Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste grastrimmer (strimmer en kantenmaaier)

De beste grastrimmers uit diverse testen. Ook geef ik tips voor het kiezen en goedkoop kopen van je beste grastrimmer of beste kantjesmaaier en heb ik de aanbiedingen van goede grastrimmers bij de beste winkels.

Makita grastrimmer

Makita grastrimmer


Wat is een grastrimmer?

Een grastrimmer is een handig elektrisch tuingereedschap waarmee je het gras kunt trimmen op plaatsen waar je met de grasmaaier niet kunt komen. Omdat deze gazontrimmer vaak gebruikt wordt voor het bijwerken van de grasranden wordt het apparaat ook wel kantenmaaier, graskantenmaaier, graskantsnijder of kantjesmaaier genoemd. Een andere benaming is strimmer.

Maar hoeveel benamingen dit ding ook heeft, het is allemaal hetzelfde apparaat!

Het mooi afwerken van de graskanten is dus een belangrijke taak van de grastrimmer. Maar de strimmer wordt ook gebruikt om het gras te trimmen waar je met de grasmaaier slecht bijkomt, zoals rond boomstammen en in lastige hoeken. 

Met de kantenmaaier kun je ook het gazon trimmen. In principe kun je hem daarvoor in plaats van een grasmaaier gebruiken. Maar ideaal is dan niet. Een grastrimmer is geen grasmaaier, maar daarover later meer.

Hoe werkt een grastrimmer?

Een grastrimmer is een "maaimachine" die bestaat uit een lange steel waaraan zich een beschermkap met daarin een spoel en een draad. De spoel zorgt er voor dat de draad razendsnel ronddraait waardoor het draad dienst doet als een zeer scherp mes. De scherpe draad snijdt alles weg wat op zijn pad komt. Gras, onkruid, takjes, tenen.

Er zijn ook grastrimmers die met een metalen mes of kunststof mes snijden in plaats van met een draad maar deze kantensnijders zijn in de minderheid.Best geteste grastrimmers

Zoek je de beste grastrimmer? We hebben onderstaande testen van grastrimmers voor je verzameld. Hier onder kun je zien wat de beste grastrimmers uit de test zijn.

  
Zie ook:

Wolf Garten grastrimmer

Wolf Garten grastrimmer / kantenmaaierTips beste grastrimmer kiezen

 • Je hebt grastrimmers die snijden met een mes en grastrimmers die met met een draad snijden. De grastrimmers met draad zijn ver in de meerderheid.
   
 • Een standaard grastrimmers werkt namelijk met een spoel en een draad. Daarnaast zijn er graskanttrimmers met een plastic mes en bosmaaiers met een echt stalen mes. Grastrimmers met een mes zijn beter geschikt voor het trimmen van een complete grasmat en bosmaaiers beschikken over een mes.
   
 • Een grastrimmer wordt normaal gebruikt voor grasrandjes (kantenmaaier). Voor het trimmen van gazons, hoog gras en zelfs struiken is een zware grastrimmer nodig. Deze werken meestal op benzine. De zwaarste exemplaren worden ook wel bosmaaier genoemd.
   
 • Een bostrimmer is een extra krachtige grastrimmer. Vaak met benzinemotor, en vaak verwijder je er ook struikgewas en hoog onkruid mee.
   
 • Soms is de kop van een grastrimmer verwisselbaar. Je kan er dan zowel een draad als een mes op plaatsen. Het eerste voor de graskantjes, het tweede voor het gazon. Deze trimmers zijn echter vrij zeldzaam.
   
 • Hoeveel gras een trimmer in één keer kan snijden is afhankelijk van de maaicirkel van de draad. Meestal ligt deze tussen de 23 en 33 centimeter, maar er zijn ook grastrimmers met een draaicirkel boven de 40 centimeter.
   
 • Je hebt gewone elektrische grastrimmers en accu grastrimmers. Ook accu grastrimmers zijn elektrische grastrimmers, maar dan snoerloos. Dat geeft je heel veel meer bewegingsvrijheid, maar een grastrimmer met accu is een stuk duurder dan dezelfde grastrimmer met snoer.
   
 • Zoals er accu grastrimmer is (een accu kantenmaaier), zo bestaat ook de accu bosmaaier. Omdat een bosmaaier voor zwaar werk veel stroom nodig heeft is een behoorlijk krachtige accu nodig.
   


Bosch grastrimmer

Bosch grastrimmer / kantenmaaierKun je gras maaien met een grastrimmer?

Met een grastrimmer kun je ook gras maaien. Je kunt hem dus ook als grasmaaier gebruiken maar echt geschikt voor het maaien van het gazon is een grastrimmer niet. Je moet een grastrimmer namelijk continue op de juiste hoogte houden, niet te hoog, maar ook niet te laag. 

Dat vermoeit snel als je zo een gazon wil trimmen. Een klein stukje gras maaien met een grastrimmer is dus geen enkel probleem. Maar als je van een heel gazon het gras wilt maaien met een grastrimmer is dat op den duur wel een vermoeiend klusje.

Dat is een groot nadeel van de grastrimmers als grasmaaier, maar de grastrimmer heeft ook een voordeel bij het trimmen van het gazon. Op een nat gazon presteert een grastrimmer beter dan een grasmaaier.

Voor een kleine tuin kun je een grastrimmer best in plaats van een grasmaaier gebruiken. Voor het trimmen van een compleet (groot) gazon is een trimmer minder geschikt. Daarvoor is de werkhouding niet comfortabel genoeg. Een goede grastrimmer is niet zwaar, maar je moet hem wel continue tillen.Verschil bosmaaier en kantenmaaier

Zoals ik hier boven al schreef, tussen een grastrimmer en een kantenmaaier zit geen verschil Hoogstens zou je de meest lichte strimmer een graskantenmaaier kunnen noemen, maar de termen worden door elkaar voor de zelfde apparaten gebruikt.

De bosmaaier is een ander geval. Ook dit is in principe een strimmer, maar met de term bosmaaier wordt aangeven dat deze tuintrimmer meer kan dan alleen gras trimmen. Een bosmaaier is de meest krachtige grastrimmer. Met een bosmaaier kun je ook zwaardere taken uitvoeren zoals het maaien van heel hoog en dik gras en zelfs dunne takken. 

Een goede bosmaaier beschikt over een metalen mes en een sterke motor, vaak een benzine motor. Met deze krachtige grastrimmers zie je de mannen van de plantsoenendienst aan het werk. Voor alleen het gazon bijwerken is een bosmaaier wat over het algemeen over done, tenzij je een heel grote tuin wilt trimmen en bijwerken.

De beste bosmaaier uit de test is ook te vinden in het bovenaan genoemde beste grastrimmer test overzicht.Elektrische grastrimmer met accu of met snoer

Benzinetrimmers en andere bostrimmers mogen dan de meest krachtige strimmers zijn, particulieren kiezen meestal voor een elektrische grastrimmer / elektrische kantenmaaier. Deze elektrische grastrimmers koop je al voor een paar tientjes en zijn ideaal om de randjes langs stoep, border en terras bij te werken en om op andere moeilijke plaatsen, zoals hoekjes, het gras te trimmen.

Een elektrische grastrimmer heb je met een stekker en je hebt de accu grastrimmer (een elektrische grastrimmer met een accu). 

Natuurlijk is een accu-grastrimmer fijner om mee te werken dan een kantenmaaier waarbij je aan een draadje vast zit, maar de prijs van een accu grastrimmer ligt hoger omdat er een goede (dus dure) accu nodig is om de trimmer voldoende kracht te geven. Je betaalt voor een accu grastrimmer snel een paar tientjes weer, wat bij een goedkope grastrimmer / goedkope kantenmaaier wel eens een verdubbeling van de prijs kan betekenen.

Wel bieden fabrikanten vaak accu's aan die uitwisselbaar zijn met hun andere accu gereedschap. Je kan dan een accu grastrimmer zonder accu kopen, maar dat kan alleen als je kiest voor een kantenmaaier waarvan je een geschikte accu bezit. 


Black en Decker grastrimmer

Black+Decker grastrimmer / kantenmaaierHandige opties grastrimmer

Als je je kantenmaaier kiest, let dan eventueel ook op de volgende opties en mogelijkheden:

Met een  telescopische steel kun je de steel van de grastrimmer op lengte stellen.Je kunt hem langer of korter maken, naar gelang de meest plezierige werkhoogte. Dat werkt natuurlijk heel prettig, vooral als je langer of korter bent dan de gemiddelde lengte waarop het ontwerp van de grastrimmer is gebaseerd.

Met een draaibare kop kun je grasranden veel makkelijker en mooier bijwerken. Je draait de kop van de kantenmaaier dan dusdanig dat je er goed bij kan. Zo kun je met de grastrimmer beter op lastige plekken komen. Dit is voor een goede grastrimmer dus een belangrijke optie.

Een grotere maaibreedte van de messen of het draad zorgt er voor dat je meer gras in één keer kunt trimmen waardoor je eerder klaar bent met het gazon trimmen. Een grotere maaibreedte maakt de kop van de grastrimmer echter wel breder waardoor kleine hoekjes maaien lastiger wordt.Grastrimmer aanbiedingen beste winkels

Op Beste Grastrimmer Kopen vind je aanbiedingen van de beste en goedkoopste online winkels voor een grastrimmer.

Wat kost een goede kantenmaaier?

De prijzen van een goede elektrische kantenmaaier beginnen rond de 45 euro. Dit elektrische tuingereedschap vraagt dus geen grote investering. 

Een goede accu kantenmaaier is te koop vanaf 60 euro (zonder accu) of vanaf circa 90 euro (met accu). We noemen ook de prijs exclusief accu omdat er bij accu gereedschap steeds vaker gebruik wordt gemaakt van een accu platform. Je kan in dat geval de accu van bijvoorbeeld je accumaaier ook op je accu trimmer gebruiken. Daarvoor moeten ze dan wel hetzelfde accu platform gebruiken.

Een benzine kantenmaaier of bosmaaier is duurder. Dit is een meer professionele trimmer waarvoor je al snel zo'n 130 euro betaalt.

Kijk bij de bovenstaande aanbiedingen van kantenmaaiers om de voor jou beste kantenmaaier goedkoop te kopen.Beste grasrimmer merken

Welke fabrikanten maken de beste grastrimmers? Er zij veel fabrikanten van goede kantenmaaiers. Zowel fabrikanten van elektrisch gereedschap zoals Makita, Black & Decker, Bosch, Stihl, Einhell, DeWalt en Husqvarna, als bekende tuingereedschap merken als Gardena, Flymo en Wolf-Garten. 

Goede kantenmaaier worden gemaakt door diverse bekende fabrikanten van elektrisch tuingereedschap zoals Gardena, Black&Decker, Bosch, Einhell, Powerplus en Flymo.

Als je een strimmer op benzine zoekt kom je terecht bij power tool fabrikanten als Honda, McCulloch, Scheppach en TimberPro.


Bij het best geteste tuingereedschap vind je nog meer beste tuingereedschap uit de test.Samenvatting:

Met een grastrimmer / strimmen / kantenmaaier / graskanttrimmer kun je de graskanten en moeilijk bereikbare plaatsen goed trimmen (maaien). Met sommige van de beste grastrimmers kun je ook goed het gazon trimmen. De meest krachtige grastrimmers worden bostrimmer genoemd. Een grastrimmer is meestal elektrisch (soms met accu), de beste bostrimmer heeft vaak een benzinemotor. 

Kijk voor de beste grastrimmer met accu, de beste elektrische grastrimmer zonder accu, de beste bosmaaier en de beste kantjesmaaier / beste graskanttrimmer uit de best bij de bovenaan genoemde beste grastrimmers uit de test. Je vindt daar ook de beste grastrimmer met mes en de beste grastrimmer met draad. 

Bij Beste Grastrimmer Kopen vind je de beste winkels om een grastrimmer goedkoop te kopen en een grastrimmer keuzehulp om de voor jou persoonlijk beste grastrimmer te vinden.

Een reactie posten

1 Reacties

 1. Er zijn strimmers van meer dan 100 euro maar dat vind ik veel geld aangezien ik de strimmer alleen alleen als kantenmaaier gebruik. Maar ik kan de Einhell grastrimmer aanbevelen. Deze elektrische grastrimmer kost maar iets van 40 euro. Het is wel een grastrimmer met snoer, maar ik vind dat niet zo'n probleem. Een stroomsnoerhaspel er aan en trimmen maar.

  Ik vind het een heel goede kantenmaaier en gazontrimmer. Het is een telescopische grastrimmer zodat je hem op de gewenste maat kunt stellen. Dat kan je rugpijn besparen. Als nadeel kan ik zeggen dat hij wat zwaar is, maar verder niets van lof over deze voordelige Einhell elektrische grastrimmer. Ik kan hem iedereen die een strimmer zoekt aanbevelen.

  BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.