Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste grillpan test

 

Een grillpan is de beste pan voor het grillen van vlees, vis en groente. Met een grillpan kun je de sappen en smaken van je vlees en vis goed behouden omdat het eten dichtgeschroeid wordt. Je herkent een grillpan aan de ribbels. Het vet van vlees en vis wordt tussen deze ribbels opgevangen waardoor je een bijna vetvrij gerecht krijgt. Hier kijken we naar de beste grillpannen uit de test en wijzen we je de weg naar de voor jou persoonlijk beste grillpan.

Testen van grillpannen

Kijk in het onderstaande grillpan test overzicht voor de beste grillpan uit de test.

Zie ook
Ruim 400 grillpannen zijn de vinden in het overzicht aanbiedingen alle grillpannen. Je vindt daar tevens heel veel informatie over alle grillpannen, waaronder ook reviews en ervaringen van gebruikers. Plus natuurlijk alle specificaties en de actuele laagste prijzen van iedere grillpan.

Door je wensen en eisen aan te vinken kun je uit deze ruim 400 pannen makkelijk de voor jou beste grillpan selecteren.

Tips beste grillpan kiezen

Hieronder vind je informatie en tips voor bij het selecteren van de voor jou beste grillpan.

Waarom een grillpan?

Een grillpan schroeit het vlees of de vis of groente snel dicht waardoor smaken, structuur, sappen en vitamines veel beter behouden blijven.

Grillpan inductie BK

Grillpan inductie BK

Warmtebron

Voor gas is iedere grillpan geschikt, voor elektrisch koken bijna iedere grillpan. Maar als je op inductie kookt moet je goed opletten of je pan daar wel voor geschikt is. In het bovenstaande overzicht met alle grillpannen kun je op de door jou gebruikte warmtebron selecteren. Kijk daar voor de beste grillpan inductie of andere hittebron.

Koken op gas kan met ieder type koekenpan. Ook elektrisch koken of koken op een keramische kookplaat stelt weinig eisen aan een koekenpan, als de bodem maar vlak is. Dat is nodig voor een goede warmtegeleiding. Dat geldt ook voor een halogeen pan.

Bij koken op een inductie kookplaat moet je echter opletten. Hiervoor is een koekenpan met een dikke magnetische bodem nodig. Een gietijzeren pan kan ook op een inductieplaat.

Diameter van de grillpan

Er zijn  uitzonderingen, maar meestal is de grillpan aan de bovenkant breder dan aan de onderkant. Hou er rekening mee dat de diameter altijd aan de bovenkant wordt gemeten.

Anti aanbaklaag

Lang niet alle grillpannen beschikken over een anti aanbaklaag. Bij de pannen waarbij dat wel het geval is is de anti-aanbaklaag van mineralen (de standaard anti aanbaklaag) of keramisch. Bij een keramische aanbaklaag is niet te snel verhitten van belang. Luxe grillpannen hebben soms een emaille anti aanbaklaag die roestbestendig en krasbestendig is.

Vorm van de grillpan

Geen ander soort pan kent zoveel variatie in vormen als de grillpan. Soms is de pan rond als een koekenpan, maar soms ook is de pan rechthoekig of vierkant. Soms is het een steelpan, soms meer een bakplaat. Kijk bij het bovenstaand overzicht voor al deze grillpannen.


Kijk bij de bovenstaande aanbiedingen van alle grillpannen voor de prijzen, specificaties en gebruikerservaringen.


Onderwerpen:
Kijk hier boven voor de beste grillpan uit de beste grillpannen test. Welke grillpan is het best getest, en wat is de beste koop uit de grillpan test? Hierboven vind je de beste grillpannen uit de test en een overzicht met meer dan 400 goede grillpannen waaruit je zelf makkelijk en snel je beste grillpan kunt selecteren. De beste winkels om een goede grillpan goedkoop online te kopen vind je bij de eveneens bovengenoemde beste winkels voor een grillpan. 

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

© 2016-2022 Content=King. Blogger Templates Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.
Testen uitgevoerd door o.a. Coolblue, De Consumentenbond, ANWB en Test Aankoop. TestResults.nl heeft geen binding met deze organisaties.