Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Beste grillpan (test, tips, aanbiedingen en informatie)

De beste grillpan uit de test, de grillpan top 10 en aanbiedingen van meer goede grillpannen.

Grillpan inductie BK

Grillpan inductie BK

Wat is grillpan?

Een grillpan is de beste pan voor het grillen van vlees, vis en groente. Met een grillpan kun je de sappen en smaken van je vlees en vis goed behouden omdat het eten dichtgeschroeid wordt. 

Je herkent een grillpan aan de ribbels. Het vet van vlees en vis wordt tussen deze ribbels opgevangen waardoor je een bijna vetvrij gerecht krijgt.  De ribbels van de grillpan laten de bekende grillstrepen op vlees, vis, groente en ander gegrild voedsel achter.

Grillpannen zijn gietijzer of aluminium met een antiaanbaklaag. Ze zijn om te grillen een goed indoor alternatief voor de barbecue.

Hier kijken we naar de beste grillpannen uit de test en wijzen we je via tips en een keuzehulp de weg naar de voor jou persoonlijk beste grillpan.
Beste grillpannen

Kijk in het onderstaande grillpan test overzicht voor de beste grillpan uit de test.

Zie ook
Ruim 500 grillpannen zijn de vinden in het overzicht aanbiedingen alle grillpannen. Je vindt daar tevens heel veel informatie over alle grillpannen, waaronder ook reviews en ervaringen van gebruikers. Plus natuurlijk alle specificaties en de actuele laagste prijzen van iedere grillpan.

Door je wensen en eisen aan te vinken kun je uit deze ruim 500 grillpannen makkelijk de voor jou beste grillpan selecteren.Tips goede grillpan kiezen

Hieronder vind je informatie en tips voor bij het selecteren van de voor jou beste grillpan.

Waarom een grillpan?

Maar eerst de reden om een grillpan te gebruiken. Een grillpan schroeit het vlees of de vis of groente snel dicht waardoor smaken, structuur, sappen en vitamines veel beter behouden blijven. Voor zowel smaak als gezondheid is een grillpan dus een goede pan.

Staub grillpan met steel

Staub grillpan met steel

Warmtebron

Voor gas is iedere grillpan geschikt, voor elektrisch koken bijna iedere grillpan. Maar als je op inductie kookt moet je goed opletten of je pan daar wel voor geschikt is. Hoewel de meeste grillpannen tegenwoordig voor inductie geschikt zijn, zijn er uitzonderingen. Hiervoor is een grillpan met een dikke en vlakke magnetische bodem nodig

 In het bovenstaande overzicht met alle grillpannen kun je op de door jou gebruikte warmtebron selecteren. Kijk daar voor de beste grillpan inductie of andere hittebron.

Greenpan grillpan inductie met keramische anti-aanbak laag

Greenpan grillpan inductie met keramische anti-aanbak laag


Koken op gas kan met iedere grillpan. Ook elektrisch koken of koken op een keramische kookplaat stelt weinig eisen aan een grillpan, als de bodem maar vlak is. Dat is nodig voor een goede warmtegeleiding. Dat geldt ook voor een halogeen grillpan.

Diameter van de grillpan

Er zijn  uitzonderingen, maar meestal is de grillpan aan de bovenkant breder dan aan de onderkant. Hou er bij het selecteren van een grillpan op maat rekening mee dat de diameter altijd aan de bovenkant wordt gemeten.

Anti aanbaklaag

Lang niet alle grillpannen beschikken over een anti aanbaklaag. Bij de pannen waarbij dat wel het geval is is de anti-aanbaklaag van mineralen (de standaard anti aanbaklaag) of keramisch. Bij een keramische aanbaklaag is niet te snel verhitten van belang. 

Luxe grillpannen hebben soms een emaille anti aanbaklaag die roestbestendig en krasbestendig is.


Tefal grillpan rond

Tefal grillpan rond met steel

Vorm van de grillpan

Geen ander soort pan kent zoveel variatie in vormen als de grillpan. Soms is de pan rond als een koekenpan, maar soms ook is de pan rechthoekig of vierkant. Soms is het een steelpan, soms meer een bakplaat. Kijk bij het bovenstaand overzicht voor al deze grillpannen.

Gietijzeren grillpan

Een grillpan van gietijzer is geen goedkope grillpan, maar een grillpan van gietijzer is wel een bijzonder goede grillpan. De beste grillpan is over het algemeen een gietijzeren grillpan.

Waarom een gietijzeren grillpan? Gietijzer is een materiaal dat erg heet wordt. Daardoor schroeit vlees en vis in een grillpan van gietijzer razendsnel dicht. Bovendien staan gietijzeren grillpannen er om bekend dat ze een leven lang mee gaan. Deze pannen zijn onverwoestbaar.

Le Creuset grillpan gietijzer
Le Creuset grillpan gietijzer


Goede gietijzeren grillpannen worden gemaakt door Le Creuset, Staub, Swiss Diamond en Ronneby Bruk, fabrikanten die bekend staan om hun goede gietijzeren pannen. Ook o.a. Blackwell, Van Kempen en Begeer, Daumonet, Cast Iron en Fontignac maken grillpannen van gietijzer. 

Al deze gietijzeren grillpannen vind je in het bovenstaande grillpan aanbieding overzicht. Kies daar gietijzer als materiaal.

Beste grillpan merken

Bij de bovenstaande testen van grillpannen vind je de beste grillpan uit de test. De beste grillpannen worden gemaakt door Tefal, BK, Le Creuset, Staub, Demeyere. Andere fabrikanten van goede grillpannen zijn Bodum, Greenpan, Beghoff, Brabantia en Kitchenaid.

Bij de bovenstaande aanbiedingen van alle grillpannen kun je al deze goede grillpannen goedkoop vinden.Tips goed grillen met een grillpan

Voor het goed grillen van eten in een grillpan hebben we de volgende tips
 • Zoals we al schreven vloeit vet via de ribbels in de grillpan weg. Wil je toch een beetje vet gebruiken? Gebruik dan olie en doe dit niet in de pan maar smeer het over het voedsel. Geen vet gebruiken kan bij een goede grillpan ook.
   
 • Laat de grillpan voor het eten er in gaat eerst goed heet worden. Als test kun je eventueel wat druppels water in de grillpan doen. Als de druppels meteen sissend verdampen is de grillpan goed op temperatuur.
   
 • Leg het eten dan pas in de grillpan en laat dit rustig liggen.
   
 • Draai het voedsel pas om als het niet meer aan de grillpan plakt. Gebruik hiervoor een tang.
   
 • Als je te vroeg draait blijft het eten aan de grillpan plakken en maak je het kapot. Als het goed gegrild is laat het vanzelf los. Als de grillstrepen duidelijk zichtbaar zijn kan er meestal veilig gedraaid worden.


Kijk bij de bovenstaande aanbiedingen van alle grillpannen voor de prijzen, specificaties en gebruikerservaringen.


Onderwerpen:
Kijk hier boven voor de beste grillpan uit de beste grillpannen test. Welke grillpan is het best getest, en wat is de beste koop uit de grillpan test? Hierboven vind je de beste grillpannen uit de test en een overzicht met meer dan 400 goede grillpannen waaruit je zelf makkelijk en snel je beste grillpan kunt selecteren. De beste winkels om een goede grillpan goedkoop online te kopen vind je bij de eveneens bovengenoemde beste winkels voor een grillpan. 

Een reactie posten

0 Reacties