikt voor grasrandjes. Voor het trimmen van gazons, hoog gras en zelfs struiken is een zware grastrimmer nodig. Deze werken meestal op benzine. De zwaarste exemplaren worden ook wel bosmaaier genoemd.
   
 • Een bostrimmer is een extra krachtige grastrimmer. Vaak met benzinemotor, en vaak verwijder je er ook struikgewas en hoog onkruid mee.
   
 • Soms is de kop van een grastrimmer verwisselbaar. Je kan er dan zowel een draad als een mes op plaatsen. Het eerste voor de graskantjes, het tweede voor het gazon. Deze trimmers zijn echter vrij zeldzaam.
   
 • Hoeveel gras een trimmer in één keer kan snijden is afhankelijk van de maaicirkel van de draad. Meestal ligt deze tussen de 23 en 33 centimeter, maar er zijn ook grastrimmers met een draaicirkel boven de 40 centimeter.
   
 • Je hebt gewone elektrische grastrimmers en accu grastrimmers. Ook accu grastrimmers zijn elektrische grastrimmers, maar dan snoerloos. Dat geeft je heel veel meer bewegingsvrijheid, maar een grastrimmer met accu is een stuk duurder dan dezelfde grastrimmer met snoer.
   
 • Zoals er accu grastrimmer is, zo bestaat ook de accu bosmaaier. Omdat een bosmaaier voor zwaar werk veel stroom nodig heeft is een behoorlijk krachtige accu nodig.
   
 • Goede grastrimmers worden door veel bekende fabrikanten gemaakt. Bekende merken voor een goede grastrimmer zijn Bosch, Makita, Gardena, Black&Decker, Stihl, Wolf-Garten, Einhell, PowerPlus, Flymo, Worx, DeWalt en Stiga. Deze merken maken grastrimmers van goede kwaliteit, maar bij de bovenstaande trimmers kom je meer goeder trimmers tegen.


Bosch grastrimmer

Bosch grastrimmer


Is er verschil tussen grastrimmer en kantenmaaier?

Als er al een verschil is tussen een grastrimmer en een kantenmaaier is de grens heel dun. Ook de kantenmaaier is namelijk een grastrimmer. Met kantenmaaier wordt officieel een wat meer krachtige grastrimmer bedoelt, maar in de praktijk worden beide termen door elkaar heen gebruikt.

Een kantenmaaier zou beter geschikt moeten zijn voor het maaien en trimmen van onkruid en struikgewas, maar als je een trimmer zoekt voor dat zware werk kun je beter kiezen voor een bosmaaier. De bosmaaier is het sterke broertje van de grastrimmer en kantenmaaier.

Wat is de voor jou beste grastrimmer?

Wil je weten wat voor jou persoonlijk de beste grastrimmer is. Gebaseerd op je eigen wensen en jouw budget, kijk dan bij de Grastrimmer Keuzehulp te vinden op Beste Grastrimmer Kopen.

Je vindt op Beste Grastrimmer Kopen  ook de Grastrimmer Top 10 en de beste en goedkoopste online winkels voor een grastrimmer.


Bij het best geteste tuingereedschap vind je nog meer beste tuingereedschap uit de test.Samenvatting:

Met een grastrimmer / strimmen / kantenmaaier / graskanttrimmer kun je de graskanten en moeilijk bereikbare plaatsen goed trimmen (maaien). Met sommige van de beste grastrimmers kun je ook goed het gazon trimmen. De meest krachtige grastrimmers worden bostrimmer genoemd. Een grastrimmer is meestal elektrisch (soms met accu), de beste bostrimmer heeft vaak een benzinemotor. 

Kijk voor de beste grastrimmer met accu, de beste elektrische grastrimmer zonder accu, de beste bosmaaier en de beste kantenmaaier / beste graskanttrimmer uit de best bij de bovenaan genoemde beste grastrimmers uit de test bijv. uitgevoerd uit de consumentenbond grastrimmer test. Je vindt daar ook de beste grastrimmer met mes en de beste grastrimmer met draad. 

Bij Beste Grastrimmer Kopen vind je de beste winkels om een grastrimmer goedkoop te kopen en een grastrimmer keuzehulp om de voor jou persoonlijk beste grastrimmer te vinden.

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

© 2016-2022 Content=King. Blogger Templates Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.
Testen uitgevoerd door o.a. Coolblue, De Consumentenbond, ANWB en Test Aankoop. TestResults.nl heeft geen binding met deze organisaties.